Tez canlısın o zaman:)200 dizi mi?Ben özellikle az bölümlü olanları seçiyorum:) Çok sabırsızım, hemen finale geleyim diye
En fazla 30 bölüm olanları izliyorum o da sevdiğim oyuncular varsa dizideBir ara izlediklerimin listesini yapıcam, 200 küsür vardır herhalde
Tez canlısın o zaman:)200 dizi mi?Baya izlemişsin.Hepsi Kore mi?
Bizim devamlı yaptığımız patlıcan,biber kızartmasının adı köpoğluymuş meğer.Bir de her yöre sahip çıkmış bizim diye.Bu bildiğin bizim evin yoğurtlu patlıcan,biber kızartması işte. Adı da güzel değil.Adını da değiştiriyorum. Herkes bilir ama yine de domatesli bilmeyenler için tarif veriyorum.Ölçü vermiyorum miktarı size kalmış.Nefistir ama çok ekmek yedirir söyleyeyim.
YOĞURTLU DOMATES SOSLU KIZARTMA
MALZEMELER
Yeşil biber
Patlıcan
Domates
Yoğurt
Sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve biberler doğranıp,tuzlanıp kızgın yağda kızartılır.Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.Tavaya sıvıyağ koyulup kabukları soyulup doğranmış domates eklenir.İçine sarımsak doğranır.Tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Yoğurdun üstüne dökülüp afiyetle yenir.
Eki Görüntüle 1822562
Eki Görüntüle 1822563
Eki Görüntüle 1822564
Evet köpoğlu Vuslat.Köpekoğlu der gibi.EvetHepsi Kore
Köpoğlu muBildiğimiz yoğurt soslu kızartma... Başka isim bulamamışlar mı yahu
Ellerine sağlık canımCanım çekti
Nostalji Türk filmlerinde bazen köpekoğlu yerine "köpoğlu seni" diyorlardı, o geldi aklımaEvet köpoğlu Vuslat.Köpekoğlu der gibi.Sağol canım. Bir ara yapıp da yiyiver:)
Evet dimi ya hatırladım ben de.Nostalji Türk filmlerinde bazen köpekoğlu yerine "köpoğlu seni" diyorlardı, o geldi aklıma
Köy ağalarının şivesiEvet dimi ya hatırladım ben de.
Şöyle olabilir.Köy ağalarının şivesiÇok aramışlar mı bu ismi acaba
Selam canım.Hoşgeldin.Selam kızlar
Hoşbulduk tatlımSelam canım.Hoşgeldin.Biz de köpoğlunu araştırıyorduk.
Araştırdım ama bulamadım tahmin yürütüyorum ben de.Hoşbulduk tatlımnasıl araştıryodunuz
Öyle bir filim var ben anlamadımAraştırdım ama bulamadım tahmin yürütüyorum ben de.
Biber patlıcan kızartmasının adı köpoğluymuş.İsmini beğenmedik kim koydu acaba diye konuşuyorduk:)Öyle bir filim var ben anlamadım
CanımSelam kızlar
Şöyle olabilir.Köyde kadın kocasına sinirlenip şu köpoğluna biber patlıcan kızartayım zıkkımlansın derken ismi köpoğlu kalmıştır.
Kabul et iyi tahmin.CanımNerelerdesin sen, görünmüyorsun hiç
Deli gibi kahkaha attımBiri görse sıyırmış der
ÖyleymimişBiber patlıcan kızartmasının adı köpoğluymuş.İsmini beğenmedik kim koydu acaba diye konuşuyorduk:)
İsmi de soğutur insanı yemekten.Öyleymimişköpoğlu yapayım deseler yeni yedim sağolun derim