ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bu tatlının adı tarçınlı ceviz rüyası.Yıllar önce bu siteden alıp denemiştim.Sonradan moda adıyla kıbrıs tatlısı dediler ama adı benim için adı hep tarçınlı ceviz rüyası kaldı.Çok güzel bir tatlıdır.Kime yaptıysak tarifini istedi o kadar diyeyim.:KK53: Yapması zor gibi görünse hemen oluyor merak etmeyin:)

TARÇINLI CEVİZ RÜYASI

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBET MALZEMESİ

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
(Şerbet kaynamayacak)

KREMA MALZEMELERİ

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Galeta unu,sıvıyağ,tarçın,ceviz eklenip karıştırılır.En son vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.Kek ayarında pişirilir.Şerbet için şeker ve su şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Fırından çıkan kekin üstüne bu şerbet dökülür.Üstüne tekrar ceviz serpilir.Muhallebinin tüm malzemeleri eklenip pişirilir.Ilıdıktan sonra toz halinde krem şanti eklenip iyice karıştırılır.Muhallebi kekin üstüne yayılır.Kakao serpilip servis edilir.

Eki Görüntüle 1710552
Eki Görüntüle 1710553
Eki Görüntüle 1710554
Eki Görüntüle 1710555
Eki Görüntüle 1710556
Eki Görüntüle 1710559
Eki Görüntüle 1710561
Eki Görüntüle 1710574
Eki Görüntüle 1710601

Böyle lezzetli şeyleri yayınlıyorsunuz tam oturacağım sırada kalkıp ya yemek yapıyorum ya tatlı. Sonra da zayıflamak için diyet yapıyorum. Abonelikten çıkacağım vallahi bu nedir ya? :110::110:

Ya bu nişastanın yerine başka bir şey koyabiliyor muyuz bu arada :KK48::KK48::KK23::KK23:

Böyle lezzetli şeyleri yayınlıyorsunuz tam oturacağım sırada kalkıp ya yemek yapıyorum ya tatlı. Sonra da zayıflamak için diyet yapıyorum. Abonelikten çıkacağım vallahi bu nedir ya? :110::110:

Ya bu nişastanın yerine başka bir şey koyabiliyor muyuz bu arada :KK48::KK48::KK23::KK23:
Mesaj ne yardan vazgeçerim ne Serden der gibi:-) bende aynı durumdayım ya tarifler mükemmel :KK70:

Bu tarifi ilk defa denedim ve gerçekten süper oldu.Şiddetle tavsiye ederim.

PASTANE AÇMASI

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kuru maya
4 çorba kaşığı tepeleme şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Ilık süt,maya ve şeker iyice karıştırılır şeker eriyinceye kadar.Sonra ılık su,sıvıyağ,yumurta ve tuz eklenip tekrar karıştırılır.Un eklenip güzelce yoğrularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapakla kapatılır.Sofra beziyle sarılıp bir saat mayalandırılır.(Kalorifer veya soba yanı güzel olur.)Hamur mayalandıktan sonra iki tane ince uzun hamur yapılıp birlikte burulur.Yağlı kağıt serilmiş tepside 15-20 dakika tekrar mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilip pişirilir.

20151208_125244.jpg

20151208_132135.jpg

20151208_134440.jpg

20151208_134530.jpg

Öyle deme lazım olur bu tarifler.:KK48:Yiyip spor yapmak en mantıklısı.:KK53:

Nişasta yerine başka birşey konmaz.Un eklesen aynı tadı vermez.:KK22:

PASTANE AÇMASI

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Ilık süt,maya ve şeker iyice karıştırılır şeker eriyinceye kadar.Sonra ılık su,sıvıyağ,yumurta ve tuz eklenip tekrar karıştırılır.Un eklenip güzelce yoğrularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapakla kapatılır.Sofra beziyle sarılıp bir saat mayalandırılır.(Kalorifer veya soba yanı güzel olur.)Hamur mayalandıktan sonra iki tane ince uzun hamur yapılıp birlikte burulur.Yağlı kağıt serilmiş tepside 15-20 dakika tekrar mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilip pişirilir.

Eki Görüntüle 1711824
Eki Görüntüle 1711825
Eki Görüntüle 1711831
Eki Görüntüle 1711833
En sevdiğimden :kk77:

Efser burdan çıkamiyoruz farkettin mi Titanik batarken bile gemiyi terketmeyen kaptan gibiyiz:-)
:KK70:
Aynen birdaha bakmıyacagım diyorum merak etip tekrar geliyorum birde tarifleri görünce bunumuda denesem diye kendi kendimi yiyorum :KK70:bir can yeleğimiz bile yok:KK70:

Son düzenleme:
Kız Allah iyiliğini versin.:-)Gemi batarsa birlikte batarız merak etmeyin.:KK70:
batmayalim o zaman sağlam tut gemiyi adra:KK70:

Aynen birdaha bakmıyacagım diyorum merak etip tekrar geliyorum birde tarifleri görünce bunumuda denesem diye kendi kendimmi yiyorum :KK70:bir can yeleğimiz bile yok:KK70:
Bence de ya bende gelmeyeceğini bir süre diyorum uğramadan yapamiyorum:KK70: napalım bizde Titanik kaptanı gibi kapıları kapatıp kendimizi akışına birakalim:KK70: adra yelek yapar bize:-)

Aynen birdaha bakmıyacagım diyorum merak etip tekrar geliyorum birde tarifleri görünce bunumuda denesem diye kendi kendimmi yiyorum :KK70:bir can yeleğimiz bile yok:KK70:
Tariflerim çok cezbecidir kaçamazsınız.:KK70:

batmayalim o zaman sağlam tut gemiyi adra:KK70:

Bence de ya bende gelmeyeceğini bir süre diyorum uğramadan yapamiyorum:KK70: napalım bizde Titanik kaptanı gibi kapıları kapatıp kendimizi akışına birakalim:KK70: adra yelek yapar bize:-)
Bizi dibe cekerse o yelekler sünger gibi yumuşak hamurdan yapar şimdi :KK70:bu gidişle kapılardan cıkamıyacagız kalacağız zaten içerde :KK70:

Tariflerim çok cezbecidir kaçamazsınız.:KK70:
Bak yine geldim işte :KK70:

PASTANE AÇMASI

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Eki Görüntüle 1711824
Eki Görüntüle 1711825
Eki Görüntüle 1711831
Eki Görüntüle 1711833

Nar gibi kizarmislarrr :kk77: Aksam aksam yine pasta krizim tuttu :) puskevit ( :KK53: ) var ama o da paklamaz beni bu yavrulari gordukten sonra :kk77:
Ellerine saglik canim

Bende isterim o can simitlerinden :rolleyes: Napim ben sisme can simidini ,adranin hamurlu simidinden isterim :kk77: Hem ne dimisler "Can bogazdan gelir " :KK70:

Bizi dibe cekerse o yelekler sünger gibi yumuşak hamurdan yapar şimdi :KK70:bu gidişle kapılardan cıkamıyacagız kalacağız zaten içerde :KK70:

Bak yine geldim işte :KK70:
Sizin için yağ ve su çekmeyen hamurdan yaparım.:KK70:Bunlar hafif tarifler.:KK53:

X