Uyduruk dinlere saygımız olmaz tabi kiBir din uyduracağım. Ve vahyi direkt Tanrıda ben alacağım. Bana gelen emirler için de "insanları" dilediğim gibi kullanmak olacak.
O zamanda kendine, dinine olduğu kadar saygıyla yaklaşabilecek misin bana?
O zamanda, eh din diyor amaaa diyebilecek misin?
Din ne? Candan üstün mü?
Kafayı yiyorum.
Ben sizlerin düşünceli, duygusal insanlar olduğunuzu sanıyordum.
Ama tamamen taraflı imişsiniz.
Sizden olmayan karşı cani, aynı görünene karşı dostmuşsunuz.
Ahhh, kafayı yiyeceğim!
O bir canlı! O nefes alıyori koşuyor, oynuyor, annesi var, kardeşi var, bazen üzülüyor, bazen heyecanlanıyor...
Ve bu canlı, kanlı hayvan nasıl senin için yaratılıyor?
Nasılll? Nasıl, cidden bu hak nerden geliyor? Kendini ondan nasıl üstün tutarsın? Onun yaşamak istemediğini mi sanıyorsun? Onun kurtulmak için debelendiğini bilmiyor musun?
Kendini bütün insanlardan üstün gören bir kimse çıksa ve bunu dinini ona emrettiğini öne sürerek bebek, çocuk demeden adak, kurban vb adı altında onları boğazlasa... O zaman da aynı skain tutumu takınabilecek miydin?
Yok önemli değil ama bence herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli.Tartışmak yersiz.
Ben inancıma hakaret eden birini haklı görememYok önemli değil ama bence herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli.Tartışmak yersiz.
Arkadaş dindar olmadığını zaten söyledi, dini bir kenara bırakıp tartıştığımızda da ben onu haksız görmüyorum.O yüzden çok uzatmadım.
Ben kendi inancıma göre yazdım tabiki. Ayrıca et bir besin grubu dur. Ve önemlidir. Bunun inanç kısmı ile de bir alakası yok. Yani son dönem diyet yaparken ve düzenli ölçümler ile anlamış oldum. Süt ve ürünleri yunurta ile beslenmeme rağmen aman etten uzak durayım sebzeye ağırlık vereyim i de daha çok yağ yansın diye deneyince kas oranımda azalma oldu. Vejetaryen olmasa da etten pek tat almayan bir arkadaş ilk seferde 2 haftada iki kilo kas kaybetti. Evet protein içeren bir dolu ürün var ama 1. Derece etin yerini tutmuyor onları da denedim.Kafa kesmenin adabı mı olur? İstersen en keskin bıçakla, yılların ustası tarafından kopartılsın o baş, bu biten bir hayat, çekilen bir acı olduğu gerçeğini değiştirir mi? Kendini onların yerine koy, usta bir kasap ile halledilen iş, acını azaltır mı?
Komşu, et yemeyi seven velet felan... Saymamak için zor duruyorum. Gidip kendi kollarını yesinler, bize ne! Et yemek nasıl ihtiyaç olur! Çok istiyorlarsa, her aile kendinden bir üye adasın, karınlarını bir güzel doyursunlar. Onlar için inekler, keçiler, tavuklar ölmek mi zorunda!
Ben dindar değilim. Fakat sorun din değil zaten. Ortada bir "can" var. Ötesi var mı?
Cidden nasıl bir yorum bu! Evi zora sokmayınca kesmesi normal değil ki, bunu bana söylüyorsun. Bana evden, işten.
Ben de göremem zaten ama dinine bağlı biriyle dinine bağlı olmayan biri tartışınca bir arpa boyu yol alamayız. O çok farklı açıdan bakıyor konuyaBen inancıma hakaret eden birini haklı göremem
Onu arkadaşlar söyleyince bugün öğrendim,önceden hiç duymamıştımbizde hakika derler kızlara 1 tane erkeklere 2 tane kesılır ve dagıtılır
onları yaptınız mı acaba?
AynenEt yenmez mi yaa
Yakıcan mangalı
Basıcan sosu
Nar gibi oooffff....
Şu vejeteryanlar neler kaçırdığını bir bilse..kurbanı iple çekiyorum :)
Tavuk balık koyun dana affetmem
Adak ihtimali için imkanınız varsa kesin orta halli bi koyun,dağıtın....
Saygılı olmak için aynı inanç gerekmiyor ama hanımefendi dinle ilgim yok derken saygıyla da ilgim yok demeyi unutmuş demek ki.Ben de göremem zaten ama dinine bağlı biriyle dinine bağlı olmayan biri tartışınca bir arpa boyu yol alamayız. O çok farklı açıdan bakıyor konuya
Öff ne yaptın sen şimdi,ağzımızın suyu aktı.Et yenmez mi yaa
Yakıcan mangalı
Basıcan sosu
Nar gibi oooffff....
Bana da kesilmemiş 'akika'Bu akika mı hakikamı o nedir bana ve abilerime kesilmemiştir bize bişey olmadı illa kesilmesi gerekir falan diyorsunuz
Survivor da dogukan vardı balıktan nefret eden. Onun balık yiyişi geldi aklıma. Başlarda yanaşmıyordu bileO degil de boyle bik bik konusanlari birakicaksin issiz bir adaya.3 gun ac kalsin da gorurum hayvan eti yiyor mu yemiyor mu.Herkesten once saldirmazlarsa bir sey bilmiyorum
Ateşle oynuyorsun.Et yenmez mi yaa
Yakıcan mangalı
Basıcan sosu
Nar gibi oooffff....
her akrabaya degil bazilarina veriliyor suan diyanetin kitabi var elimde okuyorum yazacagimBenim de adagim var. Kizim sarilikken adamistim.. yazin kesecegiz nasipse. Adak da akrabaya dagitmamak gerekiyor sanırım. Benim bildiğim bir iki ev var ihtiyaci olan onlara vereceğim. İhtiyacı olmayanlara dağıtmak istemiyorum. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama