- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abinin para yollaması yanlış baban niye yollamadı evlilikte gelinler sevmiyor eşlerinin kendi ailesine para yollamalarını ,genel olarak öyle
Simdi kimse kendini kandirmasin. Aylik 20.000 tl kazanciniz olsa, burda paristen canta almam diycek birini tanimiyorum.
eğer abiniz babnızdan habersiz sadece kendi kazancından gönderiyor olsaydı şirket babnızın olmasaydı .... yengeniz sonuna kadar haklı derdim kimse kardeşine bakmak zorunda değil hele ki eşi rızası yok ise (forumdaki bir çok kadın kocasının böyle birşey yapmasına sessiz kalmazdı).ama sizin durumunuz çok farklı bu abinizin çok kazanması ile ilgisi yok durumunuzun sanırım babanız böyle bir şey yapmasını istemiş olabilir aranızda yaşadıklarınızdan ötürü kendisi değil ama abinize verdirtiyor.eğer bu konusma geçerken babanız konusmasaydı böyle düşünmekte haklısnız oysaki babanız gayet net ifade etmiş yengenize durum açıklanmış onun canı sıkılmış çünkü haksız görülmüş bunda pekte önemsenecek birşey yok bu arada eğer iki insan birbirini gerçekten seviyorsa aileler kendilerini parçalasa da ayrılmazlar. bahane olmuşsunuz benceMerhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.
Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.
Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra islerin zaten benim babamin parasiyla kuruldugunu ve aile sirketi oldugunu dusunerek kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?
Bu arada yengem dedigime bakmayin benimle yasit kendisi...
Onemli not: ailem maddi sorunlarim oldugunu bilmiyor, farkli sehirlerdeyiz ve ben onlara yansitmiyorum. Abim de bu 500 lirayi kardesimin de hakki var diye ya da ihtiyacim olduğunu dusundugunden degil, kizima oyuncak giysi vs hediyeler almak istediginden gonderiyor, hatta bazen arayip bu ayki gonderdigimle bisiklet al, top atan fillerden al v.s. diyor. Ayni şehirde olsak daha fazlasini alirdi eminim cunku eli cok aciktir. Ve onlarin yasam standarlarinda 500 lira cok dusuk bir meblag onlar icin. Bir ayakkabi parasi gibi... yani her ay benden bir hediyesi olsun mantigiyla gonderilen bir sey.
Herkes babamin yardim etmemesine takilmis, gemiste yasanan bazi durumlar var cok uzun hikaye, olmasaydi da yardima ihtiyacim oldugunu düşünmüyor, olunce onlara kalacak nasilsa diye düşünüyor muhtemelen. Zaten ben de kimseden yardım beklemiyorum, muhtac degilm, ac acikta degilim. Cok kotu durumda olsam girer calisirim.
Simdi kimse kendini kandirmasin. Aylik 20.000 tl kazanciniz olsa, burda paristen canta almam diycek birini tanimiyorum.
eğer abiniz babnızdan habersiz sadece kendi kazancından gönderiyor olsaydı şirket babnızın olmasaydı .... yengeniz sonuna kadar haklı derdim kimse kardeşine bakmak zorunda değil hele ki eşi rızası yok ise (forumdaki bir çok kadın kocasının böyle birşey yapmasına sessiz kalmazdı).ama sizin durumunuz çok farklı bu abinizin çok kazanması ile ilgisi yok durumunuzun sanırım babanız böyle bir şey yapmasını istemiş olabilir aranızda yaşadıklarınızdan ötürü kendisi değil ama abinize verdirtiyor.eğer bu konusma geçerken babanız konusmasaydı böyle düşünmekte haklısnız oysaki babanız gayet net ifade etmiş yengenize durum açıklanmış onun canı sıkılmış çünkü haksız görülmüş bunda pekte önemsenecek birşey yok bu arada eğer iki insan birbirini gerçekten seviyorsa aileler kendilerini parçalasa da ayrılmazlar. bahane olmuşsunuz bence
Bence abin yengeni zaten sevmemiş para bahanesi temeli çürükmüs bu evliliğin
aylık kazancı 20bin olan birinin500 liralık yardımının söz konusu olmasına takıldım ben boşanmaya kadar vardıysa sorun daha büyük olmalı
Baska sorunları vardi zaten ama bunun lafini da edince olay patlamis, abim yarin dava aciyor.