Düşünmekle olmuyor o işler.. Düşünceye göre şekillenebilecek bir mevzu değil çünkü..arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kurânda bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
prof dr:suleyman ates
Allah Kurânda orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır
demekki boyle dusunen bir ben degilmisim
tamam 3 kişisiniz.ama aksine inanan milyonlar ne olacak?(yoksa milyar mı demeliydim)
arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Düşünmekle olmuyor o işler.. Düşünceye göre şekillenebilecek bir mevzu değil çünkü..
Süleyman Ateş kim Yaşar Nuri Öztürk'ün kankası mı
Yok öyle bir şey..
Adetken namaz kılarsan sadece spor yapmış olursunİbadet değil..
Her konuda muhalefet olanı gördüm de bu kadarına da pes yani..
Her duyduğunuza inanmayın önümüzde Kur'an gibi bir rehber varken çakma hocalara nedir bu itaat
arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
ohaa filan olmamak elde degil senin bu yorumuna
her onune gelenin yazdigi ya da soyledigi seyi kaynak olarak gosterebilecegini kim soyledi??? Bilmemek ayip degil ama resmen karsi cikiyorsun
Süleyman ateş dediğin Hz İsa ölmemiştir yaşıyordur gerçeğine Nasıl yaşasın yahuu gökte oksijen mi var : ) diye cvp veren adamdır : )
Abdülaziz bayındır dediğin Şefaati inkar eden ALLah dostlarını inkar eden bi çok hadisi inkar eden birisidir.. : )
Oyüzden bence sen aklını kullan ve dinleyeceğin adamları daha sağlam seç
kızlar bugün oruçluydum ama az önce adet oldum. orucumu bozmalı mıyım sizce?
teşekkürler kızlar yorumlarınız için.
bozarsam günah olur mu
ya da bozmazsam asıl günah olur mu?
bunun tam cevabı hiç bir yerde yok. şu an bile bu konuda iki türü de söyleyen var.
teşekkürler kızlar yorumlarınız için.
bozarsam günah olur mu
ya da bozmazsam asıl günah olur mu?
bunun tam cevabı hiç bir yerde yok. şu an bile bu konuda iki türü de söyleyen var.
Hayızlı bir kadın, oruca devam edemez. Bozması gerekir. Çünkü zaten o oruç bozuldu. Tekrar tutacaksın. Devam etsen de sevabı olmaz, sadece tutmuş olursun.
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kurânda bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
Allah Kurânda orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Adetliyken oruç tutulur mu?arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Düşünmekle olmuyor o işler.. Düşünceye göre şekillenebilecek bir mevzu değil çünkü..
Süleyman Ateş kim Yaşar Nuri Öztürk'ün kankası mı
Yok öyle bir şey..
Adetken namaz kılarsan sadece spor yapmış olursunİbadet değil..
Her konuda muhalefet olanı gördüm de bu kadarına da pes yani..
Her duyduğunuza inanmayın önümüzde Kur'an gibi bir rehber varken çakma hocalara nedir bu itaat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?