Çok oruç tutmayan biriyle ilerde sorun yaşar mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evlilikte denklik her baktığımdan önemlidir. zira ileride çocuk olunca onun yetiştirilmesinde bundan dolayı bircok çatışma yaşanabilir eşler arasında
ayrıca ibadet başka şey inanç başka şey ibadetlerini yerine getirmeyen biriyle eğer çok hassas biriyseniz zor olur ama değilmişsiniz sizde anladığım kadarıyla ilerde namaz kilacagim diye pazarlıkla ibadet olmaz zaten çünkü ilerisinin garantisi yok ve bu gerçekten Allahla kul arasindadir anca teşvik edilebilir ancak inanç noktası ise daha farklı zira ibadetlerini yerine getirmeyen biri olsa dahi
inançlı olan müslüman bir kadın inançsız müslüman olmayan bir erkekle evli olamaz dinen yasak

Son düzenleme:
sizin düşünce yapınıza göre olmaz...

ben tutmam eşim her zaman aralıksız tutar, bana asla benimle kalk ya da tut demez,
hatta iftar vakti elimden geldiğince ( iş çıkışı ) en iyi sofrayı kurmaya da özen gösteririm ve o da ' allah razı olsun senden ' der...

kimse kimseye baskı kurmamalı, zira bu sizin meseleniz değil, kişinin kendi meselesi..

Dert edineceksen daha dindar biri bak olsun bitsin. Dindar insanlar için din gayet bir kriter oluyor. Şurayı anlamıyorum, madem dine düşkünsünüz neden alakasız insanlari bulup sonra şikayetleniyorsunuz🙄🙄🙄kendinize uygun insanlarla olun bitsin. Oruç tutmamak da niye üzücü olsun anlayamadım, istemiyorsa da istemiyor zorla değil ya.

Biz kalabalık aileyiz,üç çocuk da tutuyor.İftarlarımız , sahurlarımız gerçekten çok keyifli.Çocuklar mutlu olsun diye eşimle elimizden geleni yapıyoruz ramazan boyu.Bunu eşimsiz yaşamak istemezdim asla.
Oruç tutmayanların tutanlara karışmaması normal ama biz tutanlar bunun ödül - ceza kısmına iman ettiğimiz için tutmayan sevdiklerim için çok çok üzülürüm ciddi anlamda.Yoksa maddi olarak onun akşama kadar aç susuz kalmasından bana ne.

birbirinizin sınırlarını kabul ederseniz sorun olmaz bence çünkü kimsenin girdiği günah yada aldığı sevap birbirini etkilemiyor bu bir takım oyunu değil.

Bence tam olarak doğru konuyu irdelemişsiniz. Evlenmeden önce iki tarafın da hassasiyeti net konuşulmalı. Bu sizin için önemli ve evlilikte sorun çıkaracak bir mesele ise baştan girmeyin bu yola .

Bizim fikrimiz size yol göstermez. Birimiz oruç tutanla evlenmek istemeyebilir , birimiz oruç tutmayanla , bir başkası beni ilgilendirmez der vs .. hayatı ortak yaşayacaksınız ve beklentilerde en baştan dürüst olmak çok önemli.

Bu tarz konuların altına aynı partiye oy verme muhabbeti yapılır hep bunda sorun yok bana kalsa fakat aynı şey dini hassasiyetle ilgili soru soruldu mu sanane denir.

Bunu sorun etmemek de bir tercihtir ama sorun edilmesi de abes değildir. Kişinin neye ne kadar önem verdiğiyle alakalı olarak eşinin yaşam tarzı, inanışı elbette önemli. Ben kendim gibi olmayan biriyle evlenmezdim. Bir diğeri dindar biriyle yapamazdı. Kendimize gelince tamam başkası ibadetle ilgili konu açınca sen ilgilendirmez oluyorsa bunun adı bellidir yani.

Burada bir hümanizm rüzgarı esmiş. Ama ben katılmıyorum. Arkadaşlıkta sorun olmaz ama eş için önemli.
Ben hayat arkadaşımı paralel dünya görüşünde isterim.
Biz karı koca dinden uzak bir görüşteyiz. Çocuğu kuran kursuna göndermeme, dini bilgiler vermeme konusunda ortak hareket ettik mesela.
Gayet önemli bence evlilikte aynı dünya görüşüne sahip olmak, aynı sosyal statüde olmak, aynı inanca sahip olmak.
İleride birbirinizi darlayacağınız belli. Huzursuzluk çıkar her türlü
Bu yorumlara katılmakla birlikte, konunun başındaki tepkilere de hak veriyorum. Çünkü konu farklı inançlara sahip insanların evliliğinden ziyade aynı inanca sahip olup ibadetlerini aynı oranda yerine getirmeyen iki kişinin evliliği ekseninde açılmış.
Ben normal şartlarda sorun yaşanacağını düşünmüyorum ama konu sahibi kafaya taktığına göre kendisi sorun çıkartacak. Birebir kendisi gibi biriyle olması en hayırlısı.

Ahhaaha çok enteresansınız doğrusu. Size başka bir örnek de vereyim o zaman; çevremde gördüğüm bir çift var. Erkek daha muhafazakar bir ailede yetişmiş kendisi de o şekilde yaşamaya çalışan birisi orucunu vs tutuyor. Evlilik yaptığı kadın da tam tersi buna çok önem veren biri değil hiçbir ibadet vs yapmaz. Gel gelelim ki bunlar evlendiler ve adam da tutmamaya başladı çok ufak şeyleri bahane ederek. Çünkü bu artık onun gözünde daha normal bir şeydi. Yani bazen o ki üzüm üzüme baka baka da kararır ya, ya öteki ya beriki huyundan suyundan alıyor karşısındaki insanın ister istemez. Ben asla değişirim değişmem ya da o değişir değişmez gibi cümleler kurmuyorum ama bu tür şeyler de olabiliyor yani. Buna mahal vermemek adına kendi kendime düşündüm bi. Buraya da sormak istedim.

Icinde varmış veya yokmuş.
Ben yurtdişindayim ve eşim Hristiyan. Gayet ibadetimi yapiyorum.
Insanin içinde olunca dış etkenler fark etmiyor

Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Dini konular yasak diye biliyorum ama yaşıniz kaç siz neden namaz kılmıyosunuz hem bu konuda hassas olduğunuzu soyluyorsunuz hemde namaz kılmadıginizi yazmişsiniz bu konularda hassas olan kişi ibadetini ileriye bırakmaz hem ibadetin en güzeli gençlikte yapılan ibadetlerdir kimseye zorla veya soyleyerek ibadet yaptiramazsın herkesin ibadeti kendine sahura yanliz kalmamak istemiyosaniz yine eşiniz size eşlik eder tutmak istemiyosa tutmaz yani

Diyet spor ve sağlıklı yaşamla 12 kilo aldım woman, hepsini bıraktım valla.
Sağlıksız yaşarken daha sağlıklıydım, bizim neslin bedenini yeni jenerasyonun oyunları bozuyor.
Patso yiyerek büyüyünce geçiniz diyet işini.
Birak zaten bebisim o ne oyle 🥲

Bence böyle konularda insanların çok uyumlu olması önemli, yoksa daral gelir. Belli ki siz karşınızdakinin inancına saygı duymayan birisiniz, ayrılın gitsin.

Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Eşler zamanla birbirine benzer , ya siz de onun gibi Zamanla orucu namazı salarsınız ya da o size özenir oruca başlar. Ama bence ilk seçenek daha yüksek ihtimal. Bence ayrılın çünkü bu önemsiz gibi görünen ama önemli bir husus. Çocuğunuz arada kalabilir. Ben olsam bu adamla devam etmem çünkü sizi mutlu etmez

Sizin karşı taraftan beklentileriniz var ancak o bu değişimi istiyor mu ? İstemezse zorlayacaksınız yada beklentilerinizden hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Yani iki taraftan biri hayal kırıklığına uğrayacak
dinde zorlama yoktur hanfendi ya kabul etcek yada istedigi gibi biriyle birlikte olucak

Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/

İftar ve sahur sadece bir yemek fazla anlam yüklemeye gerek yok bence
Konu tamamen sizin bakış açınızla alakalı çok takılan biriyseniz tabi ki evlenmeyin,
7 göbek muhafazakar bir ailenin kızı olarak farklı mezhepten biriyle evlendim
hayatında bir kez bile oruç tutmamış namaz kılmamış dua sure bilmeyen,
hiç düşünmedim evlenirken yalnız sahur yapmak beni üzer mi ben oruç tutarken
onun tutmaması beni yorar mı diye, ben allah için ibadet ediyorum çünkü o da yaparsa allah için yapacak
benlik bir durum yok sonuçta ama dediğim gibi ben çok takılan biri değilim bu konuda.
Bu arada eşim ilk kez kendi isteği ile oruç tuttu çok hevesli ve mutlu ama tutmasaydı ben mutsuz olmazdım ya da tut diye diretmezdim.
Çocuğumuz olunca da her iki yaşam tarzıyla büyüyecek çünkü her anlamda çok farklıyız geniş aileler olarak, haliyle
ikisini de görecek ve nasıl yaşamak isterse öyle yaşayacak.

Aşırı saçma olmadı mı ?
O da kendince bu durumun ileride sorun olup olamayacagını sormuş.
Kabre beraber mi gireceksiniz deyip Atatürk düşmanı ile birlikte olmazdım demek gerçekten ironik.
Kimsenin inancı beni ilgilendirmez.
Hesabı birlikte sorulmayacak çünkü.
İdeolojik olarak farklı olduğum biriyle olamazdım.

Tık tık tık eyi günler, konu kapatmaya geyik raporlarına bakmaya geldim.
Dini içerikli konu açmak yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X