Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Laik müslüman olsanız :)
Laiklik devlet yönetimidir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması, kimsenin dinine göre yargılanmaması anlamına gelir. Yani ne alaka dediğinizle?
Ayrıca neden müslüman olmalıyım? İslam dışında kaç tane din var, binlerce yıldır kaç yüzlerce dine inanılmış haberiniz var mı?

Son düzenleme:
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İKDAM Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’nin 3-4 Mart’ta düzenlediği İmam Hatip Öğretmenleri Zirvesi ve Gençlik ve İnanç Çalıştayı’nın sonuç bildirisine göre böyleymiş. O bildiriyi baştan sona okuyun, çok şaşıracaksınız!

Cunku kimse hakkiyla yasamiyorki din iman mi bıraktılar..ahh ahh konusulamiyor bazi seyler istiklal caddesinde butun alimleri astilar osmanlica harfleri yasakladilar alimler bir gecede cahil kaldi..o zaman bu kadar uğraşmasalardı insanlari dinden dondormekten simdi bu halde degildik..laik bir ulkede isteyen istedigi gibi giyinebilirken bu sokalarda cilbab ve sarik takke yasaklandi insanlar mecburi olarak sapka takmak zorunda kaldi bunlarida kinusun olur mu o zamanda bizim haklarimiz elimizden alindi.
Ahaha çıldırıyorum şu an. Alimler cahil mi kaldı ?:KK70: hemde bi gecede.

Laiklik=dinsiz olmak olarak algiliyorlar boyle soyleyince de halbuki ulkelerin dinleri olmaz belli bir din ile yonetim sekli yapilamaz kisiler tercih ettigi dini yasar denmeye calisiliyor ama neyse:)
Beyne hava gitmeyince öyle algılıyorlar. Haklısınız. Laiklik kimsenin dinine bakılmadan muamele görmesi, devletin dinler karşısında TARAFSIZ davranmasıdır. Yani burası bir müslüman ülkesi olsa şeriatla yönetiliyor olurduk zaten.

Konu sahibi bombayi birakip kacmis anlasilan. Herkeste birbirine girmis, trollemis ortaligi.

Soyle birsey ki, farkli dinden, inanistan biriyle evlenmenin ilerde doguracagi sorunlar var cok az kisi bu sorunlara deginmis. Cocugunuzu hangi inanisa gore yetistireceksiniz? Bu ilerde tartisma konusu olur mu? Insanlar ayni siyasi görüşü, bakis acisini paylasmadigi insanlarla bile birlikte olamiyorlar. Evlilikler yuruyemiyor.

Cevremde yurutebilenler var ama onlarda belki inanci olmayan birinden farksiz bir hayat tarzina sahipler. Yanlis anlasilmasin. Ben sadece dini inanislari agir basan birisi icin imkansiz diyorum.

Konu gercek ise, kinu sahibinin evlilikten once kafasını toplamasi, ben neye inanıyorum ne istiyorum minvalinde bir icini yoklamasi gerekir. Anladigim kendisi bir sallanti da. Bu sekilde ne evlilik ne de bir birliktelik saglikli olur.

Bunu yapanda cezasini bir guzel ceker cehemnemde bu yaptigi yaziyormiki ayette hadiste zaten dinini hakkiyla yaşasaydı vicdan yoksunu olmazdi ve bunuda yapmazdı..bu ince cizgiyi anlamadiniz anlamayacaksiniz..

Benim söylemek istediğim şeyi siz anlamamışsınız, bütün dinler neden ataerkil? Kutsal kitapları yazanlar erkek gibi duruyor burdan bakınca!

Ben Hristiyanım, erkek arkadaşım Müslüman. Bir imama sorduk, evliliğimizin caiz olduğunu söyledi evet yani gayet de doğru. Hatta Maide suresi demişti sanırım orada ayet varmış bu konuyla ilgili. Sadece müşriksem evlenemezmişim, Yaradana inancım varsa sorun olmadığını bizzat imamın ağzından duyduk. Ancak kilise nikahı için kilise erkek arkadaşımı kabul etmedi, Ortodoks Hristiyan olmasını istiyorlar.

Konu sahibi için de sanırım sen evlenemezsin. Erkek arkadaşın Müslüman, sen de Yahudi ya da Hristiyan olsaydın problem olmazdı. Çünkü Yaradan inancı olan, kutsal kitabı olan dinlerden.

Ben o dedijklerinizin içeriğini bilmem benim söylemek istediğm müslüman bir ülkede dualarla yaşıyorsak Allah birdir tekdir vardır...!!! Yerde gökde heryerdedir aldığın nefesdedir...!!! aksini söyliyeni inananı tasvip etmiyorum sevgiler ...

İçeriğini bilmeden mi karalıyorsun insanları?
He sen böyle söyledin tamam artık herkes müslüman oldu.
Dayatmalarınızdan vazgecin kimsenin sizin tasvip etmenize ihtiyacı yok.

Hz ibrahim neyin ispatini istemiş "ALLAH'TAN" hiç bir kaynakta okumadim da..dandik uydurma kitaplar dışında.
Sen hic kuran okudun mu acaba gelmis uydurma.diyorsun ac oku bakara suresi 260. Ayet bilmeyin arastirmayin sonra bilen insanlara gelip uydurmayiiaagggfjdkannnnn yapin

Ben Hristiyanım, erkek arkadaşım Müslüman. Bir imama sorduk, evliliğimizin caiz olduğunu söyledi evet yani gayet de doğru. Hatta Maide suresi demişti sanırım orada ayet varmış bu konuyla ilgili. Sadece müşriksem evlenemezmişim, Yaradana inancım varsa sorun olmadığını bizzat imamın ağzından duyduk. Ancak kilise nikahı için kilise erkek arkadaşımı kabul etmedi, Ortodoks Hristiyan olmasını istiyorlar.

aslında tartışılan tam da bu.
tam tersi olsaydı sen müslüman sevgilin hırıstiyan:KK66:

Söylediğiniz şey o kadar absürd ki. Laiklik devlet yönetimidir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması, kimsenin dinine göre yargılanmaması anlamına gelir. Yani ne alaka dediğinizle?
Ayrıca neden müslüman olmalıyım? İslam dışında kaç tane din var, binlerce yıldır kaç yüzlerce dine inanılmış haberiniz var mı?
Din müslümanlık denilince neden bukadar öfkeli hiddetli bi tavır alıyosunuz dinine göre yargılanan kimse yok sadece herkez inandığını savunuyo ama doğru birdir :) önce hoşgörü saygı laiklikde bunlar yokmu efendim :)))

Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin :mad:
Sorunun cevabı evet ama bunun seni ne kadar ilgilendirdiği önemli ben deistim eşim müslüman birbirimizi hiçbir konuda sıkmıyoruz çocuğumuz olunca ortak kararımız her dini her yaşam felsefesini öğretmek bazı şeyler ay olur mu demek le olmuyor bu gün adamla evlenip dini manipülasyon yapacaksan şimdiden boşver aynı şekilde adamda sana kendi görüşünü zorla benimsetecekse boşver

Din müslümanlık denilince neden bukadar öfkeli hiddetli bi tavır alıyosunuz dinine göre yargılanan kimse yok sadece herkez inandığını savunuyo ama doğru birdir :) önce hoşgörü saygı laiklikde bunlar yokmu efendim :)))
Size göre "doğru birdir" ve bu kafada insanlara tahammülüm yok o yüzden beni alıntılamayın lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back