Ablamın doğum sonrası depresyonu

İçinizi döktünüz rahatladiniz herkes çekmiş beee. Dük ve düşeş umarim suan iyidir sizsiz

Bu arada ablanızınki de depresyon değil. Dümdüz beceriksiz bir kadınmış ve de köylü kurnazı.
Şuan çok güzel bir anne. Beceriksiz bir insan değildir bu arada benden beceriklidir. Düzeldi şükür.
Benim aklıma defalarca geldi hatta ablama bile söyledim. Psikolojiye çok meraklı ve bu konuda sürekli okuyan biriyim. Doktor değilim tabii ki ama ablamın hâlini görünce direkt aklıma doğum sonrası depresyon geldi zaten. Ama ablam eniştenin ilaç kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi o yüzden hiç konuşulmadı bile bu konu maalesef

Hayatımda böyle saçma bir sistem duymadım. Aileler milletin evine uzun süreliğine genç kızlarını nasıl gönderiyorlar yahu ne rahatlık bu? Eniştenin memleket neresi, aşağı Saksonya mı?
Siirt'miş

benim Siirt'li arkadaşım 2 yaşında süt anneye verilmiş mesela -başka köye gitmiş süt annesinin evine. Arap onlar aile seyyit.
Oluyor bazen böyle şeyler, neler var neler memlekettte.

Ben ablanizjn depresyon yaşadığını dusunuyorm çünkü depresyondski kişi zaten mantıklı dusunemyr hep yorgun dünyanin yükü sadece onun üzerinde gibi ağlama nöbetleri. İsyankar vs bazı kişiler çocuktan sonra. Yeni hayatına alisamyr düşünsenize WC de bile rahat olamicsksnz ben de ilk bir ay gerçekten zorlandm ki. Yardimcilarim yoktu napicam. Dedm Allah'tan o duygudan ciktm ama siz suoer bir kardessiniz gerçekten elinizden geleni yapmışsınız keske benimde kardesm olsaydı masallah size

Depresyonu bir sene sürdü. Bir sene sürebiliyor diye okumuştum. Ablam şuan gerçekten çok ilgileniyor her dakika onunla beraber. Her şeyini o yapıyor. Gözümle gördüğüm için söylüyorum. Bağları olmasa ablam işe gidince arkasından ağlamaz bence.

Yorumunuz için teşekkürler. Kesinlikle öyle depresyondaki insan mantıklı düşünemiyor. Etrafındaki insanları da çok zorlayan bir durum. Sizinki ne kadar sürdü?

Yani en önemli detayi atlamissiniz.

Hiç kusura bakma ama bu depresyon değil şımarıklık ve bencillik. Her anne mini bir depresyon yaşar, hassas olur ağlar. Ama bir gün sonra ben ne yaptım der gönül alır. Bebek onundur , bakamayacaksa insanlara bu kadar eziyet etmesine gerek yoktu. Kocasının da neden destek olmadığı aşikar. Şımarık bir karısı var ve ona pervane olan ailesi varken bile şımarıklı ve bencillik yapan bir karıya ben de yardımda bulunmazdım açıkcası. Sen haklısın annen haklı herkes haklı. Ama ablan olayı anlayıp kafasına yerleşse de bencil,bencildir.

Herkes depresyonda değil demiş ama depresyon belirtileri saydınız aslında metinde, fazla uyku, hep yorgun hissetme, hiçbir şey yap(a)mama, memnun olamama, dünyaya olumsuz bakma... Bir insan hem depresyonda olup hem bencil olabilir, bir de depresyon herkeste aynı şekilde ortaya çıkmaz. Kiminde ağlama, üzülme belirtisi yoğun olur, kiminde fiziksel aktivite daha çok azalır, yataktan çıkamaz vb. vb. Ablanızda da fiziksel aktivide azalma, dünyaya olumsuz bakış açısı vb. ile ortaya çıkmış olabilir. Sonrasında hem zaman hem mecbur kaldığı için fiziksel aktivasyonla (harekete geçerek) azalmış olabilir depresyonu ama kesin depresyonda diyemeyiz tabi sizin ilettiklerinizle. Neyse, sonuç olarak kötü bir teyze değilsiniz tabi ki. Teyzelik bebek büyütmek değildir ki, bence teyzelik yeğenine ilgi alaka sevgi göstermektir, siz fazlasını bile yapmışsınız. Mutluluklar diliyorum size ve ailenize.

Eşi en başında yeterince destek olsaydı kimseye gerek kalmazdı zaten. Eve bile bilerek geç geliyordu bebek uyuduktan sonra. Çalışıyormuş yoruluyormuş. Aynı mesleği yapıyoruz ben de yoruluyorum. O çok daha fazla çalışıyordu orası doğru ama benim okulum çok uzaktı + bir sürü şey yapıyordum evde. Bence ben daha çok yoruluyordum. Hep bahane.

Siirt'miş

benim Siirt'li arkadaşım 2 yaşında süt anneye verilmiş mesela -başka köye gitmiş süt annesinin evine. Arap onlar aile seyyit.
Oluyor bazen böyle şeyler, neler var neler memlekettte.
Hani marjinal bizdik ahajsjs sorsan muhafazakardır bir de bunlar ama ne münasebet, kızım niye elin herifiyle aynı evde yaşasın, niye milletin hizmetçiliğini yapsın? Ne kafalar yaa.

Eşi de destek olmayacaksa size yükleyecekse herşeyi neden yapmış bebişi. Ben hazir değilim deseydi kimse üzülmezdi. Sana güvenerek mi yaptılar anlamadım ama ben bu hikayede en çok sana üzüldüm.. neyseki geçti bitti ve atlattın

Yorumunuz için teşekkürler. Kesinlikle öyle depresyondaki insan mantıklı düşünemiyor. Etrafındaki insanları da çok zorlayan bir durum. Sizinki ne kadar sürdü?
Ben sağlıkciyim bu durumdan çabuk çıktım o an duygularımın önüne mantigkmi koydum herkes doğuruyor çocuk bakıyor bu durum geçecek bende diğer insanlar gibi. Dışarı çıkabilir en yemek yiyebilicen diye düşündüm çünkü o an sanki hepsi bitik gibiydi. Aynaya bakınca kendimi çok çirkin hasta hissediyordum uykusuzluk beni etkiledi ki kendime aşırı güveniyordum ben ne uykusuz nöbetler geçirdim doğum sonrası da sorun olmaz saniyordm ama bu uykusuzluk bambaskaymis şimdi ikinciye hamileyim çok daha bilincliyim

Yardım edecek kimsesi olmayan kadınlar ne hikmetse bu kadar overdose yaşamıyor bu depresyonu. İş başa düştüğü için toparlanması da kısa sürüyor.

Hepiniz apayri acayip cok tuhafsiniz. Bu hikayede kimse normal degil. Abla dogurmus ustune bu kadar pohpohlanmis biri olarak az bile cozutmuş yani.
Bi kere en basindan atanmis koca kadinin ablasinin evinde isi yok. Erkek ailesindne birj yapsa kiyamet kopar. Is guc sahibi olan insan verir kirasini ev tutar ayip diye bir sey var. Bu nasil aile kimsenin sınırları yok masallah

Ikincisi kaynana ve annen cümbür cemaat evde kalip hep birlikte koskoca 2 ay cocuga bakmalari cok yanlis. Bu taze ebeveynler cocuk bakmayi ne zaman öğrenecek, ne zaman aile olmanin bilincine varacak?

Üçüncüsü akrabaligin yakinkik derecesini bilmiyorum ama falanca akraba genc kizlarin gelip erkek akrabasinin evinde bu kadar icli dışlı ve uzun sure kalmasi da cok cirkin bence. Be o kizlarin ailesi olsam hic hos bakmam bu duruma. Ablaniz da ayri alem. Genislige bak. Isin enayilik boyutunu gectim yani.

Dördüncüsü babalari yardimci olmuyor diye sucladigimizda, babaya hic sorumluluk yuklemeyen anneleri de sucluyoruz genelde. Burdaki durumda bakiyorum ki, babaya sira gelmemis ki sorumluluk alsin, anne bile sorumluluk almiyor olaya bak.

Ay ne bicim aile ya. Ablaniz terapiye falan gidecek. Siz normal aileler gibi hepiniz ayri evde yasamayi öğreneceksiniz. Ablayla enişte dogurmayj biliyosa eşşek gibi bakmayi da bileecek cocuguna. Ay delirdim ne sacma hayatlar bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…