• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim, yengem ve ben...

Öncelikle çok üzüldüm, vebal altında kalmak zor.
Benim de ailemle ilgili bir konum vardı. Para konusu tatsız bir konu... Şahsen ben eşlerin ailelerine yardım etmesine karşı değilim. Ama ancak ve ancak kendi ailesinin ihtiyaçlarını karşılayıp para artırabiliyorsa yapılmalı yardım. Sizin durumunuzda da öyle olduğu görülüyor.
O vakit üzülmeye kendinizi paralamaya değmez...
Tuzu biberi olmuş ayrılık için bu mevzu.

"Kocam kardeşine para gönderiyor, yardım" konularına yazdığımın aynısını yazıyorum buraya da: Siz kardeşsiniz, sizin ihtiyacınız varsa ağabeyinizin elinden geleni yapması gerekir. Nitekim yapıyormuş da. Yengeniz boş konuşmasın. Siz de kendinizi üzmeyin.

Teşekkürler arkadaşlar cogunuz beni anladiniz ve rahatlattiniz. Hakli bulana da haksiz bulana da saygi duyuyorum.

Ben de yengeme asla siddetle kizamiyorum, kimbilir ne hayallerle evlendi ama evliligi boyunca hic sevgi gormedi, ihanet, siddet yoktu ama hep bir ilgisizlik... bu da onu kiskirtip olur olmaz her seye saldirmasina neden oldu, diyorum ya kediyi bile kiskandi onunla ilgilendigin kadar benimle ilgilenmiyorsun diye, hatta bir gun hepimizin icinde keske beni de o kediyi sevdigin kadar sevseysin dedi abime, abimin cevabi hakeden sevilir oldu, cok agir seyler bunlar bir kadin icin :( bosanacaklari asikardi da sonunda kabak bana patladi...

Ama bazi arkadaslar da hemen her konuda zaten sirf konu sahibine muhalefet olsun diye yaziyor, cevap verip prim yaptirmamak lazim da iste...

Bence yengeniz hakli.
Abinizin durumu ne kadar iyi olursa olsun, babaniz sermaye de vermis olsa abiniz yengenizin rizasi olmadan para vermemeli.
Kimse kimseye abi bile olsa her ay 500 hediye parasi gondermez, bunun adi duzenli yardimdir.
Ayrica babaniz abinize bu kadar altyapi kurarken sizi neden hesaba katmamis.
Anlasilan babanizin durumuda iyi o neden torununa her ay duzenli hediye parasi gondermiyor.
Babamin benim durumumdan haberi yok diyorsunuz, oda ayri tuhaf.
Cidden cok muhtac durumdasinizdir o zaman abiniz yardim etsin ama siz kendiniz yazmissiniz zaten ihtiyac degil hediye diye, yengeniz bunu neden anlasin, anlayis gostersin.
Abinizin yuvasina giren para pekala yengenizi ilgilendirir.

Abisinin de aklı mantığı vardır herhalde.
Al bu sana yardım demez de, işten çıktığını bildiği için "yeğenime hediye" adı altında veriyordur.
Kimsenin mecburiyeti yok elbette ki yardım etmeye ama kendisi 10 bin lira kazanıp, karısı 6 bin lira çanta takıp "kardeşine" ayda 500 lira yardımı çok gören insana da insan demem.

İçinizi sıkmanıza gerek yok, zorla alıyor değilsiniz ve yenge sonuna kadar haksız. Okudum yorumları aslında bahsettiğiniz bir aile şirketi değil sizin bir hakkınız yok ama ben yine de yenge haksız diyorum. Giymeyiversin Paris'ten ayakkabı, ölmez. Ne zaman aile bağlarımız bu derece çöktü bilmem. Bahsedilen herhangi biri değil, kardeş. İnsanın bir eli yağda bir eli balda olup kardeşi sıkıntıdayken nasıl rahatça yer anlamam. 1 ekmeğim olsa yarısını kardeşime veririm yani.

Almam canım. Ben kolumda 6binlik çantayla gezerken, insanlar asgari ücretle ev geçindirecek, bende insanım diye dolaşacağım öyle mi? 6 bin liraya neler yapılır. Kalsın yani.
Ama o asgari ücretlilere yardım yaparım dememiştiniz ki, onların yatı katı seyahat imkanı da yok:)

Konumun kapatilmasini rica ettim.

Son kez yazayim, bu kafayla gittigi icin 8 senedir kendini sevdiremedi, sonra da bir kedi kadar degerim yok diye agladi durdu...
yine bu kafa yuzunden simdi de yuvasi yikiliyor.

ne ben onun 500 Lirasına muhtactim, ne de o 500 liraya takacak kadindi, sorun sadece kendisi disinda herkese deger verilip ona verilmemesiydi. Mantikli dusununce insan da biraz kendi degerini kendi belirler gibi geliyor bana. Kendi sonunu kendi hazirladi yani...

yillarca kendi parami kazandim esim bir gun nereye harcadigimi sormadi, sorsa boyunun olcusunu alirdi... evin sorumluluklarini yerine getirdikten sonra parami ne yapacagima kimse karisamaz, karismamali da...

Sonucta yengenizi mGdur etmiyorsa,soylediginiz gibi zenginlermis,huysuzluk yapmasin yengeniz derim.ben gorumcelerime esim bir sey aldiginda asla paralarini alma sen ode derimmm.bende asla almam.annesindende babasindan da.
Kardeslik cok guzel bir sey,keske durumumuz cok iyi olsa da herkez birbirine yardim etse.yinede yengenizle siz konusun.guzellikle.uzukdugunuzu soykeyin.bosanmasinlar.

Ama o asgari ücretlilere yardım yaparım dememiştiniz ki, onların yatı katı seyahat imkanı da yok:)

Yardım gizli yapılır, bu yüzden yardım yaparım diye söylememe gerek yok. :KK66: Ayrıca doğacak çocuklarımı ve onların geleceğini düşünerek yapacağım yatırımlarda beni ilgilendirir. Tabi yapacağım seyahatlerde öyle..

Sizde suan belalti vuruyorsunuz, bundan onceki yorumlarinizda ah yazik abim kedi kadar deger vermiyor diyerek uzulurken, son mesajinizda bu kafa yuzunden bir kedi kadar sevilmiyor demeniz ne kadar tutarli.
Kusura bakmayin ama siz de yengenizi sevmiyor ve o parayi hak goruyorsunuz kendinizde. Neyse...

Sizde suan belalti vuruyorsunuz, bundan onceki yorumlarinizda ah yazik abim kedi kadar deger vermiyor diyerek uzulurken, son mesajinizda bu kafa yuzunden bir kedi kadar sevilmiyor demeniz ne kadar tutarli.
Kusura bakmayin ama siz de yengenizi sevmiyor ve o parayi hak goruyorsunuz kendinizde. Neyse...

yengemi sevdiğimi söyledim mi hiç? üzülüyorum dedim hep, kendi etti kendi buldu ama bu ona üzüldüğüm gerçeğini değiştirmez.

Back
X