Acı bir Şişmanlık Hikayesi...

merhaba:) günlüğüme hoşgeldiniz...
yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. şimdiye kadar mutsuz şeyler yönetti bedenimi ve şimdiden sonrada illaki mutsuz günlerimiz olucak. ben ilk kez bedenimin direksiyonuna geçtim. ve 1 ayı aşkındır diyet yapıyorum. büyük kilolar vermedim ama umarım sonuç hayırlı olur. sizinde başarabileceğinize inanıyorum. zira ben tanıdığım en iradesiz insandım. her zaman günlüğüme beklerim...
sevgiler :)

bende her türle diyete başlayıp hemen bırakanlardanım iradesizim,ama artık sıkmaya başladı bu huyum ,herkeze diyorum göreceksiniz bu benim son diyet hikayem ,ama hep foss,artık gerçekten bitsin istiyorum bakalım canan karatayın kitaplarını aldım tam uygalayamasamda bilinçlenirim diye,hepimiz içinde hayırlısı olsun,burayı takip edicem,senin adınada çok sevindim canım,duraksamalara pek takma sporla yeşil çayla kırarsın,bol hareket,en geç 7 den sonra birşey yemeyelim,bir arkadaşın dediği gibi ,ayran detoksunu yapabilirsin,ben yapmayı duşunuyorum bu hafta,etkisi oluyor cidden,topikten fazla uzaklaşmayalım,hep yazalım,hatta yediklerimizide yazalımki,birbirimize destek olalım.

merhaba canım bende 117.7 kiloyum yazdıkalrını okudum kendimi görür gibi oldum.. pko teşhisi koyuldu doktorumun söylediği bi cümle vardı kilo hormonları, hormonlar kiloyu artırır yani kısır bi döngüdür dedi. daha geçen senenin başında 89a düşmüştüm sonra sonra hakim olamadığım boğazımla 117 oldum.. pazaretsi diyete başladım..bakalım neler olacak.. beraber yapabiliriz istersen:))

henüz obez olmasam da benim de kilo problemim var ve bu pazartesi günü diyetisyene giderek diyetime başladım. Bence aşırı kilosu olanlar için en iyisi bir uzman gözetiminde kilo vermek. Yaşım 24 olduğu halde metabolizma yaşım 32 çıktı üstelik vücudumda su ve minarel oranı çok azmış bunlar önemli durumlar. Zayıflayım derken sağlığınızdan da olmayın. Umarım istediğiniz ideal kilonuza kavuşursunuz ve çok mutlu olursunuz

Tahlillerinin iyi cikmasi cok guzel
Bende hareket etmeyi cok sevmem boga burcumusun yoksa, benim gibi

He bide canim, $iddetle yesil cay icmeni tavsiye ederim, cok güzel ödem atiyor ve yag depolanmasini önlüyor ve yag yakimini hizlandiriyor ve tok tutuyor

Merhaba siteye yeni oldum. Yazdıklarınızda kendimi gördüm resmen. Kıyafet bulamamalar, insanların dalga geçmesi. Daha iki gün önce bir çocuk sokağın ortasında bağırarak benimle dalga geçti. Tanımıyordu bile beni. Hayatımda ilk kez gördüğüm bir insan beni tanımadığı halde sırf kiloluyum diye benimle dalga geçti ve ben hiçbir şey demedim. 21 yaşında 1.72 boyunda 105 kiloluk bir genç kızım. 17 yaşıma kadar 75-80 kilo arasında gidip geliyordum. Hiçbir zaman çok zayıf olamadım ama bu kiloya da ulaşmamıştım hiç. Sonra lise 4 te beni üzen bazı problemlerden dolayı ve birden bire ortaya çıkıp kafamı kaldıramama sebep olan migren den dolayı - daha doğrusu kulllandığım migren ilaçlarından dolayı- 30 kilo aldım. En son tartıldığımda 75 tim çünkü. İlk 18 kiloyu hemen hemen 2 ayda aldım. Sonrası da geldi zaten. Çok yemedim aslında ama hep düzensiz yedim. Fast food beslendim gerisi geldi zaten. Burda ki diyet aşarı hikayelerini okudukça hepsini tek tek ayakta alkışlayasım geldi. Ve sizi de tebrik ediyorum bu azminizden dolayı. Nasıl bir diyet uyguluyorsunuz bilmiyorum. Bende diyete başlayacağım ve bana en uygun ayça kayanın 5333 diyeti geldi. Karatay diyeti - dukan diyeti bu kitapların hepsini okudum. Ama bana sorarsanız onları uygulaması zor. Dukan diyeti protein ağırlıklı ve o kadar protein yiyemem ben. Karatay diyetinde de zorlanırım diye düşünüyorum özellikle ilk başlarda. Öğrenci olduğum için de ekmek vb..şeyleri tamamen hayatımdan çıkaramam.
Kitabı hemen edinemezsiniz belki diye size benim uygulayacağım diyeti yazmak istedim. Belki kafanızda birşeyler belirmesine yardımcı olur. Daha rahat bir biçimde kilo verebilirsiniz belki.

Bu diyeti kısaca anlatmam gerekirse eğer. 5 tane besin gurubu var. Bu besin gruplarını belli oranlarda almamız lazım ki vücut tüm işlevlerin yerine getirebilsin. Bu besin grupları tahıl ( yani karbonhidrat) , et, meyve, süt ve yağ grubu
53333 diye sayıyoruz. Kısacası yediğiimiz herşeyin bir değeri var ve ona göre günlük her besin grubunu alabiliyoruz.
İlk sayı tahıl. İkinci sayı et üçüncü sayı süt dördüncü sayı meyve ve beşinci sayı yağ.

Tahıl grubu yiyecekler = 1 dilim ekmek = 2 yemek kaşığı makarna = 2 yemek kaşığı pilav= 1 kepçe çorba
Et grubu yiyecekler = 1 tane haşlanmış yumurta= kartvizit büyüklüğündepeynir= avuç içi kadar köfte= 3 tane pirzola= 1 küçük kutu ton balığı
Süt grubu yiyecekler= 1 su bardağı süt= 1 bardak ayran= 1 küçük kase yoğurt=1 büyük kase cacık
Meyve grubu yiyecekler= 1 kivi= 1 küçük muz=1 küçük elma= 1 portakal= 2 mandalina= 1 yemek kaşığı bal= 1 yemek kaşığı reçel
Yağ grubu yiyecekler = 5 zeytin = 5 fındık= 2 tam ceviz= 7-8 badem

Örnek Liste​

Sabah
2 dilim ekmek ( 2 tahıl yemiş oluyorsun )
1 dilim peynir ve 1 yumurta ( 2 et yedim diye düşünüyorsun )
1 y.k bal ( 1 meyve yedim diye düşünüyorsun)

Öğlen
1 dilim ekmek ( 1 tahıl yemiş oluyorsun )
1 porsiyon tavuk şiş ( evde yapıldıysa 1 et yedim diye düşüneceksiniz dışarda yediyseniz 2 et çünkü dışarda getirilenler genelde 2 et porsiyonu oluyormuş )
salata ( 1.t.k yağ ile yediğiniz zaman 1 yağ yedim diye düşüneceksiniz)
1 bardak ayran ( 1 süt yedim diye düşüneceksiniz)

İkindi
1 fincan süte 1 t.k kahve koyup içince 1 süt hakkını kullanmış oluyorsunuz.Sütlü kahve tok tutar.
1 meyve

Akşam
1 dilim ekmek ve ya 2 yemek kaşığı pilav ( 1 tahıl yedim diye düşüneceksiniz)
6-7 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği ( etsiz olunca saymıyoruz)
Salata ( 1.tk yağ ile yapılınca 1 yağ yedim diye düşünüyoruz)
1 kase yoğurt ve ya 1 kase cacık veya 1 bardak ayranda içtiğinizde 1 süt tüketmiş oluyorsunuz. Doymazsanız 1 meyve daha yiyebilirsiniz

Bütün gün yediklerinizi toplayınca 4 tahıl 4 et 3 süt 3 meyve 3 yağ oluyor.

Mantığı çok basit. Uygulayabilirseniz eğer güzel sonuçlar alabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim bunu sevmemin sebebi hiçbir şeyden kısıtlamaması ekmekte yiyebiliyorsun makarna da pilavda hatta hamburger de sadece eğer bir öğünde çok yiyorsan öbür öğünü dengeliyorsun.

53333 diyetini boyu 155-165 olup kilosu 80-85 olan veya boyu 165-180 arasında olup 85-100 kilo aralığında olanlar uygulayabiliyor.
Sizin kilonuz 115 ama boyunuzu bilmediğim için hangisini yazsam bilemedim. Sz 53333 olan yerine 64443 ü uygulayabilirsiniz.
Yani 6 tahıl 4 et 4 süt 4 meyve 3 yağ olacak tüm gün yedikleriniz. Doymazsanız eğer 1 er birim arttırabilirsiniz. Doyarsanız eğer 1 er birim azaltabilirsiniz.

Çok uzun yazdım fazla detaya girdim biliyorum ama hemen almaya imkan bulamazsanız diye biraz bilgilendirme yapmak istedim. Ben 5333 ü uygulamaya başlıyorum yarın. Kaç kilo verdiğimi size söylerim. Ama düzenli yaptığınız zaman ve haftada 3 gün 40 dakika bir yürüyüşle ortalama olarak 1 ayda 6-7 kilo verebilirsiniz diye umuyorum.

Hepimize kolay gelsin. Konunuzu takipteyim...

Son düzenleme:

evet en doğrusu 7 den sonra yememek ama ben 1 senedir çalışmıyorum ve müthiş bozuk bir uyku düzenim var.sabah çok geç kalkıyorum ve gecede çok geç uyuyorum, akşam yemeğini 9 gibi ancak yiyebiliyorum ama sonrasında asla bişey yemiyorum çoğu zaman meyve bile,ve mutlaka sürekli beklerim, sizinde günlüğünüz var mı ?

merhaba ,
gerçekten kısa sürede kilo almak çok can sıkıcı bir durum. ama bu kısa zamanda da verebileceğinizi gösterir. beraber motive olmak en güzeli, günlüğünüz varsa bende gelirim ve sizide hep beklerim :)

çok teşekkür ederim :) tabiki uygulayabilenler için uzmanlara başvurmak çok iyi ama çeşitli nedenlerden ötürü ben uzmanlarla çalışamıyorum ama zamanında gitmediğim doktor kalmamıştı. şimdi yaptığım şey her besin grubundan yiyerek sağlıklı beslenmek.

ya içiyorum gün aşırı yeşil çayı ama bir bitki çayı yağlara nasıl etki eder pek inanamıyorum , umarım ediyordur :)

mesajınız için çok teşekkür ederim :) ayça hanımı bir iki yıldır televizyondan takip etmekteyim aslında. diyete başladıktan sonra acaba bir listesi var mı diye internete baktım ve farkettimki listem onunkine çok benziyor. o nedenle sanırım doğru yoldayım. bende ekmeği yada vs bişeyi yasaklayarak diyet yapmayı sevmiyorum. uzun vadeli düşünmeye çalışıyorum :) her zaman gelin birbirimizi motive edelim

evet kesinlikle çok fena bişey bakalım başladım inşallah iyi sonuçlar alırız hepimiz var cnm sende buyur gel:)

canım nerelerdesin :) bak ben söz verdiğimiz gibi hep buralardayım. ve çooook tebrik ederim ben artık verdiğimiz 100 gr mın bile kıymetine inanıyorum süper olucak herşey yeterki bırakmayalım

ben de burdayım hayatım:) yeni bir günlük açtım ordan devam ediyorum teşekkür ederim seninkinin yanında lafımı olur 1.5 un. maşşallah sanaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…