Ablamın doğum sonrası depresyonu

K kuppuru selam,simdi "begenmedim" butonu calisacak ama iciniz rahat olsun diye, ben de bir seyler soyleyecegim. Ablanizin yaptigi asla ama asla dogru değil. Sadece simarik,prenses olmadigindan eminim. Cok yorulmustur. Ben de oyleydim. Annemle baktik uzun sure. İcim hic rahat degildi ama cok zorlanmistim. Suan iki kucuk cocuguma bakiyorum, bebeklerken cok fazla hâlsizdim.

Şuan çok güzel bir anne. Beceriksiz bir insan değildir bu arada benden beceriklidir. Düzeldi şükür.
E bir zahmet düzelsin kaç sene olmuş artık. Anlattıklarınıza göre süreci yönetmeyi, bebek bakmayı becerememiş gibi duruyor. Hepimiz acemilik çektik, bunaldık, ağladık falan ama ablanızınki başka bir boyut.

Ben böyle benzer şeyler yaşamış annelerden yorum bekliyorum işte. Çok teşekkürler yorumunuz için. İkinci çocukta da yardım aldınız mı?

Alıntı seçeneğine bastım inşallah olmuştur. Güneydoğu kültürü. Evet maalesef kadınlar çok değersiz. Ve evet kızlar okumuyor. Bizim kültürümüze çok uzak bir kültür.
Maşallah ablan hemen benimsemiş bu kültürü o yardıma gelen kızlara çok üzüldüm okumuş öğretmen olmuşsunuz ama insan olamamissiniz yazık cok yazık

Keşke kalmasaydım direkt ilçeye taşınsaydım. Bu konuyu açmamın sebebi sizlerden "sen elinden geleni yaptın kötü bir teyze değilsin" demenizi duymak
Valla hiç kusura bakmayın,ablanız çok bencil ve nankör bir insan.Siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız,abla falan dinlemezdim ben bu durumda.Depresyon böyle bir şey değil,ablanız baya baya kullanmış sizi ve o gencecik kızı.

Hanımefendi ilk defa kaba bir yorum atacağım ama bu nasıl bir yorum bütün yazdıklarımdan bunları mı anladınız? Siz hiç farklı kültürler görmemişsiniz. Yanlış veya doğru orasını ben bilemem ama Güneydoğu'da kalabalık aileler olur köylerde özellikle beraber iç içe yaşarlar. Evlerin kalabalık olması onlar için anormal bir durum değil.

Benim bir sene kadar neden ablamlarda kaldığımı önceki yorumlarda açıkladım zaten o yüzden tekrar yazmıyorum.

Pohpohlanma değil bu. Doğum sonrası ağır depresyon geçiren bir anne için ne yapması gerektiğini bilemeyen insanlardık hepimiz. Olay bundan ibaret. Ablam çok bencillik yaptı orası doğru onda zaten hemfikiriz.

Yazık ben ya iki dogumumdada depresyona girmeye fırsatım bile olmamıştı... ikisinindede 1 hafta ablam geldi ve gitti...büyüğü okula getir götür, yemek,çamaşır hepsi bendeydi eee tabiki depresyona fırsat bulamadım ki

Ablaniz gercekten depresyon mu gecirdi, yoksa sadece herkes elinden bebek bakim isini aldigi icin alisamadi mi burdan anlasilamaz tabi.herkesin lohusaligi farkli geciyor. Ama keske insanlarimiz böyle durumlarda direk Profesyonel destek alsa disardan. Siz ne kadar yardim etmeye calissaniz da, gercekten bir depresyon varsa tedavi gerekirdi

Hiç bilmiyorum ki ona ben de söyledim bunu, bebek bakmak kolay mı sanıyordun diye... Asla kolay olmayacak diye... Uyku sorunu geçecek diş problemi gelecek, o geçecek kreşe gidecek okul problemleri, ilkokul çağı, sonra ergenlik. Bitmeyecek. Bir sene sonra anca anladı bunu.

Ve eşi konusunda haklısınız. Biz zaten evlenmesini istemedik kendisi öyle istedi. Ablama hiç yardımcı olmaz insan bir acır eşine. Her gün hüngür hüngür ağlıyor anormal bir durum var demek ki... Bir doktora götürelim yok. Çocuğunu sevmeye gelince var bakmaya gelince yok. Hiç sevmiyorum kendisini. Ablama yardım etmemesi dışında hiçbir problemi yok ama o zaten başlı başına büyük bir problem. İnşallah benim sözümü dinler de daha çocuk yapmazlar.

Siirt mi o hangi ailenin örf ve adetlerinde varmış bende siirtliyim ama hiç öyle bir şey duymadım. Benim bebeğim gece ikiye kadar ağlayan durmayan bir bebekti. Hergun biri yarım saat alsada nefes alsam diye çok dua ederdim evin içinde ruh gibi dolaşırdım ne gece ne gündüz uyutmaya bir bebekti. Kimsede birgün olsin demedi gelip yardım edelim. Ablan gercekten çok şanslıymiski etrafında yardımcı bir sürü insan varmış

Yardım edecek kimsesi olmayan kadınlar ne hikmetse bu kadar overdose yaşamıyor bu depresyonu. İş başa düştüğü için toparlanması da kısa sürüyor.
Onlar da yaşıyor da fiziksel aktivasyon cidden iyileştirici etkiye sahip depresyonda. Yardım edecek kimsesi olmayanda da umutsuzluk daha yoğun olabiliyor mesela. Bir de ikincil kazanç dediğimiz bir şey var yani hastalıktan faydalanmak, ablada bu ortaya çıkmış olabilir belki. "Ben kötüyüm yapamam" diyerek fark etmeden eldeki depresyon etkilerini sürdürmek ama bir yandan da işten kaçmak yani. Herkes sağlıklı olsa tabi keşke.

Etrafında pervane olan insanları bulunca o da bunu çok güzel kullanmış bence. Evet tecrübesiz bir anne için bebek bakımı çok zor, yorucu, yıpratıcı ama ablanız zaten ne çocuğa bakmış, ne evle ilgilenmiş. Doğumdan sonra anneyle ilgilenmek çok önemli ama bu bence daha çok ev işlerine yardım şeklinde olmalı. Ya da çocuğun gaz sancısı vs anne artık tükenir o zaman destek olunmalı. Ablanız bi hayli suistimal etmiş bu durumu. Depresyon olduğunu düşünmüyorum.

Ben en çok hizmete gelen kızlara takıldım. Kim bunlar eniştenin kuzenleri falan mı? Yani gece yarısı uyandırılıp çocuk baktırtılıyor falan kızlara. İnsan bakıcı ya bile gece yarısı çocuğu baktırtırken utanır uyandıramaz ya. Kızların adı yokmuş. Çok yazık neresi ise orası genç kızlarına üzüldüm.
Ablanızın şımarıklığı da beni benden aldı. Ne bencil ne şımarık biriymiş. Depresyon demeyin öyle olmuyor ı işler. Depresyonun alasını geçiren biri olarak iyi biliyorum çünkü.

Çünkü o kızlar hiç gocunmadan yardım ediyorlardı ben bunaldığım için kendimi çok suçlu hissetmiştim teyze olarak.
Siz teyze olarak zaten yapmanız gerekeni fazlasıyla yapmışsınız bence. Bahsettiğiniz gencecik kızlara böyle bir hayat sunulması çok üzücü, onların da kanıksaması çok daha üzücü. Ama bu duruma sebep olan siz değilsiniz. Kötü hissetmenizi gerçekten anlıyorum. Ama durum sizin bir şeyleri eksik yapmanızdan kaynaklı değil, siz işten kaçmış da değilsiniz. Ablanız bile olsa, bunalmaya da olan biteni sorgulamaya da sonsuz hakkınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…