Evde beytiyi çok kolay yapabilirsiniz.
Bu aslında daha ince yufkadan oluyor ama bizim evde bolca hazır lavaş vardı onları değerlendirdim.Siz hazır böreklik yufkayla da yufkayı ikiye bölüp yapabilirsiniz.Çünkü lavaş kalın olduğu için açılma riski çok.Bazıları köfteleri çiğden koyup pişiriyor ama ben öyle tercih etmedim.Bir de bunu çöp şişe dizmek zorunda değilsiniz.Kavrulmuş kıymanız varsa içine bir domates rendesi ve salça ekleyin.Lavaşlara kıymalar düşmesin diye yumurta sürün.Kıymayı ekleyip sarıp yine aynı şekilde verev kesip pişirin.Öyle de çok pratik oluyor.
EV YAPIMI BEYTİ MALZEMELER 3-4 adet lavaş veya yufka
200 gr.kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
7-8 dal maydanoz
Tuz
Not:Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
SOS MALZEMELERİ Sarımsaklı yoğurt
Bir yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI Kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,sıvıyağ,ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ve baharatlar iyice harmanlanır.Yumurta büyüklüğünde kıyma alınıp yuvarlanır ve çöp şiş ortasından geçirilir.Kıyma hafifçe çöp şişe dağıtılır.Fırında ızgara ayarında pişirilir.Lavaşlar üçe bölünüp pişen köfteler lavaşa sarılıp verev kesilip fırına verilir.O arada tereyağ ve sıvıyağ eritilip salça eklenir.Salça az pişince yarım çay bardağı kadar su eklenip karıştırılır.Pulbiber eklenir.Lavaşlar hafif kurutulmadan pişince üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine de salçalı sos dökülür.Maydanoz eklenip servis edilir.
Eki Görüntüle 1727074 Eki Görüntüle 1727075 Eki Görüntüle 1727077