ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Merhaba, mum lekesi için bir önerisi olan var mı acaba?
Senin için araştırdım:)Lekenin üzerine beyaz bir kağıt koyup beş altı dakika veya çıkana kadar ütüleniyormuş.Ya da buz torbaya koyulup gezdiriliyormuş üzerinde.:KK66:

EV YAPIMI TAVUK DÜRÜM

LAVAŞ

MALZEMELER

1 paket kuru maya
2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Maya ve tuz derin bir kaba koyulup ılık suyla eritilir.Aldığı kadar un eklenip 1-1,5 saat üzeri örtülerek mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yuvarlak yuvarlak şekil verilip merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.Teflon tavada arkalı önlü pişirilir ve üzerine kapak örtülür.(Çok çabuk pişiyor fazla kurutmamak lazım.Pişirirken tavadaki unlar yanmasın diye her seferinde peçete yardımıyla temizlenir.)

TAVUK HAZIRLANIŞI

MALZEMELER

1 kilo tavuk göğsü
1,5 adet soğanın suyu
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğüsleri küçük küçük küp şeklinde doğranır.Soğanlar rendelenip süzgeçle suyu sıkılır.Sarımsak rendelenir.Diğer malzemelerle karıştırılıp dolapta 3 saat bekletilir.Tavada az sıvıyağla pişirilir.Sulanıyor endişe etmeyin çekecek:)Lavaşın içine tavuk,patates kızartması,soğan,domates,acı biber turşusu,ketçap,mayonez koyulup afiyetle yenir.

Eki Görüntüle 1694652
Eki Görüntüle 1694653
Eki Görüntüle 1694654
Eki Görüntüle 1694656

En sevdiğim kahvaltılık.

SUCUKLU DOMATES

MALZEMELER

2-3 adet domates
3 adet sivri biber
Bir küçük kangal sucuk
Kaşar peyniri
Pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI

Tavaya sıvıyağı ve jülyen(uzun uzun)ya da yuvarlak yuvarlak doğradığınız biberleri koyun.Biberler hafif pişince doğranan sucukları ekleyin.Biraz pişince kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.Tuzunu ve baharatlarını atın.Domatesler pişince üzerine rendelediğiniz veya kare kare doğradığınız kaşar peynirlerini ekleyip üzerine kapak kapatın.Kaşarlar eriyince afiyetle yiyin.

Eki Görüntüle 1694677

Özellikle bunları denicemmm. Tavuk dürümü tavuk tantuni olarak yapıyordum ama bide böylesini yapcam. Ağzımın suyu aktı ya ellerine sağlık

Ben de yedim :p
Sen yaparsın da güzel olmaz mı kız üç madalyalı :KK70:
İyi bari yediysen tamamını ekleyeyim bari.:KK70:

20151124_162552.jpg

Özellikle bunları denicemmm. Tavuk dürümü tavuk tantuni olarak yapıyordum ama bide böylesini yapcam. Ağzımın suyu aktı ya ellerine sağlık
İkisi de çok güzel oluyor canım.:KK37:Tavuk dürüm tantuniye benziyor zaten.Tavuklar nar gibi kızarıncaya kadar pişir.Öyle daha güzel oluyor.:KK66:

Kavanozda saklayabileceğiniz,kolay bayatlamayan çubuklar.

TUZLU ÇUBUK

MALZEMELER

250 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta
4/1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Susam,çörekotu

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir.Dolapta 1-2 saat dinlendirilir.Hamurdan parça koparılıp ince rulolar yapılır.Bıçakla kesilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve yağ karıştırılıp sürülür.Çörekotu ve susam serpilip 180 derecede pişirilir.

image (1).jpg

Son düzenleme:
Adraaa ellerine sağlık,konun hayırlı olsun:nazar:

Ya sen bi kere muhallebili kadayıf tatlısı yapmıştın ramazanda. Onun tarihi var mi bu konuda? Baktm da ya gözden kaçırdım ya da yok. Bi ara yazarsan sevinirim:KK19:

KADAYIFLI MUHALLEBİ

MALZEMELER

250 gr.kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı şeker veya pudra şekeri

MUHALLEBİ MALZEMELERİ

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

YAPILIŞI

Tavada tereyağ eritilir.Küçük küçük parçalanmış kadayıf eklenip rengi kahverengine yakın oluncaya kadar kavrulur.Fındık ve pudra şekeri eklenir.(Tercihim pudra şekeri)Bir iki dakika daha kavrulup ocaktan alınır.Bu aşamada kadayıfı başka kaba boşaltabilirsiniz tavada daha da pişmemesi için.Sonra süt,şeker,un ve vanilya tencere koyup pişirilir.Piştikten sonra biraz ılımaya bırakılır.Ilıyınca içine bir paket krem şanti koyulup 2-3 dakika mikserle çırpılır.Tepsiye kadayıfın yarısı serilir.Muhallebi kadayıfın üzerine dökülür.Kalan kadayıf tekrar muhallebinin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.

Not:Bu tatlıyı aynı şekilde dondurma bardaklarına da koyup servis edebilirsiniz.

FB_IMG_1447254609336.jpg

Adraaa ellerine sağlık,konun hayırlı olsun:nazar:

Ya sen bi kere muhallebili kadayıf tatlısı yapmıştın ramazanda. Onun tarihi var mi bu konuda? Baktm da ya gözden kaçırdım ya da yok. Bi ara yazarsan sevinirim:KK19:
Teşekkür ederim Harbi.:KK28:

Üstte yazdım tarifi.

Saçlarınız dökülüyorsa benim de yaptığım dökülmeyi durduracak bir tarifim var.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN MAYA MASKESİ

1 litre ılık su
1 paket kuru maya

Ilık suyun içinde kuru mayayı eritip saçınızı şampuanladıktan sonra mayalı suyu döküp 5 dakika bekletin.Şampuanlamadan durulayın.

images (12).jpg

Son düzenleme:
SOĞANLI DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
5-5,5 bardak sıcak su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

YAPILIŞI

Tencereye tereyağını koyup,yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin.Soğanlar ölünce domates rendesini ve salçayı ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Biraz piştikten sonra suyunu koyun.Ayrı bir tavaya sıvıyağını koyup unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Sütü ilave edip çok az çevirdikten sonra altını kapatın.Topak topak olmaması için çorbadan bir miktar ekleyip unu açın.Bu karışımı çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.Sonra çorbayı blendırdan geçirin.Üzerine kaşar rendeleyerek servis yapın.

11173485_1597764770505232_919882944_n.jpg

X