Adak

Öff ne yaptın sen şimdi,ağzımızın suyu aktı.
C CeYz ,neye karar verdin,aklına yatan birşeyler oldu mu?Yoksa daha çok mu kafan karıştı.
Canım Allahın izniyle kesinlikle kurban kesmek istiyorum kızım için.Kayınvalidemle konuşacağım eğer o adak diyerek niyetlenmişse ve akrabalara da verilmişse adak ve akika diye ayrı ayrı olması lazım sanırım.
Adak diye niyetlenmemişse de akika niyetine,kazadan beladan korunma,fakire dağıtma niyetine düşünüyorum

Tatlim akika kurbani keseceksiniz. Kurbani akrabaya ese dosta dagitmayacaksiniz. Sadece ihtiyac sahiplerine dagitacaksiniz. Kendiniz de hic yemeyeceksiniz. Bilmedigin icin ihmal etmis olabilirsin. Bu canilik degil :)
Biz cami hocasına sormuştuk
Akikadan siz de akrabalarınız da yiyebilir demişti, bebek mevlidinde pişirip ikram ettik
Adak sanırım sizin dediğiniz

adak kurbaninin etinden adagi yapanin kendisi esi babasi anasi dedeleri nineleri cocuklari ve torunlari yiyemiyor.ayni zamanda nisab miktari mal veya parasi olup dinen zengin sayilanlarda yiyemezler.aslinda en guzeli tamaminin fakirlere dagitilmasi gerekir.bakmakla yukumlu oldugumuz yukarida saydigimiz kisiler yiyemez.bakmakla yukumlu olmadigimiz kisiler yiyebilir.yani amca dayi teyze hala kuzenler yegenler diger akrabalar konu komsu arkadas yiyebilir.siz o zaman kasabtan et alirsiniz caniniz cekerse onu yersiniz.

Babama gostereyim bu yorumu :) bizim kalbur üstü komsulara dağıtacakti adagimi nerdeyse

alo diyanet hattından sorun burada yanlış bilgiler veren olur, biz adak adamamıza ragmen kardeşim için kesmiştik çünkü üst üstte çok felaketler geldi başına , felaketleri savdı çok şükür sizde mutlaka kesin bence.

Adak, bakmakla yükümlü olmadığınız akrabalarınıza verilebilir diye biliyorum bende. Kayınvalidenizin adağı akrabalarına dağıtması bir sorun teşkil etmez, yerine getirilmiş olur. Siz de akika kurbanı kesersiniz kızınıza.

Hayır, diyorum ki adını ister din koy ister izm; kan akıtmak yanlıştır.
Çünkü bir başkası çıkar ve senin "uydurma" olarak göreceğin bir çok saçma sapan neden öne sürerek "benim inancım da bu" diyerak katliam yapar. Doğru mu olur?
Yav, ortada boğazlanan bir hayvan var, ne merhametinden bahsediyorsun?

Sokakta bir çocuk öldürülse, sen ona cani demez misin?
Hayvan olması mı seni saf, masum yapan?

of of , iskender , ali nazik , inegöl köfte , adana , lahmacun, kavurma, bol tereyagli kıymalı pideyi de unutma :)

Bir kere insanlık tarihinde ortaya çıkan ilk dinsel ritüel kurban kesmekmiş zaten.
Bunu sadece dinin emrettiği birşey miş gibi yazmanız
bu konuda bilgisizliğinizi gösteriyor.

Dağa, bayıra, ilahi zannedilen herşeye zaten kurban kesiliyormuş.
Üstelik insan kanı.
Tapınaklar önünde kız erkek farketmeden insan kanı akıtılan zamanlar hakkında bilginiz yok sanırım.
Üstelik bunu emreden bir yaratıcıda söz konusu değilken.

İslam dini hz. ibrahim zamanında bunun önüne geçti.
İnsanları kesmeyin,
Allah size hayvanları yarattı denildi.

Kurban kesmek canilik olsaydı, belli başlı hayvanlarla sınırlandırılmazdı.

Her insanın nasıl yaratılma sebebi varsa,
Bu kesilebilen hayvanların da yaratılma sebepleri var.

Olaya sadece ama onunda canı var, annesi var yavrusu var
gibi Oda bir can odaklı bakılamaz.

Adını ister kurban, ister zevk, ister oyun, ister evcilik koy. Sonuç değişmez.
Senin dinine hakaret etmem, çünkü hayvan öldürmenin dinden öte bir sorun olduğunu biliyorum.
Hristiyanda, Ateistte pek ala et yer.
Bu yüzden din üzerinden saldırmam.
Fakat insanlar "din için!" derse bende tıp kı "zevk için!" dediğinde yapacağım gibi, "dininden, zevkinden daha mı önemsiz can" derim.

Biz cami hocasına sormuştuk
Akikadan siz de akrabalarınız da yiyebilir demişti, bebek mevlidinde pişirip ikram ettik
Adak sanırım sizin dediğiniz
Yok yok biz de mevlidte ikram olarak verdik dogru simdi aklima geldi. Ama kalani akrabaya dagitmadik ihtiyac sahiplerine verdik. Yemedik de. Bilmiyorum esim oyle arastirdi o zaman oyle yapmistik dogru.
Ayy gecen kapiya dilenci geldi hayir olsun diye actim kapiyi. Verdim iste biraz. Kiyafet istedi kizim var dedi. Kizin zayif mi dedim yok senin gibi dedi cok zatif degil dedi(bi onceki gelisinde kizim zayif dediydi) Dur teyze getireyim dedim. Dogumdan once almisim simdi giymem imkansiz olan kiyafetleri verdim. Bunlari alirken demez mi benim gelinim var omuz cantasi ver diye. Allah allah oglu evlenmesini bilmis karisina canta mi alamiyomus. Neyse herhalde toplayip satiyo diye dusundum cunku her geldiginde kiyafet istiyo.kiyafet yok dersem dondurucuya bamya fasulye koymuyonmu onlardan ver diyo kiyma ver diyo. Elinde de iki poset vardi hep kiyafet toplamis o gun. Cok suphelendim.
Boyle ihtiyac sahipleri de var yani.
Paylasmak istedim:)))

Çıkış noktasından bizene?
Çocuğu olmuyorsa bana ne?
Devamında olanlardan kime ne?
Ne alaka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…