Adak

Usagi, ben de hayvanları "canlı" olarak görmeyenleri anlayamıyorum.
Onlarında yaşamak istediğini, üzüldüğünü, ağladığını, mutlu olduğunu, çayırlarda koşmayı, oyun oynamayı sevdiğini unutanları, bilmeyenleri de anlayamıyorum.
canım arkadaşım insanı kim yarattı allah hayvanı allah kurban bayramını kim emretti yine allah allah merhametsiz mi yani hayvan sever insanların hayvanlara olan merhameti allahın merhametinden daha mı üstün

bak canım kendileri adak diyerek hiç yemeden ihtiyaç sahiplerine dağıttılarsa olmuştur ama kendiler de yemişlerse o adak olmamıştır
Adak kurbaninin tamami dagitilir.. kesen kişi kendine almaz diye biliyorum ben
Eşimin köydeki dayıları kesmiş,kızım adına. Kayınvalidem söylemiş, ordakiler de kesmiş.Köydeki akrabalara da gitmiştir mutlaka. Acaba sorsam mı ya, "anne sen adak mı adayıp kestirmiştin yoksa çok şükür ameliyat güzel geçti diye mi kestirmiştin, eğer adaksa o etten size de gönderdiler mi" diye?

Fakat senin inancın masum canlara kastediyor.
Ve bu noktada ne din ne iman kalmaz.
Ondan öte bir duruma bürünülür.
Söz konusu bir hayat, bir nefes, kan...

Bir başkasının dini, her ay bir çocuğu kesmeyi emretseydi, ona "dini öyle diyorsa, boynumuz kıldan ince!" mi derdin.
Siz dünyaya geldiğinize pişman gibisiniz
Ben size sayfa sayfa yazsam da kar etmez bu yüzden

Bebek ile koyun bir değildir, siz kendinizi koyunla bir tutuyorsanız zaten kelimeler kifayetsiz
Ben kimseye zorla İslamı kabullendirmeye çalışmıyorum ama İslamiyete hakaret etme hakkını da kimseye vermiyorum
Bana göre de diğer dinler yanlış ama o dinden olanlara işkembeden haraketler sıralamıyorum
Teröristler katliam yapar, İslam dininde olanları onlarla bir tutmanız sizin hazımsızlığınızdandır.

Eşimin köydeki dayıları kesmiş,kızım adına. Kayınvalidem söylemiş, ordakiler de kesmiş.Köydeki akrabalara da gitmiştir mutlaka. Acaba sorsam mı ya, "anne sen adak mı adayıp kestirmiştin yoksa çok şükür ameliyat güzel geçti diye mi kestirmiştin, eğer adaksa o etten size de gönderdiler mi" diye?
bence bi sor önemli bi konu nihayetinde

Kazanin belanin önüne gecsin ve eger gecmiste bir adak adamissak onun yerine gecsin diye niyet edebilirsiniz. Hicbir sakıncası yok..

Bahar Yildirim Bahar Yildirim Kendisiyle hayvani bir tutan insandan da bu beklenirdi zaten. Yeryuzundeki her sey benim inanisima göre insanlar icin yaratilmistir. Bir ekosistemin icindeyiz. Tuketip uretecegiz. Sadece biz degil. Hayvanlarda ayni sistemi yasiyor. Tuketip uretme sistemini. Etobur hayvanlara da bu kadar kiziyor musunuz?
Ama simdi dersiniz onlar dusunemiyor diye, yeri gelince düşünüyorlar yeri gelince dusunemiyorlar mi?
Neyse;
Siz hayvanlari kendinizle bir tutabilirsiniz, zira ben insanlari yeryuzundeki butun canlilardan üstün görüyorum. .

Ahhh, kafayı yiyeceğim!
O bir canlı! O nefes alıyori koşuyor, oynuyor, annesi var, kardeşi var, bazen üzülüyor, bazen heyecanlanıyor...
Ve bu canlı, kanlı hayvan nasıl senin için yaratılıyor?
Nasılll? Nasıl, cidden bu hak nerden geliyor? Kendini ondan nasıl üstün tutarsın? Onun yaşamak istemediğini mi sanıyorsun? Onun kurtulmak için debelendiğini bilmiyor musun?

Kendini bütün insanlardan üstün gören bir kimse çıksa ve bunu dinini ona emrettiğini öne sürerek bebek, çocuk demeden adak, kurban vb adı altında onları boğazlasa... O zaman da aynı skain tutumu takınabilecek miydin?

Bence sorun cevabi da buraya yazin muhakkak :)

Ahhh, kafayı yiyeceğim!
O bir canlı! O nefes alıyori koşuyor, oynuyor, annesi var, kardeşi var, bazen üzülüyor, bazen heyecanlanıyor...
Nasılll? Nasıl, cidden bu hak nerden geliyor? Kendini ondan nasıl üstün tutarsın? Onun yaşamak istemediğini mi sanıyorsun? Onun kurtulmak için debelendiğini bilmiyor musun?

Kendini bütün insanlardan üstün gören bir kimse çıksa ve bunu dinini ona emrettiğini öne sürerek bebek, çocuk demeden adak, kurban vb adı altında onları boğazlasa... O zaman da aynı skain tutumu takınabilecek miydin?
allah veriyo bu hakkı canım benim kimse kafasından uydurmuyo

Siz dünyaya geldiğinize pişman gibisiniz
Ben size sayfa sayfa yazsam da kar etmez bu yüzden

Bebek ile koyun bir değildir, siz kendinizi koyunla bir tutuyorsanız zaten kelimeler kifayetsiz
Ben kimseye zorla İslamı kabullendirmeye çalışmıyorum ama İslamiyete hakaret etme hakkını da kimseye vermiyorum
Bana göre de diğer dinler yanlış ama o dinden olanlara işkembeden haraketler sıralamıyorum
Teröristler katliam yapar, İslam dininde olanları onlarla bir tutmanız sizin hazımsızlığınızdandır.
Sorun bir tutmak değil. Neden buraya çekiyorsunuz. Kendini üstün görmen, onun gırtlağını kesebileceğin anlamına mı gelir? Onun düşünme yetisinin gelişmememiş olması, kafasını koparabileceğin anlamına mı geliyor? Üstünlük kan akıtmakla mı oluyor? Böyle mi yüceliğini, bilgeliğini gösteriyorsun?
Kim islama hakaret etmiş ha? Söyle! Dinle işim yok diye defalarca söyledim. Din değil dinazorlarda sana hayvan öldürmeyi emretseydi, ben yine karşına dikilirdim.

Ahhh, kafayı yiyeceğim!

Tamam bahar hepimiz ikna olduk bir daha kurban kesmiciiz.. arkadasin konusu kapanacak simdi polemige girmeyin lütfen

Sorun bir tutmak değil. Neden buraya çekiyorsunuz. Kendini üstün görmen, onun gırtlağını kesebileceğin anlamına mı gelir? Onun düşünme yetisinin gelişmememiş olması, kafasını koparabileceğin anlamına mı geliyor? Üstünlük kan akıtmakla mı oluyor? Böyle mi yüceliğini, bilgeliğini gösteriyorsun?
Kim islama hakaret etmiş ha? Söyle! Dinle işim yok diye defalarca söyledim. Din değil dinazorlarda sana hayvan öldürmeyi emretseydi, ben yine karşına dikilirdim.
canım o zaman yapılabilecek tekşey herkesin kendi doğrusu doğrultusunda yaşaması

allah veriyo bu hakkı canım benim kimse kafasından uydurmuyo
Bir din uyduracağım. Ve vahyi direkt Tanrıda ben alacağım. Bana gelen emirler için de "insanları" dilediğim gibi kullanmak olacak.
O zamanda kendine, dinine olduğu kadar saygıyla yaklaşabilecek misin bana?
O zamanda, eh din diyor amaaa diyebilecek misin?
Din ne? Candan üstün mü?
Kafayı yiyorum.
Ben sizlerin düşünceli, duygusal insanlar olduğunuzu sanıyordum.
Ama tamamen taraflı imişsiniz.
Sizden olmayan karşı cani, aynı görünene karşı dostmuşsunuz.

Ahhh, kafayı yiyeceğim!

Hayır çünkü siz kabul etseniz de etmeseniz de Allah katında son din İslam'dir... İnanmıyorsanız zaten sizin dininiz size, bizim dinimiz de bize...

Bencede adak olup olmadığını bilmediğin halde boşuna kurban kesmeyin, tabi ben bilmiyorum hiç bir şey yokken çocuklar için kurban kesiliyor mu. Bana kalsa kesilmesin ama bu kararı ben veremem :KK66:

Bir din uyduracağım. Ve vahyi direkt Tanrıda ben alacağım. Bana gelen emirler için de "insanları" dilediğim gibi kullanmak olacak.
Din ne? Candan üstün mü?
Kafayı yiyorum.
yani sen dinin uydurmamı olduğunu düşünüyosun ve bizi sırf dimizin doğruları yönünde haraket ediyoruz diye cani olmakla mı suçluyosun ne diyorum ben bak hayvan severlerin merhameti allahın sonsuz merhametinden üstün mü yani

Din ne? Candan üstün mü?
Kafayı yiyorum.

Bizler düşünceli, duygusal insanlarız yine..
Et yiyenlere cani diyen sizsiniz..
Sizinle aynı düşünmediğimiz için cani diyen sizsiniz..
Taraflı olan sizsiniz...
Bizim insanlığımızı değerlendirmek size kalmadı..

Ahhh, kafayı yiyeceğim!

Bilmiyorsanız açın okuyun sonra yorum yazın
İslamda yeri olan 'kurban kesme' ye canilik demek, kurban bayramında katliam yapıyorsunuz demek bariz hakarettir
Çünkü bende İslam dinine inanıyorum ve kurban bayramların da kurban kesiyorum, nasipse önümüzdeki kurban bayramında yine keseceğim

Siz benim dinime inanmak zorunda değilsiniz ama saygısızlık etme cüretinde bulunamazsınız
İlk kurban emri yazıp google da aratın isterseniz, bebek ile bir olsaydı evladını bile kurban etmeyi göze alan Hz.İbrahim'e neden koç indirilmiş ?

Katliamla suçlanmak iltifat değildir herhalde..

Ahhh, kafayı yiyeceğim!

Canım kurbanın çıkış hikayesini bir araştır istersen.Hz.İbrahim'in senelerce çocuğu olmamış.O kadar evlat hasretiyle yanmış ki içi,ilerde çocuğu olursa O'nu kurban edeceğini söylemiş.Gerisini de sen araştır da oku istersen ,devamında ne olmuş.:KK66:

Bilmiyorsanız açın okuyun sonra yorum yazın
İslamda yeri olan 'kurban kesme' ye canilik demek, kurban bayramında katliam yapıyorsunuz demek bariz hakarettir
Çünkü bende İslam dinine inanıyorum ve kurban bayramların da kurban kesiyorum, nasipse önümüzdeki kurban bayramında yine keseceğim

Sen benim dinime inanmak zorunda değilsin ama saygısızlık etme cüretinde bulunamazsın
İlk kurban emri yazıp google da aratın isterseniz, bebek ile bir olsaydı evladını bile kurban etmeyi göze alan Hz.İbrahim'e neden koç indirilmiş ?

Katliamla suçlanmak iltifat değildir herhalde..
:KK5: Aynı anda aynı şeyleri yazmışız.

Tatlim akika kurbani keseceksiniz. Kurbani akrabaya ese dosta dagitmayacaksiniz. Sadece ihtiyac sahiplerine dagitacaksiniz. Kendiniz de hic yemeyeceksiniz. Bilmedigin icin ihmal etmis olabilirsin. Bu canilik degil :)

X