Hanımlar merhaba öncelikle hepinize iyi akşamlar.
19 yaşındayım. Kendimi bildim bileli kötü bir aile hayatım var. Babam annemi aldatmış, annem kıskançlık yapmış, meseleler çok fazla karışık. 21 senelik olayları tek tek anlatarak sizi yormak istemiyorum.
En son olan olaydan bahsetmek istiyorum sadece.
Biz babaannemlerle altı üstlü aynı apartmanda yaşadık yıllarca bundan 6-7 sene öncesine kadar. Bir kardeşim var orta okula gidiyor. Annem çok kıskanç bir kadındı. Sürekli babamı farklı kadınlara yakıştırırdı. Beni sürekli babamın ofisine göndermek için bahaneler arardı küçük bir kızdım daha. Bu olaylarla büyüdüm. Babamın annemi çok kez aldattığını annemden öğrendim. Babam bana güvensizliği öğretti.
Bunun yanı sıra babasının prensesi olarak büyüdüm. Babamla evlenmek isterdim küçükken benim için annemden bile çok çok değerliydi.
Olaya dönecek olursak; babamın bir sekreteri vardı yeni işe girmişti. Ailecek görüşmeye başladık. Kadın evli bir çocuğu vardı. Anneme alınan eşarpların aynısı kadına da alınırdı. Annemin kıyafetlerinden hep onda da olurdu. Markete giderdik ''büroya alınacak şeyler var'' diyip peşimize takılırdı. Annem de her kadın gibi haliyle rahatsız oldu. Babama da bunu maalesef ki belli etti. Düşünün o zamanlar dokunmatik telefonlar daha yeni çıkmaya başlamıştı. Babam almıştı ve aynısından o kadında da vardı. Kadına x diyeceğim.
X ve eşi bizim mahalleye taşındı. Aradan zaman geçti. Kocasıyla çok büyük bir kavga ettiler ve ayrıldılar. Kocası x'i bıçaklamaya kalktı. Şiddetten dolayı ayrıldılar.
Bu olaydan sonra kadının hareketleri değişmeye başladı. Babamla aralarında bir ilişki olduğunu sezdik. Babam ailesiyle kavga etti. Anneme taşınmak istediğini söyledi. Taşındık. 8 sene boyunca evde arkadaş gibiydiler. Uzunca bir süre konuşmadılar bile. Annem çok adım attı. Çok seviyordu sözde çok kez barışmayı denedi. Gel gelelim babam hiç olumlu yaklaşmadı. Babamın x'le olan mesajlarını çok kez gördük. Şahit olduk. Annem asla ayrılmadı. Ben de bu negatif ortamda daha fazla bulunmak istemediğim için şehir dışına geldim üniversite için.
Geçen sene babam evi terk etti. İflas ettiği için kirayı ödeyemedi ve ev sahibi çıkın dedi. Annem de evi taşımak zorunda kaldı.
En sonunda bu sene annem dava açmaya karar verdi. Bugün babamın karşı dilekçesi bize ulaştı. Yalan yanlış şeyler yazılmış. Annem suçlu gösterilmiş.
Annem mahkemede şahitlik yapmamı istiyor. Babam benim karışmamamı, etkileneceğimi, arada kalacağımı söylüyor.
Şahitlik yapmazsam annemle aram kesin bozulacak. Keza anne tarafıyla da öyle. Ama benim yanımda hep onlar vardı.
Şahitlik yaparsam babamla ilişkim tamamen bitme noktasına gelecek. Zaten 2 senedir kopma noktasındayız. Eski samimiyetimiz kalmadı. Tabi baba tarafıyla da aram açılacak. Babaannem ve dedemle aram bozulsun hiç istemiyorum.
Anlayacağınız iki arada bir derede kaldım. Sizce şahitlik yapsam mı yapmasam mı? Evet biliyorum yapmam lazım annem madur olan taraf. Ama kendimi de kötü hissediyorum.
Baya uzun olmuş, kusura bakmayın. Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum.