Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çoook merak ediyorsan bunu da söyleyeyim bir yakınım var 2 ayda boşandı kız, adam rezil hasta ruhlu biriydi ama o kadar yara aldı ki yıllarca kimseye evlendiğini ve ayrıldığını bile söyleyemedi... herkesi reddetti sebepsiz kaçtı herkesten... Onun o gözlerinde gördüğüm çaresizliği tarif edemiyorum. Tertemiz saf ve çok güzel bir kadın...nihayet zincirlerini kırdı biri ile görüşüyor adam biliyor onu yaşadıklarını ve çok seviyor....ama adamın ailesinden kalkıp biri şimdi neden boşandın dese o kızcağızın ağzı var dili yok ben gidip paralarım. Bekliyorum hele bir evlilik sürecine girsin kaplanı ben olacağım

Öyle bir söyler ki aklın şaşar.
Söyleyeceğinden yüzde yüz emin ol.
Eline geçen fırsatı değerlendirir size de güzel mesafe koydurur.
Ne hakkınız var sormayan sorgulamaya? Siz kimsiniz? Terbiyesizlik!!! .
Ay ben bu kadar sinirlendim o kız sinirlenip üzülünce abine söylemez mi sanıyorsun?
Çok güzel de işler doldurur, helal olsun yapsın fa
Sormam o zaman. Abimi kaybetmek istemiyorum.

o degil de ben hala sok :KK70:
konu sahibin abisi gibi esi sevgilisi olan bir begeni atsin allah askina ..
var miydi böyle adamlar ..varsa niye bize denk gelmedi :)
ne güzel tikir tikir isliyor hersey abin sayesinde..yengenin gönlü rahat
ne kaynana ne gorumce dertleri cekmeyecek..nadir rastlanan bir durum bu.
özendim :KK51:

Sormam o zaman. Abimi kaybetmek istemiyorum.

Bence de kaybetme, kim öder sonra kredi kartı borcunu?
Çok güzel çark ettin ama ben de inanmıyorum sana, samimi değilsin. İnşallah gelin eli maşalı çıkar da gösterir size gününüzü.

Sonuçta hepimiz aklı başında İnsanlarız bir çoğumuz evli kv, kp görümcesi ve eltisi olan sorunları olan veya olmayan tecrübeli insanlarız. Şu başlığa bakarak bile nasıl bir u dönüşü bunu toparlar bilemiyorum 🤷🏻‍♀️
başlık felaket zaten. tam da bugünlerdeki kara haberler üzerine insan daha da sinirleniyor. çünkü kadına 2. sınıf muamelesi yapan böyle zihniyetler işte böyle olaylara kapı açıyor.

Abime annem ilk baslarda imâ etti neden bosanmis demeye getirdi. Abim bu sizi ilgilendirmez beni ilgilendirir. O isterse anlatir dedi. Bir şey diyemedik. Bu saatten sonra da soramam.
Abin bunu söylediği halde birkaç sayfa önce samimi olunca sorucam annem de bende çok merak ediyoruz diyordun? Bunu yazdıktan sonra mı abin bunu söyledi, yoksa kıvırma çabaları mı...?

başlık felaket zaten. tam da bugünlerdeki kara haberler üzerine insan daha da sinirleniyor. çünkü kadına 2. sınıf muamelesi yapan böyle zihniyetler işte böyle olaylara kapı açıyor.

Kadın böyle düşünüyorsa erkek ne yapmaz di mi. Kadın erkek yoktur insan vardır umarım herkesin herkese gerçekten insan gibi baktığı günler gelir. Daha da kötüye gidiyoruz doğmamış çocuklarım için üzülüyorum.
Bizim destek olmamız lazım erkeklere de dur dememiz lazım keşke dünyadaki her erkek konu sahibin abisi gibi olsa.

Abime annem ilk baslarda imâ etti neden bosanmis demeye getirdi. Abim bu sizi ilgilendirmez beni ilgilendirir. O isterse anlatir dedi. Bir şey diyemedik. Bu saatten sonra ona daha soramam.
Abine sormussunuz, haddinize de bildirmiş.
Hala daha merak ediyorsun, üstüne de sormayim o zaman, abimi kaybetmek istemem diyorsun..

Yani kusura bakma da, baştan aşağı kötüsünüz..

İnşallah yanilip sorarsin da, gelininiz de hemen söyler abine.
Şahsen ben söylerdim.
O zaman görürsün.

Gerçi sen bu merakla, bunu sormasan, başka şey sorarsın.
Her türlü abinden mesafe yersiniz.

Abime annem ilk baslarda imâ etti neden bosanmis demeye getirdi. Abim bu sizi ilgilendirmez beni ilgilendirir. O isterse anlatir dedi. Bir şey diyemedik. Bu saatten sonra ona daha soramam.
Bakın abi’niz nasıl aklı başında bir cevap vermiş.
Bu çok hassas ve özel bir konu.
Gelin sizi kendisine yakın görürse zaten anlatır.
Ki,buda önemli değil.
Önemli olan sağlık,önemli olan sevginiz ve saygınız.
Yani karşılıklı.

Siz gayet genç birisiniz lütfen böyle cahilce şeyleri düşünmeyin. Kimsenin lafına bakmayın.
Maalesef dünyada milyonlarca pislik insanlar var.
Kimse başına ne geleceğini bilmiyor ki..

Ben size bir örnek vereceğim.
Sizde annenizi karşınıza alıp güzelce konuşun.
Bu benim de başıma gelebilirdi. Diyin.
Çok kötü bir evlilikten çıkıp,bekar bir adamla evlenebilirdim. Diyin.

Erkek kuzenim 29 yaşındaydı.
Hiç evlenmemiş aşırı dürüst,işinde gücünde biriydi.
Neyse bir kızla tanıştı. Evlenmiş boşanmış.
Teyzem duyduğunda çok büyük tepkiler olmasa da üzüldü,istemedi.
Teyzemi aradım.
—bak teyze senin daha 2 kızın var.
Onların başına ne geleceğini bilemezsin.
Kız evlenmiş boşanmış diye üzüleceğine,
Düşün kim bilir ne çekti de boşandı.
Biliyorsun biz Kadınlar öyle kolay kolay boşanamıyoruz.
Teyzem çok utandı tabiki.
Kuzenim 5 yıldır evli.
1 evlatları var. O kadar mutlular kiii.
Teyzem açık açık geline,
Ben senin arkandan böyle düşündüm. Böyle söyledim. Hakkını helal et. Diye konu her açıldığında söyler.

Empati yapın.
İnsan kınadığını,yaşamadan ölmüyor zira.
Sizde bu duruma adaysınız.
Arkanızdan böyle düşünüldüğünü duysanız,
Onurunuz,gururunuz incinir.
Bu bir kusur değil ki??
Hayat diyoruz biz buna..

Bakın abi’niz nasıl aklı başında bir cevap vermiş.
Bu çok hassas ve özel bir konu.
Gelin sizi kendisine yakın görürse zaten anlatır.
Ki,buda önemli değil.
Önemli olan sağlık,önemli olan sevginiz ve saygınız.
Yani karşılıklı.

Siz gayet genç birisiniz lütfen böyle cahilce şeyleri düşünmeyin. Kimsenin lafına bakmayın.
Maalesef dünyada milyonlarca pislik insanlar var.
Kimse başına ne geleceğini bilmiyor ki..

Ben size bir örnek vereceğim.
Sizde annenizi karşınıza alıp güzelce konuşun.
Bu benim de başıma gelebilirdi. Diyin.
Çok kötü bir evlilikten çıkıp,bekar bir adamla evlenebilirdim. Diyin.

Erkek kuzenim 29 yaşındaydı.
Hiç evlenmemiş aşırı dürüst,işinde gücünde biriydi.
Neyse bir kızla tanıştı. Evlenmiş boşanmış.
Teyzem duyduğunda çok büyük tepkiler olmasa da üzüldü,istemedi.
Teyzemi aradım.
—bak teyze senin daha 2 kızın var.
Onların başına ne geleceğini bilemezsin.
Kız evlenmiş boşanmış diye üzüleceğine,
Düşün kim bilir ne çekti de boşandı.
Biliyorsun biz Kadınlar öyle kolay kolay boşanamıyoruz.
Teyzem çok utandı tabiki.
Kuzenim 5 yıldır evli.
1 evlatları var. O kadar mutlular kiii.
Teyzem açık açık geline,
Ben senin arkandan böyle düşündüm. Böyle söyledim. Hakkını helal et. Diye konu her açıldığında söyler.

Empati yapın.
İnsan kınadığını,yaşamadan ölmüyor zira.
Sizde bu duruma adaysınız.
Arkanızdan böyle düşünüldüğünü duysanız,
Onurunuz,gururunuz incinir.
Bu bir kusur değil ki??
Hayat diyoruz biz buna..
Buradakiler inanmasa da ilk zamanlarda ki ön yargım yok. Ben hic bir şeye karışmıyorum. Anneme hiç karışmıyorum. Abimi çok seviyorum. Onun mutluluğu her şeyden önemli benim için.

Buradakiler inanmasa da ilk zamanlarda ki ön yargım yok. Ben hic bir şeye karışmıyorum. Anneme hiç karışmıyorum. Abimi çok seviyorum. Onun mutluluğu her şeyden önemli benim için.
Herkes hata yapar.
Önemli olan anlamak,yanlıştan dönmek.
Ama annenizle konuşun.
Gerçekten konuşun.
Çünkü olur da,kızı üzecek bişey der.
Bunun vebali vardır.
Annenizin aydınlanmaya ihtiyacı var.
Biz gençlerin de yanlışa karşı savaşmaya.

Cehaletle bir yere varamadılar.
İnsanız,herşey bizim için...

Sinirlerimi ziplatiyorsunuz.
Bu kadar merak ediyorsaniz, ayin 25 inde kesilecek suan ay ici harcamam 1.217 TL

Bir ogrenci olarak aylik harcamaya bak 😳 10 sene bekar bir ogretmen cok fuzuli harcamalarim disinda bu harcamayi yapmamisimdir.Universiye zamaninda da babam annemin maas kartini vermisti bana.Yine asgari harcamalarla.giderdim.Masallah senin ucun bucagin yok.

İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.

Güncelleme: sanırım böyle oluyor
Abim geldi. Konuşuldu.Yemek yedik şimdi kurban almaya gittiler. Ben tarafsızım taşlanmayı da anlıyorum. Bayramın 2. günü gelin adayı gelecek bakalım hayırlısı herkese teşekkür ederim.

31 sayfa
43.sayfa konusmlari ekledim. Annemin on yargisini nasil kiricam bilmiyorrum annemi de uzmek istemiyorum abimide
56. Sayfa guncelleme
63.sayfa tanisma sonrasi konusmalari ekledim
80.sayfa
Oglunu kiskanan Kaynana abisini avucunda oynatmaya Aday gorumce bak bakalim hanim kizim sen evlimisin Yada evlenecegin adami abinmi secixo sanane senmi evlenecen kizla daha tanimadan bu ne on yargi pesin pesin abimi vazgecirecemmm bu nedir ya 1 senede tanir tabi Kizi siz daha gormeden tovbe yarabbim kizin sansi varsa ayrilirda sizin gibi sinsi lerin eline dusmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X