Tıpkı senin benim inancıma göre bunun bir sorun olmadığını anlamadığın gibi..Et yememenin kimseye bir zararı olmayan kişisel tercih olduğunu,
et yemek için ise hayvanları boğazlamak gerektiğini ve bu yüzden "kişisel tercih" sayılamayacağını, çünkü bir başka canlının hayatının söz konusu olduğunu ve özgürlüğün, tercihlerin başka canlılara zarar verdiği noktada katliama, caniliğe, yaşama hakkını gasp etmeye evrildiğini anlayamıyor musun?
uyduruksa derim benim dinim gökten zembille inmedi vahiyle indi insan öldürmeyi örnek gösteriyosun ya hani bu emir allah tarafından insanlar birbirini kesmesin diye verilmiş bi emirUsagi anlamamakta neden diretiyorsun?
Cidden senin için sahih olanın bir başkasına uyduruk gelebileceğini düşünmüyor musun?
Ve tam tersi.
Yani sen uyduruk de, önemi yok. Bir kimse çıkıp kendi dinini insanları öldürmek haktır demesi halinde nasıl cevap verebileceksin? Uyduruk bu din! diyemezsin ya. Sonucunda, ona görede senin ki öyle.
Bu yüzden dinlerden, izm'lerden, akımlardan vb öte bir insani yaklaşım olmalı.
Can'ın kutsallığı hiçbir gerekçe için ikinci plana atılmamalı.
Ne hakla kendi hayatını onunkinden üstün görürsün?
Ama bu yaptığınız çok alakasız olmuş kadının tüp bağlatmak istemesiyle suan savunduğu şeyin ilgisi yok. Bel altından vurmak çok ayıp.Yok cidden hani hayvanları koruma adına kedi evi şu bu gibi topiklerin var mı diye baktım
Sonra da o konuna şaşırdım
Bu da bir tercih tabi, ben gayet saygılıyım
Ama bekarken pek akla gelmeyecek bir iş, tüp bağlatmak. Bağlatmayı da geç sen adet olmayı bile istemiyorsun
Alay etmek için değil gerçek anlamda uzman yardımı düşündüm hormonlarına bi baktır olmadı
Cidden şaşırdım yani
Sen öyle mutlusun
Ben böyle
Ben et yemeyenin zekasında aksaklıklar vardır demiyorum mesela, o seni bağlar
Ama sen kurban kesene canidir diyosun ve bu bir kesime hakarettir
Kibar kibar yazınca da hakarettir, sonucu değiştirmez
Önümüzdeki kurban bi porsiyon da senin için yiyeceğim
Hadi iyi forumlar
Olmaz tek cani islamiyete inananlarAma bir yılan da bana gelip seni sokabilir miyim diye sormuyor.
İzin istemiyor.
Ama bu yaptığınız çok alakasız olmuş kadının tüp bağlatmak istemesiyle suan savunduğu şeyin ilgisi yok. Bel altından vurmak çok ayıp.
O halde bir başkasının inancında "her ay bir insan kurban edilmeli" ritüeli yer alsaydı, sen anlayışla mı karşılayacaktın?Tıpkı senin benim inancıma göre bunun bir sorun olmadığını anlamadığın gibi..
Öyle bir din yokO halde bir başkasının inancında "her ay bir insan kurban edilmeli" ritüeli yer alsaydı, sen anlayışla mı karşılayacaktın?
"Dert değil, ne de olsa inancı emrediyor" mu diyeceksin?
Eski konulara ilişkin dertlerini, özelden yazabilirsin.Aslında oraya yazacaktım konu kapanmış
Cidden şaşırdığım için ve burdan konuştuğumuz için yazdım
Sonra tepki verince evet keşke yazmasaydım dedim bende ama geç oldu
Bahar Yildirim ben burdan yazışıyoruz diye yüzüne yazdım aslında, kusura bakma yeri değildi evet ama hala şaşırdığım konular arasında kalacak hafızamda
Tamam konun kapanmasaydı ordan yazacaktımEski konulara ilişkin dertlerini, özelden yazabilirsin.
Fakat ben hala kendi kişisel tercihlerimin arkasındayım.
Yav, senin için bu var, benim için yok.Öyle bir din yok
40 tane şey uydurdun haklı çıkmak adına
Ben var olan bir dinden bahsediyorum, olasılık ya da uydurma değil
Benim dinim ve kitabım belliYav, senin için bu var, benim için yok.
O da Satanist ya da internetten vahiy alıyor. Kime ne? Nasıl sorgularsın?
"öyle din yok yeaa!" demekle inancını mı değiştirecek?
Yani, dinler değişir.
Ama sabit kalan can'ın kutsal olduğu derçeğidir.
Ah, tartışma şekline hayran kaldım.Özgür kız olmak için adet olmayayım, cüzdan alıp çıkayım
Hayvanlar da özgür olsun kurban etmeyin yemeyin havasındasın
Zaten bu senin elinde olsa adet olup olmamak ta tercihe göre olunurdu, demek ki senden daha önemli merciler var
şu saatten sonra dinin değişmesi söz konusu değil değişeceğini düşünenlerin dinle bilgisi olduğunu sanmıyorum ama uzatmıycam zira ne sen kendi doğrundan vazgeçersin ne de ben ve benim gibi düşünen kesim doğrularından taviz verirYav, senin için bu var, benim için yok.
O da Satanist ya da internetten vahiy alıyor. Kime ne? Nasıl sorgularsın?
"öyle din yok yeaa!" demekle inancını mı değiştirecek?
Yani, dinler değişir.
Ama sabit kalan can'ın kutsal olduğu derçeğidir.
Onu başka konuda tartışalım.Benim dinim ve kitabım belli
İnternet kopunca vahiy kesilmeyen cinsten
Her can kutsal değildir
Ben bir teröristi öldürene cani demem, asker polis halk kahramanı derim.
Hayır, "dinler değişirden" kastım, kişiden kişiye "din seçimlerinin" değişmesiydi.şu saatten sonra dinin değişmesi söz konusu değil değişeceğini düşünenlerin dinle bilgisi olduğunu sanmıyorum ama uzatmıycam zira ne sen kendi doğrundan vazgeçersin ne de ben ve benim gibi düşünen kesim doğrularından taviz verir
O olmaz bu olmazOnu başka konuda tartışalım.
Şuan da bir bebek kadar masum, temiz hayvanlardan bahsediyoruz.
Oraya buraya çekme.
Sorun değil, modemi değiştirir vahiylerimi almaya devam ederim.
Benim Tanrım biraz teknolojik takılıyor. Onu sevmemin sebebide bu.
hah sözünü ettiğim dinle bilgisi olmayan insanlarda bu sözünü ettiğin insanlar onlar kabul etmese de din kavramını ilk akla sokanda bugün islam kavramını bizlere benimseten de yine allah ha bugün o insanlar dini çarpıtmakta ısrar ediyolar o ayrı sonuçta din kavramı insanın aklında bi ampul gibi yanmadı bi andaHayır, "dinler değişirden" kastım, kişiden kişiye "din seçimlerinin" değişmesiydi.