• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim, yengem ve ben...

Ay brak bosansinlar abin kurtulsun..

Ben seyi merak ettim eski sevgiliden hic ses cikti mi yani askerde terk etmis ya sebebi neymis..
Abin askerligini bitirince direk baskasiyla evlenmis kizla hic gorusmediler mi sorun nedir diye..
4 yil gecirmisler birlikte nebilim garip geldi aklima takildi.

Bu arada yengenin zerre laf etme hakki yok.
Aile sirketiyse baya abinin kazandiginin 1/20 degil hakkin daha fazlasidir..
Sen buna ses etmedigin icin minnet duyacagina birde cocugumun rizki diyorr pehh..

Abim uzun donem yapti askerligini kiz o esnada baskasinsan hamile kalip apar topar evlendi... bunun ustune abim de gozunu kapatip evlendi heralde...

Merhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.

Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.

Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra islerin zaten benim babamin parasiyla kuruldugunu ve aile sirketi oldugunu dusunerek kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?
Bu arada yengem dedigime bakmayin benimle yasit kendisi...
baban şunu söyleyene kadar kendi çıkarıp yardım etseydi sana.
madem bu kadar variyetli ve kızlarının da pay almasını istiyor abin üzerinden değl kendi üzerinden verseydi.
yengenin ise abinle başkaca da sorunları varmış bu da tuz biber olmuş.
yengen ,eşinin kazancını kendi evinin kazancı olarak görür,sermayeyi filan hesaba katmaz,direk onların rızkını yediğini düşünür.bu %99 böyle yorumlanır çoğunlukla.kk da da çok görürüz böyle olayları.
yengenin yaptığına haklı veya haksız demiyorum sadece onun bakış açısının böyle olması şaşılacak bir durum değil bence.
en başından hatalı olmuş bu yardım meselesi.

Merhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.

Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.

Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra islerin zaten benim babamin parasiyla kuruldugunu ve aile sirketi oldugunu dusunerek kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?

bırakın boşansınlar.500 dediğin ne ki elbette verecek.abinin yolu açık olsun

Babası yardım etmiyorsa kalkıp ta gelinine laf söylememeli çalışmıyor diye eşinin kazandığında söz hakkı yok mu yengenin?
iyide arkadaşım babası yardım etmiyor bu ap açık belli..
sizin olaki bir kardeşiniz var ve babanız onu görmezden geliyor
Kardeşiniz zor durumda ve atıyorum aylık geliriniz 10 bin çıkarıpta bir 500 tl vermezmisiniz?
verdiniz ve eşiniz izin vermiyor ne yapardınız? Kardeşlik kavramı benim için bu kadar basit değil..

Ilk mesaji mi guncellesem ne yapsam :)
Ailem maddi sorunum olduğunu bilmiyor ayri sehirlerdeyiz. Abim 500 lira cocuga harclik gönderiyor. Onun gozunde oyuncak ivir zivir parası bu. Velhasil ben de tamamini cocugun ihtiyaclari icin kullandim hep.

Bence tartışılması gereken konu babanız olmalı.Oğlunun bu kadar kazançlı iş kurmasına vesile olurken kendi kızını,torununu es geçmesi çok kötü.Allah abinizi o kadından kurtarsın inş. ama sizin isminiz karışmasa daha iyi. Alsın turşusunu kursun yengeniz 500tl nin

Merhaba,

Bence isabet olmuş boşanmaları. Kendini suçlama eminim abin için daha hayırlı olacaktır. Böyle bir kadınla bir ömür geçer mi ya.. Allah gözünü doyursun ne diyim, altınlarıyla mutludur o zaten, abine gerek yok..

Ilk mesaji mi guncellesem ne yapsam :)
Ailem maddi sorunum olduğunu bilmiyor ayri sehirlerdeyiz. Abim 500 lira cocuga harclik gönderiyor. Onun gozunde oyuncak ivir zivir parası bu. Velhasil ben de tamamini cocugun ihtiyaclari icin kullandim hep.

500 tl yerine 5 kuruş verseydi bile bu kadın sorun çıkarırdı.

Neden boşaniyorlar? Diger sebepler ne?

Yengemin surekli gezmesi, abimin play station oynaması, yengemin annesinin hayatlarina burnunu sokmasi, her seyin kavga konusu olmasi, yengemin asiri kiskancligi, abimin ilgisizligi ve sevgisiLigi

Kesinlikle oyle, bunların lafini etmek cok cirkin belki ama yengemin bir cantasi 6-7 bin lira ve her gune ayri canta ayakkabi giyer, 500 lira bir aksam yemegine odedikleri para bu insanlarin...

Zaten abim sana hakkini vereyim diye degil yegenime biseyler alirsin diye gonderiyordu onu da. Babamla alakali bir durum ya da benim maddi durumuma katki amacli degildi
yeri geliyor 1 tl bile bulamadığımız günler olabiliyor
Veren ALLAH alırda..
bu nasıl bir şeydir ben hiç anlam veremeyeceğim...
Ayrıca maddi durumunuza katkı içinde olabilir bu kimseyi ilgilendirmez ki
Abi- kardeş arasında olan bir şeydir..

Kk'nın kadınlarına hayranım burada bir çok konu açıldı
iyide arkadaşım babası yardım etmiyor bu ap açık belli..
sizin olaki bir kardeşiniz var ve babanız onu görmezden geliyor
Kardeşiniz zor durumda ve atıyorum aylık geliriniz 10 bin çıkarıpta bir 500 tl vermezmisiniz?
verdiniz ve eşiniz izin vermiyor ne yapardınız? Kardeşlik kavramı benim için bu kadar basit değil..
Beni tanımıyorsun kardeşlik bu kadar basit değil falan diyerek laf sokmaya çalışma düşüncene saygı duyuyorum ama senin gibi düşünmüyorum. Geliri o kadar çok olan biride 500 tl için çocuklarımın rıskı demez bilmediğimiz şeyler olabilir konuyu tek taraflı yorumlamamak gerekir. Hoşçakal...

Abim uzun donem yapti askerligini kiz o esnada baskasinsan hamile kalip apar topar evlendi... bunun ustune abim de gozunu kapatip evlendi heralde...
Oww durumlar kotuymus..

Canim benim hiiic kafana takma..
Baban o parayi abine degilde sana verseydi yengen ortaligi dagitirdi vay efendim o baba parasiyla acti orasi aile sirketi bizede para duser o sirketten diye...
Hiiiic uzulme umurundada olmasin ve o 500 tl resmen sadaka gibi abinin kazandigi paranin yaninda..
Senin hakkin cok daha fazlasidir emin ol.

Son düzenleme:
Eger kit kanaat geciniyor olsalardi tepkisi hakli olurdu. Ama gayet varliklilar. Bir dedigi iki olmuyorsa sadece kiskancliktir bu. Keske benim esim de zengin olsa ben de gorumcemi okutsam o kadar isterim ki... Esimin babasi zor geciniyor cunku. Siz icinizi ferah tutun. Zaten hava atmak icin paraya kiymet veren acgozlu biriymis. Babaniz da verebilirdi ama abinizin icinden gelmis. Ne guzel kardeslik.. Allah hayirlisini nasip etsin abiniz ve esi icin.

Benim eşimin de kendi işi.kendimizi gecindirecek kadar kazandığı halde eşim üniversitede okuyan yegenine her ay burs verir.fakir degiller evleri falan var ama ben ses cikarmadigim gibi bilmemezlikten gelirim.cunku eşimi tanırım yorum yapsam hem karşılıklı kiriliriz hem de o para beni ne zengin eder ne fakir huzur bozmaya değmez.yengeniz de o kadar para için boşuna huzurunu bozmuş...

Geliri bu kadar büyükken 500 liranın lafı mı yapılır ya? Ben 6000 lik ayakkabı giyicem ama gözüm hala 500 lirada olacak. Bencede boşansın abiniz. Benim eşimde yeğenlerine harçlık verir abisine yardım eder bazen ki kaynımın asla borcu bitmez ama karışmam. Bizim ihtiyaçlarımızı eksik bırakmadığı,rızkımızı bölmediği sürece sorun yok.

Kk'nın kadınlarına hayranım burada bir çok konu açıldı

Beni tanımıyorsun kardeşlik bu kadar basit değil falan diyerek laf sokmaya çalışma düşüncene saygı duyuyorum ama senin gibi düşünmüyorum. Geliri o kadar çok olan biride 500 tl için çocuklarımın rıskı demez bilmediğimiz şeyler olabilir konuyu tek taraflı yorumlamamak gerekir. Hoşçakal...
ben kendim için söyledim hanfendi size kesinlikle bir yorum yapmadım iyi okursanız yazdıklarımı..
Hiç bir şey tek taraflı değildir bunda hem fikirim ama para mevzusunu ,üstelikte varken, sorun etmeye ben anlam veremem
iyi akşamlar, iyi forumlar arkadaşım..

Kadın geziyor, istediği gibi harcıyor, eksiği yok fazlası var, babanın açtığı şirketten iyi kazanan bi abi kızkardeşine para yolluyor, gayet mantıklı. Ben yanlış bişi göremedim. Ben sürekli internetten bişiler ısmarlayıp abimin işyerine yollatıyorum kapıda ödemeli olarak. Bu benle abimin arasında olan bişi karısı karışamaz.
Anlattığın kadarsa bu kadın bırak boşansınlar, görgüsüz biriymiş demekki.

Şirket gerçekten aile şirketi ise yenge haksız.

Back