Abime ev alıp almamak, babamın kalan son parası ve yaşlılığı.

Vicdan meselesi bence. Normal sartlarda tabi ki eşit versinler veyahut miras durumunda olsa. Ama suan hayattalar ve daha çok ihtiyacı olana verilebilir. Benim de evlatlarım var ayrım yapmam ama bir bakarım düşene destek olurum diğer cocugumu da konusturmam. Tabi burada çocukların gelinin damadın tutumu yasam tarzı vs etkili. İşler o noktaya gelince malesef cirkinleşiyor. Benim eşim 11 yasından beri çalışıp hep ailesine vermiş harçlık şsteyince bile vermezlermiş para biriktiriyoruz diye. Düğünü de eşyaları fln hiç almadılar yine biz aldık ödedik. Ben işten cıkmak istedim çocuguma bakamıyorum vicdan azabım var hasta bişey olursa kahrolacagım dedim ama çıkamıyorum ve sen çıkarsan geçinemezsinz çalışmak zorundasın diyorlar. Tamam evet ama anne baba da destek olunmalı. Görümcem iki örgün mezunu ve hiç çalışmamıs şimdi düğünü de yapılacak, normalde asla karısmam aile içi işler ama simdi demezler mi eşimin çalıştıkları ne oldu o zaman hiç demedin abim de gençken hep çalışmıs diye. Yani istenmediği halde çirkinleşiyor malesef. Benim de kardesim var benim de evlatlarım var hayat herkese eşit davranmıyor, kardeslik bu kadar somut seylerle belirlenmemeli. Yani muhtemel olacak sey su: allah sıralı ölüm verirse kenardaki para ile vefat edecekler ve biz görümcemle tam ortadan paylaşacagız ama suan tüm bağlarımız kopuk eşim stresten zona çıkardı benim cocugum her gün ağlıyor yanında olmam lazım ama çalışıyorum, görümcem abisine verlmeyen para ile aldıgı çeyizlerini instagramda paylaşıyor. Böyle mi olması gerekirdi. O zaman destek olunsaydı suan ben bile canla başla kardeslerimize destek olurdum zaten ama bitti malesef. Viben de bu arada vur deyince öldürdm kus bakmayım içimdeki yaram depreşti

Allah kolaylık versin canım. Abime kenarda 100 bin altınımız var alırsan ev veririm demiştim sizinkiler biraz farklıymış. Yaşadğınız durumda farklı.

Tek duam hayırlısı olsun. Allaha bıraktım

Aileniz siz kazan kaldırmayın, o gelinden nasıl olsa fayda yok bize kız bakar ama şimdi doğrudan ev alırsak kız bize kızar diye sizin kardeşinize ev alınmasına ses çıkarmayın yol yapıyor. İlerde sizin elinize kalacakları için politik hareketler bunlar. Yoksa kenardaki para o kadar dert değil. Evi de eminim siz bir kuruş hak talep etmeyin diye oğullarının üstüne yaparlar eminim.

Evet eziliyor. Hassas noktamız o aslında.

Allah kolaylık versin canım. Abime kenarda 100 bin altınımız var alırsan ev veririm demiştim sizinkiler biraz farklıymış. Yaşadğınız durumda farklı.
Gicik oldum size ya
Bu ne saçma bir bakış açısı.
Abim memur , benden çok kazansin, karısı evde g.t büyütsün, kaos çıkarıp dursun . Kocam, ben, babam her gün sabah ayazında ise gidelim,anam yaşlı haliyle merdiven silsin.
Ama abim ev alacak diye babam varini yoğunu versin, ben kenardaki altınlarımi vereyim, babam yarım ev parası vermedi diye yıllardır hala azar işitsin.
Bu nedir ya
İyi ki bir errkek doğmuş, kıymetli

Bu bence sunshine a işlenmiş bakış açısı . Annesinin yaptığını düşünüyorum. Oğlum da oğlum kafası var. Belli etmese de sessiz sessiz yapıyor . Baba akıllı adam vermek istemiyor anne duygu sömürüsü yaptırarak verdirmeye çalışıyor . Biliyor ki vermezse bu gelin kızacak . Oğlu karısının ağzına bakan biri zaten . Oğluşum da oğluşum kafasında

Kirada olan evin kirasını iki kardeş arasında paylaştirsinlar.. abiniz de galiba nasıl olsa babamdan ev kalacak neden borca gireyim diye düşünmüş..bizim toplumda erkek çocuğa daha çok insiyatif tanıyorlar,gelin de ona güvenip o lafları ediyor galiba..kiraciyi çıkartıp abi otursa baba,anne vefatı halinde burası bizim derler,çıkmazlar,o ev onların olur artık..zaten mirasçı sıfatıyla oturacakları için kimse de çıkartamaz,davalarla uğraşacaksınız ..diğer evle emsal fiyatları eşit mi v.s bi sürü sorun çıkar..babanız kendi evini de dönüşüme soksun

Ama sizin de eviniz yokmuş, eşin ailesinin evi,sizin de bir güvenceniz yokmuş ki,abiye neden ev alsın babaniz

Aslında kendi eşi içinde durum aynı. Aile evinde oturan oğul. Kendisi her ne kadar eşim ev yapılırken ailesine yardım etmiş desede asgari ücretle ne kadar yardım etmiş olabilir?
Erkek çocuğa ev bırakma, alma düşüncesi var iki tarafta da.

Bence sadece 100 bin lira kadar altınınızı vermeniz yetmez biraz sağdan soldan borçlanıp hatta kredi çekip verin bence o kadarlık altın vermekle gelininizi mutlu etmek zor

Haklısınız

Ondan sonra herkes birbirine giriyor . Kayınvalideler doğal olarak kendilerinden kısıp yaptıkları evleri sahipleniyorlar. Bu sefer gelinler çıldırıyor. Kısır bir döngü devam ediyorum

Görümceme ev alındı. Alınırken babası tazminatını vermiş 7 yıl önce 50 bin tl kadar. Eşimde ortaokuldayken haftalık alır ustaların parasına katkıda bulunurmuş. Şuan da hala her konuda yardımcı oluyor maddi olmasa bile manevi. Buna bende dahil. Ben hiçbir zaman evide sahiplenmedim altınlarımla ev alabilecekken hayır burda oturabilirainiz denildiği için araba kredisine girdik. Şuan çıkın deseler neden diye bile sormam kendi fikirleri der saygı duyarım

Rahmetli dedemde böyleydi evet doğru söylüyorsunuz.

Ondan sonra herkes birbirine giriyor . Kayınvalideler doğal olarak kendilerinden kısıp yaptıkları evleri sahipleniyorlar. Bu sefer gelinler çıldırıyor. Kısır bir döngü devam ediyorum
Şöyle bi durum var ama papayyam ben 4 yıldır çalışıyorum ve evdeki tüm eşyaları beraber ödedik kendi eşyalarımın borcunu değil eşimin direk erkek tarafı olarak aldıklarının borcunu. Bizim borcumuz dedim ödedim. Hala da çalışıyorum. Yani paramı oğluna vermeseydim kendime ev bile alırdım bileziklerimle. Mevzu o değil mevzu kendileri yıllar önce böyle planlamışlar razılardı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…