• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim için fikir istiyorum siz olsanız ne düşünürdünüz

Evet hala sen diyorum bakın sen.Kıza söyleseydin bir zahmet babasına söylemeseydi o zaman bu kadarını da mı düşünemiyorsunuz aklım almıyor yahu.O da olmadıysa gidin yemeğe ne kıymetli ailen varmış altı üstü bir yemek ayrıca davete icabet etmek gerekir dinimizce bilmem biliyor musun?Ne garip insanlar var.

Yahu siz anlamiyormusunuz yoksa algılama sorununuz mu var lütfen yeter artık bu nedir yaaa ? Haddinizi asmayın kendinize gelin. Biz sizin dusunemediginizden daha fazlasını düşünebiliyoruz merak etmeyin. Biz tanımadığımız kıza ne diyeceğiz babana anlatma mi ? Yarım yarım okuyorsunuz konunun ortasindan dalıp yorum yapıyorsunuz ☝️ Kızla tanışmak istedik gelmedi ne numarası var ne de kızı hiç bir şekilde tanımıyoruz tanışacaktık ama nasıp olmadı. Dün de yemeğe gidecektik diye de yazdım zaten fakat olmadı işte babası izin vermemiş illa eve gelsinler demiş. Evet ailem kıymetli demek ki bu yoruma göre sanırım sizin aileniz sizin için hiç te kıymetli değil. Herkesin ailesi kıymetlidir sizin ki değilse o sizin sorununuz. Biz de eve gitmesini biliyoruz ama neden kızı tanimadigimiz halde hemen gidelim biraz zaman değil mi yangından mal kaçırmıyoruz neticede. Size normal gelen seyler bize gelmeyebilir kultur farki diyelim

Valla 19 yaşında bi kızı annesinin böyle alelacele yangından mal kaçırır gibi size vermek istemesi çok garip. Yani ben konunun tanışmayla kalacağını sanmıyorum. Ben eşimle tanıştığımda 18 yaşındaydım annem en başında beri bilirdi ama üniv diploması gelmeden kapıma bacama getirme derdi. Nitekim mezuniyetten 2,5 yıl spnra evlendik. Bi koz annesinin kozonı evlendirmeyr bu kadar meraklı olması garip geldi açıkçası. Ve 2 hafta çok çok kısa bi süre. 3 yıl önce görüşmüşler ve anlaşamamışlar 2 haftada nasıl karar verdiler evlenebileceklerine hayret doğrusu. Bence gitmeyin tanışmaya falan. Yada giderseniz isteme falan gibi şeyler konuşulursa çocuklar daha yeni tanışıyo biz oğlumuzun kimlerle dolaştığını görmek için geldik bubları konuşmak için daha çok erken diyin. Yada siz kardeşinize burdaki yorunları okutun direkt.

Bende size katılıyorum işte yangından mal mi kaçırıyoruz öyle saçma yorumlar yapan olmuş ki konuyu resmen saptırmışlar. Benim ve aileminse anlamadığı annesi neden bu kadar ısrar ediyor. Hadi gittik diyelim bu kezde istemeye gelin diye kardeşime baskı uygulayacaklar diye korkuyoruz. Gitmek sorun değil eger ki kızın annesi annemi telefonla arayıp o şekild e konuşmasaydı biz zaten tanismaya giderdik sonuçta ölüm yok ya sonunda. Sizin de dediginiz gibi bizde anlamadik
Yorum için teşekkür ederim

Yahu siz anlamiyormusunuz yoksa algılama sorununuz mu var lütfen yeter artık bu nedir yaaa ? Haddinizi asmayın kendinize gelin. Biz sizin dusunemediginizden daha fazlasını düşünebiliyoruz merak etmeyin. Biz tanımadığımız kıza ne diyeceğiz babana anlatma mi ? Yarım yarım okuyorsunuz konunun ortasindan dalıp yorum yapıyorsunuz ☝️ Kızla tanışmak istedik gelmedi ne numarası var ne de kızı hiç bir şekilde tanımıyoruz tanışacaktık ama nasıp olmadı. Dün de yemeğe gidecektik diye de yazdım zaten fakat olmadı işte babası izin vermemiş illa eve gelsinler demiş. Evet ailem kıymetli demek ki bu yoruma göre sanırım sizin aileniz sizin için hiç te kıymetli değil. Herkesin ailesi kıymetlidir sizin ki değilse o sizin sorununuz. Biz de eve gitmesini biliyoruz ama neden kızı tanimadigimiz halde hemen gidelim biraz zaman değil mi yangından mal kaçırmıyoruz neticede. Size normal gelen seyler bize gelmeyebilir kultur farki diyelim
O kadar kıymet verseydin ailene kardeşine mutluluğu için evlerine giderdin ben öyle yapardım ayrıca eve gitmeden kızla tanışma şansı yoksa bu kız gökten zembille mi inecek az biraz akıl ya.Burada tutup da milletle dedikodu yapacağına git kardeşinle konuş o zaman.Aynen kültür(süzlük) farkı.

Yaw he he kardesine buyu yapilmis. Elden gitti gidecek. Tovbe yarabbim..duymak istediginiz bu sizin bence.
Kafalar ancak bukadar calisiyor iste..3 gun bosuna uyumamissiniz.
Anneniz kuran kursuna gitmis ama dinizmizde dedikodunun yerini bilmiyor. Su i zan ne demek bilmiyorsunuz..anca isinize gelene kafa patlatiyor sizin gibiler. Hocaya felan gidin bence anca oyle kurtulur oglusunuz bu insanlardan :KK51:
Bence ayirin bunlari cidden. O kiz ve aileside sizden kurtulmus olur sizden. İnsanin omrunu yiyen dar gorunuslu insanlarsiniz zira.
Birde kendi oglunuz dan saf saf diye bahsediyorsunuz..ahh kimbilir haberiniz yokken neler yapmistir ..sevgilisi oldugunu bile yeni ogreniyorsunuz..halbuki iliskileri o kizla cok eskiye dayaniyormus. Cocugun niye soylemedigi belli :dondurma:

Siz benim annemi ne hakla karistiriyorsunuz terbiyesizlik etmeyin o halde bende sizin anneniz hakkında yorum yapabilme hakkına sahibim değil mi siz rahatca yorum yapıyorsanız. 50 yaşındaki anneme sırf küçüksunuz diye saygı duymanız gerekmez mi dinimizce ? Dinimizde büyükler e saygının yeri vardır insanları rencide etmemeninde. Bundan haberiniz yok belli ki bacak akdar bebelerin bile yapmiyacagi yorumu yapiyorsunuz saygimi asmayim diyorum.Ne buyusu ne bilmem nesi ne diyorsunuz siz ? Insanları ayırmak anca sizin gibi fesat kalpli insanlara yakışır biz öyle biseye sebep olamayız. Umarım başınıza gelmez diyorum. Bizim kafamızın ne kadar çalıştığına kadar yorum yapmışsınız maşallah diyorum. Herkes herkesin herseyini bilecek diye bisey de yok.

T
Büyü? ??
Böyle hurafelere inanarak önüne gecilebigecilek konulari göz ardı etmeyin.

Ama onların ağzı deme,maalesef ki kardeşin kendi hislerinin doğruluğunu savunarak onlardan yanaymis gibi görünür.

Kardeş can dan candir. Kardeşiniz i bence kaybetmeden, eğer gerçekten istiyorsa kızın en azında 22 yaşına gelene kadar beklemesi gerektiğini hatta bu süreçte belki kardeşini durdurmak adına onun yanındaymış gibi ama tam değilmiş gibi. Ablası olarak yok göstermelisin.

Çok zor.işin içine aşk girince insan kendini bile unutuyor. Kardesinize bu işin sorumluluğunu ,kolay olmadigini anlatmaya çalışın. Bilemedim.
Teşekkürler yorumunuz için. Inanın zor bir süreç ve durum. Ama insanlar anlamayıp resmen dalga geçmişler lafı hatta konuyu carptiranlar bile var. Ama zaten her insan aynı olsa hayat diye bişey olmazdı. Umarım kimse yasamaz

O kadar kıymet verseydin ailene kardeşine mutluluğu için evlerine giderdin ben öyle yapardım ayrıca eve gitmeden kızla tanışma şansı yoksa bu kız gökten zembille mi inecek az biraz akıl ya.Burada tutup da milletle dedikodu yapacağına git kardeşinle konuş o zaman.Aynen kültür(süzlük) farkı.

Ne kadar bencil yorumlar bunlar diyorum başka bir şey dememe gerek var mı bilemedin. Ama sizin gerçekten bir algılama probleminiz var işiniz gücünüz yok mu oturmuş burda benimle laf yarıştiriyorsunuz. Ben tek başıma mi gideyim tanımadığım insanların evine gidilecekse ailemle beraber ve uygun bir vakitte en azindan 1 hafta gibi kısa bir süre zarfında değil doğru olan hiç değilse 1 ay in geçmiş olması lazım . Siz bu kafayla giderseniz ... neyse Dedikodu değil yorum alıyorum insanlardan o zaman siz burda niye dedikodu ediyorsunuz ? Benim kardeşim şu an işte çalışıyor konusmadigimi da kim soyledi ? Hakikaten de KULTURSUZLUK ten oluyor bunlar

Ne kadar bencil yorumlar bunlar diyorum başka bir şey dememe gerek var mı bilemedin. Ama sizin gerçekten bir algılama probleminiz var işiniz gücünüz yok mu oturmuş burda benimle laf yarıştiriyorsunuz. Ben tek başıma mi gideyim tanımadığım insanların evine gidilecekse ailemle beraber ve uygun bir vakitte en azindan 1 hafta gibi kısa bir süre zarfında değil doğru olan hiç değilse 1 ay in geçmiş olması lazım . Siz bu kafayla giderseniz ... neyse Dedikodu değil yorum alıyorum insanlardan o zaman siz burda niye dedikodu ediyorsunuz ? Benim kardeşim şu an işte çalışıyor konusmadigimi da kim soyledi ? Hakikaten de KULTURSUZLUK ten oluyor bunlar
Ya asıl sende algılama problemi var üstelik benimle burada laf yarıştıran sensin.Ben sana tek başına mı git dedim kardeşin sana ailenle topluca gidelim dedi mi dedi eee.İllallah senin gibi abladan ya acıdım kardeşine.

LÜTFEN YAAA RICA EDIYORUM SEVIYESIZCE HADSIZCE YOK ANNEMI YOK AILEMI KARIŞTIRARAK YÖK YAŞI SOYLEYMIS YOK BOYLEYMIS GIBI SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAZACSGINIZA ŞURADA INSANLIK NAMINA ŞAHSI YORUMLARINIZI YAPIN. MECBURMUSUNUZ INSANLARI INCITMEYE RENCIDE ETMEYE NE MERAKLISINIZ YA DA SIRF YORUM YAPMAK IÇIN NEDEN YORUM YAPIYORSUNUZ

Ya asıl sende algılama problemi var üstelik benimle burada laf yarıştıran sensin.Ben sana tek başına mı git dedim kardeşin sana ailenle topluca gidelim dedi mi dedi eee.İllallah senin gibi abladan ya acıdım kardeşine.

Sen bence benim Kardeşime filan acımayı bırakta kendi haline acı zira ordan oraya ordan oraya sürekli insanların dertlerine gereksiz yorumlar yazıyorsun internette harcadığın vakti gidip bebeğine harca. Algılama problemi olan sensin her postta bir takıntılı çıkıyor benimkinde de sen çıktın yapacak bişey yok tiye bile almıyorum senin gibi birinin yorumlarını cunku çok hadsiz çok yersiz çok sacmaaaaaaa. Ayrıca da insan gibi uyardım benle sen diye konuşma diye sabir da bir yere kadar bende rahatca sennnnn diyorum bak. Algilama sorunu olmayan 1 kerede anlar Ama nerde ?

Sen bence benim Kardeşime filan acımayı bırakta kendi haline acı. Algılama problemi olan sensin her postta bir takıntılı çıkıyor benimkinde de sen çıktın yapacak bişey yok tiye bile almıyorum senin gibi birinin yorumlarını cunku çok hadsiz çok yersiz çok sacmaaaaaaa
Tiye almıyorsun ama üç saattir bana cevap yazmaya uğraşıyorsun üf sıktın acınacak halde olan sensin küçücük kız sizi parmağında oynatıyor işte az bile yapmış müstehak sana.

E bi gidin bakalım .boşuna evde canınızı neden sıkıyorsunuz ki ? O değilde bu 19 yaşındaki kızın okulu,işi Yok mu? Gidin tanışın olayı ciddiyete dönüştürürlersede daha erken falan diyin . Annesinde tanımış olursunuz .

Tiye almıyorsun ama üç saattir bana cevap yazmaya uğraşıyorsun üf sıktın acınacak halde olan sensin küçücük kız sizi parmağında oynatıyor işte az bile yapmış müstehak sana.
Üfff yeter be bu ne terbiyesizlik bu ne seviyesizlik senin egon tavan yapmış belli bişeyleri hazmedememis gelmiş benim postumda ahkam kesiyorsun. Niye demin tanismaya gidin diyordun bu ne tutarsizliktir ki şimdi kız sizi parmağında oyantiyor diyorsun. Yazma o zaman 3 saattir saçma şeyler yazan sensin bu konuşmanın sonu hayıra gitmiyor

Üfff yeter be bu ne terbiyesizlik bu ne seviyesizlik senin egon tavan yapmış belli bişeyleri hazmedememis gelmiş benim postumda ahkam kesiyorsun. Niye demin tanismaya gidin diyordun bu ne tutarsizliktir ki şimdi kız sizi parmağında oyantiyor diyorsun. Yazma o zaman 3 saattir saçma şeyler yazan sensin bu konuşmanın sonu hayıra gitmiyor
Saftirik kardeşini sözde düşünen görümceğin içinden bir canavar çıktı oooooo

Ben kamu spotuyum diye televizyon kanallarında yayın yapacağım Allah kahretsin bakın 2 ay sonra 19 olacağım kızla aynı yaştayım evlendim o imzayı attığım gün elim kırılsa da evlenmeseydim!

Genelde erken evlenenler mutlu olsalar dahi pisman oluyorlar cok az kisi gordum 18 imde iyi ki evlenmisim diyen nedense..m

Bir de bence bu kadar korkmayin zaten tanisma söz nisan düğün 2 yil sürer.

Ben eşimle 20 yaşımda tanistim. O 22 yasindaydi. Evlilige karar verdigimizde daha 15 günlük sevgiliydik. 4 aylik sevgiliyken ailelerimize durumdan bahsettik evlenecegimizden benim okulum bitince. 1 sene ayni evde yasadik. 1.5 senede nisan oldu 2. Senede nikahlandik. 3. Senemizde düğünümüz oldu.

Velhasili kelam kardesiniz gerçekten bu kizla evlenmek istiyor olabilir ve bir ciddiyet girmesini istiyor. Tanisma isini bu kadar buyutmeyin. Bence gidin tanısin. Ayrica kiza imalarda bulunmayin hamile mi acaba bakire degil mi gibi hos degil bu ithamlar da kardesinizi sizden uzaklastirir.

Işte biz de onu anlamadik. Ama kardeşim bizi dinlemiyor hiç bi şekilde bir an da değişti bir anda bize neler neler dedi yok iç güveysi giderim yok onların yanından kiraya çıkarım neler neler dedi de ben burda yazamadım her şeyi. Korkuyoruz kötü biseyler yapmasından kendine zarar vermesinden
Kardeşiniz daha önce böyle şeyler diyecek birimiydi ?

Aslına bakarsaniz kardesim 24 yasinda ve erkek oldugu icin biz pekte karışmak istemiyoruz yıllar sonra sizin yüzünüzden evlenmedim ben istedim siz istemediniz gibi bi durum olmasın diye çokta bişey diyemiyoruz. Biz sadece çok aceleci davranıldığını anlatmak istedik ama o sanırım istemedigimizi düşündü. Tanımıyoruz ki bilmiyoruz etmiyoruz o yüzden istemiyoruz da diyemeyiz. Tuhaf olan bu iş niye bu kadar acele tuhaf olan kızın annesi neden ısrarla günde 5 kere kardeşimi arayıp tanismaya geliyorsunuz diye baskı yapıyor o da tamam demek durumunda kaliyor
tanışın ve kenara çekilin.
maddi destek veremeyeceğinizi, söz nişan düğün her şeyi kardeşinizle sevgilisinin yapması gerektiğini söyleyin ve izleyin.

Aynisindan bir tane bizde de var malesef.bana göre kız annesi ağırdan almalı ki zaten kızın yaşı küçük.tanışma yoksa bu iş bitsin demesi kardeşinizi kafaya almak için.tanışma ile bişey olmaz diyen arkadaşlar da var ama bizim buralarda gayette oluyor,devamı da geliyor yani.iyi düşünün kardeşinizle konuşarak halledin

Annesi (ya da ailesi) bence çok aceleci. Birliktelikleri de çok kısa, tanışmayı anlarım ama bunun dışarıda olmasını tercih ederim şahsen. Yani aileler dışarıda bir yemekte buluşabilir tanışabilir çünkü eve gidip tanışma sanki ardından" eee ne zaman gelecekler istemeye?" diye kızın annesinin yeni taleplerini ve sözlerini doğuracak gibi.

Back