ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Evet çok alıştım, sanki bir yakınımdan ayrılmış gibiyim:cry: Bir daha izleyebilirim:KK45: Çok fazla samimiler, karısı bile kıskanmış:KK53:
İnsan alışıyor dimi:)İzle tabi nolacak:)Karısı mı kıskanmış. :KK53:Haklı ama kim olsa kıskanır.:KK48:

Benim 15 tane çıktı canım,tabağa göre değişiyor.Ohh nihayet yaptım çok ta pratik ve lezzetli oldu,ben hep normal hamurdan yapıyordum,hazır yufkayla nasıl olur diye düşünüyordum çokta güzel oldu,teşekkürederim:KK68:

Yalnız ben birkaç ekleme ve değişiklik yaptım canım,2 yufkadan değil 3 yufkadan yaptım,bir de her yufkanın arasını yağladım,işte sonuç bu,çokta lezzetli oldu,tekrar teşekkürederim adracığım:KK19:

Eki Görüntüle 1731718
Ben küçük çorba kasesiyle yapmıştım canım.Bir de bazı yufkalar küçük oluyor ondan az çıkmış olabilir.Demek üç yufkayla denedin.Güzel olduysa ben de öyle yaparım.Ben çok yağlı sevmediğim için arasına yağ sürmedim.Çıtır çıtır seviyorum:)Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.:kk77:Teşekkür ederim canım yapıp paylaştığın için.:KK200:

Ramazanın gelmesine çok var ama pide sırf ramazanda yapılacak değil ya.:KK22:Ramazanda çoğu zaman evde yaptım pideyi.Bence evde de çok güzel oluyor.

RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un+1 yemek kaşığı

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
Susam,çörekotu

YAPILIŞI

Su,maya ve tuz derin bir kapta iyice karıştırılır.Un eklenip cıvık bir hamur elde edilir.Hamur ele yapışacak.(Elinizi kaşıkla sıyırabilirsiniz.)Hamurun üstü kapatılıp bir saat mayalandırılır.Bir saat sonra bir yemek kaşığı un katılıp hamur tekrar yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur alınır ve pide şekli verilir.(Bu aşamada elinizi suyla ıslatın kolay olur.)Üstüne yumurta sarısı sürülüp,susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Piştikten sonra yumuşak kalması için üzerine kapak örtülür.

IMG_20151230_201723.JPG

İnsan alışıyor dimi:)İzle tabi nolacak:)Karısı mı kıskanmış. :KK53:Haklı ama kim olsa kıskanır.:KK48:

Ben küçük çorba kasesiyle yapmıştım canım.Bir de bazı yufkalar küçük oluyor ondan az çıkmış olabilir.Demek üç yufkayla denedin.Güzel olduysa ben de öyle yaparım.Ben çok yağlı sevmediğim için arasına yağ sürmedim.Çıtır çıtır seviyorum:)Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.:kk77:Teşekkür ederim canım yapıp paylaştığın için.:KK200:
ben normal tabak içini çevirip yaptım adracığım.Yok az çıkmadı ki 4 yufkadan 15 tane çıktı ama sonradan yufkaları üstüste 3 e çıkarınca tabii daha fazla yufka gitti.Önce 2 yufkadan yaptım piştikten sonra üzerindeki harcı ağır geldi sanırım ve rahat tutulmuyordu ben de 2.partiyi 3 yufkaya çıkararak yaptım iyi oldu bence.Ama hazır yufkayla yapmak gerçekten çok pratikmiş,bu fikri ve tarifi bize kazandırıp paylaştığın için teşekkürederiz:KK19::KK200:

Herkes denesin kızlar,Adra candır,gerisi heyecandır:KK48:

ben normal tabak içini çevirip yaptım adracığım.Yok az çıkmadı ki 4 yufkadan 15 tane çıktı ama sonradan yufkaları üstüste 3 e çıkarınca tabii daha fazla yufka gitti.Önce 2 yufkadan yaptım piştikten sonra üzerindeki harcı ağır geldi sanırım ve rahat tutulmuyordu ben de 2.partiyi 3 yufkaya çıkararak yaptım iyi oldu bence.Ama hazır yufkayla yapmak gerçekten çok pratikmiş,bu fikri ve tarifi bize kazandırıp paylaştığın için teşekkürederiz:KK19::KK200:

Herkes denesin kızlar,Adra candır,gerisi heyecandır:KK48:
Adra candır gerisi heyecandır.:rolleyes:Tuttum bu sözü.:KK70:Pratik tarifleri seviyorum canım.Üç yufka denememiştim deneyeceğim mutlaka.Beğenmeniz beni mutlu ediyor.Çok teşekkür ederim.:KK200:

Burada lapa lapa kar yağıyor.
0mqoWo.gif
Bütün çocuklar sokakta:)Büyük ihtimalle yarın okullar da tatil.Ne seviniyorlardır.:KK48:

İzlicem sanırım, dyanamıyorum:KK48:

Ramazanın gelmesine çok var ama pide sırf ramazanda yapılacak değil ya.:KK22:Ramazanda çoğu zaman evde yaptım pideyi.Bence evde de çok güzel oluyor.

RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un+1 yemek kaşığı

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
Susam,çörekotu

YAPILIŞI

Su,maya ve tuz derin bir kapta iyice karıştırılır.Un eklenip cıvık bir hamur elde edilir.Hamur ele yapışacak.(Elinizi kaşıkla sıyırabilirsiniz.)Hamurun üstü kapatılıp bir saat mayalandırılır.Bir saat sonra bir yemek kaşığı un katılıp hamur tekrar yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur alınır ve pide şekli verilir.(Bu aşamada elinizi suyla ıslatın kolay olur.)Üstüne yumurta sarısı sürülüp,susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Piştikten sonra yumuşak kalması için üzerine kapak örtülür.

Eki Görüntüle 1731793
Kokusunu hissettim:)) Ellerine sağlık canım:KK60:
Burada lapa lapa kar yağıyor.
0mqoWo.gif
Bütün çocuklar sokakta:)Büyük ihtimalle yarın okullar da tatil.Ne seviniyorlardır.:KK48:
Burası da bembeyaz oldu:)

Yılın son gününde epey bir yıldır tirit yapar annem.Kaz etiyle de oluyor ama biz tavukla yapıyoruz.Daha çok yeğenim istediği için yapar.Bir ay önceden başlar anneanne yılbaşına tirit yapıyorsun dimi diye.:KK48:Çok seviyor:)Bunu gelenekselleştirip çocuklarına kadar götürecekmiş. :KK48:

Yufka ince açılır ve kesilir.Tavuk yağı alınıp eritilir.Sıcaktan yufkalar bu yağla yağlanır.Tavuk etleri didilip baharatlanır.Yufkaya tavuk ve pilav koyulup afiyetle yenir.Biraz ağır oluyor ama her zaman yapılan birşey değil.

20151231_153605.jpg

20151231_153752.jpg

Son düzenleme:
Bu pastanın adı imam sarığı ama ben adını beğenmeyip değiştirdim.:KK70:Kalıpla kesilen iki kek parçası üst üste koyuluyor ama ben tek kek parçasını ortadan kesip kremayı öyle koydum.Öbür türlü çok kalın oluyor.Yaparken biraz uğraştırıyor eliniz krema oluyor benden söylemesi:)

KATLI MUZLU ÇİKOLATALI PASTA

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tepeleme un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

1 çay bardağı ılık süt (Kekleri ıslatmak için)
2 adet muz (Arasına koymak için)

KREMA MALZEMELERİ

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1,5 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 paket krem şanti

ÇİKOLATA SOS

2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos

KENARLARI İÇİN

Hindistan cevizi
Fındık

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Mikserle çırpılırken sıvıyağ ve sıcak su yavaş yavaş eklenir.Kakao,vanilya,kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır.Yağlanmış ortaboy bir tepsiye dökülüp kek ayarında pişirilir.Krema için tencereye süt,şeker,nişasta,un ve yumurta sarısı koyulup iyice karıştırılıp pişirilir.Almaya yakın tereyağ eklenip eridikten sonra ocak kapatılır.Üstü kabuk tutmaması için arada karıştırılır.Krema soğuyunca krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.Kek soğuyunca çay bardağıyla kesilip bıçakla ortadan ikiye kesilir.(Kek çay bardağından çıkmayabilir çatalla çıkarabilirsiniz.)İki taraf da birer çorba kaşığı ılık sütle ıslatılıp arasına krema koyulur.Dilimlenmiş muz eklenip kapatılır.Kenarlara da krema sürülüp hindistan cevizi ve fındığa bulanır.Üzerine kaşık yardımıyla tarifine göre hazırlanıp soğutulmuş çikolata sos dökülür.Buzdolabında soğutulur.

12465497_1243842922298366_1349351122_o.jpg

12471154_1243842745631717_794256401_o.jpg

12449693_1243842448965080_1660217093_o.jpg

12469943_1243842675631724_454823311_o.jpg

12465602_1243842325631759_1110421029_o.jpg

12471282_1243839775632014_485180274_o.jpg

12465025_1243840015631990_1525124_o.jpg

12458549_1243839322298726_844469259_o.jpg

Son düzenleme:
Pasta varya mükemmel olmuş.:KK53:Süper hatta.Hazırlarından daha güzel olmuş.Tavsiye ederim.:KK66:

Bu pastanın adı imam sarığı ama ben adını beğenmeyip değiştirdim.:KK70:Kalıpla kesilen iki kek parçası üst üste koyuluyor ama ben tek kek parçasını ortadan kesip kremayı öyle koydum.Öbür türlü çok kalın oluyor.Yaparken biraz uğraştırıyor eliniz krema oluyor benden söylemesi:)

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tepeleme un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya

KREMA MALZEMELERİ

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1,5 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 paket krem şanti

ÇİKOLATA SOS

2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos

KENARLARI İÇİN

Hindistan cevizi
Fındık

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Mikserle çırpılırken sıvıyağ ve sıcak su yavaş yavaş eklenir.Kakao,vanilya,kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır.Yağlanmış ortaboy bir tepsiye dökülüp kek ayarında pişirilir.Krema için tencereye süt,şeker,nişasta,un ve yumurta sarısı koyulup iyice karıştırılıp pişirilir.Almaya yakın tereyağ eklenip eridikten sonra ocak kapatılır.Üstü kabuk tutmaması için arada karıştırılır.Krema soğuyunca krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.Kek soğuyunca çay bardağıyla kesilip bıçakla ortadan ikiye kesilir.(Kek çay bardağından çıkmayabilir çatalla çıkarabilirsiniz.)İki taraf da birer çorba kaşığı ılık sütle ıslatılıp arasına krema koyulur.Dilimlenmiş muz eklenip kapatılır.Kenarlara da krema sürülüp hindistan cevizi ve fındığa bulanır.Üzerine kaşık yardımıyla tarifine göre hazırlanıp soğutulmuş çikolata sos dökülür.Buzdolabında soğutulur.

Eki Görüntüle 1732506
Eki Görüntüle 1732509
Eki Görüntüle 1732512
Eki Görüntüle 1732521
Eki Görüntüle 1732515
Eki Görüntüle 1732522
Eki Görüntüle 1732524
Eki Görüntüle 1732525

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tepeleme un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya

KREMA MALZEMELERİ

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1,5 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 paket krem şanti

ÇİKOLATA SOS

2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos

KENARLARI İÇİN

Hindistan cevizi
Fındık

YAPILIŞI

Eki Görüntüle 1732506
Eki Görüntüle 1732509
Eki Görüntüle 1732512
Eki Görüntüle 1732521
Eki Görüntüle 1732515
Eki Görüntüle 1732522
Eki Görüntüle 1732524
Eki Görüntüle 1732525

Mukemmel gorunuyor canim ,eminim.tadi da oyledir. Bu pastayi denemk bi turlu nasip olmadi ,yaparsam muhakkak senin tarifini yapcam :kk77
Ellerine saglik canim :KK19:

Mukemmel gorunuyor canim ,eminim.tadi da oyledir. Bu pastayi denemk bi turlu nasip olmadi ,yaparsam muhakkak senin tarifini yapcam :kk77
Ellerine saglik canim :KK19:
Dene canım gerçekten güzel oldu.Çok teşekkür ederim.:KK37:

X