Yahu hanımabla mırmırmır hala ne diyosun sabah beri
ne demek kısa evlilik geçirenler için bir durun düşünürsün kimsin ki sen, bu nasıl bir kibirdir ya sen hayatın her alanında hatadan münezzeh misin? Bir tanıdığım görücü usulü bir doktorla tanıştı aynı memleketli aileler tanıştı birbirine denkler görünüşte bir sıkıntı yok anlaştılar evlendiler. Herif haftasına sözlü fiziksel şiddete başlamış daha önce bir kıza tecavüz girişiminden hakkında şikayet olduğu vs öğrenildi, herifin ailesi oğullarının ne mal olduğunu bildiği halde birilerine yamamak için tabi ki paylaşmadılar bunları, kızcağız senin gibilerin zihniyetinden korktuğundan yine de yürütmeye çalışmış ama babası duyunca geldi aldı götürdü kızını. Hepsi kırk gün içinde oldu. Ne yapsaydı kız tecavüze uğramayı mı bekleseydi? Keza kendim eski eşimin bazı ahlaki zaafları olduğunu evlendikten sonra öğrendim ve önceden bilme imkanım malesef yoktu, iki yıl sonra canıma tak etti boşandım. Kontrolsüz tercihler yapıyor mu diyeceksin bana da? Sen kimsin yahu benim tercihlerimi hatalarımı sorgulayacaksın, bir de süslü süslü laflar etmiş yedik biz de. El değmemiş kız zırvalarını söyleyenlerden hiçbir farkın yok ayıp günah utan biraz, kimin ne yaşadığını bilmeden peşin hüküm veriyorsun çok büyük laflar bunlar.
Velev ki konudaki gelin namzeti de zamanında hatalı tercih yapmış olsun duygusal davranmış toyca hareket etmiş olsun, ders almış olamaz mı? Konudaki kaynana ve görümce adayı oskarlık dalavereci nesini dinlesin oğlu bu kadının? Tabi sana göre boşanmış kadın defolu tüm analar kutsal. Üfff inşallah aynı şehirde falan değilizdir diyeceğim ama sen yoksan da senin gibisi çok.