Ablamın doğum sonrası depresyonu

Ben böyle benzer şeyler yaşamış annelerden yorum bekliyorum işte. Çok teşekkürler yorumunuz için. İkinci çocukta da yardım aldınız mı?
Bi sey degil, sevindim beni anlamaniza. Suanda da ayagimda,yemek yediriyorum bi yandan. Simdi kendim bakiyorum,evet ikinci cocukta da aldim yardim. Yalniz benim esim,inanilmaz yardimci. (Enistenize sinir oldum. )Yere yapisacak kadar yorgunum maalesef. Çok şükür evlatlarimiza tabi ki... Sormak istediklerinizi cekinmeden sorabilirsiniz.

ben sizin yerinizde olsam icim soguyana kadar ablamla gorusmezdim gerekirse yillarca.
haksız olduğunuz tek bir cümle bile yok sizin 10 da birinizi yapamazdim ben kardeşime
Şimdi ablam düzeldi annemle barıştılar vs ama sizin dediğiniz gibi ben affedemiyorum hiç...Ben de hiçbirini isteyerek yapmadım hepsi gönülsüzce oldu. Konuşuruz ama araya mesafe koydum ablam bana iyi gelmiyor.

Abla çok şey beklemiş herkesten. Uzaklaşarak doğru yaptınız. Sizin sorumluluğunuzda değil sonuçta bebek. Ev işleri icin birsey diyemem çünkü orda yaşarken zaten destek vermek gerekirdi ev işlerine.
Bence depresyon değil bu. ilk başlarda bebeğe nasıl bakarım kaygısı, İlerleyen zamanlar da rahatlığa alışma..

Depresyon falan değil şımarıklık ablanızı yaptığı. Sanki kendi kuzenimi gördüm. O da evlenip başka şehire gitti eşinin durumu iyiydi yatılı yardımcısı vardı bebek için haftada bir gündeliğe başka bir kadın geliyordu. Eşi de çok yardımcıydı. Her ziyarete geldiğinde annesinin, annemin, kardeşinin burnundan getiriyordu. Bekarım o zamanlar, ben tek bakamıyorum zorlanıyorum diye illa yanında birini isterdi. Kuaföre giderdi ben evinde oturur çocuğuna bakardım. Evde tek kalamazdı biri illa onunla kalsın isterdi. Herkes her işini bıraksın herkesin hayatı onun ve çocuğunun bakımı olsun istiyordu. Herkes etrafında pervane olurdu gene de memnun değildi. Böyle bencil insanları memnun edemezsiniz. Sizin tek hatanız ablanızın evinde kalmak. Böyle şımarık insanlara gerçekten tahammülüm yok

Offf çok zor bir durum öncelikle sen tabiki elinden geleni yapmışsın onda hiç şüphen olmasın bende ablanla benzer şeyleri yaşadım ama ablan fazlasıyla bencil ben öyle değildim annemle kaynımın kızı vardı ilk çocuk sorumluluk yaşanılan sıkıntılar ağır geldi bana Bi ara evladımı reddettiğim bile oldu korkudan bu duygularımı kimseyle paylaşmadım bile ama çabuk alıştım adapte oldum annem kurban olduğum kahrımı çok çekti hakkı hiç ödenir mi 3 ay sonra annem gitti boşluğa düştüm ağlama krizleri falan tabi bebeğim tam bir kolik bebekti off çok zor günlerdi ama atlattım senin alanda yanlış anlama ama çok bencil duygusuz kendi çocuğuna kendin bak bakanada çemkirme sen iyi ettin taşındı boş ver üzülme zamanla pışpışlayan olmayınca aklı başına gelir kızlarada üzüldüm

Sizi suçlu bulduğum yön isterse kızlar için normal bu olsun yanınıza gelen 14-15 yaşındaki çocuklar ablanıza karşı korumamanız, bakın çocuk bunlar, gece kaldırmalarına ses çıkarmamışsınız. Sabahın köründe uyandırılmalarına da. Üstelik bedavaya, buna çocuk işçi veya köle deniliyor. İnsan kıyamaz ya. Ben bağrıma basardım. Çocuklar yapmasa dayak atar ailesi diye gözü kapalı yapmışlar.
Annemler de kendi çocuklarına baktırmak için okula gönderilmeyen ailesinin çalışmaya gönderdiği kızları bakıcı olarak tuttu ama onları da okula yazdırdı, hem paralarını verdi hem çocuklarından ayırmadı. Ablalık yapacaksın sen de benim kızımsın dedi. Annem öğretmendi ona göre sabahçı öğleni ayarlıyordu. Bu çocukları kendi aileleri okula göndermiyorlardı, yaşlılara bakıcılık yapsın diye bakıcı olarak gönderiyorlardı.

Bir yanlışı gördüğümüzde onu değiştirmek bizim elimizde.

Siz ve enişteniz bir de öğretmen. Enişte ve ablanın insanlığı 0

Hahayt. Dogum sonrasi depresyon boyleyse valla hepimiz girelim o depresyona. Ablan depresyonda degil. Ablan bencil cikarci insanlari manipule eden bi kadin. Hepinizi geberiyorum geberiyorum diyip bi guzel kullanmis. Allah askina o genc kizlardan birini de alip bana gelin. Valla sadece sabah 7 den 9 a kadar bi de ben kahvaltiyi aksam yemegini hazirlayana kadar bebek baksaniz yeter. Bebek gece uykusuna yatinca da pastalar borekler yaparim size nolur gelin

Alıntı seçeneğine bastım inşallah olmuştur. Güneydoğu kültürü. Evet maalesef kadınlar çok değersiz. Ve evet kızlar okumuyor. Bizim kültürümüze çok uzak bir kültür.

Korkunç ya, sürekli birileri gelip bebeğe bakıcılık/hizmetçilik yapıyor . neden çocuğa anne babası bakmıyor, enişte neden ablaya destek olmuyor, abla neden psikolojik yardım almıyor?? Neden bebeğin tüm yükü küçük kızlara yıkılıyor

Enişte de ailesi de iğrenç insanlar, akraba kızların eve gelip hizmetçilik yapması işlerine geliyor. Böyle kültür yerin dibie batsın. Abla da güya öğretmen, başkasının çocuklarına hizmetçilik yaptırıyor işine geldiği gibi, yazıklar olsun. Haydi enişte de o kültürden, 2 yetişkin koca kadın başkasının çocukları neden benim evimde hizmetçilik yapıyor diyemediniz mi??? Yazıklar olsun ikinize de.

O kızlara karşı ablamı korumadım. 15 yaşında sadece bir kere bir kız geldi ben zaten onu çok görmüyordum o sıralar okullar açılmıştı. Ben gelince akşam oluyordu zaten. Ev işlerini halledip odama çekiliyordum. Önceki yorumlarımda yazmıştım görmediniz sanırım ama bir keresinde ablam kızı sabahın köründe uyandırmamı istediği için (normalde kendi yapar) "bırak uyusun ayıptır ben uyandıramam ayıp ya" demiştim sonra o gidip kendi uyandırdı. Kendi evimde olmadığım için ne yapmam gerektiğini bilemedim ben de orada misafir gibi bir şeydim. Kızın annesi babası kendileri isteyerek göndermiş. Orda ben ne desem kötü olurdum. Enişte kıza para veriyordu bu arada telefon falan da almıştı. Tabii ki bu hiçbir şeyi doğrulamıyor para vermekle olmuyor bu işler.

Ablamı bilemem ama ben onların 70 kişilik sülalesini karşıma alıp bu küçük kızı niye buraya gönderdiniz diyecek değildim. Ben de orada misafir idim. Kendi evim olsa asla öyle bir şey olamaz zaten. O durumun içinde olmadan konuşmayın lütfen.

Ablanızı parçalayasım geldi ezik misiniz nesiniz siz de. Nasıl şımartmıssinız ablanizı. Saçını basını yolmalik bencil otesi ablanız var. Uzak durun her daim

Depresyon falan bilmem iki doğum geçirdim böyle şey yapmadım ve benim yanımda da hep kayınvalidem vardı iki dogumumda da önüme koydu önümden aldı ilk zamanlar o kadar utanıyordum ki koca kadın bana bakıyor diye ve benim iki sezryanimda zor geçmişti.Bence ablanız hepinizi kullanmış hazir bakıyorlar deyip fırsat bilmiş bunları yapmış iş başa düşünce siz ilçeye taşınınca nasıl bakmış cocuga Bence ablanız çok şımarık ve bencil

Anlıyorum da ablanıza gerçekten ahlaki vicdani bir ders verilmesi gerekiyor. Lütfen üremesin

Siz kızlarla zaman geçirip, ablalık yapıp okula eğitime azıcık aşılasanız sülaleyi karşınıza almış olmazsınız. Sadece kızları koruyup kollayıp bir de onlarla ilgilenecektiniz. İnsanlar bir çok nedenden parasızlıktan okula göndermiyorlar. O ailenin çocukları zengin olsa size göndermezlerdi. Okumuş diye saygı göstermiş olabilirler.

Yardım edecek kimsesi olmayan kadınlar ne hikmetse bu kadar overdose yaşamıyor bu depresyonu. İş başa düştüğü için toparlanması da kısa sürüyor.
Aynen. Benim yabimda 5 gun sadece kaldi annem. Sezaryen oldugu halde. Esim de 18. Gunde ise basladi. O gunden beri yalnizim. Gunlerce evden mitfaktaki tezgahtan tek bir sey kaldirmadigim da oldu. Haftalarca hazir yiyip midemi bozdugim da oldu. Yemek yemeyi unuttugum da. Koltuga çivilenip aglayip hicbisey yapamadigim da oldu. Biz de girdik depresyona ama aslanlar gibi de baktik cocugumuza yani

Allah daha da güç versin size çok güzel bir şekilde büyütürsünüz inşallah.. siz ilaç kullandınız mı onu merak ediyorum doktora gittiniz mi?

Konu gerçekse ablaniz depresyon falan geçirmemiş,totosu yatmaya alışmış, temizlik bebek ,yemek işine gelmemiş.Ben gelen kızlara acıdım karı koca çok vicdansizmış.Ablaniz bu kültürde buyumemis,ama işine gelince ne güzel benimsemiş

Bırakın bunları Allah aşkına, hiçbir iş yapmadan milleti hizmetçi edinmek işinize gelmiş. yazdıklarınızda bu konuyla ilgili hiçbir tepki yok. Bir de o enişte denen iğrenç adam da siz de öğretmenmişsiniz, başkalarının çocuklarına hizmetçilik yaptırıp sonra okula nasıl eğitim vermeye gidiyorsunuz? Bırakın eğitim vermeyi, sokakta insan olarak yürümeyi bile hak etmiyorsunuz. Eve köle küçük kızlar girip çıkıyor herkesin havaı hoş, biri çocuğunu atıyor, öbürü kalçasını atıyor ev işi yapmıyor, enişte desen zaten umutsuz vaka...Bırakın bunları geçiceksiniz, kızların ailesine açarsınız gönderme istemiyorum dersiniz olur biter. 70 kişilik sülaleye de enişte açar telefonu evimde kimseyi istemiyorum rahat edemiyorum der geçer o iş orda biter. Eniştenin de işine geliyor milletin çocuğunu hizmetçi edinmek. yazıklar olsun hepinize şu yaptığınız iğrençliklere bahane aramayın bari.

Ablanızı parçalayasım geldi ezik misiniz nesiniz siz de. Nasıl şımartmıssinız ablanizı. Saçını basını yolmalik bencil otesi ablanız var. Uzak durun her daim
Ablam biraz şımarıktır doğru yeni bir durum değil. Fakat onu ben düzeltecek değilim annem babam yapamamış ben mi yapacağım.. baba yok zaten annem de her şeye evet der. Annem her şeye evet derken ben nasıl karşı çıkayım bazı şeylere? Evin büyüğü evet diyor. Karşı çıkınca "kötü, kıskanç" kardeş oldum her zaman. Ablamın eşi ile evlenmesine de karşı çıktım. En başından beri içim sinmedi adama. Sana ne oluyor dediler. Kimse beni dinlemedi.

Annemin öyle patlamasına bile çok şaşırmıştım. O olay olmasaydı ablam düzelmeyecekti zaten demek ki bazen kötü şeyler olması gerekiyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…