- 12 Ocak 2010
- 16.668
- 25.042
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şükür kurbanı gibi bir nevi.Bu akika mı hakikamı o nedir bana ve abilerime kesilmemiştir bize bişey olmadı illa kesilmesi gerekir falan diyorsunuz
Canım Allahın izniyle kesinlikle kurban kesmek istiyorum kızım için.Kayınvalidemle konuşacağım eğer o adak diyerek niyetlenmişse ve akrabalara da verilmişse adak ve akika diye ayrı ayrı olması lazım sanırım.
Biz cami hocasına sormuştukTatlim akika kurbani keseceksiniz. Kurbani akrabaya ese dosta dagitmayacaksiniz. Sadece ihtiyac sahiplerine dagitacaksiniz. Kendiniz de hic yemeyeceksiniz. Bilmedigin icin ihmal etmis olabilirsin. Bu canilik degil :)
adak kurbaninin etinden adagi yapanin kendisi esi babasi anasi dedeleri nineleri cocuklari ve torunlari yiyemiyor.ayni zamanda nisab miktari mal veya parasi olup dinen zengin sayilanlarda yiyemezler.aslinda en guzeli tamaminin fakirlere dagitilmasi gerekir.bakmakla yukumlu oldugumuz yukarida saydigimiz kisiler yiyemez.bakmakla yukumlu olmadigimiz kisiler yiyebilir.yani amca dayi teyze hala kuzenler yegenler diger akrabalar konu komsu arkadas yiyebilir.siz o zaman kasabtan et alirsiniz caniniz cekerse onu yersiniz.
diyanet isleri baskanliginin islam ilmihali kitabindan yaziyorum.ancak babanizin agzindan ve aklindan adak kelimesi ciktiysa boyle niyet ettiyse boyle yapmasi vacibtir.Babama gostereyim bu yorumu :) bizim kalbur üstü komsulara dağıtacakti adagimi nerdeyse
diyanet isleri baskanliginin islam ilmihali kitabindan yaziyorum.ancak babanizin agzindan ve aklindan adak kelimesi ciktiysa boyle niyet ettiyse boyle yapmasi vacibtir.
bekarsiniz herhalde siz yaptiginiz icin kendiniz anneniz babaniz nineleriniz dedeleriniz yemiyecek..Hayır adagi ben yaptım.. ihtiyaci olanlara seklinde adadim.
Hayır, diyorum ki adını ister din koy ister izm; kan akıtmak yanlıştır.yani sen dinin uydurmamı olduğunu düşünüyosun ve bizi sırf dimizin doğruları yönünde haraket ediyoruz diye cani olmakla mı suçluyosun ne diyorum ben bak hayvan severlerin merhameti allahın sonsuz merhametinden üstün mü yani
Sokakta bir çocuk öldürülse, sen ona cani demez misin?Bizler düşünceli, duygusal insanlarız yine..
Et yiyenlere cani diyen sizsiniz..
Sizinle aynı düşünmediğimiz için cani diyen sizsiniz..
Taraflı olan sizsiniz...
Bizim insanlığımızı değerlendirmek size kalmadı..
of of , iskender , ali nazik , inegöl köfte , adana , lahmacun, kavurma, bol tereyagli kıymalı pideyi de unutma :)Et yenmez mi yaa
Yakıcan mangalı
Basıcan sosu
Nar gibi oooffff....
Şu vejeteryanlar neler kaçırdığını bir bilse..kurbanı iple çekiyorum :)
Tavuk balık koyun dana affetmem
Adak ihtimali için imkanınız varsa kesin orta halli bi koyun,dağıtın....
Bir din uyduracağım. Ve vahyi direkt Tanrıda ben alacağım. Bana gelen emirler için de "insanları" dilediğim gibi kullanmak olacak.
O zamanda kendine, dinine olduğu kadar saygıyla yaklaşabilecek misin bana?
O zamanda, eh din diyor amaaa diyebilecek misin?
Din ne? Candan üstün mü?
Kafayı yiyorum.
Ben sizlerin düşünceli, duygusal insanlar olduğunuzu sanıyordum.
Ama tamamen taraflı imişsiniz.
Sizden olmayan karşı cani, aynı görünene karşı dostmuşsunuz.
Adını ister kurban, ister zevk, ister oyun, ister evcilik koy. Sonuç değişmez.Bilmiyorsanız açın okuyun sonra yorum yazın
İslamda yeri olan 'kurban kesme' ye canilik demek, kurban bayramında katliam yapıyorsunuz demek bariz hakarettir
Çünkü bende İslam dinine inanıyorum ve kurban bayramların da kurban kesiyorum, nasipse önümüzdeki kurban bayramında yine keseceğim
Siz benim dinime inanmak zorunda değilsiniz ama saygısızlık etme cüretinde bulunamazsınız
İlk kurban emri yazıp google da aratın isterseniz, bebek ile bir olsaydı evladını bile kurban etmeyi göze alan Hz.İbrahim'e neden koç indirilmiş ?
Katliamla suçlanmak iltifat değildir herhalde..
Yok yok biz de mevlidte ikram olarak verdik dogru simdi aklima geldi. Ama kalani akrabaya dagitmadik ihtiyac sahiplerine verdik. Yemedik de. Bilmiyorum esim oyle arastirdi o zaman oyle yapmistik dogru.Biz cami hocasına sormuştuk
Akikadan siz de akrabalarınız da yiyebilir demişti, bebek mevlidinde pişirip ikram ettik
Adak sanırım sizin dediğiniz
Çıkış noktasından bizene?Canım kurbanın çıkış hikayesini bir araştır istersen.Hz.İbrahim'in senelerce çocuğu olmamış.O kadar evlat hasretiyle yanmış ki içi,ilerde çocuğu olursa O'nu kurban edeceğini söylemiş.Gerisini de sen araştır da oku istersen ,devamında ne olmuş.