[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]Soru :
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"][/TD]Oruç tutarkaen bir kadın iftar saatinden önce regl ollsa orucunu bozması mı gerekir? Benim bildiğime göre eğer bozrsa 61 gün keffaret olarak tutması lâzım. Çünkü o günü oruçlu geçirmek zorunda. Hangisi doğru acaba ?
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: right"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"] Cevap :
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]İnsan adet halinde oruç tutamaz. Bu nedenle oruçlu iken regl hali olursa orucunu bozması gerekir. Bundan dolayı keffaret gerekmez. Zaten orucu bozulmuştur. Sonradan kaza edecektir.[/TD]
umarım yeterli olmuştur google dan bile bakabilirdin yani.
forumdakilerin bilgilerini sınamak icin mi yazdın yoksa
[/TR]
[/TABLE]
Adet iken kesinlikle oruç tutulmaz.. Bi arkadaş izin verilmiş ama isteyen tutar diye yazmışOha felan oldum
Ama oruçlu iken adet olunur ise de bi vakti var diye duymuştum..
Erken vakitlerde ise bozulmalı ama eğer ikindiden sonra adet olunmuş ise bozulmamalı denilmişti.. Ama ne kadar doğru bilemem..
Adetin başlamışsa tabiki bozucaksın..
Hatta adetliyken oruçlu gibi olup yemek yememek günah asıl..
orucu bozan haller nelerdir allahaskına ya adet varmıdır yok!!!!!!! ben tutuyorum kabul olmaz diyende kendine Allahın gorevini edinmesin lutfen nerden biliyorsunuz sacma sapan seyler atmayın ortaya ya
Kesinlikle Bozmamalısin...
orucu bozan haller nelerdir allahaskına ya adet varmıdır yok!!!!!!! ben tutuyorum kabul olmaz diyende kendine Allahın gorevini edinmesin lutfen nerden biliyorsunuz sacma sapan seyler atmayın ortaya ya
Sen ciddimisin yaa adetliyken tabiki oruç tutulmaz bunu araştırmaya bile gerek yok..ilkokul çocuğu bilir bunu..şaşırdım doğrusu..
benim de tereddütüm o yönde zaten. adetliyken oruç tutulmaz tabi. ama az bi zaman kalmış sanki bozunca vicdanen kötü gibi geliyor insana
arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kurânda bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
prof dr:suleyman ates
Allah Kurânda orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır
demekki boyle dusunen bir ben degilmisim
çok kesin bi cevap veriyorsun hangi hacıya hocaya sorsan bozulmalı der ve bende bozdum 4 gün önce iftara 2 saat kala günah oluyor o halde oruç tutmak
arastırmama gerek yoktabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil
Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.
prof dr:suleyman ates
Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır
demekki boyle dusunen bir ben degilmisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?