• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim için fikir istiyorum siz olsanız ne düşünürdünüz

Kız annesiyim. Kızımın görüştüğü kişi ailemi tanıştıracağım dese sonra da vazgeçse kıyamet koparır altında çok şey ararım.
Sanki kadın kızı size kakalamata çalışıyor gibi konuşmuşsunuz.
İlk mesajınıza vöre yazıyormuş na siz bazılarının gazına gelmişsiniz ve bu kızı istemiyorsunuz. Önce bi tanıyın bakalım yahu.
Okurken ben bile sizdeki isteksizliği hissettim.

Hanımefendi bilmeden lütfen on yargılı davranmayın. Bende bir kız çocuğu annesiyim ve annem benide evlendirdi az çok biseyler görmüştür emin olun. Kardeşim bize bahsetmemisti daha yeni bahsetti bu mevzudan zaten de yeni olan bişey. Biz gitmeyelim demedik istemiyoruz demedik. Ben çok aciksozluyumdur yoksa direk buraya biz kızı istemiyoruz diye de yazabilirdim. Kızla tanismaya gidicektik sadece resmini gördüm cokta beğendim Ama resimde görmeyle olacak bişey olmadığı gibi benim beğenmemle de olacak bişey değil. Işte bizde tanışmak amacıyla bulusacaktik ama kız vazgeçti sebep olarak ise babam uygun görmüyor dedi. Bizim de anlamadığımız biz adam mi yiyoruz bizle görüşmesine izin vermedi de kardeşimle görüşmesine nasıl izin veriyor yazımda da yazdım. Ayrıca da yorumlar arasında siz bunları ayırın gibi bi yorum var ve bende altına asla böyle bir vebale giremeyiz yazdım eğer kızı istemesem ayırırız derdim değil mi ?onu da geçtim tanımadığım birini niye istemeyeyim ? Tanımaya çalışmak için bi ön tanışma ayarladık yemek yiyecektik gelmedi ben ne yapabilirim ?Biz mi istemedik olmuş yani

Yaw he he kardesine buyu yapilmis. Elden gitti gidecek. Tovbe yarabbim..duymak istediginiz bu sizin bence.
Kafalar ancak bukadar calisiyor iste..3 gun bosuna uyumamissiniz.
Anneniz kuran kursuna gitmis ama dinizmizde dedikodunun yerini bilmiyor. Su i zan ne demek bilmiyorsunuz..anca isinize gelene kafa patlatiyor sizin gibiler. Hocaya felan gidin bence anca oyle kurtulur oglusunuz bu insanlardan :KK51:
Bence ayirin bunlari cidden. O kiz ve aileside sizden kurtulmus olur sizden. İnsanin omrunu yiyen dar gorunuslu insanlarsiniz zira.
Birde kendi oglunuz dan saf saf diye bahsediyorsunuz..ahh kimbilir haberiniz yokken neler yapmistir ..sevgilisi oldugunu bile yeni ogreniyorsunuz..halbuki iliskileri o kizla cok eskiye dayaniyormus. Cocugun niye soylemedigi belli :dondurma:

Alti üstü bi tanişmaya gideceksiniz. Bu kadar on yargili olmayin. Hem yillardir sevgili oldugunu kizin ailesi biliyomus. Onlar da bu durumdan cok sıkılmış belli ki. Sizin olayi 1 haftadir bilmeniz kizin ailesinin sucu degil. Kardrsinizin sucu.

Ailelerimiz tanistimtan 2 yil sonra dugunumuz oldu. Yani bugun tanistik yarin evleniyoruz diye bisey yok. Aile kizlarina soz geciremiyorsa en azindan gelsinler tanisalim nasil insanlar girelim demislerdir.

Bir de her firsatta kardesinizin cabuk kandirilacagindan vs. Bahsetmissiniz. Akli sorunlari mi var kardesinizin? 26 yasinda adam normal bir zekaya sahipse kimse kandiramaz.
Kardeşim 26 yaşında değil 25 yaşında akli sorunları yok olsa buraya yazardım zaten akli sorunları olan bir insan nasıl evlenebilir ? Bunu da düşünerek yorum yapsaydınız keşke. Hayır kardeşimi neden kötüleyim bunu da anlamadim acikcasi

Kardeşim 26 yaşında değil 25 yaşında akli sorunları yok olsa buraya yazardım zaten akli sorunları olan bir insan nasıl evlenebilir ? Bunu da düşünerek yorum yapsaydınız keşke. Hayır kardeşimi neden kötüleyim bunu da anlamadim acikcasi
Kardesinizi kotulediniz demiyorum. Sanirim yanlis anladiniz. Surekli kardesiniz kandirabileceklerinden cabuk kanacagindan bahsetmissinoz. 25 yasinda bir adam. Eger akli bir sorunu yoksa neden kandirilsin demek istedim.
Kardesinize cocuk muamelesi yapiyorsunuz. Yazdiklariniz bunu ifade ediyor ve biz durumu yazdiginiz kadar biliyoruz.
Kizin ailesinin sizinle ailecek tanismak istemesi gayet dogal bir istek. Kizlarinin kiminle nasil insanlarla oldugunu bilmek istemeleri cok dogal.

Yaş farkı çok değil ama ikisi de ilişkiye 22 yaş ve üstüyken başlasaydı normal olurdu, daha 16 yaşında ilişkiye başlamış insan için çok fazla. Kardeşinizi savunmak için durumun tuhaflığını gizlemeyin, şahsen ben ileride 16 yaşındaki kızımla 22 yaşındaki bir çocuk "ilişki" yaşamaya başlasa ve bunun farkına varsam anında polise şikayet ederim çocuğu. Ha belki kardeşiniz yeterince olgun değildir o yüzden kızla anlaşabilmiştir ama genellersek ülkedeki şu tabloda yaptığı zamanında suçmuş. Kız ergenken başlamış, hala da öyle, aklı ne kadar başında olabilir, tipik evlilik meraklısı bir kız. Kardeşiniz de olgun düşünemiyor şu an zaten belli ki. Ama sonuçta karşısı kötü kardeşiniz de sütten çıkma ak kaşık değil.

Ben zaten yorumlarımı okursanız kimse sütten çıkma ak kaşık değil diye yorum yaptım. Kardeşimi savunmak adına olayın tuhafligini da örtmedim. Başka bi yorumum da hatta yazdım tasvip etmiyorum ama haberimiz yoktu diye. Dikkatli okuyun başka bi yorumumda Sadec e kardeşimi değil karşı tarafı da düşünüyorum diye yazdım.

Bence kızla siz görüşün önden. Kardeşiniz siz ve sevgilisi. Sizinle de görüşmelerine bir şey demezler herhalde ya da ailesine söylemesin yani. Zaten kızla tanışınca az çok fikir sahibi olursunuz güzel güzel anlatırsınız.
Sonra ailesiyle tanışmaya gidersiniz orada da yaşları küçük daha evlilik için dersiniz annesi laf açarsa. Babanız gitmesin bence annenizle siz gidin önce. Kadının nasıl biri olduğunu niyetini sezersiniz diye düşünüyorum. Kimi akraba tanıdık yakınının iyi olmasını istemez o yüzden çevrenizden duyduğunuza çok aldırmayın ya da başkakarını daha bulup soruşturun. Ben hatırlıyorum bize üst komşunun oğlu için gelmişti bi gün tanımadığımız birisi nasıl bir ailedir bilir misiniz diye.
Bir de maddi olarak durumu nasıl ailenizin ve kardeşinizin iyi bir mesleği var mı? Belki kadın da sizi araştırdı çoktan ve öğrendi sizi o yüzden kaçırmak istemiyordur.

Bir kız annesi olsam görüştüğü erkeği tanımak isterim tabi,eğer kızım biraz saf , ilişkilerinde seçici ve uyanık değilse daha çok isterim ama sizin ki gibi bir durumda, tanışmadan sonra evlilik için acele eden bir anne olması, düşündürür ve doğal olarak da ürkütür...
Ama kardeşinizin aracı olması işleri daha kötüye götürür,tanışmak için gidilecekse annenizin açıkça annesiyle konuşmasında fayda var,hem kardeşiniz arada kalmaz hem de kartlar açık oynanır....

Gerçekten o kadar yorumun arasından dikkate alınacak 3-4 yorumdan birisiniz saolun. Zira insanlar konuyu farklı yere cekmeye sarpitmaya pek merakli. Sordugum seyle cok alakasiz cevaplar var. Benim sorduğum noktaya, konuya cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Ka
Bence kızla siz görüşün önden. Kardeşiniz siz ve sevgilisi. Sizinle de görüşmelerine bir şey demezler herhalde ya da ailesine söylemesin yani. Zaten kızla tanışınca az çok fikir sahibi olursunuz güzel güzel anlatırsınız.
Sonra ailesiyle tanışmaya gidersiniz orada da yaşları küçük daha evlilik için dersiniz annesi laf açarsa. Babanız gitmesin bence annenizle siz gidin önce. Kadının nasıl biri olduğunu niyetini sezersiniz diye düşünüyorum. Kimi akraba tanıdık yakınının iyi olmasını istemez o yüzden çevrenizden duyduğunuza çok aldırmayın ya da başkakarını daha bulup soruşturun. Ben hatırlıyorum bize üst komşunun oğlu için gelmişti bi gün tanımadığımız birisi nasıl bir ailedir bilir misiniz diye.
Bir de maddi olarak durumu nasıl ailenizin ve kardeşinizin iyi bir mesleği var mı? Belki kadın da sizi araştırdı çoktan ve öğrendi sizi o yüzden kaçırmak istemiyordur.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Kardeşim önce benle bi tanıştırmak istedi kız arkadaşını ben evliyim ayrı bir evim var gelin dedim çok sevinirim ama kız annesine ve babasına sormadan bişey yapmadığı için onlar da olmaz öyle şey tanisilcaksa annesi babası ablası kim gerçekse hep beraber gelsin diye babası kıza söylemiş o da kardeşime soylemis. Dışarda buluşup konuşalım dedim annesi annem sen kiz onu da onaylamamışlar açıkçası bizim oraya babamla gitmemizi istiyorlar

Yav bir annenin 19 yaşındaki kızını daha ailesini bile adam akıllı tanımadığı bi oğlanla bu baş göz etme çabası nedir?
Bunun altını kazmak gerekiyor.
Ya çok tutucu, tek bir bakış açıları var kadın-erkek ilişkilerine dair diyeceğim, o da tam olmayacak; yani kızını salmaz öyle olsa.
Ya sizin gençler arası bi şeyler geçti, erkek kardeşiniz size anlatmıyor, kadın buradan baskı kuruyor, ya maddi olarak iyiyseniz bunu fark etmiş önden araştırısı, ağız yoklaması yapılmış vb. Yani bana normal gelmedi.

Şu halde, yasaklamak, erkek kardeşinizi karşı tarafa itmek gibi olur. En azından anne babanız, düzgün bir şekilde, evlilik vb. işlerin ne büyük sorumluluk olduğunu, aileler tanışınca ayrı bir ciddiyet gireceğini-kızın yaşının küçük olduğunu, biraz daha birbirlerini tanımaları gerektiğini, bir yere kaçmadıklarını vb. konuşsunlar ve hatta ailede dayı-amca filan daha yakın hissettiği, sözüne güvendiği kişi varsa onu sokun araya, biraz konuşsunlar. Baktınız olmuyor, salıverin; maddi olarak kendinizi geri tutun, dilinizle destekler gibi yapın, tanışılacaksa ağır durarak tanışın gidin; sonra çekilin izleyin.
++1:super:

Ben zaten yorumlarımı okursanız kimse sütten çıkma ak kaşık değil diye yorum yaptım. Kardeşimi savunmak adına olayın tuhafligini da örtmedim. Başka bi yorumum da hatta yazdım tasvip etmiyorum ama haberimiz yoktu diye. Dikkatli okuyun başka bi yorumumda Sadec e kardeşimi değil karşı tarafı da düşünüyorum diye yazdım.

Dalgınlıktan mı bilmem ama ben bu yorumu daha evvel yazmıştım, muhtemelen karışık okuduğunuz için size yazılanları sizin da kafanız karışıyor yanıtlarken.Hatta şey dedim, hani annesi kızın başını bağlama niyetinde gibi duruyor, bu çocukların yuvasını biz yapacağız demesi üzerine bunu anladım. Önerimi tekrar edeyim de düşüncemi toplu şekilde duyun. Sanırım kardeşiniz gidip kızın ailesiyle tanışmış zaten, kız daha sizinle tanışmadan kıza engel olup da sizinle ailecek tanışmaya çalışmaları da niyetlerinin evlilik yönünde olduğunu açıklıyor. Her aile kızının sevgilisini tanımak ister, ki tanımış da, sizinle tanışmaya çalışması da normal ama yuvalarını biz yapacağız gibi bir muhabbete daha bir telefon konuşmasında girmek doğru değil. Yüksek olasılıkla niyet söz yapmak, bu durumda karşı çıkarsanız, kardeşiniz dediğinize göre biraz uydum akıllı olduğu için kıza daha çok yapışacak, karşı çıkar gibi değil uzlaşmacı yaklaşın, tanışın kızı sevdiğinizi olaya olumlu baktığınızı ama kızın daha çok küçük olduğunu güzel bir dille söyleyin. Ama şunu da belirteyim, karşı tarafı dedikodulardan faydalanıp kötü ilan etmeyin. Tamam annesi tuhaf sebeplerden aceleci davranıyor gibi görünüyor ama bunun dışında kötü insanlar olmak zorunda değiller. Sadece kız muhtemelen evliliğe hevesli. Politik davranın, karşıya önyargılı olmayın, önyargı tavrınıza yansır ve işleri kötüleştirir, dedikodular yalanmış gibi davranın kafadan. 19 yaşında bir kızın annesi kesinlikle kızını evlendirmeye meyilli davranmamalı ama öyle insanlarsa bile tatlı dilin ve politik davranmanın çözemeyeceği bir durum değil, size anlatılan gibi çirkef insanlarsa zaten görüştüğünüzde bir şekilde tartışma çıkarır ve belki de kızı vazgeçirir sinirlenip.

Yahu sen ironiden de anlamıyorsun bu anlayışlılıkla (!) o kıza sabır diliyorum tam bir görümcek vakasısın.Tatlım ben öğretmenim zaten gayet insanlarla konuşmayı biliyorum ama karşımdaki insan insanlıktan anlıyorsa.Ayrıca isteyen istediği yorumu yapmakta özgür.İlaveten kızla tanışıp önce kızı tanıyın önyargılı davranmak neden demiştim ama anca cımbızla laf çekiyorsun aradan iletişim sorunu varken kızla da nasıl konuşacaksın gerçi laf.

Bakin yine sen diye hitap ettiniz bunu neye göre hangi samimiyete göre yazabiliyorsunuz ? Sonra baktınız ben haklıyım sırf kendinizi haksız duruma düşürmemek adına benim uykusuzluğumu dile getirdiniz ne alakaysa o da mechul. Sizin mesleginiz veya ogretmen olmaniz beni zerre ilgilendirmiyor. Benimde cok iyi bir meslegim var kucuk bir kizim oldugu icin çalışmıyorum ama sizin gibi de burda mesleğimi dillendirmiyorum size mesleğinizi soran olmadı neden açıkladiniz o da bir ( ? ) Ben kızı istemesem zaten açıkça istemiyorum diye de yazardım ya da yorumlar arasında siz bunları ayırın yazan bayana haklısınız yazardım ama ne yazdım biz öyle bir vebale giremeyiz yazdım. Ayrıca biz kızla tanışmak istedik babası izin vermemiş bizim zaten dün bi yemek programımız vardı kız babam onaylamadı diyip gelmedi iptal ettik. Tanımadığım kişiyi nasıl istemeyim ? Madem öğretmensin o zaman Türkce de gorumcek diye bi kelime varda ben mi bilmiyorum. Evet herkes istediği yorumu yazmakta özgür ama karşısındakini incitmeden kırmadan veya kelimelerine yazdığına dikkat ederek ve konuyu saptırmadan cevap verecekse özgür. Siz resmen konuyu saldırıyordunuz benim sorduğum sorunun cevabı bu mu sizce ? Evet lafları da cımbızla cekiyorum ama sizin yaptığınız yoruma göre kendi kafamdan uydurmuyorum.

Aynen üç yıl önce cıkarken kız 16 imiş şoktayım.
Cevap. Uzak durun bence. Acaba cocugu büyü mü yaptılar. Nedir tutturmuş onların ağzıyla konuşuyor

Büyü? ??
Böyle hurafelere inanarak önüne gecilebigecilek konulari göz ardı etmeyin.

Ama onların ağzı deme,maalesef ki kardeşin kendi hislerinin doğruluğunu savunarak onlardan yanaymis gibi görünür.

Kardeş can dan candir. Kardeşiniz i bence kaybetmeden, eğer gerçekten istiyorsa kızın en azında 22 yaşına gelene kadar beklemesi gerektiğini hatta bu süreçte belki kardeşini durdurmak adına onun yanındaymış gibi ama tam değilmiş gibi. Ablası olarak yok göstermelisin.

Çok zor.işin içine aşk girince insan kendini bile unutuyor. Kardesinize bu işin sorumluluğunu ,kolay olmadigini anlatmaya çalışın. Bilemedim.

Pardon ???Yorum yaparken hatta birini eleştirirken biraz daha seviyeli yapmanızı tavsiye ederim size bu da benim nacizane görüşüm. Akılsız ne demek yaaa ? Bu nedir hanımefendi?
Burada herkes bi yorum bi fikir istiyor siz benim Kardeşime böyle bi ithamda bulunamazsiniz kusura bakmayin burda hiç bir arkadaş sizin gibi hakaret içeren bir kelime yazmadan güzelce fikrini beklirtmis öyle değil mi.
Yanlış anlaşıldım. O akılsız lafı size değil kızaydı. Şimdi 19 yaşında olan yani 3 yıl önce 16 yaşında olan o di mi ilk görüştüklerinde? Kardeşiniz için demedim. Kız akılsız onu bu şartlar altında evlendirmek isteyen annesi daha da akılsız. Siz akılsız olsanız bu evliliğe sıcak bakıyor olurdunuz. Neyse daha fazla akılsız demeyeyim ben en iyisi :)

Bakin yine sen diye hitap ettiniz bunu neye göre hangi samimiyete göre yazabiliyorsunuz ? Sonra baktınız ben haklıyım sırf kendinizi haksız duruma düşürmemek adına benim uykusuzluğumu dile getirdiniz ne alakaysa o da mechul. Sizin mesleginiz veya ogretmen olmaniz beni zerre ilgilendirmiyor. Benimde cok iyi bir meslegim var kucuk bir kizim oldugu icin çalışmıyorum ama sizin gibi de burda mesleğimi dillendirmiyorum size mesleğinizi soran olmadı neden açıkladiniz o da bir ( ? ) Ben kızı istemesem zaten açıkça istemiyorum diye de yazardım ya da yorumlar arasında siz bunları ayırın yazan bayana haklısınız yazardım ama ne yazdım biz öyle bir vebale giremeyiz yazdım. Ayrıca biz kızla tanışmak istedik babası izin vermemiş bizim zaten dün bi yemek programımız vardı kız babam onaylamadı diyip gelmedi iptal ettik. Tanımadığım kişiyi nasıl istemeyim ? Madem öğretmensin o zaman Türkce de gorumcek diye bi kelime varda ben mi bilmiyorum. Evet herkes istediği yorumu yazmakta özgür ama karşısındakini incitmeden kırmadan veya kelimelerine yazdığına dikkat ederek ve konuyu saptırmadan cevap verecekse özgür. Siz resmen konuyu saldırıyordunuz benim sorduğum sorunun cevabı bu mu sizce ? Evet lafları da cımbızla cekiyorum ama sizin yaptığınız yoruma göre kendi kafamdan uydurmuyorum.
Evet ister sen diye hitap ederim ister siz diye.İnsanlarla konuşmak için eğitim al dedin ya bana ben de oradan açıkladım konuyu daha ne söylediğinden habersizsin.Ya sen cidden ironiden anlamıyorsun ya görümcek-örümcek gibi bir dalga konusu var ama bu kadar düz bir insandan bunu anlamasını beklemiyorum.Ben sana kızla tanışın birebir dedim onu takmamışsan ben napabilirim sen bence kardeşinin turşusunu kur kırsın dizini evde otursun kızın da başını yakmasın.

Dalgınlıktan mı bilmem ama ben bu yorumu daha evvel yazmıştım, muhtemelen karışık okuduğunuz için size yazılanları sizin da kafanız karışıyor yanıtlarken.Hatta şey dedim, hani annesi kızın başını bağlama niyetinde gibi duruyor, bu çocukların yuvasını biz yapacağız demesi üzerine bunu anladım. Önerimi tekrar edeyim de düşüncemi toplu şekilde duyun. Sanırım kardeşiniz gidip kızın ailesiyle tanışmış zaten, kız daha sizinle tanışmadan kıza engel olup da sizinle ailecek tanışmaya çalışmaları da niyetlerinin evlilik yönünde olduğunu açıklıyor. Her aile kızının sevgilisini tanımak ister, ki tanımış da, sizinle tanışmaya çalışması da normal ama yuvalarını biz yapacağız gibi bir muhabbete daha bir telefon konuşmasında girmek doğru değil. Yüksek olasılıkla niyet söz yapmak, bu durumda karşı çıkarsanız, kardeşiniz dediğinize göre biraz uydum akıllı olduğu için kıza daha çok yapışacak, karşı çıkar gibi değil uzlaşmacı yaklaşın, tanışın kızı sevdiğinizi olaya olumlu baktığınızı ama kızın daha çok küçük olduğunu güzel bir dille söyleyin. Ama şunu da belirteyim, karşı tarafı dedikodulardan faydalanıp kötü ilan etmeyin. Tamam annesi tuhaf sebeplerden aceleci davranıyor gibi görünüyor ama bunun dışında kötü insanlar olmak zorunda değiller. Sadece kız muhtemelen evliliğe hevesli. Politik davranın, karşıya önyargılı olmayın, önyargı tavrınıza yansır ve işleri kötüleştirir, dedikodular yalanmış gibi davranın kafadan. 19 yaşında bir kızın annesi kesinlikle kızını evlendirmeye meyilli davranmamalı ama öyle insanlarsa bile tatlı dilin ve politik davranmanın çözemeyeceği bir durum değil, size anlatılan gibi çirkef insanlarsa zaten görüştüğünüzde bir şekilde tartışma çıkarır ve belki de kızı vazgeçirir sinirlenip.

Teşekkür ederim yorum icin. Sürekli yorum geldiği için inanın dikkatimden kaçmış olabilir kusura bakmayın lütfen. Çok çok mantıklı konuşmuşsunuz teşekkür ediyorum bende aynı görüşteyim zaten

Evet ister sen diye hitap ederim ister siz diye.İnsanlarla konuşmak için eğitim al dedin ya bana ben de oradan açıkladım konuyu daha ne söylediğinden habersizsin.Ya sen cidden ironiden anlamıyorsun ya görümcek-örümcek gibi bir dalga konusu var ama bu kadar düz bir insandan bunu anlamasını beklemiyorum.Ben sana kızla tanışın birebir dedim onu takmamışsan ben napabilirim sen bence kardeşinin turşusunu kur kırsın dizini evde otursun kızın da başını yakmasın.

Pardon ??? Kimse bana cevremdekiler ve samimiyetine inandıklarım dışında sen diye hitap edemez ben sizin bi kuklanız filan değilim. Istediginiz gibi konusamazsiniz. Eğitimciyseniz ona göre davranın daha fazla ileri gitmeyin ☝️
Ben biliyorum o bahsettiğiniz gorumcek meselesini sadece sizi umursamadım. Üstüne basa basa söylüyorum 50 kere bile olsa söylerim yorumlarımı okumuyorsunuz sanırım sadece size yazılanları okuyorsunuz. Biz dün k zla zaten yemek yiyecektik tanışacaktık ama babası kendi evlerine ailecek gelmemizi uygun gördüğü için onaylamamış. Ve de bizde iptal etmek durumunda kaldık. Eğer istemesek neden yemek ayarlayalım ?

Valla 19 yaşında bi kızı annesinin böyle alelacele yangından mal kaçırır gibi size vermek istemesi çok garip. Yani ben konunun tanışmayla kalacağını sanmıyorum. Ben eşimle tanıştığımda 18 yaşındaydım annem en başında beri bilirdi ama üniv diploması gelmeden kapıma bacama getirme derdi. Nitekim mezuniyetten 2,5 yıl spnra evlendik. Bi koz annesinin kozonı evlendirmeyr bu kadar meraklı olması garip geldi açıkçası. Ve 2 hafta çok çok kısa bi süre. 3 yıl önce görüşmüşler ve anlaşamamışlar 2 haftada nasıl karar verdiler evlenebileceklerine hayret doğrusu. Bence gitmeyin tanışmaya falan. Yada giderseniz isteme falan gibi şeyler konuşulursa çocuklar daha yeni tanışıyo biz oğlumuzun kimlerle dolaştığını görmek için geldik bubları konuşmak için daha çok erken diyin. Yada siz kardeşinize burdaki yorunları okutun direkt.

Pardon ??? Kimse bana cevremdekiler ve samimiyetine inandıklarım dışında sen diye hitap edemez ben sizin bi kuklanız filan değilim. Istediginiz gibi konusamazsiniz. Eğitimciyseniz ona göre davranın daha fazla ileri gitmeyin ☝️
Ben biliyorum o bahsettiğiniz gorumcek meselesini sadece sizi umursamadım. Üstüne basa basa söylüyorum 50 kere bile olsa söylerim yorumlarımı okumuyorsunuz sanırım sadece size yazılanları okuyorsunuz. Biz dün k zla zaten yemek yiyecektik tanışacaktık ama babası kendi evlerine ailecek gelmemizi uygun gördüğü için onaylamamış. Ve de bizde iptal etmek durumunda kaldık. Eğer istemesek neden yemek ayarlayalım ?
Evet hala sen diyorum bakın sen.Kıza söyleseydin bir zahmet babasına söylemeseydi o zaman bu kadarını da mı düşünemiyorsunuz aklım almıyor yahu.O da olmadıysa gidin yemeğe ne kıymetli ailen varmış altı üstü bir yemek ayrıca davete icabet etmek gerekir dinimizce bilmem biliyor musun?Ne garip insanlar var.

Yanlış anlaşıldım. O akılsız lafı size değil kızaydı. Şimdi 19 yaşında olan yani 3 yıl önce 16 yaşında olan o di mi ilk görüştüklerinde? Kardeşiniz için demedim. Kız akılsız onu bu şartlar altında evlendirmek isteyen annesi daha da akılsız. Siz akılsız olsanız bu evliliğe sıcak bakıyor olurdunuz. Neyse daha fazla akılsız demeyeyim ben en iyisi :)
Aslına bakarsaniz kardesim 24 yasinda ve erkek oldugu icin biz pekte karışmak istemiyoruz yıllar sonra sizin yüzünüzden evlenmedim ben istedim siz istemediniz gibi bi durum olmasın diye çokta bişey diyemiyoruz. Biz sadece çok aceleci davranıldığını anlatmak istedik ama o sanırım istemedigimizi düşündü. Tanımıyoruz ki bilmiyoruz etmiyoruz o yüzden istemiyoruz da diyemeyiz. Tuhaf olan bu iş niye bu kadar acele tuhaf olan kızın annesi neden ısrarla günde 5 kere kardeşimi arayıp tanismaya geliyorsunuz diye baskı yapıyor o da tamam demek durumunda kaliyor

Back