Ablam bizi hayatından sildi

Yahu anlamıyorum insanlık öldü mü? Babamın, arkadaşlarıyla bir yardım grubu var bir kız yeni mezun ailesiyle sorun yaşamış kalacak yeri yok, bir iş, kiralık ev bulana kadar sizin eviniz müsait kalabilir mi diye soruyorlar annemle babam da olur diyorlar. İlahiyat mezunu bu arada, dindar insan güvenilirdir anlayışıyla ailecek kabul etmiştik işte.
Muhafazakar bi insanım, hiç tanımadığım iki erkeğin de oldugu bir evde ne kalırım ne de böyle bi gelsin biz de kalsın durumunu kabul ederim. İmkanınız varsa yardımcı olursunuz iş bulursunuz. Dindar insanlar güvenilirdir geçersiz bi sav artık çünkü iyi insanlar ve kötü insanlar var dinden bağımsız olarak. Ailecek akıl tutulması yaşamışsınız bunu çıkın sokağa istediğiniz kadar insana sorun sizin yaptığınızı mantıklı bulan kişi sayısı iki elin parmağını geçmez. İnsanlık yapmışsınız ama o bundan anlamamış Allah bilsin deyin geçin. 3 4 ay sizde kalan kız bizi sildi diye üzülmeyin yani insanlar anne babasını siliyor bu devirde.

ben de bu muge anliya falan kimler cikiyo diyodum. konu sahibi ve ailesi gibi insanlar bence. :işsiz:

insanlik olmedi de en fazla bi harclik falan verirsin yani allah yardim etsin dersin. gel evimde kal, dur ben seni evlendireyim, dur senin gorumceyi gezdireyim falan cok cok gereksiz.
Esirgeme kurumlarına, huzur evlerıne yardım edilebilir yani kocaman kadını eve alıp sahiplenmek ne mana degıl mı?

Esirgeme kurumlarına, huzur evlerıne yardım edilebilir yani kocaman kadını eve alıp sahiplenmek ne mana degıl mı?
Uzun uzun yazmak istemedim. Koruyucu aile olmayı düşünüyorduk zaten, huzurevinde de ilgilendiğimiz bir teyze var, evimizin önü beslediğimiz sokak hayvanlarıyla dolu. Kendi adıma çok derneğe, vakıfa, hayvan barınaklarına da bağışta bulunmuşluğum var zaten ama işte kalacak yeri olmadığı söylenen bi kıza da evimizi açmıştık, açmamak lazımmış meğer

Bilmiyorum bu bir dert mi ama çok dokundu bu yüzden paylaşmak istedim. Aslında öz ablam değil, bazı ailevi sebeplerinden dolayı kalacak yer arıyor tesadüf eseri tanışıyoruz, bizim evimiz müsait annemler gel kal diyor. Yaklaşık 3-4 ay kaldı evimizde abla olarak gördüm, kendi erkek kardeşimden ayırt etmedim o da öyle davrandı sağolsun. Bir tanıdığımız, bir çocukla tanıştırmak istedi kararı kendisine bıraktık tamam dedi. Çocukla birbirlerini beğendiler, evlilik hazırlıklarına başladılar ikisi de muhafazakar, ben hep bu kadar çabuk evlilik yoluna girmemeleri, iyice tanıması gerektiğini, söyledim beni çocuğu sevmemekle kimseyi beğenmemekle suçladı. Çevremde kim olsa erkenden evlenmemesi için önce uyarırım ama tercih kendisinin tabi. Bu arada çocukla nerdeyse her gün dışarı çıkıyorlar gece 11-12 gibi eve geliyorlardı, aracı olan kadın da bize her gelmesinde kızı görmediği için nerede olduğunu sorduğunda cevap veriyorduk ve her gün her gün dolaşmalarından rahatsızlık duydu (kadın da muhafazakar). Kızla madem birbirinizsiz yapamıyorsunuz o zaman burada kalacağına git oğlanın evinde kal evlenin biran önce diye konuştu. O zamandan beri hep bizim o tanıdığımız aracı olan kadına kendisini kötülediğimizi, onun o yüzden bizim evimizden ayrılması gerektiğini düşündü. Hatta aracı olan kadın bayağı baskı yapmaya başladı evlenmesi için ben ona da kızdım yangından mal mı kaçırılıyor neden bu kadar acele ettiriyorsunuz diye. Ama asla kızı aracı olan kişinin söylediklerine bizim söyletmediğimize ikna edemedik. Neyse evlendiler, nişan, söz, nikah bir çok şeyini bari en güzeli olsun diye uğraş verdik aradan birkaç ay geçti, beni bir kere gel birlikte kahve içelim diye çağırmadı. Tamam çağırmasın yeni evli sonuçta ama kız arkadaşları gelmişti beni yine davet etmedi, açık açık söyledim kırıldığımı. Beni halden anlamamakla suçladı, bu konuyu da bi şekil çözdük kendi aramızda. Ama yine sadece ben arıyorum, mesaj atıyorum hal hatır soruyorum bir yerden sonra rahatsız etmesem mi psikolojisine girdim. Görümcesi onlarda kalıyordu 20, yaşında kız köyden geldi kızı alıp biraz gezdirelim dedik annemle hem de karı koca biraz başbaşa kalsınlar. Kızın telefonu yanında yoktu akşam 6-7 gibi oldu ben bi yengemi arayabilir miyim beni merak etmiştir diye sordu, endişelenmene gerek yok yengen merak ederse arar hem dedim annem de “yavrum telaş yapma yengenler bizi biliyo zaten için rahat olsun” diye ekledi. Kız tamam o zaman dedi sonra bana tekrar sordu verdim telefonumu aradı. Bilmiyorum burada yanlış bir diyalog mu var abla olarak gördüğüm insan ertesi gün annemi telefonla arayıp bağırıp çağırıyor. Görümcem beni aramak istemiş buna bile müsade etmemişsiniz beni nasıl görümceme şikayet edersiniz zaten sen de kızın da beni hiç sevmediniz gibisinden. Biz onu konu komşuya kötülemişiz, görümcesine kötülemişiz. Beni, annemi, kardeşimi hepimizi telefonundan, instagram hesabından silip çıkarmış. Dediğim gibi bir dert değil ama çok dokundu, ben bir hata mı yapmışım, tamamen silinecek suçum nerede arayıp bulamıyorum.
Bu kız kim ki sizde kaldı orayı anlamadım. Ayrıca ne ablası Allah askına.
Yorumum.
Kocayla mutlu olsun da gerisi önemli değil. Adam fena cıktı sandım.

Bilmiyorum bu bir dert mi ama çok dokundu bu yüzden paylaşmak istedim. Aslında öz ablam değil, bazı ailevi sebeplerinden dolayı kalacak yer arıyor tesadüf eseri tanışıyoruz, bizim evimiz müsait annemler gel kal diyor. Yaklaşık 3-4 ay kaldı evimizde abla olarak gördüm, kendi erkek kardeşimden ayırt etmedim o da öyle davrandı sağolsun. Bir tanıdığımız, bir çocukla tanıştırmak istedi kararı kendisine bıraktık tamam dedi. Çocukla birbirlerini beğendiler, evlilik hazırlıklarına başladılar ikisi de muhafazakar, ben hep bu kadar çabuk evlilik yoluna girmemeleri, iyice tanıması gerektiğini, söyledim beni çocuğu sevmemekle kimseyi beğenmemekle suçladı. Çevremde kim olsa erkenden evlenmemesi için önce uyarırım ama tercih kendisinin tabi. Bu arada çocukla nerdeyse her gün dışarı çıkıyorlar gece 11-12 gibi eve geliyorlardı, aracı olan kadın da bize her gelmesinde kızı görmediği için nerede olduğunu sorduğunda cevap veriyorduk ve her gün her gün dolaşmalarından rahatsızlık duydu (kadın da muhafazakar). Kızla madem birbirinizsiz yapamıyorsunuz o zaman burada kalacağına git oğlanın evinde kal evlenin biran önce diye konuştu. O zamandan beri hep bizim o tanıdığımız aracı olan kadına kendisini kötülediğimizi, onun o yüzden bizim evimizden ayrılması gerektiğini düşündü. Hatta aracı olan kadın bayağı baskı yapmaya başladı evlenmesi için ben ona da kızdım yangından mal mı kaçırılıyor neden bu kadar acele ettiriyorsunuz diye. Ama asla kızı aracı olan kişinin söylediklerine bizim söyletmediğimize ikna edemedik. Neyse evlendiler, nişan, söz, nikah bir çok şeyini bari en güzeli olsun diye uğraş verdik aradan birkaç ay geçti, beni bir kere gel birlikte kahve içelim diye çağırmadı. Tamam çağırmasın yeni evli sonuçta ama kız arkadaşları gelmişti beni yine davet etmedi, açık açık söyledim kırıldığımı. Beni halden anlamamakla suçladı, bu konuyu da bi şekil çözdük kendi aramızda. Ama yine sadece ben arıyorum, mesaj atıyorum hal hatır soruyorum bir yerden sonra rahatsız etmesem mi psikolojisine girdim. Görümcesi onlarda kalıyordu 20, yaşında kız köyden geldi kızı alıp biraz gezdirelim dedik annemle hem de karı koca biraz başbaşa kalsınlar. Kızın telefonu yanında yoktu akşam 6-7 gibi oldu ben bi yengemi arayabilir miyim beni merak etmiştir diye sordu, endişelenmene gerek yok yengen merak ederse arar hem dedim annem de “yavrum telaş yapma yengenler bizi biliyo zaten için rahat olsun” diye ekledi. Kız tamam o zaman dedi sonra bana tekrar sordu verdim telefonumu aradı. Bilmiyorum burada yanlış bir diyalog mu var abla olarak gördüğüm insan ertesi gün annemi telefonla arayıp bağırıp çağırıyor. Görümcem beni aramak istemiş buna bile müsade etmemişsiniz beni nasıl görümceme şikayet edersiniz zaten sen de kızın da beni hiç sevmediniz gibisinden. Biz onu konu komşuya kötülemişiz, görümcesine kötülemişiz. Beni, annemi, kardeşimi hepimizi telefonundan, instagram hesabından silip çıkarmış. Dediğim gibi bir dert değil ama çok dokundu, ben bir hata mı yapmışım, tamamen silinecek suçum nerede arayıp bulamıyorum.
Yahu siz normamisiniz neden tanimadiginiz insananin hayatina kendi kaninizdanmis gibi karisiyorsunuz, birde ne cesaretle birisiyle tanistirip evlendiriyorsunuz mutsuz olsa sizi sucluyacak .tanimadiginiz bir kadının görumcesini alip gezdirmek ne alaka birde annenize bağırıp çağırıyor nerde buluyor bu hakki neden izin veriyorsunuz neden ya ablam die sahipleniyorsunuz cikariniz ne be anlamadim kim kime bu zamanda karsiliksiz boyle bir iyilikte bulunur anlamış degilim

Siz onun ailesi değilsiniz ki size ne onun gece kaçlara kadar gezdiğinden. Aracı kadına ne ben oralara takıldım en çok. Garip ilişkiler var da bu kadar sahiplenmeniz enteresan.
İşsizliğin en ağar vakası sanirim kendi derdi bitmiş tanımadıgi ne oldugu belirsiz birinin derdine dusmusler tey allahim ya birde dugun yapmislar

Madem bukadar birini sahiplenmek istiyorsunuz cocuk esirgeme kurumunlari annesiz babasiz ve terk edilmis bebeklerle cocuklarla dolu alip ordan buyutseniz hem ondan guzel sevapmi var almissiniz koca kadini evlendirmissiniz 3 4 ayda ablammm diye benimsemenizde sacmaligin danisgasi ya neyse cok cok safsiniz ya size zarar verseydi ya evinizi soysaydi müge anliya cikan bir kadin vardi baska bir kadina aciyip eve aliyor ise gidiyor kocası kadinla ilişkiye giriyor igrencler ya sonrada butun para pul altını supurmus kadin haaa gidip polise ne dicek bir insaniyetlik yapalim dedik kardesim biz kendi akrabamiza guvenmezken bu ne rahatlik annenizdedemi akil yok saka gibi

İşsizliğin en ağar vakası sanirim kendi derdi bitmiş tanımadıgi ne oldugu belirsiz birinin derdine dusmusler tey allahim ya birde dugun yapmislar

bu işin içinde başka şeyler var da söylemiyor konu sahibi. Yardım derneği muhafazakar aileler. Yardıma muhtaç ilahiyatçı kızlar. Bunları evlendirmeye çalışan aracı teyzeler. Tam bir teşkilat ☺️

Merhaba🥰 isterseniz bende seve seve sizin ablanız olabilirim.
sizin gibisini bulmak zor çünkü
Abla dediğiniz insan nankörlük etmiş
Büyük ayıp
Yediği kaba sıçmış resmen
Bence sizde mesafenizi koruyun
Ablam Ablam diye içerlenmeyin sizi haketmiyor
İnsanın öz annesi babasının yapmadığı şeyleri siz kendisine yapmışsınız
Sizi el üstünde tutması gerekirdi
Çiğ süt içtik işte insanoğluna güven yok

Sizi sildigi için hiç üzülmeyin vicdanınız rahatsa gerisi önemli değil. Başkasının evinde emanet yaşayan birinin kısa sürede evlenmesi ona talip çıkması da tuhaf geldi bana. Kız her şeyi beleşe getirmiş . İşi bitince de sizden aklınca kurtulmuş.

bu işin içinde başka şeyler var da söylemiyor konu sahibi. Yardım derneği muhafazakar aileler. Yardıma muhtaç ilahiyatçı kızlar. Bunları evlendirmeye çalışan aracı teyzeler. Tam bir teşkilat ☺️
Çok merak ediyorsanız özelden konuyu daha detaylı anlatabilirim. Upuzun her şeyi en ince ayrıntısıyla yazmak istemedim fakat yaptığınız itham çok ağır. Birine evini açınca teşkilat mı kurmuş olunuyor bu devirde anlamadım.

beni sileni dusunmeyle ugrasmam bende silerim .. Salla gitsin

Hiç sizde bi suç yok varsa da suçunuz iyi niyetiniz tamamen bırakın gitsin siz de iletişimi kesin okurken sinir bastı ne kıymet bilir ne saygı bilir gibi geldi abla dediğin kişi boşver yani bırak yoluna gitsin

Çok merak ediyorsanız özelden konuyu daha detaylı anlatabilirim. Upuzun her şeyi en ince ayrıntısıyla yazmak istemedim fakat yaptığınız itham çok ağır. Birine evini açınca teşkilat mı kurmuş olunuyor bu devirde anlamadım.
Tanımadığın bir kızı evine alıp 3 4 ay misafir edince iyi bir insan olmuyorsun orası kesin.
Ya çok safsınız ya çok kurnaz, ikisinin ortası olmadığınıza çok eminim.
Millet kendi çocuğuna çoluğuna düğünü zor yapıyor siz 4 aylık kıza düğün dernek kurmuşsunuz şaka gibi.

X