Adak

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.474
Merhaba Arkadaşlar, ben size bir şey danışacağım
3 yaşında kızım var, sürekli sakarlıklar yapıyor. Daha doğrusu kendine zarar verecek ne varsa sanki hepsi bizim kızı buluyor gibi. Örnek vermem gerekirse; ilaç zehirlenmesi, sürekli düşme,buna bağlı morluklar/yaralar,kafayı çarpma.Zaten ameliyatını filan saymıyorum bile,çok ciddi rahatsızlıklar geçirdi. Her seferinde verilmiş sadakamız varmış diyorum ama bunlar önce bizi bir yokluyor.

Size sormak istediğim, acaba bizim bir adağımız filan vardı da onu yapmamış olabilir miyiz? Bu yüzden mi bu kadar hırpalanıyor? 4 aylıkken ameliyat geçirmişti,ameliyat başarılı geçince kayınvalidemler köyde kurban kesmiş.Açıkçası adak mı adadılar da kestiler sormadım çünkü akrabalara da dağıtılmış.(Adak sanırım akrabalara dağıtılmıyor) Eşime dün sordum, sen de adak adamış olabilir misin diye ama başta yok dedi,sonradan "acaba adamış mıyımdır %100 emin değilim" dedi. Aynı şekilde ben de yüzde yüz emin değilim. Biz şimdi küçükbaş kurban kessek ne için niyet edebiliriz? Geçmişte adak varsa, yerine gelmediği için kızım böyle büyüklü küçüklü şeylerle uğraşıyor gibi hissediyorum. Sadaka veriyoruz,zekat veriyoruz Allah kabul ederse hayır işlemeye çalışıyoruz ama bu adak konusu çok kafama takılıyor.

3 yaş ise gayet normal. Az gitmedik gecenin körü acillere.
Ama içinizde kaldı ise. Mesela akika kurbanını kestiniz mi kızınızın.

3 yaş ise gayet normal. Az gitmedik gecenin körü acillere.
Ama içinizde kaldı ise. Mesela akika kurbanını kestiniz mi kızınızın.
Yok canım açıkçası ilk defa duyuyorum, şimdi sen yazınca araştırdım netten. Önceki senelerde borçlar vardı,bittiği için ilk defa geçen sene kurban kesebilmek nasip oldu. Şimdi akika kurbanına niyetlenip kesmeliyiz sanırım dimi.

Kızın için, bir hayvanın başını mı uçuracaksınız?
Eğer çok samimi ve kan dökmeye meraklı iseniz, aranızdan birini adak olarak adayın.
Bir başka canlının hayatı üzerinden hayır işi mi olur?
Ölen sen değilsin, burda zor olan, feragat ettiğin ne var?
Verdiğin para ve bilediğin bıçaktan öte, ne yapıyorsun ki hayır işi olsun?
Bu canilik.

bikere adak adayip adamadiginiza emin degilsiniz ki o nasil olcak
İşte sorun o.
%1 ihtimal bile olsa adamış olabiliriz. Kızımda tümör vardı doğuştan, ameliyat olurken kendimizde değildik ki, adamış olabiliriz diye doğuyor içime.

Şaibeli bir durum varki o da ne siz nede eşiniz adak adadı mı bilinmiyor.Bu durumda kesmek en iyisi tabiki.
Benim eşimin de kızımız için adağı vardı hastaneden çıkınca bir kurum aracılığıyla kesildi.İsmini söylememe gerek yok ama dünya çapında büyük bir kurum.

kurban bayramı da canilik mi

Evet. Yani benim de annemdenöğrendiğim bişey di. Çok bilinmiyor. Kız çocukları için1 erkek için 2 diye duydum. Biz ilkini sünnetinde kestik kuran okutulurken mevlütte dağıttık. Kalan kısmı yiyebiliyorsun da adak gibi değil yani. İkinciyi de okula baslayacağı yıl düşünüyorum yine mevlüt ile. Kazlara belalara karşı niyetle olmuslerinizin de ruhuna okutursun bir mevlüt. Akika için nasıl kesilir nasıl niyet edilir diye nette falan da yazılar bulunuyor.

Vejeteryan mısınız?

Canilikle ne alakası var acaba?Allah bize helal olan hayvanların etinden yiyin buyurmuş.
Ayrıca bitkilerde canlı onları da yemeyelim o zaman olur mu?

Bence kızınızın sağlığı için ondan daha şanssız olan sokaktaki çocukları doyurabilirsiniz, hayvanları doyurabilirsiniz.
Hayır işlemekse maksat çocuk esirgeme kurumuna, huzurevlerine, hayvan barınaklarına yardımda bulunabilirsiniz.
Bunlar daha güzel seçenekler fikrimce.
Tabi kan akmadan da hayır işlediğinize ikna oluyorsanız.

Siz panter Emel misiniz?
İşin geyiği bir yana hanımefendi merak edip sormuş.
İlla hayır asılmalısın canisin gibi yorum yapıp boğmak mı lazım?
Belli ki oda ne olduğunu tam çözememiş.

Konu sahibi arkadaşım bence diyaneti arayabilirsin.
Daha garanti olabilir.

kurban bayramı da canilik mi
Elbette.
Toplu katliam bu.

Cidden anlamıyorum.
İnsan sırf kendi yakını için, bir başka canlıyı boğazlamayı nasıl göze alır?
Bir de buna iyilik, sevap vb damgası vurur?
Bu kavimcilik, türcülük, faşizm ve daha nicesi değil midir?
Kendinden olanı koruyup, hislerini ve düşüncelerini bilmediğini feda etmek.

Oysa kendi tırnaklarına bile kıyamazlar.
Ama bir hayvanın gırtlağını kesebilirler.

Polemiğe girmek için yazmasanız sevinirim. Ben kimseyle din konusunda tartışmak istemiyorum,konumu kapattırmayın
Din değil sorunum.
Ondan bahsettiğim yok.
Burda tanrı kavramını felan sorgulamıyorum.
Bir canlının öldürülmesi söz konusu olan.
Dinle felan işim yok yani.

Adak değil, heyecan için yazsaydın da aynı tepkiyi gösterirdim.

Canilikle ne alakası var acaba?Allah bize helal olan hayvanların etinden yiyin buyurmuş.
Ayrıca bitkilerde canlı onları da yemeyelim o zaman olur mu?
Bitkilerde acı çekmeyi sağlayan "sinir sistemi" bulunmamakta.
İkisi arasında fark olduğunu anlaman için, seni bir takım rapor, makale ve verilerin bulunduğu sayfalara yönlendirebilirim, tabi istersen.
Fakat burada tartışmayacağım. Yeri değil, yasak.
Özelden devam edebiliriz.

Müslüman değil misin, ne demek dinle işim yok. Kurban kesmek dinle ilgili değil mi?
Sen konuya daha farklı bakıyorsun o yüzden ikimiz de birbirimizi anlayamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…