- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Senin için araştırdım:)Lekenin üzerine beyaz bir kağıt koyup beş altı dakika veya çıkana kadar ütüleniyormuş.Ya da buz torbaya koyulup gezdiriliyormuş üzerinde.Merhaba, mum lekesi için bir önerisi olan var mı acaba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Senin için araştırdım:)Lekenin üzerine beyaz bir kağıt koyup beş altı dakika veya çıkana kadar ütüleniyormuş.Ya da buz torbaya koyulup gezdiriliyormuş üzerinde.Merhaba, mum lekesi için bir önerisi olan var mı acaba?
Öyleyim dimi.Uyuz adra gıcık adra pis adra
Öyleyim dimi.
Hiç güzel bir kek değildi içini rahatlatacaksa.Bize bunu yaptığına göre
Hiç güzel bir kek değildi içini rahatlatacaksa.
EV YAPIMI TAVUK DÜRÜM
LAVAŞ
MALZEMELER
1 paket kuru maya
2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Maya ve tuz derin bir kaba koyulup ılık suyla eritilir.Aldığı kadar un eklenip 1-1,5 saat üzeri örtülerek mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yuvarlak yuvarlak şekil verilip merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.Teflon tavada arkalı önlü pişirilir ve üzerine kapak örtülür.(Çok çabuk pişiyor fazla kurutmamak lazım.Pişirirken tavadaki unlar yanmasın diye her seferinde peçete yardımıyla temizlenir.)
TAVUK HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
1 kilo tavuk göğsü
1,5 adet soğanın suyu
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
YAPILIŞI
Tavuk göğüsleri küçük küçük küp şeklinde doğranır.Soğanlar rendelenip süzgeçle suyu sıkılır.Sarımsak rendelenir.Diğer malzemelerle karıştırılıp dolapta 3 saat bekletilir.Tavada az sıvıyağla pişirilir.Sulanıyor endişe etmeyin çekecek:)Lavaşın içine tavuk,patates kızartması,soğan,domates,acı biber turşusu,ketçap,mayonez koyulup afiyetle yenir.
Eki Görüntüle 1694652
Eki Görüntüle 1694653
Eki Görüntüle 1694654
Eki Görüntüle 1694656
En sevdiğim kahvaltılık.
SUCUKLU DOMATES
MALZEMELER
2-3 adet domates
3 adet sivri biber
Bir küçük kangal sucuk
Kaşar peyniri
Pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı ve jülyen(uzun uzun)ya da yuvarlak yuvarlak doğradığınız biberleri koyun.Biberler hafif pişince doğranan sucukları ekleyin.Biraz pişince kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.Tuzunu ve baharatlarını atın.Domatesler pişince üzerine rendelediğiniz veya kare kare doğradığınız kaşar peynirlerini ekleyip üzerine kapak kapatın.Kaşarlar eriyince afiyetle yiyin.
Eki Görüntüle 1694677
İyi bari yediysen tamamını ekleyeyim bari.Ben de yedim
Sen yaparsın da güzel olmaz mı kız üç madalyalı
Sağ ol canım deneyeceğim.Senin için araştırdım:)Lekenin üzerine beyaz bir kağıt koyup beş altı dakika veya çıkana kadar ütüleniyormuş.Ya da buz torbaya koyulup gezdiriliyormuş üzerinde.
İkisi de çok güzel oluyor canım.Tavuk dürüm tantuniye benziyor zaten.Tavuklar nar gibi kızarıncaya kadar pişir.Öyle daha güzel oluyor.Özellikle bunları denicemmm. Tavuk dürümü tavuk tantuni olarak yapıyordum ama bide böylesini yapcam. Ağzımın suyu aktı ya ellerine sağlık
Yap yap.
Ben de yapcam işte.
Teşekkür ederim Harbi.Adraaa ellerine sağlık,konun hayırlı olsun
Ya sen bi kere muhallebili kadayıf tatlısı yapmıştın ramazanda. Onun tarihi var mi bu konuda? Baktm da ya gözden kaçırdım ya da yok. Bi ara yazarsan sevinirim
Sütlü nüriye isterizAdraaa ellerine sağlık,konun hayırlı olsun
Ya sen bi kere muhallebili kadayıf tatlısı yapmıştın ramazanda. Onun tarihi var mi bu konuda? Baktm da ya gözden kaçırdım ya da yok. Bi ara yazarsan sevinirim
günaydın, sabah sabah kahve iyi geldi teşekkürler