- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 34
İyi çocuk aç değil açıkta değilse bence memur maaşıyla gayet idare ederler.Ona oluyoruz canım. Hayırlısı olsun.
yani son mesajlardan anladigim sizin de para veresiniz yokmus .hep mesajlarda gelini elestirme modundasiniz konuyu niye actiniz ki o zamanEvet maaşımız aynı nerdeyse toplamımızla abimin tek maaşı
Vicdan meselesi bence. Normal sartlarda tabi ki eşit versinler veyahut miras durumunda olsa. Ama suan hayattalar ve daha çok ihtiyacı olana verilebilir. Benim de evlatlarım var ayrım yapmam ama bir bakarım düşene destek olurum diğer cocugumu da konusturmam. Tabi burada çocukların gelinin damadın tutumu yasam tarzı vs etkili. İşler o noktaya gelince malesef cirkinleşiyor. Benim eşim 11 yasından beri çalışıp hep ailesine vermiş harçlık şsteyince bile vermezlermiş para biriktiriyoruz diye. Düğünü de eşyaları fln hiç almadılar yine biz aldık ödedik. Ben işten cıkmak istedim çocuguma bakamıyorum vicdan azabım var hasta bişey olursa kahrolacagım dedim ama çıkamıyorum ve sen çıkarsan geçinemezsinz çalışmak zorundasın diyorlar. Tamam evet ama anne baba da destek olunmalı. Görümcem iki örgün mezunu ve hiç çalışmamıs şimdi düğünü de yapılacak, normalde asla karısmam aile içi işler ama simdi demezler mi eşimin çalıştıkları ne oldu o zaman hiç demedin abim de gençken hep çalışmıs diye. Yani istenmediği halde çirkinleşiyor malesef. Benim de kardesim var benim de evlatlarım var hayat herkese eşit davranmıyor, kardeslik bu kadar somut seylerle belirlenmemeli. Yani muhtemel olacak sey su: allah sıralı ölüm verirse kenardaki para ile vefat edecekler ve biz görümcemle tam ortadan paylaşacagız ama suan tüm bağlarımız kopuk eşim stresten zona çıkardı benim cocugum her gün ağlıyor yanında olmam lazım ama çalışıyorum, görümcem abisine verlmeyen para ile aldıgı çeyizlerini instagramda paylaşıyor. Böyle mi olması gerekirdi. O zaman destek olunsaydı suan ben bile canla başla kardeslerimize destek olurdum zaten ama bitti malesef. Viben de bu arada vur deyince öldürdm kus bakmayım içimdeki yaram depreştiCok zor seyler yasiyorsunuz ama gercekten de insanlarin iki cocugu var esit olmalari gerekiyor kizin da gonlu yokmus .ben zorlanmanizi anliyorum ama gönül koymaniza cok hak veremiyorum .hani deseniz kizina verdiler bana vermediler onda hak verirdim ama esit olarak iki tarafa da bisi yapilmamis . belki ellerindeki parayi size verince kizlari gonul koyacakti ki izin vermemis kiz bilemiyorum valla .torunum olsa dunyalar feda ama kiz kardes istemezse aile napsin
Allah kolaylık versin canım. Abime kenarda 100 bin altınımız var alırsan ev veririm demiştim sizinkiler biraz farklıymış. Yaşadğınız durumda farklı.Çok benzer durumumuz var o yuzden gelin olarak kendi tarafımdan cvp yazmak istedim.
Biz de suan o durumdayız hatta bize icralar gelmeye başladı tek fark ben kamu çalışanıyım. Kızımızın ağır hastalıkları sebebi ile suan ne var ne yok sattık arabam altınlarım hep gitti üstüne suan 1 milyon borcum var ihbar icra durumunda. Zamanında bu kadar kötü değilken kayın ailemin yardımı ile ev alabiliyordum. Çok yalvardım ben ödeyecegim için vimiz yok cocugun planlı ameliyatları var ilerde hiç alamayız diye. Ama sağolsun bekar görümcem benim de hakkım var vermeezsiniz dedi abisine destek olmasına rıza gelmedi kayın ailemde benim iki çocugum var size veremem dedi ve altın olarak çok çok kar ettiler. Tabi kendisi çalışmıs biriktirmiş zorla alamayız ama ne oldu biliyormusunuz ben ev alamadım, kiralar fırladı, hastalık sebepli her muhitte oturamıyorum gidip pansuman yaptıgım için okula yakın olmak zorunda. Kazandıgım para suamn kira ve faizlere gidiyor. Eğer o zaman destek olsalardı suan bunları net sekilde yasamazdım. Ben de evlat buyutuyorum tabi ki ayrım yapılmasın ama düşene öncelik verilebilir ( gelinin keyfi çalışmaması kabul edilemez) şimdi görümcem şehir dısına uzak bir yere evlenecek, bir oğulları var burada ve hastalıkları basladı kayınpederimin yaşlılık sebepli. Allah düşürmesin kimseyi, bana da kalp yumusaklığı versin ama şimdi ben telefonlarını bile açmak istemiyorum. Hala kenarda milyonları var, oturacak evi var ve kızımında hakkı var diyorlar benim ise her gün faiz ile katlanıyor borcum. He elbet bu işin içinden cıkacagız ben okumus memur olarak oya yapmayı öğrendim geceleri tülbent yapıyorum, bu günler bitecek elbet ama ilerde kimin yüzü olabilir benden manevi destek istemeye? Herşey para değil evlat ana bababa kardes lazım insana.
Tek duam hayırlısı olsun. Allaha bıraktımVicdan meselesi bence. Normal sartlarda tabi ki eşit versinler veyahut miras durumunda olsa. Ama suan hayattalar ve daha çok ihtiyacı olana verilebilir. Benim de evlatlarım var ayrım yapmam ama bir bakarım düşene destek olurum diğer cocugumu da konusturmam. Tabi burada çocukların gelinin damadın tutumu yasam tarzı vs etkili. İşler o noktaya gelince malesef cirkinleşiyor. Benim eşim 11 yasından beri çalışıp hep ailesine vermiş harçlık şsteyince bile vermezlermiş para biriktiriyoruz diye. Düğünü de eşyaları fln hiç almadılar yine biz aldık ödedik. Ben işten cıkmak istedim çocuguma bakamıyorum vicdan azabım var hasta bişey olursa kahrolacagım dedim ama çıkamıyorum ve sen çıkarsan geçinemezsinz çalışmak zorundasın diyorlar. Tamam evet ama anne baba da destek olunmalı. Görümcem iki örgün mezunu ve hiç çalışmamıs şimdi düğünü de yapılacak, normalde asla karısmam aile içi işler ama simdi demezler mi eşimin çalıştıkları ne oldu o zaman hiç demedin abim de gençken hep çalışmıs diye. Yani istenmediği halde çirkinleşiyor malesef. Benim de kardesim var benim de evlatlarım var hayat herkese eşit davranmıyor, kardeslik bu kadar somut seylerle belirlenmemeli. Yani muhtemel olacak sey su: allah sıralı ölüm verirse kenardaki para ile vefat edecekler ve biz görümcemle tam ortadan paylaşacagız ama suan tüm bağlarımız kopuk eşim stresten zona çıkardı benim cocugum her gün ağlıyor yanında olmam lazım ama çalışıyorum, görümcem abisine verlmeyen para ile aldıgı çeyizlerini instagramda paylaşıyor. Böyle mi olması gerekirdi. O zaman destek olunsaydı suan ben bile canla başla kardeslerimize destek olurdum zaten ama bitti malesef. Viben de bu arada vur deyince öldürdm kus bakmayım içimdeki yaram depreşti
Sizin malesef babacıgının da dediği gibi öyle geline güvenipte verilmez. O konuda cok haklı. Karsılıklı caba olsa tabi ki versin diyebilirdim. Abin eziliyor sanki arada allah yardmcnz olsn hayırlı karrlar verin inşTek duam hayırlısı olsun. Allaha bıraktım
Evet eziliyor. Hassas noktamız o aslında.Sizin malesef babacıgının da dediği gibi öyle geline güvenipte verilmez. O konuda cok haklı. Karsılıklı caba olsa tabi ki versin diyebilirdim. Abin eziliyor sanki arada allah yardmcnz olsn hayırlı karrlar verin inş
Gicik oldum size yaAllah kolaylık versin canım. Abime kenarda 100 bin altınımız var alırsan ev veririm demiştim sizinkiler biraz farklıymış. Yaşadğınız durumda farklı.
Bu bence sunshine a işlenmiş bakış açısı . Annesinin yaptığını düşünüyorum. Oğlum da oğlum kafası var. Belli etmese de sessiz sessiz yapıyor . Baba akıllı adam vermek istemiyor anne duygu sömürüsü yaptırarak verdirmeye çalışıyor . Biliyor ki vermezse bu gelin kızacak . Oğlu karısının ağzına bakan biri zaten . Oğluşum da oğluşum kafasındaGicik oldum size ya
Bu ne saçma bir bakış açısı.
Abim memur , benden çok kazansin, karısı evde g.t büyütsün, kaos çıkarıp dursun . Kocam, ben, babam her gün sabah ayazında ise gidelim,anam yaşlı haliyle merdiven silsin.
Ama abim ev alacak diye babam varini yoğunu versin, ben kenardaki altınlarımi vereyim, babam yarım ev parası vermedi diye yıllardır hala azar işitsin.
Bu nedir ya
İyi ki bir errkek doğmuş, kıymetli
Ama sizin de eviniz yokmuş, eşin ailesinin evi,sizin de bir güvenceniz yokmuş ki,abiye neden ev alsın babanizKuşum ben eşimin ailesinin evinde oturuyorum. Yani şöyle onlara köye ev yapmışlar eşiminde desteğiyle burdaki eve sen geçersin demişler pay etmişler. O yüzden abim zorda olduğu için babamın üstüne olup abim oturabilir. Lakin o da sıkıntı olucak gibi düşünüyoruz.
Aslında kendi eşi içinde durum aynı. Aile evinde oturan oğul. Kendisi her ne kadar eşim ev yapılırken ailesine yardım etmiş desede asgari ücretle ne kadar yardım etmiş olabilir?Bu bence sunshine a işlenmiş bakış açısı . Annesinin yaptığını düşünüyorum. Oğlum da oğlum kafası var. Belli etmese de sessiz sessiz yapıyor . Baba akıllı adam vermek istemiyor anne duygu sömürüsü yaptırarak verdirmeye çalışıyor . Biliyor ki vermezse bu gelin kızacak . Oğlu karısının ağzına bakan biri zaten . Oğluşum da oğluşum kafasında
Bence sadece 100 bin lira kadar altınınızı vermeniz yetmez biraz sağdan soldan borçlanıp hatta kredi çekip verin bence o kadarlık altın vermekle gelininizi mutlu etmek zorAllah kolaylık versin canım. Abime kenarda 100 bin altınımız var alırsan ev veririm demiştim sizinkiler biraz farklıymış. Yaşadğınız durumda farklı.
HaklısınızGicik oldum size ya
Bu ne saçma bir bakış açısı.
Abim memur , benden çok kazansin, karısı evde g.t büyütsün, kaos çıkarıp dursun . Kocam, ben, babam her gün sabah ayazında ise gidelim,anam yaşlı haliyle merdiven silsin.
Ama abim ev alacak diye babam varini yoğunu versin, ben kenardaki altınlarımi vereyim, babam yarım ev parası vermedi diye yıllardır hala azar işitsin.
Bu nedir ya
İyi ki bir errkek doğmuş, kıymetli
Ondan sonra herkes birbirine giriyor . Kayınvalideler doğal olarak kendilerinden kısıp yaptıkları evleri sahipleniyorlar. Bu sefer gelinler çıldırıyor. Kısır bir döngü devam ediyorumAslında kendi eşi içinde durum aynı. Aile evinde oturan oğul. Kendisi her ne kadar eşim ev yapılırken ailesine yardım etmiş desede asgari ücretle ne kadar yardım etmiş olabilir?
Erkek çocuğa ev bırakma, alma düşüncesi var iki tarafta da.
Görümceme ev alındı. Alınırken babası tazminatını vermiş 7 yıl önce 50 bin tl kadar. Eşimde ortaokuldayken haftalık alır ustaların parasına katkıda bulunurmuş. Şuan da hala her konuda yardımcı oluyor maddi olmasa bile manevi. Buna bende dahil. Ben hiçbir zaman evide sahiplenmedim altınlarımla ev alabilecekken hayır burda oturabilirainiz denildiği için araba kredisine girdik. Şuan çıkın deseler neden diye bile sormam kendi fikirleri der saygı duyarımAslında kendi eşi içinde durum aynı. Aile evinde oturan oğul. Kendisi her ne kadar eşim ev yapılırken ailesine yardım etmiş desede asgari ücretle ne kadar yardım etmiş olabilir?
Erkek çocuğa ev bırakma, alma düşüncesi var iki tarafta da.
Rahmetli dedemde böyleydi evet doğru söylüyorsunuz.Bu bence sunshine a işlenmiş bakış açısı . Annesinin yaptığını düşünüyorum. Oğlum da oğlum kafası var. Belli etmese de sessiz sessiz yapıyor . Baba akıllı adam vermek istemiyor anne duygu sömürüsü yaptırarak verdirmeye çalışıyor . Biliyor ki vermezse bu gelin kızacak . Oğlu karısının ağzına bakan biri zaten . Oğluşum da oğluşum kafasında
Şöyle bi durum var ama papayyam ben 4 yıldır çalışıyorum ve evdeki tüm eşyaları beraber ödedik kendi eşyalarımın borcunu değil eşimin direk erkek tarafı olarak aldıklarının borcunu. Bizim borcumuz dedim ödedim. Hala da çalışıyorum. Yani paramı oğluna vermeseydim kendime ev bile alırdım bileziklerimle. Mevzu o değil mevzu kendileri yıllar önce böyle planlamışlar razılardı yani.Ondan sonra herkes birbirine giriyor . Kayınvalideler doğal olarak kendilerinden kısıp yaptıkları evleri sahipleniyorlar. Bu sefer gelinler çıldırıyor. Kısır bir döngü devam ediyorum