Adak

Uyduruk dinlere saygımız olmaz tabi ki

Evet din candan üstün
Bizi yaratan Allah'ın emirleridir çünkü bizim inandıklarımız

Ortada bir gercek var. Kendini yirtsan bile bu gercegi degistiremezsin. Butun canlilar dogar yasar ve ölür. Temel besin ihtiyaclarimizi alacagiz oyle ya da boyle. Kalkip da birisi insan eti yiyorum bu sebepten derse normal karsilamayiz cunku normal olan bir davranis degil. Fakat hayvan eti yemek gayet normal. Eger aslanlar otobur olsaydi dunyanin dengesi bozulurdu. Eger yilanlar fare yemeseydi etraf fareden gorunmezdi. Ilkokulda gormedin bunlari sanirim? Neyse ogrenmis oldun. Ha eger hayvanlar olmeseydi les yiyen canlilar acliktan olurdu. O zaman yine dedigine cikardi. Hayvan belgeselleri izle biraz..
Ayrica et yemedigin de belli oluyor. Biraz ye tavsiye ederim.

C CeYz çok af edersin konun saptı ama daha fazla tutamazdım kendimi
Yok önemli değil ama bence herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli.Tartışmak yersiz.
Arkadaş dindar olmadığını zaten söyledi, dini bir kenara bırakıp tartıştığımızda da ben onu haksız görmüyorum.O yüzden çok uzatmadım.

Ben inancıma hakaret eden birini haklı göremem

her adak bir kurbandir her kurban bir adak degildir.burda niyet onemli.kv ler adak adi altinda niyetlenmedilerse Allah rizasi icin kurban kesmek istiyorum dedilerse bu olabilir kendileride yiyebilir etrafada dagitilabilir ancak adak niyeti varsa bunun sartlari ve etinden yememesi gereken kisiler var.yani bakmakla yukumlu oldugumuz kisiler yiyemez eger adaga niyetlenilecekse..

bizde hakika derler kızlara 1 tane erkeklere 2 tane kesılır ve dagıtılır
onları yaptınız mı acaba?

Ben kendi inancıma göre yazdım tabiki. Ayrıca et bir besin grubu dur. Ve önemlidir. Bunun inanç kısmı ile de bir alakası yok. Yani son dönem diyet yaparken ve düzenli ölçümler ile anlamış oldum. Süt ve ürünleri yunurta ile beslenmeme rağmen aman etten uzak durayım sebzeye ağırlık vereyim i de daha çok yağ yansın diye deneyince kas oranımda azalma oldu. Vejetaryen olmasa da etten pek tat almayan bir arkadaş ilk seferde 2 haftada iki kilo kas kaybetti. Evet protein içeren bir dolu ürün var ama 1. Derece etin yerini tutmuyor onları da denedim.

Inanmaman ile ilgili bir sorunum yok çok uc örnekler vermene karşı hayvanlar ile ilgili hissettiklerini de takdir ediyorum. Umarım aç gezen sokak hayvanı görünce yardım için seferber oluyorsundur.

Et yiyen ve seven biri olmama rağmen ben böyle yapıyorum . Sırf et yediğim için bukadar düşünmüş olmama da muhtemelen inanmayacaksın. Ama çevrede baya abartan insan olarak anılıyorum.

Ben bitkilerin de acı çektiğine eminim. Inandığım din ve allah bitkilere de iyi davranmamı emreder. Ne zarar verir nede verilmesine müsade ederim. Tabiki domatesi koparır yerim. Ama3 gün toprağa bağlı yaşayan çiçeği koparmaya kıyamam.

Bir koyunu yerim ama kuzu eti yemem. Havyar dönemi balık yememeye dikkat ederim. Evrimini tamamlaması veya sürdürmesi için elimden gelen de budur.
Doğanın dengesinde bunun büyük önemi var. Örneğin daha önceki yıllarda cinekop yakalamak1 yıl yasaklandı. Ve büyük ölçüde uyuldu. Sonraki sene cinekop hamsi fiyatına hamsi cinekop fiyatına geldi. Çünkü cinekop çok olunca bu balıkları yedi. Sonraki sene biz cinekop yedik ertesi yıl hamsi çoğalmaya başladı.

Et yenmez mi yaa
Yakıcan mangalı
Basıcan sosu
Nar gibi oooffff....
Şu vejeteryanlar neler kaçırdığını bir bilse..kurbanı iple çekiyorum :)
Tavuk balık koyun dana affetmem

Adak ihtimali için imkanınız varsa kesin orta halli bi koyun,dağıtın....

Bu akika mı hakikamı o nedir bana ve abilerime kesilmemiştir bize bişey olmadı illa kesilmesi gerekir falan diyorsunuz

Aynen

Öff ne yaptın sen şimdi,ağzımızın suyu aktı.
C CeYz ,neye karar verdin,aklına yatan birşeyler oldu mu?Yoksa daha çok mu kafan karıştı.

Ateşle oynuyorsun.

her akrabaya degil bazilarina veriliyor suan diyanetin kitabi var elimde okuyorum yazacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…