- 19 Kasım 2013
- 18.629
- 33.574
Ay bu ne adra Nasılda güzel duruyor Halka tatlısı gibi birşeymi ki.
Tamda hamur işine özenirken bunu gördüm,ekrana yapıştım resmen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay bu ne adra Nasılda güzel duruyor Halka tatlısı gibi birşeymi ki.
Hint tatlısı canım.Dizide gördüm de deneyiverdim:)Halka tatlısına benziyor ama o kadar sert değil.Şerbetli tatlı seviyorsan beğenebilirsin:)Ay bu ne adra Nasılda güzel duruyor Halka tatlısı gibi birşeymi ki.
Tamda hamur işine özenirken bunu gördüm,ekrana yapıştım resmen.
Ablacığım hoşgeldin mutfağıma.Çok teşekkür ederim güzel iltifatlarına.Giriş gelişme sonuç hepsi benim fikrim.Beğendiğine çok mutlu oldum.Adra'cım öncelikle ( gecikmeli) yeni başlığın hayırlı uğurlu olsun.İçeriğine , özellikle 'Adra'nın tarif defteri'' giriş resmine bayıldım.
Eminim ki bu da senin yaratıcı o' marifetli ellerinden çıkmıştır.Zaten ben senin güzel yüreğinin neler başarabildiğini çok iyi biliyorum.Burası da en güzel göstergesi bence.Emeğin, yemek zevkin hiç tükenmesin , bitmesin inşallah.
Aslında hiç sevmem şerbetli tatlı ama çok güzel göründü gözüme. Bizimkiler kadar şerbetli olmuyor sanırım,şerbette bekletilmiyor fazla. Deneyebilirim ama tabi bu aralar yapamamEllerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyorHint tatlısı canım.Dizide gördüm de deneyiverdim:)Halka tatlısına benziyor ama o kadar sert değil.Şerbetli tatlı seviyorsan beğenebilirsin:)
Evet canım çok fazla bekletilmiyor şerbette.Ama yine de şerbetli oluyor söyleyeyim:)Biraz daha hafif olsun istiyorsan iki bardak şekere 2 bardak su koyabilirsin.Tarifte bir bardak su var.Biraz daha hafifler öyle.Hafif olsun isteyenler öyle yapabilir.Teşekkür ederim ayrıca.Aslında hiç sevmem şerbetli tatlı ama çok güzel göründü gözüme. Bizimkiler kadar şerbetli olmuyor sanırım,şerbette bekletilmiyor fazla. Deneyebilirim ama tabi bu aralar yapamamEllerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyor
Ellerine sağlık canımSelamlar.
Köyden balkabağı gelmişken çorbasını deneyeyim dedim.Çorbayı yaptım yapmasına ama pek benim damak tadıma uymadı.Tatlımsı bir tadı var.Ben ekşili çorbaları daha çok severim.Yerken içine limon sıktım bir nebze o tatlılığı aldı.Servis yaparken krema koyanlar var ama benim tercihim limon.Benim herşeye limon sıkma gibi bir huyum var.Kesinlikle çok besleyici bir çorba özellikle çocuklar için o yönden tavsiye ederim ama sizin damak tadınıza da uymayabilir bunu da söyleyeyim.Ama beğenedebilirsiniz zevk meselesi.Ben ikinciye yaparmıyım? Asla.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
3 dilim soyulmuş balkabağı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşık krema(1 çay bardağı süt de olur)
2 iri diş sarımsak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 su bardağı sıcak su (İlave edilebilir)
Pulbiber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye tereyağını ve sıvıyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.Biraz kavrulduktan sonra sarımsağı ekliyoruz.Soğanlar ölünce unu ekleyip bir dakika kadar çeviriyoruz.Kremayı ekliyoruz.Sonra sıcak suyu ilave edip dilim dilim doğranmış balkabağını ve havuçu ekliyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Balkabakları ve havuçlar yumuşayıp pişince çorbayı rondodan geçiriyoruz.Karabiber ve pulbiberini ekliyoruz.Beş dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Limon veya kremayla servis ediyoruz.
Eki Görüntüle 1757190
Eki Görüntüle 1757191
Eki Görüntüle 1757192
Eki Görüntüle 1757198
Eki Görüntüle 1757199
Eki Görüntüle 1757204
Eki Görüntüle 1757205
Eki Görüntüle 1757208
Teşekkür ederim.Ellerine sağlık canım
Bende yaparım arada,kızım bebekken ozellikle çok yapardım. Haklisın tatlımsı oluyor biraz ama çok besleyici.
Balkabağını şimdi püresini yapıp bisküvili tatlı yada muhallebi yaparak yediriyorum. Bizde öyle tüketiyoruz gayet yakışıyor tatlılara.
Rica ederim canımTeşekkür ederim.
Evet canım çocuklar için gerçekten çok besleyici.Büsküvili tariflerini de biliyorum ama hiç denemedim.Biraz daha kabak var belki denerim ilerleyen günlerde:)
Denersem mutlaka paylaşırım canım.Rica ederim canım
Öyle değerlendirebilirsin elindekini,çorbasının tadı sarmamış
Denersen paylaş muhakkak,senin sunumunu merak ediyorum.
Eline sağlık canım ama kabak çorbası bana uymuyor :) ekşili çorbalar varken .Selamlar.
Köyden balkabağı gelmişken çorbasını deneyeyim dedim.Çorbayı yaptım yapmasına ama pek benim damak tadıma uymadı.Tatlımsı bir tadı var.Ben ekşili çorbaları daha çok severim.Yerken içine limon sıktım bir nebze o tatlılığı aldı.Servis yaparken krema koyanlar var ama benim tercihim limon.Benim herşeye limon sıkma gibi bir huyum var.Kesinlikle çok besleyici bir çorba özellikle çocuklar için o yönden tavsiye ederim ama sizin damak tadınıza da uymayabilir bunu da söyleyeyim.Ama beğenedebilirsiniz zevk meselesi.Ben ikinciye yaparmıyım? Asla.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
3 dilim soyulmuş balkabağı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşık krema(1 çay bardağı süt de olur)
2 iri diş sarımsak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 su bardağı sıcak su (İlave edilebilir)
Pulbiber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye tereyağını ve sıvıyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.Biraz kavrulduktan sonra sarımsağı ekliyoruz.Soğanlar ölünce unu ekleyip bir dakika kadar çeviriyoruz.Kremayı ekliyoruz.Sonra sıcak suyu ilave edip dilim dilim doğranmış balkabağını ve havuçu ekliyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Balkabakları ve havuçlar yumuşayıp pişince çorbayı rondodan geçiriyoruz.Karabiber ve pulbiberini ekliyoruz.Beş dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Limon veya kremayla servis ediyoruz.
Eki Görüntüle 1757190
Eki Görüntüle 1757191
Eki Görüntüle 1757192
Eki Görüntüle 1757198
Eki Görüntüle 1757199
Eki Görüntüle 1757204
Eki Görüntüle 1757205
Eki Görüntüle 1757208
Al benden de o kadar canım.Sosyete icatları hep bunlar.Eline sağlık canım ama kabak çorbası bana uymuyor :) ekşili çorbalar varken .
ıyy balkabağının birtek tatlısını severim çorbasını sevmem bence bende tatlı çorbaları sevmem adra sen sevmediysen bende sevmem ama rengi çok hoş duruyorAl benden de o kadar canım.Sosyete icatları hep bunlar.
Yok canım sevmedim eminim sen de sevmezsin:)Bir tarhana,bir tel şehriye,bir mercimek değil yani.Dediğin gibi tek güzel yanı rengi.ıyy balkabağının birtek tatlısını severim çorbasını sevmem bence bende tatlı çorbaları sevmem adra sen sevmediysen bende sevmem ama rengi çok hoş duruyor
Rengi ezogelin ve mercimek çorbasına benzemis :)Yok canım sevmedim eminim sen de sevmezsin:)Bir tarhana,bir tel şehriye,bir mercimek değil yani.Dediğin gibi tek güzel yanı rengi.
Evet benziyor.Evdekilere mercimek diye yuttursam mı diye düşünmedim de değil hani.Rengi ezogelin ve mercimek çorbasına benzemis :)
Ben kardeşime ezogelini mercimek diye yutturdum zannediyordum ama anlamış çorbayi içti bu mercimek değil dedi o zaman ilk kez yapmıştım mercimek bu kadar katı olmaz dedi ezogelin olmasın bu dedi meğer daha önce dışarıda içmiş.Evet benziyor.Evdekilere mercimek diye yuttursam mı diye düşünmedim de değil hani.
Biz de yeğenime semizotunu ıspanak diye yutturuyorduk.Ama biraz büyüyünce anladı ıspanak olmadığını.Ben kardeşime ezogelini mercimek diye yutturdum zannediyordum ama anlamış çorbayi içti bu mercimek değil dedi o zaman ilk kez yapmıştım mercimek bu kadar katı olmaz dedi ezogelin olmasın bu dedi meğer daha önce dışarıda içmiş.