ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Patates sevmeyen çok az kişi vardır eminim.Yemeklerinizin yanına veya misafire yapabileceğiniz çok nefis bir tarif.

BEŞAMEL SOSLU PATATES

MALZEMELER

4 büyük boy patates (Küçükse miktarı arttırın.)
2,5 su bardağı süt
2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
Tuz,karabiber,pulbiber
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Patatesler haşlanır ezilir.İçine tuz,karabiber ve pulbiber eklenip borcama döşenir.Tereyağında un pembeleşmeden çok hafif kavrulur.Süt eklenir.Karabiber ve tuz eklenir.Sos kaynayınca alınır.Patateslerin üstüne bu karışım yayılır.Üstüne kaşar peyniri rendelenip fırına verilir.Kaşarlar eriyince alınır.

Son düzenleme:
patatesi sevmeyen çok az kişilerden biri benim :)

patatesi sevmeyen çok az kişilerden biri benim :)
Ben de bayılırım:)Patates yemeği mesela.Çoğu kişi burun kıvırır o yemeğe ama nefistir bence:)Bir patates tarifim daha var.İlerleyen saatlerde vereceğim.

Ben de bayılırım:)Patates yemeği mesela.Çoğu kişi burun kıvırır o yemeğe ama nefistir bence:)Bir patates tarifim daha var.İlerleyen saatlerde vereceğim.
ver ver, çocuklara yaparım ben, yemesemde evde yapıyorum illa ki

Yöresel bir yemek.Fırınlı fasülye denir.Ordu Ünye taraflarından.Yeşil fasülye taş fırınlara atılıp kurutuluyor.Normal fasülye yemeği gibi pişiriliyor.

Çok ekonomik bir kek:)

LİMONLU KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 limon kabuğu
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık
Susam
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta iyice çırpılır.Diğer malzemeler eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip akışkan bir hamur elde edilir.(Çok katı olmayacak.)Üstüne susam serpilip kek ayarında pişirilir.

Tabiki bizim mutfaktan geliyor.Pastane mutfağı gibi çalışıyor mübarek.

Nefis görünüyor canım.Hamburger ekmeğinden dimi bu.Ramazanda yapmıştın galiba bir kere.Eline sağlık.
ben diyete başladığımdan beri azaltım bu pastane işlerini evet canım bu o tarif yanlız mevsimi değil diye domates biber içine bırakmadım azıçık salca ekledim teşekkür ederim

ben diyete başladığımdan beri azaltım bu pastane işlerini evet canım bu o tarif yanlız mevsimi değil diye domates biber içine bırakmadım azıçık salca ekledim teşekkür ederim
Evet canım diyette pişmese iyi olur pasta börek.İnsan dayanamaz çünkü.Domates bibersiz de güzel olur.

Evet canım diyette pişmese iyi olur pasta börek.İnsan dayanamaz çünkü.Domates bibersiz de güzel olur.
Allahtan benim çoçuklar çok düşkün değil arada bir süfle birde kek isterler yoksa bende yapardım
Ben mevsimsiz sebzeleri çok nadir tüketirim evet böylede güzel oldu

a nasıl oluyor bu ekmek dolması merak ettim
adra harika bir konu oldu bu valla arada takip ediyorum fırında sütlaç denedim geçen ama malzemeleri azaltıp nefis oldu 2 kase çıktı biri hala bekliyor malum diyetteyim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…