ACİL YARDIM - DOLANDIRILDIM! NE YAPABİLİRİM?

bi avukatla görüş acilen. bi şey çıkmaz derse yazışmalarını eşine ve işindeki herkese göstereceğiniz konusunda tehdit et alabıldıgını al. sonra telefon konusunda ıhbarda bulunursun. geçmiş olsun

Sizi yargılamak istemem eminim çok pişmansınızdır
Ama bir hakkınız olabilceğini düşünmüyorum.adam size silah zoruyla aldırmadı krediyi çünkü..
Sonuçta borç tamamen sizin adınıza.
Eğer karısı ve ailesi bu işi bilmiyorsa bir tek onlardan korkusuna belki öder (ki hiç sanmıyorum)
Ama bir delil bir senet olmadığı müddetçe hak talep edebilceğinizi sanmıyorum. Gelişmeleri bildirirseniz sevinirim okuyan herkese ders olmalı bence..

Ben size şöyle söyleyim. Arkadaşım aynı olayı yaşadı. O ilk başta 8000 tl kaptırdı. Onu kurtarmak istedi adam iş yeri açayım dedi paranı kazanır verirdim dedi. Arkadaşıma 40000 tl daha kaptırdı. Senet felan yok. Ve arkadaşım bekliyor. Bir yıl 1000 tl şeklinde ödeme yaptılar. Şimdi iş kötü diye durdurdular. Arakadaşım bir umut bekliyor. Evlenecek yeni biri ile tanıştı. Ne yapacağım şimdi diye düşünüyor. Bekliyoruz hayırlısı ile sizde arkadaşımda alır inşallah. Daha fazla kaldırıyorsunuz. Bence başka çare bulun ve borcu ödemeye bakın. Paranızı alırsanız size birikim olur

Söyleyebileceğiniz bir büyüğünüz yok mu. Aynı şey bir tanıdiğımın başına geldi en son abisine söyledi. O gitti adamla konuştu, biraz tehdit vs en azından borcun yarısını aldı.

O da aynı sekilde borcum var, kiramı odeyemedim falan diye agliyormuş hep.

Ya tvlerde görüyoruz bircok para kaptıran.
Bulup getiriyorlar,parayı alıyorlar.yani aynı şekilde senet yok falan dolandırılma işte..
Sen adama belli etme ,akıllı ol bundan sonra

Adam sizi dolandırmiş geri ödeme niyeti yok.

Telefonu satın borca yatırın.

Karına söylerim diyip tehdit edin gerekirse. Gerekirse rezalet çıkarın, adamın karısının annesini babasını arayın oğlunuz beni dolandırdı paramı istiyorum diyin.

Hiç olmadı senin adresini bilmiyorsa eşine ailesine söylemekle tehdit edip alırsın parani kayıtlardan bahsedersin yada güvendiğin bir erkek arkadaşın varsa o tehdit etsin başka turlu işin zor

Ortalık böyle soyguncu heriflerle kaynıyor.O parayı geri alacağınızı hiç sanmam ama yine de yasal yolları araştırın.

Ay siz ne yaptınız böyle tüh çok geçmiş olsun ben göremediysem kusura bakmayın elinizde verdiğiniz paraları ispat edebileceğiniz bir evrak var mı? Mahkemeye verseniz ne sunacaksınız delil olarak?

Kusura bakmayın ama buna gerçekten dolandırılmak denmez. Siz resmen adama " al bu paraları" demişsiniz. Polis napsın, avukatlar napsın...

Afedersiniz ama size söyleyecek çok şey var. Ancak içinde Bulunduğunuz kötü durumu düşünerek ve belli ki çok pişmansınız, bir de Yazarak üzüntünüzü arttırmak istemem Yapacağınız tek şey var: avukat tutun, herşeyi anlatın ve gerisi yasal sürece kalmış. Artık saf olmayın lütfen.

Vah vah tuh tuh demeyecegim. Yapacaginiz seyi soyluyorum size olan borclarini yazili ve sesli bir konusma esnasinda kayda alin. Sonra belali avukatlar var adamin ensesine yapisip soke soke alan cinsten onlardan birini bulun. Paranizi ancak bu sekilde kurtarirsiniz. Hee surasida var o avukatlar aldiklari paranin belli bir yuzdesine de ortak oluyorlar soyliyim. Hicbirsey alamamaktansa belli bir kismini kurtarmak bile biseydir bence.

Bir hak iddia edebileceğinizi sanmıyorum. 20 bin lira ne demek ya. Siz nasıl ve nereden buldunuz o kadar parayı. 5 bin kredi desek eee bu telefon ne kadar ki? Ben değil 4 ayda tanıdığım senelerdir tanıdığım insanlara güvenmem bu kadar. Onu arayıp o gsm operetörünü arayıp telefonum çalındı diyeceğim diye tehdit edin eğer vermezse. O zaman hırsız olarak yargılanırsın deyin. Bende bir avukata danışın ama sonuçta kendi isteğinizle vermişsiniz parayı. Eşinin adresi var mektup yazarım deyin. Ya bilemiyorum artık eşi o telefonu görmemişmi ki.

Tc numarası var mı adını sanını biliyor musun ? Çek hangi bankadan ? Çekte vade olmamakla birlikte uygulamalar gereği çekin vadesi üzerinde yazılı günden itibaren 10 gündür. Dolayısıyla çekin şu an ödenmesi sadece çeki veren firmanın onayı ile olur. Kaldı ki şahsın üzerinde haciz vb olması çek tahsiline engel değil. Şöyle yani çek tutarını kasadan nakit alabilir. Hesabına yatırması gerekmiyor. TC sini özelden msj atarsan yarın birşeyler öğrenebilir miyim bakarım.

Nasıl bu kadar safsınız, büyük hata etmişsiniz vs yazmayacağım sizde farkındasınız zaten. Hiç gecikmeden hukuki işlem başlatın, o para size hiç bir cuma gelmeyecek boşuna beklemeyin. Ayrıca ben olsam eşine ve çevresine her şeyi anlatacağım diye tehdit edip paramı isterdim.

Katılıyorum bu para hak hukukla alınacak gibi görünmedi bana, tek yol adamın gözünü bu stil korkutmak sankim.

Hepsini anlarım çok iyi niyetlisinizdir, adam gerçekten iyi bir dolandırıcıdır, iyi bir hikaye uydurmuştur borç verirsiniz, harcamalarına destek olursunuz ama zaten borcu olan, söz maddi açıdan zorda olan adam gelip 2500-3000 bandında bir telefona, sevgilisine ödetecek kadar ihtiyaç duyduğuna nasıl ikna etti sizi?

19000tl üzerine bir bardak soğuk su ic cnm geri alacağını zannetmiyorum hukuksal olarak dava ac tabi şimdilik yapacağın şey bir bankadan kredi cekip bütün borçlarını kapatman odeme planı ayarlasınlar ona gore vade farkına gore ödemen olucak

Bilmiyorum ses kaydı mahkemede ne denli geçerli bir delil oluyor ama bir şekilde onun size borcu olduğunu kendisine söylettirip kaydedin. Delil ihtimali olan herşeyi değerlendirerek bir avukata başvurmanız ve şahsı en kısa zamanda mahkemeye vermeniz gerek bence.. bu adam size borcunu morcunu ödemez. Daha fazla gecikmeden hakkınizi arayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…