Merhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.
Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.
Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra islerin zaten benim babamin parasiyla kuruldugunu ve aile sirketi oldugunu dusunerek kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?
Bu arada yengem dedigime bakmayin benimle yasit kendisi...