- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
Söz konusu bir hayvan değilde çocuk, bebek vb olsaydı, sende konu sahibini boğmamak adına "diyanete" sormasını mı önerirdin?Siz panter Emel misiniz?
İşin geyiği bir yana hanımefendi merak edip sormuş.
İlla hayır asılmalısın canisin gibi yorum yapıp boğmak mı lazım?
Belli ki oda ne olduğunu tam çözememiş.
Konu sahibi arkadaşım bence diyaneti arayabilirsin.
Daha garanti olabilir.
Bitkilerde acı çekmeyi sağlayan "sinir sistemi" bulunmamakta.
İkisi arasında fark olduğunu anlaman için, seni bir takım rapor, makale ve verilerin bulunduğu sayfalara yönlendirebilirim, tabi istersen.
Fakat burada tartışmayacağım. Yeri değil, yasak.
Özelden devam edebiliriz.
Kusura bakmayın benim için makale felan önemli değil.Yaratıcının belirlediği sınırlar önemli.Bitkilerde acı çekmeyi sağlayan "sinir sistemi" bulunmamakta.
İkisi arasında fark olduğunu anlaman için, seni bir takım rapor, makale ve verilerin bulunduğu sayfalara yönlendirebilirim, tabi istersen.
Fakat burada tartışmayacağım. Yeri değil, yasak.
Özelden devam edebiliriz.
Bebek iken ailemin düştüğü hatayı saymak isek, düşünme yetimi kazandığım günden beri bir defa bile yemedim, yememde. Sözlerimde samimiyim.
Sağol Bilgece. Niyet kısmı için düşüncen nedir?
Çok komik!! Ornek o kadar abesle iştigal olmuş ki! Neyse inanmıyorsanız yorum da yapmazsiniz. Bizim inancımız da bu böyledir. Allahın helal kıldığı hayvanı niye yasaklayalim kendimize?? Tutup da bir kedi yada köpek bogazlamaktan bahsetmiyoruz. Sınırlar belli, emirler belli.. Sahi siz vejeteryan misiniz? Hiç mi et yemezsiniz??!Bu arada, polemik vb gerekçesiyle banlanırsam eğer, bundan böyle, benim için hayvanlardan bir gram üstün olmayan insanların canı, kanı söz konusu olunca aynı tavrın unutulmamasını rica ediyorum. Çünkü benim için öldürülen bebeklerden, çocuklardan kısacası insanlardan bir farkı yok.
Gün gelir, belaları savması için bir sokak çocuğu adamak istiyorum dersem, sakın ha bana cani muamelesi yapmayın, konumu kapatmayın, banlamayın. Çünkü şuan ki durumdan zerre farkı olmayacak.
O zaman bana yumarıda ki arkadaşın dediği şekliyle, "yumuşak" yorumlarlar gelin, beni "diyanete" yönlendirin.
Hatta akika bilmem ne gibi çeşitli yollarda önerebilirsiniz.
Aslında katliam gözü ile bankamızın sebebi bu işi adabı ile yapmayan insanlar. O yüzden size bişey demeye de kimsenin hakkı yok. Yani her kurban bayramı yaşanan rezaletleri görünce. Ve et yemek için kesenleri. Kurban bayramı insanların bir sonraki seneye kadar dondurucu da et saklaması için degil. Yada komşuya kemik yollamak için. Evine et girmeyen ve et yemek isteyen çocuğu cocuğu olan bir dolu insan var. Ben mesela anneme kurban için yardım ederken pay verilecek ise en az 3 kere bir evin sofrasına kavurulup yenebilecek şekilde et koyduruyorum.Elbette.
Toplu katliam bu.
Cidden anlamıyorum.
İnsan sırf kendi yakını için, bir başka canlıyı boğazlamayı nasıl göze alır?
Bir de buna iyilik, sevap vb damgası vurur?
Bu kavimcilik, türcülük, faşizm ve daha nicesi değil midir?
Kendinden olanı koruyup, hislerini ve düşüncelerini bilmediğini feda etmek.
Oysa kendi tırnaklarına bile kıyamazlar.
Ama bir hayvanın gırtlağını kesebilirler.
O zaman kurban bayramında hepimiz caniyiz ?Kızın için, bir hayvanın başını mı uçuracaksınız?
Eğer çok samimi ve kan dökmeye meraklı iseniz, aranızdan birini adak olarak adayın.
Bir başka canlının hayatı üzerinden hayır işi mi olur?
Ölen sen değilsin, burda zor olan, feragat ettiğin ne var?
Verdiğin para ve bilediğin bıçaktan öte, ne yapıyorsun ki hayır işi olsun?
Bu canilik.
İnanmıyo olabilirsinDin değil sorunum.
Ondan bahsettiğim yok.
Burda tanrı kavramını felan sorgulamıyorum.
Bir canlının öldürülmesi söz konusu olan.
Dinle felan işim yok yani.
Adak değil, heyecan için yazsaydın da aynı tepkiyi gösterirdim.
Yine bizim inancımızda insan öldürmenin yeri yoktur, Allah'ın verdiği canı ancak Allah alırSöz konusu bir hayvan değilde çocuk, bebek vb olsaydı, sende konu sahibini boğmamak adına "diyanete" sormasını mı önerirdin?
Burada boğmayı göze alan ben değilim, hayvanları gözden çıkaranlardır.
Et yemez de kürk giyerlerÇok komik!! Ornek o kadar abesle iştigal olmuş ki! Neyse inanmıyorsanız yorum da yapmazsiniz. Bizim inancımız da bu böyledir. Allahın helal kıldığı hayvanı niye yasaklayalim kendimize?? Tutup da bir kedi yada köpek bogazlamaktan bahsetmiyoruz. Sınırlar belli, emirler belli.. Sahi siz vejeteryan misiniz? Hiç mi et yemezsiniz??!
Akikaya ya da adak adanmışsa ve unutulmuşsa ona niyetlenmeyi vb. hiç katmayın, direk başımızın gözümüzün sadakası olsun diyerek niyetlenip kesin diyorsun doğru mu canım?İçin rahat edecekse başınızın gözümüzün sadakası niyetine de kes bi kurban fakir fukaraya ya da güvendiğin bir kuruma bağışla
Peynir, süt, yoğurt, bir çok hazır gida, çikolata (onlarda da peynir altı suyu var ya) felan da tuketmesinler çünkü süt de hayvanlarin izni olmadan alınıyor onlardan! Sadece bitki yesinler!Et yemez de kürk giyerler
Sağol Bilgece. Niyet kısmı için düşüncen nedir?