• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet olma ve oruç

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]Soru :

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
Oruç tutarkaen bir kadın iftar saatinden önce regl ollsa orucunu bozması mı gerekir? Benim bildiğime göre eğer bozrsa 61 gün keffaret olarak tutması lâzım. Çünkü o günü oruçlu geçirmek zorunda. Hangisi doğru acaba ?
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: right"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"] Cevap :

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
İnsan adet halinde oruç tutamaz. Bu nedenle oruçlu iken regl hali olursa orucunu bozması gerekir. Bundan dolayı keffaret gerekmez. Zaten orucu bozulmuştur. Sonradan kaza edecektir.

umarım yeterli olmuştur google dan bile bakabilirdin yani.

:23: forumdakilerin bilgilerini sınamak icin mi yazdın yoksa :27:
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

aynısını okudum zaten. ne kadar tuhaf düşünüyorsunuz yahu. 2008 den beri kadınlar kulübü üyesiyim . adımı değiştim o yüzden yeni üyelik açtım. ilk defa bir konuma böyle alaycı yorumlar aldım

şu an sorduğum konu kesin farz ve ya kesin günah gibi bir durum değil. yoruma açık olduğunu düşündüğüm için sordum fikirlerinizi almak istedim

Adet iken kesinlikle oruç tutulmaz.. Bi arkadaş izin verilmiş ama isteyen tutar diye yazmış :53: Oha felan oldum :9:

Ama oruçlu iken adet olunur ise de bi vakti var diye duymuştum..

Erken vakitlerde ise bozulmalı ama eğer ikindiden sonra adet olunmuş ise bozulmamalı denilmişti.. Ama ne kadar doğru bilemem..

Son düzenleme:
orucu bozan haller nelerdir allahaskına ya adet varmıdır yok!!!!!!! ben tutuyorum kabul olmaz diyende kendine Allahın gorevini edinmesin lutfen nerden biliyorsunuz sacma sapan seyler atmayın ortaya ya

Adetin başlamışsa tabiki bozucaksın..

Hatta adetliyken oruçlu gibi olup yemek yememek günah asıl..

Adet iken kesinlikle oruç tutulmaz.. Bi arkadaş izin verilmiş ama isteyen tutar diye yazmış :53: Oha felan oldum :9:

Ama oruçlu iken adet olunur ise de bi vakti var diye duymuştum..

Erken vakitlerde ise bozulmalı ama eğer ikindiden sonra adet olunmuş ise bozulmamalı denilmişti.. Ama ne kadar doğru bilemem..

benim de tereddütüm o yönde zaten. adetliyken oruç tutulmaz tabi. ama az bi zaman kalmış sanki bozunca vicdanen kötü gibi geliyor insana

konunuza cevabı üyeliginize bakarak cevap vermedim ya da alay amaclı yazmadım..

sadece sordum orda... bunu ben yazmasam baska biri muhakkak yazardı google dan arastırmadınız mı diye..

madem buradakilerin fikirleri merak edildi :

benim fikrim dinimizde de belirtildigi gibi zaten bozulmus orucun . yersin de icersin de . zaten kazasını tutacaksın.

orucu bozan haller nelerdir allahaskına ya adet varmıdır yok!!!!!!! ben tutuyorum kabul olmaz diyende kendine Allahın gorevini edinmesin lutfen nerden biliyorsunuz sacma sapan seyler atmayın ortaya ya

Sen ciddimisin yaa adetliyken tabiki oruç tutulmaz bunu araştırmaya bile gerek yok..ilkokul çocuğu bilir bunu..şaşırdım doğrusu..

orucluyken adet olursan tabiiki yemek yiyeceksin, aksi Allahin verdigi hakki kullanmamak olur :34:

nasıl yok ya tabiki adet orucu bozar.adet olan kadının oruca devam etmesi haramdır.adetliyken oruç tutmak haramdır çünkü.sevap işleyeceğim derken bilmeden günah işliyorsunuz.ama kanunu bilmemek cezayı hafifletmez.

:20::20::20:

kusura bakmayın da dini kendinize göre cekip cevirmeyin lütfen ya.. kitaplarda bile yazıyor mu ya.. hatta ortaokulda din kitaplarımızda bile vardı..

dini icerikli kaynagı saglam kitaplarda da yazar bu.

Sen ciddimisin yaa adetliyken tabiki oruç tutulmaz bunu araştırmaya bile gerek yok..ilkokul çocuğu bilir bunu..şaşırdım doğrusu..

arastırmama gerek yok:34: tabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil:31:

Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.

prof dr:suleyman ates

Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.
Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır

demekki boyle dusunen bir ben degilmisim:34:

benim de tereddütüm o yönde zaten. adetliyken oruç tutulmaz tabi. ama az bi zaman kalmış sanki bozunca vicdanen kötü gibi geliyor insana

Ben bu yönde duydum açıkçası.. Hoca değilim şu an fetva veremem , size ne yapmanız gerektiğini de söyleyemem..

Sadece ben olsam ' erken vakitlerde ise bozarım , ikiniden sonra ise bozmam ama her şekilde bu orucunda kazasını yaparım ' diyebilirim..

Bu kesinlikle doğru diyemem ama bu şekilde biliyorum ben.. Hocaya sormuştum hatta.. Ama günümüzde Yaşar Nuri Öztürk' e de hoca denildiğinden %100 doğru diyemiyorum..

arastırmama gerek yok:34: tabi kulaktan dolma bilgilerle kuranı acıp okumadan onun bunun dedigine goremi hareket edicem ben yok bana gore degil:31:

Âdet döneminde oruç da tutulur, namaz da kılınır. Bu dönemde zorluk çeken orucunu yiyebilir. Çünkü hasta hükmündedir. Ama namaza hiçbir engel yoktur. Âdet döneminin her zamanında kadın özürlü sayılır. Abdestini alıp namazını kılar. Bu konuda Kur’ân’da bir yasak yoktur. Sadece o durumda bulunan kadının kocasına, kendisiyle ilişkide bulunması yasaklanmıştır. Şayet koca ilişkide bulunursa kadın değil, erkek günah işlemiş olur.

Allah Kur’ân’da orucun sınırını belirlemiş ve âdeti oruca en-gel görmemiştir. Peygamberimizden de böyle bir rivayet yoktur. Öyle ise âdeti oruca engel görmek sınırlara yaklaşmak değil, onları aşmak olur. Buna da kimsenin hakkı yoktur.

adetliyken Kuran-ı Kerim ellenmez.. Namaz da kılınmaz ayrıca :19:

çok kesin bi cevap veriyorsun hangi hacıya hocaya sorsan bozulmalı der ve bende bozdum 4 gün önce iftara 2 saat kala günah oluyor o halde oruç tutmak

Sabahtan regl olsaydı konu sahibi bozulurdu derdim,
Şuandada bozuldu ama 2 saat için niyet edilmiş bir orucu devam ettirmeli bence,
Ya arkadaşim benim fikrim bildigim,dinime göre dogrum bu ben bozmazdimmm bu kadar,

Çok katı bir şey yazacağım ama çok özür dileyerek yazıyorum.Aynı şey benim de başıma geldi.İnternetten araştırdım,baya da bir okudum.Denilen şu;"Oruç bozulur,bir şeyler yiyip,içilebilir,ama başkasının yanında yiyip içmemek insanın edebindendir.Eğer adet olup ta orucuna devam ederse bu da haramdır."

Benim eklediğim hiç bir şey yok.Orucun bozulduğu,bir şeyler yiyip içildiği aşikar sanırım.Ama oruçlu gibi devam edilmesi haram mı bilemedim o kısmı.Bu yazıyı okuduktan özellikle haram kısmını okuduktan sonra iftara 45 dakika kalmasına rağmen su içmiştim..

Dip not:En doğrusu Yaşar Nuri Hoca mın dediğidir elbet.En çok güvendiğim hocadır kendisi.Ama ondan bunla alakalı bir şey duymadım.

Son düzenleme:

tamam 3 kişisiniz.ama aksine inanan milyonlar ne olacak?:52:(yoksa milyar mı demeliydim)

bende bozuluyo diye biliorum hatta kadın adet olur olmaz ağzına bi bugday tanesi kadar bile olsa bişi atıp orucunu bozmalıymış... bozmamak günah diye biliyorum oruç tutan insanın temz olması gerekiyo adet olan kadın temiz sayılmadığından tutamayo ramazandan sonra tutması gerekiyo....

Back
X