Çok oruç tutmayan biriyle ilerde sorun yaşar mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Engellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
O kadar güzel oluyor ki tek başına sahur yapmak kafanı dinliyorsun valla oh mis

Bu arada bende dini hassasiyetleri olan biriyim eşimde öyle ama şuan iş dolayısıyla başka yerde
Eğer ki siz inançlı ve bu konuda hassas biriyken o içki müptelası ve alemci falan değilse bence çokta sorun yok zaman içerisinde aynı kabin şeklini almak misali ortak noktaya evriliyor çiftler
Ama dini ve ahlaki değerlerinin farklıysa siz günah diye bir seyden kacinip uzak dururken o aman ne günahı deyip yapıyorsa olmaz mutlak surette geçimsizlik olur

Annem babamla evlendiğinde dininin gerekliliklerini pek yerine getirmeyen biriymiş şuan babam hacı karar size kalmış bir şey evleneceğiniz kişide Allah korkusu var mı merhameti ve vicdanı var mı bu adam bana şiddet uygular mı çiçek alır mı çiçek verir mi 😀gibi soruları sorun kendinize gerisi zaten gelir.

Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Şimdi tam olarak ne istediğini bilmen lazım
Herkes kendi yasamina fikirlerine yakın biriyle olmak ister çünkü birlikte bu şekilde mutlu olur herkesin mutlu olma kriteri de farklidir bana göre. Birbirinin fikrine düşüncesine yakın tercih etmek hakkıdır da.. ama herşey bir bütün olarak düşünmek lazım hayatına yansitabilmiş ahlakı ile birleşmiş inançlı bir insan profili başka.. diğeri başka. Hayırlısı olsun bilemeyiz tabi ama evlenince de kimse kimseyi değiştiremez bu fikri dusuncenden atip kabullenmen lazım zorla olmaz birşeyler.

Olduğu görünüp göründüğü gibi davranıyorsa sorun olmaz dı benim için
Ayrıca ateist ,deist yada farklı bir dinden birisi değil sevgiliniz öyle birine aşık oldum sorguluyorum deseniz neyse de sevgiliniz
İbadetlerini yapıyor elinden geldiğince (az yada eksik ) kimse diyemez

Son düzenleme:
Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Herkesin inancı kendine fakat ben dini görüş olarak değil de başka şekilde yorumlayacağım.

Bu tür namaz,oruç ibadetlerini bi yaşam tarzı gibi düşünerek yorum yapacağım, çünkü çoğumuz namaz 365 gün namaz kılmasak da ramazan gelince 1 ay oruç tutan insanlarız. Ya aileden görmüşüzdür,ya da kendi seçimimizdir vs vs.
Buna ben alkolü de dahil edeyim.

Bakın tamamen dini inançtan farklı olarak söylüyorum bunları.
Film zevkleri,kitap zevkleri tutmayan insanlar da aynı fikir ayrılıklarını yaşıyor ve ortak Birşey yapamıyor çoğu zaman.

Şimdi karşı taraf alkol de alıyorsa, yarın öbür gün tek içer ya da içmek istediğinde sorun çıkar.
Oruç da bu şekilde; siz sahur yapacaksınız o kalkmayacak.
Siz iftar masası kuracaksınız saatler süren açlığın hevesiyle ama o tüm gün yemiş içmiş,gelecek size eşlik edecek falan. Bir süre sonra bu sizi rahatsız edecek. Bu sefer sen de tut işte neden tutmuyorsun diyeceksiniz. Çocuk olursa da bak işte bizi örnek alıyor tartışmaları çıkacak vs vs.

Yani şimdiden huzursuz olup başlık açtığınıza göre çoktan kafanız karışmış demektir. Yani bu da bu ileriye dönük yazdıklarımı destekliyor maalesef. Yani sorun yaşamanız yüksek ihtimal. Siz bilirsiniz.

Peki cocugunuzu yetistirirken bir catisma olmayacak mı
sizi duyan da yunan damat aldiniz sanar. adamdan fazla yaptiginiz ibadet alt tarafi ondan yirmi gün fazla oruc tutmak - bu ne kibir böyle?
sen yozgatliysan o da corumludur. namaz kilmayan, cumaya giden, bazen oruc tutan birilerinin refernasiyla bir yere girmeyi normal gören ama zinhar ağzına aslaa domuz eti sürmeyecek bir adam iste. klasik yurdum insani. sen de onun kadin versiyonusun ama fazladan tuttuğun oruclarin var.
neyin çatışmasini yasayacaksiniz?

Tek başına sahur yapmak düşüncesine üzülmek çok komik değil mi ya? Eşiniz kronik hasta da olup tutamayabilir benim gibi. Napacak adam gecenin dördünde ayağa dikip sizle sahur mu yaptıracaksınız? Vardiyada olabilir... Vsvs

Uygulaması teknik ve süre olarak en kısa ve kolay ibadet oruç.Diğer ibadetlere,dini hassasiyetlere odaklanın. Varsın sahuruzu yalnız yapın. Sahur dediğiniz nedir ? İki lokma ekmek. Ramazan, sahur ya da iftar demek kalabalık, herkesin neşe içinde gülüp birbirlerine tabak uzattığı reklamlar değil ki.

Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim

Evet ama ileride kılmak istediğinizi söylüyorsunuz.
Adamda böyle bir istek yok.

Oruçla ilgili düşüncesi tam olarak nedir? Tutulması gerektiğine inanıyor mu? Disiplinsizlikten mi tutmuyor? Eğer böyleyse zaten kötü bir seçenek.

Yoksa çok da inanmıyor mu? Bunu ayırt edebiliyor musunuz? Çok inanmıyorsa zaten sizin kriterlerinize uymuyor. Yarın öbür gün komple de bırakabilir.

Namaz konusuna zaten hiç yanaşmamış.

Karakter ile karşılaştırdığınız şey denk mi, bunu sorarım size.
İnsan, inanç hassasiyetini kolektif bilinç ile yapmaz, aksine en dokunulmaz yerdir orası.
Teşvikle, ittirme ya da örnekle de olacak iş değil.
Bizim zaten bu konuda toplum olarak bayağı yanlışımız var, yaptın mı yaptın e ne yaptın anlat hadi, yok.
Eylem var içerik yok niye, yapmış olmak için yapmaktan ötürü.
Konudaki beyefendinin tuttuğu 5 gün belki başkasının 5 ramazasına eşit, kim biliyor bunu, sadece Allah.
O zaman onun işine karışmayacağız, bu kadar:)
Evet denk ben inancsiz biri ile evlenmezdim yada dini hafife alan biri ile cunku tum hayatımı düşüncelerimi dahi etkileyecek bunu takan biri olarak evlenmek istemezdim hanımefendi de zaten benim gibi düşündüğü için konu acmis

Bizim toplumumuzda en fazla yapılan ibadet oruç bence. Namaz kılmayan hatta seküler bir hayata sahip insanların bile bir çoğu oruç tutuyor. Oruçlarını tutmuyorsa muhtemelen diğer dini pratiklerini hiç yapmıyordur diye düşünüyorum. Durumu elverdiği halde kurban kesmeyi, zekat vermeyi gereksiz bulabilir, 5 vakit namazı geçtim cuma namazlarına gitmeyebilir, siz yarın bir gün umreye gitmek istersiniz o istemez vs vs. Burada önemli olan sizin beklentileriniz ve bu konulara dair ne kadar hassas olduğunuz. Herkesin ibadeti elbette kendisine, siz bu konularda onu ancak teşvik edebilirsiniz ama onun da çok fazla işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. Hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun insan eşiyle bazı ortak noktalarda buluşmak istiyor tabi. Bunlar sizin için sorun olacaksa evlenince yapar kafasıyla hiç evlenmeyin, yapmaz.

Ne cüretle kul kulun yaradana görevlerini sorguluyor, ona göre kulu değerlendirip ölçüp biçiyor?
Yaptığınızın kabulünden çok mu eminsiniz de onun eksik olması mesele oluyor?

Saygı arkadaşım saygı.
Siz kendinizden bir kopya istiyorsunuz çok doğruymuş gibi.
Şu mübarek kadir gecesinde insan utanır, vallahi billahi utanır.
Orucu namazı olmayan ben utandım bir başkasının gerekliliklerini konuşmaya, siz de utanın.
İnsan eşini seçerken pek tabii bazı kriterleri olacak. Bunun karşısındakine saygısızlık yapmakla, Allah’la arasına girmesiyle falan alakası yok. İnsanlar oy verdiği partiye göre bile bırakın eş seçmeyi arkadaşını seçiyor bırakın da dini inancına ya da bu inancın gerekliliklerine uygun yaşayıp yaşamadığına göre de aynı evde yaşayacağı, ortak çocuk büyüteceği adamı seçebilsin. Absürd bir durum değil yani, sadece sizin kendi tabirinizle orucunuz, namazınız olmadığı için bu konuda bir hassasiyetiniz olmadığından size öyle geliyor olabilir.

O zaman kendi düşüncelerinize uygun biriyle devam edin hayatınıza,adamıda darlamayın şimdiden.

O zaman kendi düşüncelerinize uygun biriyle devam edin hayatınıza,adamıda darlamayın şimdiden.

Bu tarz konuların altına aynı partiye oy verme muhabbeti yapılır hep bunda sorun yok bana kalsa fakat aynı şey dini hassasiyetle ilgili soru soruldu mu sanane denir.

Bunu sorun etmemek de bir tercihtir ama sorun edilmesi de abes değildir. Kişinin neye ne kadar önem verdiğiyle alakalı olarak eşinin yaşam tarzı, inanışı elbette önemli. Ben kendim gibi olmayan biriyle evlenmezdim. Bir diğeri dindar biriyle yapamazdı. Kendimize gelince tamam başkası ibadetle ilgili konu açınca sen ilgilendirmez oluyorsa bunun adı bellidir yani.

Son düzenleme:
Burada bir hümanizm rüzgarı esmiş. Ama ben katılmıyorum. Arkadaşlıkta sorun olmaz ama eş için önemli.
Ben hayat arkadaşımı paralel dünya görüşünde isterim.
Biz karı koca dinden uzak bir görüşteyiz. Çocuğu kuran kursuna göndermeme, dini bilgiler vermeme konusunda ortak hareket ettik mesela.
Gayet önemli bence evlilikte aynı dünya görüşüne sahip olmak, aynı sosyal statüde olmak, aynı inanca sahip olmak.
İleride birbirinizi darlayacağınız belli. Huzursuzluk çıkar her türlü

Hala herşeyi oruç namazla kıyaslayan insanlara pes diyorum pessss. Allah akıl fikir versin.

Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Bir de bu var. Bana flörtüm&eşim oruç için bahane yapıyorsun,hep tutmuyorsun tarzı hesap sorarcasına yargılayacak takribi ne zaman namaz kılmaya başlamayı düşünüyorsun büyüyünce mi derim madem bu kadar dini hassasiyetin var.
Oruç kolayına geliyor insanların bunu anladım artık.30 günde püripak dini vecibeler tamam oluvereceği düşünülüyor. O kadar kolay olsa keşke. Valla rahatsızlık falan dinlemem tutardım bende.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X