• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim, yengem ve ben...

Ben sizi haklı buldum. Babanizin yardim etmesi daha dogru tabi ki ama belki aranizda burada bahsetmemis oldugunuz baska problemler vardir ve o yuzden yardim etmiyordur. Madem maddi durumu cok cok iyi tabi ki yardim etsin. Kardeş bu ya ne demek abinin ustune duşmez. Hic takilmayin o bardak doluymuş zaten size para gondermesi taşiran son damla olmuş. Hayirlisi olur bosanmalari bence oyle bir kadinla hayat mi gecer..

konu sahibi zaten hak talep etmiyor ki
ne abiden ne babadan

dayı sı yeğenine geliri yettiğince kardeşinin de hakkı var diye ayda 500 tl para gönderiyor
bence yenge sorunlu

Aynen oyle, derdimi anlatamadim. Evet maddi sorunlarim var ama ac degilim acikta degilim. Kimseden tek kurus yardim istemedim istemem de. Yeter ki benim evimde huzurum olsun, gerisi bos.
Abim kizimin dogumunda geldi altini takti sonra bundan sonra her ay harclik gondereyim zeynep e biseyler alirsin dedi ben gerek yok falam dedim sus kiz yegenimle arama girme dedi ben de iyi peki dedim. Acikcasi 500 liranin lafinin edilecegini bile dusunmemistim. Dusunsem kabul eder miydim, 500 lira icin butun sulalenin diline düşürdü beni, kardesine para yediriyor ondan ayriliyorlar oldu adı. Son kavgada benim adim gecince ihale bana kaldi yani...

Aynen oyle, derdimi anlatamadim. Evet maddi sorunlarim var ama ac degilim acikta degilim. Kimseden tek kurus yardim istemedim istemem de. Yeter ki benim evimde huzurum olsun, gerisi bos.
Abim kizimin dogumunda geldi altini takti sonra bundan sonra her ay harclik gondereyim zeynep e biseyler alirsin dedi ben gerek yok falam dedim sus kiz yegenimle arama girme dedi ben de iyi peki dedim. Acikcasi 500 liranin lafinin edilecegini bile dusunmemistim. Dusunsem kabul eder miydim, 500 lira icin butun sulalenin diline düşürdü beni, kardesine para yediriyor ondan ayriliyorlar oldu adı. Son kavgada benim adim gecince ihale bana kaldi yani...

ihale sana kalmamış aslında her şer de bi hayır vardır derler ya .. öyle olmuş buda biraz abin hakkında hayırlısı neyse o olsun inş. sen de abine destek olmaya bak kendini suçlama boşu boşuna herşey olcağına varıyor inş o kadın yakanızı cidden bırakır

Ben sizi haklı buldum. Babanizin yardim etmesi daha dogru tabi ki ama belki aranizda burada bahsetmemis oldugunuz baska problemler vardir ve o yuzden yardim etmiyordur. Madem maddi durumu cok cok iyi tabi ki yardim etsin. Kardeş bu ya ne demek abinin ustune duşmez. Hic takilmayin o bardak doluymuş zaten size para gondermesi taşiran son damla olmuş. Hayirlisi olur bosanmalari bence oyle bir kadinla hayat mi gecer..

Evet babamla baska mevzularimiz da var ve gercekten ailemden kimse de maddi yardima ihtiyacim oldugunu dusunmuyordur. Cunku cok farkli yansittim hep. Kendimi muhtac gostermedim.
zaten muhtac da degilim, ac acikta degiliz bir sekilde ay sonunu getiren insanlariz oyle borc bataginda falan degiliz ki...

ihale sana kalmamış aslında her şer de bi hayır vardır derler ya .. öyle olmuş buda biraz abin hakkında hayırlısı neyse o olsun inş. sen de abine destek olmaya bak kendini suçlama boşu boşuna herşey olcağına varıyor inş o kadın yakanızı cidden bırakır

Abim de sutten cikmis ak kasik degil aslinda... sevmedi sevmek icin caba gostermedi, 8 sene ite kaka devam ettirdiler, tatilde bile butun gun uyur karisiyla ilgilenmez, kadinin tek derdi onun yuzugu bunun takisi zaten... ikisi de haksizdi ya da uyumsuzlardi diyelim.

Abim de sutten cikmis ak kasik degil aslinda... sevmedi sevmek icin caba gostermedi, 8 sene ite kaka devam ettirdiler, tatilde bile butun gun uyur karisiyla ilgilenmez, kadinin tek derdi onun yuzugu bunun takisi zaten... ikisi de haksizdi ya da uyumsuzlardi diyelim.

Bos ver herkes kimin ne oldugunu biliyor

sacmalik benim abimde annemme babama yardim eder esimde annesine babasina yardim eder hatta ben derim sunu kendime sunu anneme aliyorum diye kayinvalidemden icin ne var yani alsa verse niye bu kadar sorun eder bazi insanlar anlamam sonucta rabbim onun bereketini veriyo bence kendinizde suc bulmayin bu bazi insanlarin yapisinda var abinin durumu kotu olsa anlarim ama iyiymis ne yani verse hemde yengeniz sadece para icin yuvasini yikabiliyosa birakin yiksin sizde hic uzulmeyin bugun olmazsa yarin kacinilmaz sonuc zaten

Olay karmaşık.Herkes haksız.Yapılan kabalama bir uygulama.Yenge çingenlik etmiş ayrı.Baba oğlına işyeri açmış.Kızına açmamış.Abi maaşa bqğlamış ama şirket payı diye veriyorsa zaten para vermesi farz gibidir..Ama şirket payı demiyor..Yardım hediye bağşiş..Belirsizlik var.Belirleme yapmalılar..Şirket payı değilse hiç değilse zekat zamanı toplu olarak zekat versin..Ay nebilim okadar varlık görmediğim için hayal etmesi zor..Burda bir konu açıldı.Kızın nişanlası bir konuya sorun çıkarmış.Kız kendi parasını katmış.kızkatdeşi için de babası tazminatını katmış ortak ev almışlar..niye kızkardeş kendi kazandığını katmamış.Nihayetinde yarıyarıya masraf etmişler..Ben buna damatın karışmaya hakkı yok demiştim sanrım.Ona benziyor..

Senin acindan bakinca sen haklisin tabi canim
Ama yengen tarafından bakinca, babanin verdiği sermayey calisip fazlalastirip kendi emeği olduğunu düşüyor olabilir. Bundan dolayı para göndermek istemiyor belki.

Bizim ihtiyacımız olduğu için bugün erkek kardeşim para gönderdi Allah razı olsun.Onun ihtiyacı olduğunda da annem napar eder yollar ne onun eşi sorun etti bunu ne biz. Aynı şekilde lazım olursa onun eşinin ailesine de yardımları oluyor böyle şeylerin lafı olmaz kardeşliğin aile olmanın bir anlamı olmalı üstelik o para onlara dokunmayacak bir mevlaysa yengen cidden hasetliğinden histerikliğinden öyle davranmış siz hiç üzerinize alınmayın bence. Boşanıyorlarsa da bunun size gönderilen 500 tl ile alakası yok haklarında hayırlısı neyse o olsun.

Hiç üzme kendini her şey olacağına varır seninle hiç ilgisi yok zaten anlattığın gibi uyumsuzlarmış.
Ne biçim gelinler var anlamıyorum benim eşiminde büyük ablasının kızı üni okuyordu bizde 4 sene her ay düzenli para gönderdik şimdi bitirdi çalışıyor. Ama ben bir günden bir güne demedim niye yolluyoruz diye hatta zorda olduğumuz zaman bile ilk onun parasını gönderttim. Böyle şeylerin lafı edilir mi ediliyorsa o evlilik evlilik değildir zaten. Sen üzme canını hiç

Yalniz şöyle bir durum var; evet durumlari cok iyi ve yapilan desteğin sozu bile edilmemesi gerekirdi FAKAT yanlis anlasilan bir durum var. Abisi aile sirketi isletmiyor. Babasi abisinebir is acmis o isi buyutmus ve kazanci yalnizca kendine ait. Hak talep etmek sacma olur.

Baba dan beklenecekse beklenir.

Ikinci olarak 500 tl.yi küçük görüyorsunuz madem keskr bunun icin yuva yikilmasaydi.

Sevgi ve ilginn olmadigi yerde yengede para harciyor, ne yapsin ? Pahali giyinecek tabi para varsa.

burda bazı parçalar sanki havada kalmış o yüzden yengeyi çok da suçlayamıyorum. İş aile şirketi değil abinize açılmış bir iş orada malesef hakkınız yok ayrıca 500tl az bir para değil kazancı ne olursa olsun. Tabiki yeğenine birşeyler almak ister herkes ama keşke aileyi bozmasaymış bu durumlar.

Olaya iki tarafli bakmak lazim, hem haklisiniz hem haksiz, yengeniz hem hakli hem haksiz... Yani babaniz abinize is kurmasi icin yardimda bulunmus, abiniz isi kurmus ve allah yürü ya kulum demis isleri iyi gitmis, babanizin aile sirketi demesi yanlis, babanizin altinda calissaydi dogru olurdu... Yengeniz abinizle evli yani gelire ve gidere tabiikide karisma hakki var... Haaaa abiniz icin cok ufak bi meblag ve icinden gelerek kardesine veriyor bu ayri, ama esinin rizasini almasi gerekir... Yengenizin bukadar iyi durumdayken kendileri icin ufak bi miktar icin sorun cikartmasi karaktersizlik.... Babaniz evlatlarina esit davranmak istiyorsa, Ogluna yaptigi yardim miktarinin aynisini kizlarinada vermeliydi, aklini kullanip isi ilerleten (abiniz gibi) zaten karli cikardi, haaa yürütemeyende kendi sucu, kalkip alin teriyle isleri büyütenin hakkindan aile payi diye hak talep edemez... Madem sorun oluyor, yardim etmiycek babaniz hicbirinize kendi kazancindan pay verirse verecek yada gercekten bi aile sirketi kuracaksiniz hepiniz esit sekilde katkida bulunup (calisarak) kazancida paylasacaksiniz.... Ufak bi miktari size kiskanclik yapip cok görmekte fesat bi yenge olsada, esinin yani kendi ailesinin parasinin bi miktarinin verilmesine karismasindada gayette hakli bi yenge bence...:KK14:

Farzedelim aile sirketi degil (ki oyle, babam acti abim isletiyor, kazancinin tamamini kendi aliyor, babam acmasa kim 23 yasinda askerden gelip 5 kurussuz 750 bin tl sermayeli oto galeri acabilirdi ki?) insan ayda ortalama 20 binle 50 bin arasi bir kazanca sahipken ayda 500 liralik hediye alamaz mi yegenine?
Ben 100 kere yazdim yine yazayim, abim benim paraya ihtiyacim oldugunu dusunse ayda 500 degil 5000 lira gonderirdi, bunu sadece hediye parasi olarak gonderiyor, ve abim 500 yerine 50 lira da 5000 lira da gonderse yengem bunu sorun ederdi. Cunku adami kedisinden bile kiskaniyor, onun mama parasina bile laf ediyor oyle bir tip... zaten oturun 1 saat konusun tek muhabbeti alisveris taki toka dedikodu... bilmemkimin tektasi sahteymis, bilmemkim pazardan giyiniyormus v.s.

Benim cocuguma lcw den giydiriyorum diye, ben asla cocuklarima boyle basit seyler giydirmem, insan basit giyindikce basitlesir demis insan bu, yani el kadar cocuga bile kulp takiyor basit giyiniyor basit diye :KK43:

Eltim intihar etsin o zaman, kaynim hem kizkardeslerine hem ailesine maddi destek oluyor yillardir. Usletik eltim de calisiyor meslektaslar, cocuk doktoru ikisi de...
Bilmiyorum belki ben paraya deger veren bir insan olmadigim icin aklim almiyor bazi yorumlari, gercekten benim aylik 50 bin lira kazancim olsa birakin yegenlerimi hic tanimadigim onlarca cocugu okuturdum...
boyle seylerin lafi edilmez ama 7 sene calistim ben 2500 lira maas alirken her ay 250 lira bagis yaptim cydd ne. Hic tanimadigim cocuklara... Esim asla karismadi karisamazdi da benim param benim emegim istedigime yardim ederim...

Ne kadar geri zekali insanlar var yaa ailesine ,cocuguna yetecek paran varsa yegenine para vermek dogru ama yoksa bence yanlis burdada 30 bin gelirden bahsediyoruz 500 neki hayatimda amcalarimda n bir kurus almisligim yok bende onlara amca diyemiyorum dememde yolda gorsem suratimi ceviririm.
cunku o zor gunlermzde bize sirtlarini donduler.
pelin- pelin- seni cok hakli buluyorum uzulme bence ..
esimde ailesine yegenine ablalarina para gnderr konusmam hakkimda yok karnim ac degil cok sukur gndersn..

Iyi de ben ne babamin ne abimin parasini istemiyorum ki...

Bazi yorumlar sanki ben muhtacmisim abim bana ayda 500 lira sadaka veriyormus gibi yapilmis :( 500 liraya muhtac olsam girer calisirim elim ayagim saglam, meslegim var, neden sadaka dileneyim insanlardan :(

Adam yegenime 500 lira gonderyim her ay biseyler al benden dedi, ilk mesajimdan beri yaziyorum bunu. Neden anlasilmak istenmiyor? Benim gelirim 10 bin lira da olsaydi abim yegenine hediye almak isterdi... benim durumumla alakali degil ki bu...

Farzedelim aile sirketi degil (ki oyle, babam acti abim isletiyor, kazancinin tamamini kendi aliyor, babam acmasa kim 23 yasinda askerden gelip 5 kurussuz 750 bin tl sermayeli oto galeri acabilirdi ki?) insan ayda ortalama 20 binle 50 bin arasi bir kazanca sahipken ayda 500 liralik hediye alamaz mi yegenine?
Ben 100 kere yazdim yine yazayim, abim benim paraya ihtiyacim oldugunu dusunse ayda 500 degil 5000 lira gonderirdi, bunu sadece hediye parasi olarak gonderiyor, ve abim 500 yerine 50 lira da 5000 lira da gonderse yengem bunu sorun ederdi. Cunku adami kedisinden bile kiskaniyor, onun mama parasina bile laf ediyor oyle bir tip... zaten oturun 1 saat konusun tek muhabbeti alisveris taki toka dedikodu... bilmemkimin tektasi sahteymis, bilmemkim pazardan giyiniyormus v.s.

Benim cocuguma lcw den giydiriyorum diye, ben asla cocuklarima boyle basit seyler giydirmem, insan basit giyindikce basitlesir demis insan bu, yani el kadar cocuga bile kulp takiyor basit giyiniyor basit diye :KK43:

Eltim intihar etsin o zaman, kaynim hem kizkardeslerine hem ailesine maddi destek oluyor yillardir. Usletik eltim de calisiyor meslektaslar, cocuk doktoru ikisi de...
Bilmiyorum belki ben paraya deger veren bir insan olmadigim icin aklim almiyor bazi yorumlari, gercekten benim aylik 50 bin lira kazancim olsa birakin yegenlerimi hic tanimadigim onlarca cocugu okuturdum...
boyle seylerin lafi edilmez ama 7 sene calistim ben 2500 lira maas alirken her ay 250 lira bagis yaptim cydd ne. Hic tanimadigim cocuklara... Esim asla karismadi karisamazdi da benim param benim emegim istedigime yardim ederim...
Canim abine cok uzuldum bilmem ama bu seyleri cadirda olsa yasarim demeli bir insan tek tasa bakmamli yengeni allah islah etsin ..

Abinin para yollaması yanlış baban niye yollamadı evlilikte gelinler sevmiyor eşlerinin kendi ailesine para yollamalarını ,genel olarak öyle

Back