Ablamın doğum sonrası depresyonu

Yeğenim şuan 2 yaşında yeni girdi. Şuan çok güzel ilgileniyor harika bir anne oldu ablam.

Yani topluca herkes bir garip. Evli koca kadin 5 yaşinda cocuk gibi bizimle yaşa diye arkadan ağlar mi?
Cocuk dogurur bakamaz ağlar. Bu neymiş boyle, ablanizda zaten problem var bir de siz ağliyor diye ustune tüy dikmişsiniz. Boyle duzelmez, boyle evlilikte olmaz

O yüzden depresyonda olduğunu düşündüm zaten her şeye ağlamak normal bir tepki değil. Şükür şuan çok iyiler

Güneydoğu kültürünü genellediğim için özür dilerim bizim eniştenin tarafı öyle yani
bakın ben g.doğulu değilim
ama bizde de adetler çok benzerdir -ailem geleneksellikten ölüyor.
11er kardeşler, benim toplama 3. nesille 200 tane filan kuzenim var bir de annen babam zaten kuzen... kuzen olmasalar X2 olacak yani.

bizde de başka şehre bekar kızlar gider, bakar, onlara sigorta bile yapan olmaz ya da soran olmaz -dı.
ama bunlar 30 sene önceydi. ki o zaman bile bizde çalışan zaten kadınlar olduğu için evlendirmeye merak eden yoktu. başlık-altın olayı da yok bizde. o yüzden yolla gitsin. (erkeklerimiz %99 oranda dallma,tırt, zırto).

o kadar gelenekçi aile bile olsa yani, g.doğudan bekar kızı batıya yollamaları tuhaf bu durumda.

tamamen eniştenizin ailesine mahsus spesifik bir durum olabilir
belki babası şıh'tır bişeydir yok diyemiyorlardır bilmiyorum.

Sorun kimde biliyor musunuz annenizde kayınvalidenizde sizde o genç kızları gönderen ailelerinde. Sizlerin bebek bakımını tümüyle üzerinize almanız gerekmiyordu siz sadece bir yemek yapsanız bir temizlik yapsanız bile yeterli.
Bebeğin bakımını annesi yapmalı ki tek kalınca sudan çıkmış balığa donmesin aralarında bağ kurulsun ama siz bebeğin bakımında üzerinize aldiginiz icin bebekle aralarında bağ kuramamislar. Ve en kötüsü sürekli sırtını birilerine dayamayi öğrenmiş . O yüzden tek kaldığında sorumluluğu olan bebeği sahiplenebilmis. Suç varsa burda suç hepinizin

Yok canım sorun değil. Aslında bende sizin eniştenin memleketini çok merak ettim.
Siirt. Sülalesinde iki tane okumuş insan var biri doktor biri kendisi (öğretmen). Çok gezmiş görmüş yurtdışına çıkmış biri kendisi. Velhasıl ablama hiç yardım etmedi kendisini çok sevemiyorum

Ablanız şımarık insanin teki, o gelen genç kızların emeğine yazık , biz de gurbetteyiz bir Allahın kulu yok böyle bir durumda, oturup dua edeceğine bir de gelenlere laf etmiş, ablanıza asla acımadım, sizin de aklınız varsa ayrı eve çıkın ablanız da az yiyip bakıcı tutsun , para verirse mumla arar o gelen genç kızları...

Ablamın ağrıları çok vardı meme uçları yara idi inleyerek emziriyordu. İlk bir ay yardım edilebilir ama sonrası gerçekten fazla idi. Ben en çok enişteme kızıyorum o ablama yardım etseydi ablam kendini yalnız hissetmezdi. Eve herkesi dolduran o zaten. Benim gideceğimi duyunca bile yüzü ekşimişti ablam ona saracak şimdi diye. Neyse sonuç olarak ablamın eşi ben bir şey diyemiyorum

Bende aynı surecteyim nazlanacagim bir topluluk olmadığı için hemen ayaklandim. Enistende yardım etmeyeceği ise neden kalkışıyor onu anlamadım

Bana birçok kez teşekkür etti. Allah razı olsun dedi. Ama suyuna gittiğim zaman öyleydi. Bir iki kere reddettiğim zamanlarda hemen suçlama moduna geçiyordu. Teyzesinin tabi yapacaksın, nasıl teyzesin sen gibi cümleler... O cümleleri duyunca teşekkürlerini falan unuttum ben.

Bende aynı surecteyim nazlanacagim bir topluluk olmadığı için hemen ayaklandim. Enistende yardım etmeyeceği ise neden kalkışıyor onu anlamadım
O kültürde büyüyen bir adam eşine yardım eder mi.. ben hiç şaşırmadım

Keşke kalmasaydım direkt ilçeye taşınsaydım. Bu konuyu açmamın sebebi sizlerden "sen elinden geleni yaptın kötü bir teyze değilsin" demenizi duymak
Çok tatlısınız :)
anne olmak öğrenilen bir şey değil ki. İçgüdüsel gelişiyor. Ablanıza rahat gelmiş, o nedenle tüm sorumluluklarını başkalarına dağıtmış. Doğum sonrası depresyonu da böyle senelerce sürüyor mu bilmiyorum. Bu arada çocuk kaç yaşına geldi anne ilgisinden uzak. Size şimdi ablanız muhtesem bir anne olmuş gibi geliyor ama hiç sanmıyorum. Çocukla arasında o bağ yok bir kere. Çocuğuyla arasında bağ olsa böyle herkese kitlemeye çalışmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…