- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
Güzel kardeşim tamam senin niyetin güzelde öyle olmuyor işte..Rehberimiz Kuran da hadissiz de kuran olmaz..Kurana da ışık tutan hadislerdir..
Orasını ALLah bilir..
Güzel kardeşim tamam senin niyetin güzelde öyle olmuyor işte..Rehberimiz Kuran da hadissiz de kuran olmaz..Kurana da ışık tutan hadislerdir..
Benim anlamadığım bilmediği şeylerde inat eden insanlar hiç şu ihtimali düşünmüyorlar mı ? ya bildiğinizin tersiyse ? : )
Orasını ALLah bilir..
Benim anlamadığım bilmediği şeylerde inat eden insanlar hiç şu ihtimali düşünmüyorlar mı ? ya bildiğinizin tersiyse ? : )
Bir şey sormak istiyorum. Kuran'da bir çok ayette, ayetlerin insanların anlaması için apaçık olduğu yazıyor. Neden hadissiz kuran olmuyor o zaman? Bunu söyleyen kim? Hadislerin doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsunuz?
Mesela burada sözleri paylaşılan Buhari'nin kadınlar hakkında aşağılayıcı bir sürü yorumu da dolaşıyor ortada. Bunlara da mı inanıyor bu sözleri paylaşanlar?
"Orucun bozulur, sevap olmaz." diyenler bununla ilgili kuran'dan ayetler gösterirlerse inanan insanlar doğrusunu, yanlışını öğrenebilir. Tek rehberiniz kuran'sa ve kuran'da her şeyin açıkça yazıldığı söyleniyorsa niye başkalarının yorumlarına ihtiyaç duyuyorsunuz?
Teşekkür ederim pea.. Mesaim bitti de benzer şeyler kopyalayacaktım , sen bulmuşsun zaten
Bu ve bunun gibi birçok delil varken şimdi uzun uzadıya ıspatlar arayamayacağım.. Arkadaşın biri sormuş ta bana ?
Allah herkese ' akıl ' vermiş.. Kimisi kullanır kimisi kullanmaz..
Her söylenilene inansak evin yolunu bulamazdıkneyse işte..
Yaşar Nuri ve türevlerine inanmıyorum inanmak zorunda hiç değilim , inana da saygı duymayacam ( saygı duymamazlık yaptığım nadir durumlardan biri ) işteAdam çakma hocayım diye bağırıyor resmen..
Eşim aşağıda bekliyor kızlarAllah'a emanet olun , görüşürüz..
güzel bir yaklaşım bilmediğim şeylerde inat etmem, imanın şartı kuran'ı kerim'e inanmaksa ben iman eden biri olarak kuran'dan başka yazılı metin tanımam. ha kuran'da yazanı sorgulamaksa niyetiniz bu bana ters. hadislere güvenmem kimin ne zaman nerde söylediği belli olmayan şeylerdir, değişmeyen ve allah tarafından gönderilen tek şey kuran olduğuna göre hadislere neden bu kadar güveniyorsunuz bir de onu sorgulayın derim ve sizin sorunuzu ben de sorarım ya bildiğinizin tersiyse?
kuran'da adetliyken oruç tutulmaz diye bir şey yok, adet olan kadın orucunu bozmalıdır diye bi şey yok ya burdaki konu sahibine durduk yere orucunu bozdurduysanız?
rehberimiz Kur'an değil mi? Kur'an da adetliyken oruç tutulmaz yazmıyor. eğer yazıyorsa hangi surede?
Namaz kılıyormusunuz bilmiyorum ama kuranda yatsının 13 rekat olduğu da yazmaz : ) ama biz öyle kılarız ..hadissiz kuran kuransız hadis olmaz..
HAdislere inanmıyorum diyemezsiniz ..Kütüb-i sittede ki sahih hadisler vardır..Kuranda mana okurken bunu hocalar bile hadis eşliği olmadan açıklayamazken siz hemen anlıyorsunuz demek ne güzel..: )
Din tartışması açmak istemiyorum ama söylediğiniz şirktir!!!!! Kuran hadissiz olmaz ne demek!!! Allah eksik, anlaşılmaz mı yazdırmış!!insan uydurması hadislerle mi anlaşıalcak!!! Tövbe Haşaa!! Kurana ışık tutan hadislerdir!!! İnanamıyorum yazdıklarınıza!!!
Kurandır dünyaya,insanlığa ışık tutan!!!!!!!! uyarmak istedim...
Namaz kılıyormusunuz bilmiyorum ama kuranda yatsının 13 rekat olduğu da yazmaz : ) ama biz öyle kılarız ..hadissiz kuran kuransız hadis olmaz..
HAdislere inanmıyorum diyemezsiniz ..Kütüb-i sittede ki sahih hadisler vardır..Kuranda mana okurken bunu hocalar bile hadis eşliği olmadan açıklayamazken siz hemen anlıyorsunuz demek ne güzel..: )
evet kuran'da herkesin anlayabileceği şekilde yazıldığı bile yazıyor çok ilginç değil mi? namazın nasıl kılınacağı sünnetle öğrenilmiştir, peygamber efendimiz kendisi namazı öğretmiştir bizzat, hadislerle değil. hadissiz kur'an olmaz ne demektir çok ilginç ya hakikaten inancınızı yargılamaya girer bi şey diyemeyeceğim o konuda.
kuran'da her şey o kadar açıklayıcı ki o hocalarınıza hiç gerek yok biraz arapça anlayabiliyorsanız ne ala anlayamıyorsanız da güzel çevrilmiş bir kur'anla siz de başarabilirsiniz zekanıza ve türkçe'nize güvenin yeterli.
aman neyse din tartışmasına girdim iyi mi durduk yere gereksiz gereksiz. gwencooper hep senin yüzünden
nasıl şirk diyebiliyorsunuz din sadece kuran değil sadece hadis bile değil bide icma i ümmet diye bişey vardır.ayrıca a li imrana suresi 31.ayet: söyle habibim eğer Allah ı seviyor iseniz bana tabi olun...bu ayetten sonra hadislere nasıl insan uydurması diyebilirsiniz
cok pardon....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?