İyi yere dükkan açmış sülalesini bahane edip sende ne varsa zulalıyoYok yok biz de mevlidte ikram olarak verdik dogru simdi aklima geldi. Ama kalani akrabaya dagitmadik ihtiyac sahiplerine verdik. Yemedik de. Bilmiyorum esim oyle arastirdi o zaman oyle yapmistik dogru.
Ayy gecen kapiya dilenci geldi hayir olsun diye actim kapiyi. Verdim iste biraz. Kiyafet istedi kizim var dedi. Kizin zayif mi dedim yok senin gibi dedi cok zatif degil dedi(bi onceki gelisinde kizim zayif dediydi) Dur teyze getireyim dedim. Dogumdan once almisim simdi giymem imkansiz olan kiyafetleri verdim. Bunlari alirken demez mi benim gelinim var omuz cantasi ver diye. Allah allah oglu evlenmesini bilmis karisina canta mi alamiyomus. Neyse herhalde toplayip satiyo diye dusundum cunku her geldiginde kiyafet istiyo.kiyafet yok dersem dondurucuya bamya fasulye koymuyonmu onlardan ver diyo kiyma ver diyo. Elinde de iki poset vardi hep kiyafet toplamis o gun. Cok suphelendim.
Boyle ihtiyac sahipleri de var yani.
Paylasmak istedim:)))
Tövbe estağfurullahhhKızın için, bir hayvanın başını mı uçuracaksınız?
Eğer çok samimi ve kan dökmeye meraklı iseniz, aranızdan birini adak olarak adayın.
Bir başka canlının hayatı üzerinden hayır işi mi olur?
Ölen sen değilsin, burda zor olan, feragat ettiğin ne var?
Verdiğin para ve bilediğin bıçaktan öte, ne yapıyorsun ki hayır işi olsun?
Bu canilik.
Senin tatmin olup olmamandan bize ne ?Çıkış noktasından bizene?
Çocuğu olmuyorsa bana ne?
Devamında olanlardan kime ne?
Ne alaka?
Olaya sadece ama onunda canı var, annesi var yavrusu var
gibi Oda bir can odaklı bakılamaz.
Komedi. Baştan sona komik.Bir kere insanlık tarihinde ortaya çıkan ilk dinsel ritüel kurban kesmekmiş zaten.
Bunu sadece dinin emrettiği birşey miş gibi yazmanız
bu konuda bilgisizliğinizi gösteriyor.
Dağa, bayıra, ilahi zannedilen herşeye zaten kurban kesiliyormuş.
Üstelik insan kanı.
Tapınaklar önünde kız erkek farketmeden insan kanı akıtılan zamanlar hakkında bilginiz yok sanırım.
Üstelik bunu emreden bir yaratıcıda söz konusu değilken.
İslam dini hz. ibrahim zamanında bunun önüne geçti.
İnsanları kesmeyin,
Allah size hayvanları yarattı denildi.
Kurban kesmek canilik olsaydı, belli başlı hayvanlarla sınırlandırılmazdı.
Her insanın nasıl yaratılma sebebi varsa,
Bu kesilebilen hayvanların da yaratılma sebepleri var.
Olaya sadece ama onunda canı var, annesi var yavrusu var
gibi Oda bir can odaklı bakılamaz.
Eğer et yersem, dinime bakmaksızın bana cani diyebilirsin.Tövbe estağfurullahhh
Yahu nasıl bu kadar canilik diyebiliyorsunuz.. Sizin fikrinizdir ama bu biz insanların fikridir.
Kurban kesilir, hayvan eti yenir tıpkı sizlerin de yediği gibi vejeteryansanız bilemem orasını
Ama böyle keskin konuşmayın
Komedi. Baştan sona komik.
Ben "dininiz yüzünden" demedim. Çünkü dindar ve dinsiz fark etmeksizin herkesin hayvan eti yediğini biliyorum. Fakat insanlar "dinimiz emrediyor!" lafını sanki zor durumda kalmışlarda kaçacak yerleri yokmuş, ya da öyle emredilmesi bu caniliği meşrulaştırırmış gibi yazınca, doğal olarak din üzerinden "hayattan daha mı önemli!" şeklinde cevap veriyorum. Yoksa ilk andan itibaren dediğim gibi, dinler felan işim yok.
Evet, insanlar hala tarih öncesinden kalma adetlerinden kurtulamıyorlar.
Sırf söylediğini anlayamadığı, duygularını dikkate almadığı için hayvana "eşya, şey" muamelesi yapıyor.
Belli başlı hayvanlarla sınırlandırması canilik olduğu gerçeğini nasıl değiştirir? Bu sadece siyahlar, kadınlar ya da mayala öldürülsün demek değilde nedir? Bu akan kanı durdurur mu? Koyunu kediden değersiz yapan nedir?
Sen, kendi aklına göre başka canlılara "yaratılma sebebi" biçemezsin.
Kendi aklına, kendi inanacına göre "onun için iyi olan" diyemezsin.
Eğer o gelip bıçağın üzerinde boynunu ileri geri oynatarak kökten kafasını koparırsa, git ve ye.
Fakat o ana değin kendi uydurduğun sebepleri, amaçları başka canlıya, senden bağımsız hayatlara damgalama.
Biri çıkıp, bana göre senin gibilerin "yaratılma sebebi" köle olmaktı, ölmektir dese, ne dersin?
Ne hakla kendi hayatını onunkinden üstün görürsün?
Böcek ilacı kullanırsan da canisin o zaman , etini ye yeme öldürüyosun yaniEğer et yersem, dinime bakmaksızın bana cani diyebilirsin.
Hakkındır.
Klasik, cevap veremeyen insan taktiği ha?Bahar Yildirim ben senin her yazdığında dehşete düşüyorum
Keşke o hayvanlar kadar önce kendini sevebilsen
Daha fazla iletişim kurabilirdik belki o zaman, böyle mümkün değil anlaşmamız. anlaşmak zorunda değiliz ama saygısızlığa tahammülüm yok benim.
Kadın oluşundan bile şikayetçisin tüplerini bağlattın mı bilmiyorum ama bekarken bunu düşünmek doğal bi durum değil, üzüldüm böyle yaşamak çok zor olmalı
Sağa sola atıflarda bulunacağına bence uzman desteği al, iç huzur çok önemlidir
Klasik, cevap veremeyen insan taktiği ha?Bahar Yildirim ben senin her yazdığında dehşete düşüyorum
Keşke o hayvanlar kadar önce kendini sevebilsen
Daha fazla iletişim kurabilirdik belki o zaman, böyle mümkün değil anlaşmamız. anlaşmak zorunda değiliz ama saygısızlığa tahammülüm yok benim.
Kadın oluşundan bile şikayetçisin tüplerini bağlattın mı bilmiyorum ama bekarken bunu düşünmek doğal bi durum değil, üzüldüm böyle yaşamak çok zor olmalı
Sağa sola atıflarda bulunacağına bence uzman desteği al, iç huzur çok önemlidir
ya sen uyduruk dinle allah tarafından gönderilmiş islamı bir mi tutuyosun bak bunlar çok derin mevzular kaldı ki sen allahın merhametini mi sorguluyosun senin tmm sana bunlar yanlış gelebilir ama dininin emirlerini yerine getirince cani mi oluyo bi senin doğrun kimsenin doğrusu olmak zorunda değilki nasıl ki başlarının doğrusu senin doğrun olmak zorunda değilseHayır, diyorum ki adını ister din koy ister izm; kan akıtmak yanlıştır.
Çünkü bir başkası çıkar ve senin "uydurma" olarak göreceğin bir çok saçma sapan neden öne sürerek "benim inancım da bu" diyerak katliam yapar. Doğru mu olur?
Yav, ortada boğazlanan bir hayvan var, ne merhametinden bahsediyorsun?
Sizin için imkansız görünen, burada anlatmam halinde "yok canım, kimse bu kadar düşünerek hareket etmez!" diyeceğiniz çok şeyi hayatıma uyguluyorum. Sadece ben değil, tüm hayvan-insan eşittir mantığıyla hareket eden insanlar için geçerli bu.Böcek ilacı kullanırsan da canisin o zaman , etini ye yeme öldürüyosun yani
Yok cidden hani hayvanları koruma adına kedi evi şu bu gibi topiklerin var mı diye baktımKlasik, cevap veremeyen insan taktiği ha?
Farklı düşüncelerden, eski mesajlardan, kişisel tercihlerden saldırmak.
Sen beni değil, ceset yemeyi hak bilenleri düşün. Kendini düşün.
Bırak kişisel, şu dünyada var olmuş, olacak kimseye zararı olmayan tercihlerimi de, elinde ki kanı sil.
Kendini sev ne ya?
Ne alaka?
Hayvanları öldürmeyin lafından bu sonucu nasıl çıkardın?
Geçmiş konuları ortaya sürmek yasak değil mi?
Ki, zaten kendimi sevdiğim için aldığım kararları böyle yanlış yorumlamanda ayrı bir komedi.
Benim için huzurum, kediler ile koyunların, ineklerle insanların eşit olduğunu kavrağımın günden bu yana, her saniye daha çok artıyor. En azından midemin sevdasına düşüp başka canları katletmemiş olmanın verdiği bir iç huzura sahibim.
Kendi aç gözlülüğümü, din diye yutturmamamda ayrı bir mutluluk kaynağı.
Olur mu ayaklarını eline alıp yürüyorsundur, karınca da ezmişliğin yokturSizin için imkansız görünen, burada anlatmam halinde "yok canım, kimse bu kadar düşünerek hareket etmez!" diyeceğiniz çok şeyi hayatıma uyguluyorum. Sadece ben değil, tüm hayvan-insan eşittir mantığıyla hareket eden insanlar için geçerli bu.
Çok defa yaşadığım ev çeşitli böcekler tarafından istilaya uğradı. Binlerce farklı yol, yöntem var. Ve seni temin ederim tek bir sineği bile öldürmem. Yürürken görmeden ezdiğim karıncalar dışında tabi.
bekarsiniz herhalde siz yaptiginiz icin kendiniz anneniz babaniz nineleriniz dedeleriniz yemiyecek..
Usagi anlamamakta neden diretiyorsun?ya sen uyduruk dinle allah tarafından gönderilmiş islamı bir mi tutuyosun bak bunlar çok derin mevzular kaldı ki sen allahın merhametini mi sorguluyosun senin tmm sana bunlar yanlış gelebilir ama dininin emirlerini yerine getirince cani mi oluyo bi senin doğrun kimsenin doğrusu olmak zorunda değilki nasıl ki başlarının doğrusu senin doğrun olmak zorunda değilse
:)Olur mu ayaklarını eline alıp yürüyorsundur, karınca da ezmişliğin yoktur
Allah evcil hayvan olarak besleyelim diyemi yarattı acaba inek keçi koyun tavuk gibi hayvanları acaba hiç düşündünüzmü.Bu arada, polemik vb gerekçesiyle banlanırsam eğer, bundan böyle, benim için hayvanlardan bir gram üstün olmayan insanların canı, kanı söz konusu olunca aynı tavrın unutulmamasını rica ediyorum. Çünkü benim için öldürülen bebeklerden, çocuklardan kısacası insanlardan bir farkı yok.
Gün gelir, belaları savması için bir sokak çocuğu adamak istiyorum dersem, sakın ha bana cani muamelesi yapmayın, konumu kapatmayın, banlamayın. Çünkü şuan ki durumdan zerre farkı olmayacak.
O zaman bana yumarıda ki arkadaşın dediği şekliyle, "yumuşak" yorumlarlar gelin, beni "diyanete" yönlendirin.
Hatta akika bilmem ne gibi çeşitli yollarda önerebilirsiniz.
Yok cidden hani hayvanları koruma adına kedi evi şu bu gibi topiklerin var mı diye baktım
Sonra da o konuna şaşırdım
Bu da bir tercih tabi, ben gayet saygılıyım
Ama bekarken pek akla gelmeyecek bir iş, tüp bağlatmak. Bağlatmayı da geç sen adet olmayı bile istemiyorsun
Alay etmek için değil gerçek anlamda uzman yardımı düşündüm hormonlarına bi baktır olmadı
Cidden şaşırdım yani
Sen öyle mutlusun
Ben böyle
Ben et yemeyenin zekasında aksaklıklar vardır demiyorum mesela, o seni bağlar
Ama sen kurban kesene canidir diyosun ve bu bir kesime hakarettir
Kibar kibar yazınca da hakarettir, sonucu değiştirmez
Önümüzdeki kurban bi porsiyon da senin için yiyeceğim
Hadi iyi forumlar
Besleyip beslememek senin tercihin, ama öldürmek değil.Allah evcil hayvan olarak besleyelim diyemi yarattı acaba inek keçi koyun tavuk gibi hayvanları acaba hiç düşündünüzmü.