Adak

Söz konusu bir hayvan değilde çocuk, bebek vb olsaydı, sende konu sahibini boğmamak adına "diyanete" sormasını mı önerirdin?
Burada boğmayı göze alan ben değilim, hayvanları gözden çıkaranlardır.

Senin icin canilik benim icin ve konu sahibi icin degil.
Zaten anlasaydin canilik diye dusunmezdin.
Kadinin konusunu da gelip mahvetmezdin.
Hayatinda hic et yemedigine de inanmıyorum.

Neyse C CeYz bence kesebilirsiniz. Kazanin belanin önüne gecsin diye. Arada kan akitmak cok iyidir..

Bu arada, polemik vb gerekçesiyle banlanırsam eğer, bundan böyle, benim için hayvanlardan bir gram üstün olmayan insanların canı, kanı söz konusu olunca aynı tavrın unutulmamasını rica ediyorum. Çünkü benim için öldürülen bebeklerden, çocuklardan kısacası insanlardan bir farkı yok.
Gün gelir, belaları savması için bir sokak çocuğu adamak istiyorum dersem, sakın ha bana cani muamelesi yapmayın, konumu kapatmayın, banlamayın. Çünkü şuan ki durumdan zerre farkı olmayacak.
O zaman bana yumarıda ki arkadaşın dediği şekliyle, "yumuşak" yorumlarlar gelin, beni "diyanete" yönlendirin.
Hatta akika bilmem ne gibi çeşitli yollarda önerebilirsiniz.

Kusura bakmayın benim için makale felan önemli değil.Yaratıcının belirlediği sınırlar önemli.
Sinir sistemi zarar görüp hissetmeyen canlı var.Napalım sinir sistemi çökmüş hissetmiyor diye katledimmi?
Helal belli haram belli inananlar için.

Akika kurbanı diye bişey var
Doğan bebeğe kesiliyo
Tabi müsait değilsen sonra da kesebiliyosun
3 yaşındaymış daha, kes bi kurban iyi gelir

Ben kızıma kestim bebek mevlidinde pişirip pilavın üstüne ekledim

Bebek iken ailemin düştüğü hatayı saymak isek, düşünme yetimi kazandığım günden beri bir defa bile yemedim, yememde. Sözlerimde samimiyim.
Beni anlaman için şu örneği verebilirim;
Söz konusu adam bir insan olsaydı eminim sende ateşli bir savunucuya dönüşürdün.
İşte hayvanlarda benim için en az insanlar kadar değerli.
Şimdi anlaşılabildim mi?

Dert değil, devam edim.
Ben söyleyeceğimi söyledim.
Gerisi sizin vicdanınıza kaldı.

Ama gün gelir bir insanın ölümü vb altına acıklı, bol üzgün smile'lı yorum yaparsanız, üstüne birde "insanlıktan" dem vurursanız, samimiyetinize hiçbirimiz inanmayacağız.

Sağol Bilgece. Niyet kısmı için düşüncen nedir?

Çok komik!! Ornek o kadar abesle iştigal olmuş ki! Neyse inanmıyorsanız yorum da yapmazsiniz. Bizim inancımız da bu böyledir. Allahın helal kıldığı hayvanı niye yasaklayalim kendimize?? Tutup da bir kedi yada köpek bogazlamaktan bahsetmiyoruz. Sınırlar belli, emirler belli.. Sahi siz vejeteryan misiniz? Hiç mi et yemezsiniz??!

Aslında katliam gözü ile bankamızın sebebi bu işi adabı ile yapmayan insanlar. O yüzden size bişey demeye de kimsenin hakkı yok. Yani her kurban bayramı yaşanan rezaletleri görünce. Ve et yemek için kesenleri. Kurban bayramı insanların bir sonraki seneye kadar dondurucu da et saklaması için degil. Yada komşuya kemik yollamak için. Evine et girmeyen ve et yemek isteyen çocuğu cocuğu olan bir dolu insan var. Ben mesela anneme kurban için yardım ederken pay verilecek ise en az 3 kere bir evin sofrasına kavurulup yenebilecek şekilde et koyduruyorum.

Kurban bayramında şöyle bir durum var. Herzman zaten belli miktar büyük küçük baş hayvan ve tavuk kesilir. Ama kurban bayramı kadapların en az iş yaptığı dönemdir. Ve sonrasında yine bu kesimler talebe göre artar çünkü insanlarda stok vardır. Yani bizim katliam olarak görme sebebimiz ortalıkta kurbanı adabı ile değil canice kesenler. Yoksa zaten her gün bir dolu hayvan yine kesiliyor. He siz vejeteryen olabilirsiniz. Ama ozaman da diğer et yemek isteyen insanları cani gibi görmek abartı olur. Et yemek isteyen sofrada et görünce mutlu olan bir dolu çocuk var ki en sevdikleri şey köfte.

Şu da varki. Mesela kadın ve erkek çalışıyor parası da müsait ise ikisine de kurban düşer. Yada kadına babasından kalan mal mülk var ise. Yani kurban kişiye mahsus tur. Tüm ev halkına değil. Bizde bir süre bir yıl annem adına1 yıl babam adına kesildi. Sonraki yıllar durumları iyi olunca biri kurban olarak kesti diğeri ikinciyi tamamen bir kuruma nakit yardım yaptı. Yani direkt kan akıtma gibi bakma nedeni insanlardaki cani haller malesef.

Mesela borçla kesilemez. Evi zora sokacak ise kesilmez. Maddi durumunu hiç etkilemeyecek ise kesilir gibi emirleri varken insanlarda o kesti ben neden kesmeyim diye fitne peşine düşerek kesenler oluyor. Niyeti kötü olan kendi öder ceremesini. Işte o kişi kurban kesmez kan döker sadece

O zaman kurban bayramında hepimiz caniyiz ?

İnanmıyo olabilirsin
Ama ben Müslümanım
Ve sen benim dinim gereği kesilen kurbana, canilik diyemezsin
Ben inanmıyorum, ben kesmem, üzülürüm de geç
Herkesi katliamla suçlamaya hakkın yok

Ben sana tüüü imansız diyor muyum? demem bana ne. Her 'koyun' kendi bacağından asılır çünkü

Yine bizim inancımızda insan öldürmenin yeri yoktur, Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır
Uzun uzun fetva verecek değilim ama inanmıyorsanız bile saygılı olmayı deneybilirsiniz
Kurban kesen cani olmuyor

Et yemez de kürk giyerler

İçin rahat edecekse başınızın gözümüzün sadakası niyetine de kes bi kurban fakir fukaraya ya da güvendiğin bir kuruma bağışla
Akikaya ya da adak adanmışsa ve unutulmuşsa ona niyetlenmeyi vb. hiç katmayın, direk başımızın gözümüzün sadakası olsun diyerek niyetlenip kesin diyorsun doğru mu canım?

Sağol Bilgece. Niyet kısmı için düşüncen nedir?

Kazanin belanin önüne gecsin ve eger gecmiste bir adak adamissak onun yerine gecsin diye niyet edebilirsiniz. Hicbir sakıncası yok..

Bahar Yildirim Kendisiyle hayvani bir tutan insandan da bu beklenirdi zaten. Yeryuzundeki her sey benim inanisima göre insanlar icin yaratilmistir. Bir ekosistemin icindeyiz. Tuketip uretecegiz. Sadece biz degil. Hayvanlarda ayni sistemi yasiyor. Tuketip uretme sistemini. Etobur hayvanlara da bu kadar kiziyor musunuz?
Ama simdi dersiniz onlar dusunemiyor diye, yeri gelince düşünüyorlar yeri gelince dusunemiyorlar mi?
Neyse;
Siz hayvanlari kendinizle bir tutabilirsiniz, zira ben insanlari yeryuzundeki butun canlilardan üstün görüyorum. .

Bir-Dost boşver ya ne cevap yazıyorsun. Yazdıklarını okudum kahkaha attım zaten.

Bahar Yildirim nedense bütün yıl insanlar et yer kimsenin sesi çıkmaz. Ne zaman kurban kesilse ya da fakir fukaraya et gidecek olsa bağırmaya başlarsınız.

C CeYz canım ben olsam bi kurban keserdim adak adadiysam diye. Durumun müsaitse kessen daha iyi olur bence. Akikayı daha sonra halledersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…