- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.859
- 598
- 32
- Konu Sahibi KivircikBirUye
aslında tartışılan tam da bu.
tam tersi olsaydı sen müslüman sevgilin hırıstiyan![]()
O zaman evlenemiyorduk galiba
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aslında tartışılan tam da bu.
tam tersi olsaydı sen müslüman sevgilin hırıstiyan![]()
Siz Hristiyansiniz ama bunlar ateist yada her ne haltsa.... bunların yaradana inanci yok zaten sorun o.. siz bir Hristiyan olarak inaniyorsunuz sanirim allah'aBen Hristiyanım, erkek arkadaşım Müslüman. Bir imama sorduk, evliliğimizin caiz olduğunu söyledi evet yani gayet de doğru. Hatta Maide suresi demişti sanırım orada ayet varmış bu konuyla ilgili. Sadece müşriksem evlenemezmişim, Yaradana inancım varsa sorun olmadığını bizzat imamın ağzından duyduk. Ancak kilise nikahı için kilise erkek arkadaşımı kabul etmedi, Ortodoks Hristiyan olmasını istiyorlar.
Konu sahibi için de sanırım sen evlenemezsin. Erkek arkadaşın Müslüman, sen de Yahudi ya da Hristiyan olsaydın problem olmazdı. Çünkü Yaradan inancı olan, kutsal kitabı olan dinlerden.
Askolsun ondan once hepsi Kuantum fiziginde doktora yapiyordu sonra hebele hubele allahim bu nasil dram![]()
Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir
Aman kitapları yazanlar deme şimdi mevzuya uyanırlar falanBenim söylemek istediğim şeyi siz anlamamışsınız, bütün dinler neden ataerkil? Kutsal kitapları yazanlar erkek gibi duruyor burdan bakınca!
Ya bunu soyleyenler Turkce yazamiyor kiYalan dolan
Osmanlı bilime ne katkıda bulundu ki?
Matbaa, buhar makibesi, tren...?
İnsanlar kendi adlarını yazmaktan acizdi. Halkın çoğu da okuma bilmezdi.
Ayrıca Arapça yazı ve ses sistemi Türkçeye zaten uymuyor. Bilimsel olarak dayanağı olmayan bir şeyde diretmek neden?
Bu Arapça muhabveti artık gerçekten kafamı ütülüyor. Çok isteyen açsın öğrensin. Kendi özdilinde okuduğu kitap sayısı 3ü geçmeyen insanlar bir de Arapça öğrenecek gülerim yani.
Bence din ve devlet işlerinin birbirine karismasi yüzünden.gerisini anlarsınız siyaEn çok da ihl’lerde okuyan çocuklar deist oluyor. Sizce neden??? Düşünmeye değer bir konu bence.
Bakın bunu kastediyorum burada bile bu konular tartışılıyor ki aynı evde yaşayanlar birbirinden muhakkak etkilenecek.Stephan Howking ateistti fakat kimseyle bu konuları tartışmazdi nitekim platformlara bakacak olursak bu argümanlarla doludur her yer.Herkes saygı duysa ne güzel olurdu.Bir yaratıcının varlığını hissetmek gereği yokluğu savunuldugunda susamayanlardanim bende .Sen hic kuran okudun mu acaba gelmis uydurma.diyorsun ac oku bakara suresi 260. Ayet bilmeyin arastirmayin sonra bilen insanlara gelip uydurmayiiaagggfjdkannnnn yapin
Siz Hristiyansiniz ama bunlar ateist yada her ne haltsa.... bunların yaradana inanci yok zaten sorun o.. siz bir Hristiyan olarak inaniyorsunuz sanirim allah'a
Siz çok saygısızsınız.Siz Hristiyansiniz ama bunlar ateist yada her ne haltsa.... bunların yaradana inanci yok zaten sorun o.. siz bir Hristiyan olarak inaniyorsunuz sanirim allah'a
Iste tamda sizin gibi ıslamiyeti bildigini dusunem ama tam tersine saldirgan bir tutumla karsi tarafa fetva vermeye kalkanlar yuzunden birazda insanlar agnostik yada deist yada ateist olmaya yoneliyor.Din müslümanlık denilince neden bukadar öfkeli hiddetli bi tavır alıyosunuz dinine göre yargılanan kimse yok sadece herkez inandığını savunuyo ama doğru birdir :) önce hoşgörü saygı laiklikde bunlar yokmu efendim :)))
Varligi savunulabiliyorsa yoklugu da savunulur, neden savunulamasin?Bence din ve devlet işlerinin birbirine karismasi yüzünden.gerisini anlarsınız siya
Bakın bunu kastediyorum burada bile bu konular tartışılıyor ki aynı evde yaşayanlar birbirinden muhakkak etkilenecek.Stephan Howking ateistti fakat kimseyle bu konuları tartışmazdi nitekim platformlara bakacak olursak bu argümanlarla doludur her yer.Herkes saygı duysa ne güzel olurdu.Bir yaratıcının varlığını hissetmek gereği yokluğu savunuldugunda susamayanlardanim bende .
Çok merak ettiğim bir soru var banlanmak pahasına soracağım, hayatınızda hiç Kuran okudunuz mu? Ama Türkçesini ve anlayarak okumak. Diğer dinlerin kitaplarını hiç okudunuz mu? Bizim gözlerimiz mühürlüymüş ya. Ben okuduğum kitaba inanmıyorum, siz okuduğunuz kitaba mı inanıyorsunuz?Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir
Kahkaha attım :)) komik kadınsın vesselamOhş siyasetimiz eksikti o da geldi. Büyü, cin konularını da katarsak üçlü kombo yapacağız yasaklarda.
Burnuma kıyım kokuları geliyor.![]()
Tam olarak ispattir Allahu teala yoksa inanmadin mi diyor ibrahimde hayir ama kalbimin mutmain olmasi icin diyor mutmain olmak yani suphe etmeden emin olarak inanmak demek ibrahim de suphe etmemek icin Allahtan istiyor bunuZannedersem, Allahü tealaya Ya rabbi bana nasıl dirilteceğini göster diyor O da 4 ayrı cins kuşu birbirine karışmış et ve kemiklerinin arasından diriltiyor bu hadise. Ama bu ispat ya da sorgulamak değil tabi ki
Su an kullndigimiz latin alfabesi yasaklansa ve çince alfabe getirilse ne olacak tatlim okuma yazma bilmeyeceksin cahil olacasin cunku harfleri tanimiyorsun..bak bu konuda butun dunya ustumuze guluyor cunku 200 yil onceki bir kitap elimize gecince okuyamayoruz..tarih öğretmenim cocuklar burda isliyoruz ama bu yalan tarih diyordu hep asil tarihimiz yakilip yıkıldı çünkü..tarihimiz latin harflerle yazili olamaz cunku o dönem osmanlica harfler vardi..ha ben osmanlica ogrendim gayette guzel okuyup yazıyorum amq bir muzede gormedimki okuyayim tarihi osmanlica bir kitap..madem o kadar rezildi osmanli devleti niye yaktilar butun kütüphaneleri çünkü yalanlari yarin obur gun ortaya cikmasin diye.Ahaha çıldırıyorum şu an. Alimler cahil mi kaldı ?hemde bi gecede.
Stephen Hawking'tir o, Stephan Howking olsa duramazsınızStephan Howking