Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet doğru anlamışsınız, hatta o cümleyi kullanacaktım ama yanlış anlaşılır diye kullanmadım
Sanırım anadan üryana gidiyor. “Kapalılar açılınca” ben böyle anladım. Tuhaf şekilcilikte bir numarayız.Bikiniye kadar gidebilir derken ne demek istiyorsunuz? Ne oluyor bikini giyince ?
Ben bunu kendime yakıştırmam ama yapana da kimse birşey diyemezBenimde bir akrama var tam tesettürlü , denize gidince full açık bikini falan tekrar eve dönünce yine tesettür
Muhteşem hayatı olanlar böyle şeylerin farkında olmazacaba farkında mı
Muhteşem hayatı olanlar böyle şeylerin farkında olmaz
Açık ya da kapalı fark etmez insanların hareketlerini davranışlarını yargılarken dönüp de kendine bakmalı insan. Hem her lafı söyleyip sonra da ben kınamadım demek gerçekten çok komikç isteyen istediğini yapsın günahı sevabı kendineneyin farkındalar acaba?
kendi söyledikleri şeylerin bile farkında değiller bakıyorum da.
sanki komşunun annesi söylemiş gibi davranmaları falan ilginç epey
Merhaba.Kızlar kızlar.
Aklıma geldiniz, bide buradan dertleşeyim istedim. Bazı konularda insan tanımadıklarının yorumlarını istiyor.
Gireyim hemen konuya
16 yaşında sözde 'kendi isteğimle kapandım' evet kendi istediğimdi ama etkisiz, özgür veya düşünülerek yapılmış bişey değildi.
Toplum, çevre, belli edilmeden yapılan psikolojik baskılar sonucu, insanların benden beklentisinin o olduğunu bilinçaltında bilmem ve babamın böyle istediğini bilmemle kapandım işte..
Babam bigün 'burda benim evimde kapan, evlenince kocanın evinde istersen bikini giy banane' demişti :)
Hemde çok aktif bir spor hayatımı bırakarak ah......
Şimdi 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım.
Mesleğim olmasada ayakları üstünde duran, güçlü, kararlarını uygulayan, kimsenin baskısına vs girmeyen güçlü bi nasıl desem konuma getirdim kendimi.
Eşimle evlenirken zaten kapalı bir eş tercihi yoktu ben açıkta olsam evlenirdik (eşle mi alakalı diye düşünülmesin)
Geldim bu yaşa ama ben mutlu değilim...
1 senedir bu düşüncelerle savaşıyorum.
Evet açılmak istiyorum.
Kendime bakıyorum tam anlamıyla bie tesettürlü müyüm asla.
Saçlarım görünüyor, balkona açık çıkıyorum. Bazen nefsimi yenemiyorum belli olmayan renkte oje sürüyorum falan. (ne anladım kapalı olmaktan)
Diyorum ki kendime peripella sen zaten dikkat etmiyorsun, balkona ha açık çıkmışsın, ha çarşıya açık gitmişsin ne farkı var?
Elalem umrumda mı?
Değil.
Kapanırken bu kararı kendim verdim. Aksini de yalnız kendim veririm.
Ama insanların bi ayy ooğğ açıldın mı seeeğğn saçmalıklarına maruz kalacağımı biliyorum. Neyse.
Sıkıştım kaldım.
Eşimle çok önceden 1 defa konuşmuştum pek istemem ama karar senin demişti.
Ama o zaman bu kadar net değildim.
Şimdi netim. Bi yandan istiyorum ama bi yandan sanki istemiyorum. Ama bu istememem içten gelen değil, yeni hayata geçiş çekinceliği gibi geliyor daha çok yoruyor beni..
Var mı ben gibi yollardan geçen?
Veya tavsiyesi olan.
Öylesine yazdım işte sohbet başlar diye.
Öpüyorum yazan herkesi
örnek vereyim, önce dirsekte ,sonra kisa kollu, devamında kolsuz askılı bodyler, bilek üstü diz kapağı derken mini etek ve elbiseler, bikiniye kadar gidebilir yani, kapalı bir tanıdığım bu süreçlerden geçti ki kız kamuda çalışırken başı açık çalışmamak için peruk takan birisiydi
Tabi canım, bi de bakmışsın yaprakla geziyorsun.off "bikiniye kadar" mı gidebilir? çok kötüymüş ya.
Tabi canım, bi de bakmışsın yaprakla geziyorsun.
Kışın neyle gezecek acabaTabi canım, bi de bakmışsın yaprakla geziyorsun.
Bak bu da bizi ilgilendirmez. Öyle yapıyor diye eleştirmek bize düşmez. Tasvip etmesem de tüh kaka demem. Onun hayatıDışarda görüyorum bazen başı kaplı yüzünde iğne ucu kadar boşluk kalmadan full makyaj ve vücudu ben burdayım diyen örnekleri , onlar açılsalar devamı nasıl gelecek diye bende onu merak ediyorum…