• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim, yengem ve ben...

abinin durumu iyiyse kardeşine para vermesinde tabiki kusur yok ama keşke abin yerine babanız verebilseydi o parayı şimdi
evet o kadar dertleri varmış ama en son sen patlak verdiğinden boşanma sebebini senin olayın olarak anlatacak yengen

Kesinlikle oyle, bunların lafini etmek cok cirkin belki ama yengemin bir cantasi 6-7 bin lira ve her gune ayri canta ayakkabi giyer, 500 lira bir aksam yemegine odedikleri para bu insanlarin...

Zaten abim sana hakkini vereyim diye degil yegenime biseyler alirsin diye gonderiyordu onu da. Babamla alakali bir durum ya da benim maddi durumuma katki amacli degildi
500 liraya akşam yemeği,6-7 binliralık çanta-ayakkabı alan birisi benim gözümde gayet varlıklı bir insandır ayda size verilen 500 tl bunların yanında çerez parası olur,aile şirketi madem
sizin hakkınız 500 tl değil,hakkınız daha fazla sizin.

Cepten girdigim icin tek tek alintilayamiyorum cok karisiyor. Beni anlayan arkadaslara cok tesekkur ederim

Benim fikrimi sorarsaniz, benim esimin ailesi koyde yasayan insanlar, kaynimi okutmuslar, kaynim esimi, esim gorumcemi okuttu (ben de calisiyordum o zamanlar) simdi de ogretmen olan gorumcem en kucuklerini okutuyor. Bir kere bile lafi olmamistir kardesler arasinda, durumu olan olmayana yardim eder. Burda aylik 20-30 bin lira geliri olan birinin yegenine gonderdigi 500 liradan sozediyoruz. Ben utanirdim lafini bile etmeye.

Yengemin derdinin de o 500 lira olmadigina eminim, kuzenimin paristen aldigi ayakkabinin aynisini istiyorum diye 1 hafta kusup abime onu getirtmis bir kadindan sozediyoruz, bizim bagliligimizi abimin yegenine duskunlugunu kiskandi tek sorun bu bence.

Benim eşimin de kendi işi.kendimizi gecindirecek kadar kazandığı halde eşim üniversitede okuyan yegenine her ay burs verir.fakir degiller evleri falan var ama ben ses cikarmadigim gibi bilmemezlikten gelirim.cunku eşimi tanırım yorum yapsam hem karşılıklı kiriliriz hem de o para beni ne zengin eder ne fakir huzur bozmaya değmez.yengeniz de o kadar para için boşuna huzurunu bozmuş...
abinin durumu iyiyse kardeşine para vermesinde tabiki kusur yok ama keşke abin yerine babanız verebilseydi o parayı şimdi
evet o kadar dertleri varmış ama en son sen patlak verdiğinden boşanma sebebini senin olayın olarak anlatacak yengen

istediğini düşünebilir yuvası yıkılıyor

Cepten girdigim icin tek tek alintilayamiyorum cok karisiyor. Beni anlayan arkadaslara cok tesekkur ederim

Benim fikrimi sorarsaniz, benim esimin ailesi koyde yasayan insanlar, kaynimi okutmuslar, kaynim esimi, esim gorumcemi okuttu (ben de calisiyordum o zamanlar) simdi de ogretmen olan gorumcem en kucuklerini okutuyor. Bir kere bile lafi olmamistir kardesler arasinda, durumu olan olmayana yardim eder. Burda aylik 20-30 bin lira geliri olan birinin yegenine gonderdigi 500 liradan sozediyoruz. Ben utanirdim lafini bile etmeye.

Yengemin derdinin de o 500 lira olmadigina eminim, kuzenimin paristen aldigi ayakkabinin aynisini istiyorum diye 1 hafta kusup abime onu getirtmis bir kadindan sozediyoruz, bizim bagliligimizi abimin yegenine duskunlugunu kiskandi tek sorun bu bence.

Afedersiniz de ailenizin bulduğu kızdı di mi bu? Çok aramışlar mı? Davul bile dengi dengine. Hoş Paris'ten ayakkabı kaça geliyor bilmiyorum. Aylık 20 bin geliri olan adama koyar mı bilmiyorum? Koyarsa davul bile dengi dengine, yok koymazsa da yalvartmaya ya da tartışma konusu yapmaya gerek yok.

Yengeniz tabii ki haklı değil, onu geçelim yani tartışmaya bile gerek yok.
Ama madem aile şirketiyse, babanızın size hak veriyor olması lazımdı.

Benim eşimin de kendi işi.kendimizi gecindirecek kadar kazandığı halde eşim üniversitede okuyan yegenine her ay burs verir.fakir degiller evleri falan var ama ben ses cikarmadigim gibi bilmemezlikten gelirim.cunku eşimi tanırım yorum yapsam hem karşılıklı kiriliriz hem de o para beni ne zengin eder ne fakir huzur bozmaya değmez.yengeniz de o kadar para için boşuna huzurunu bozmuş...
Ben olsam gurur duyarım eşimle ne kadar güzel birilerini okutması buğün olmasada yarın mutlaka karşılığını verir rabbim..

Aslında sorunlar farklı ama sizin olayınız tuzu biberi olmuş bi de kıskançlık hasetlik var demişsiniz aranızdaki bağı kıskanmış olabilir keşke abiniz duyurmasaydı bu durumu ama kesinlikle boşanma sebepleri siz değilsiniz..

Esim kardesine yardim ediyor diye acilan konulardaki yorumlarla burdaki yorumlari karsilastirdim ister istemez yengen acsaydi bu konuyu herkes ona hak verirdi kimse gelirini paylasmak zorunda degil denilirdi. Senin durumun bunun tam tersi ufak ayrintilar var baban abine para vermis abin is kurmus isleri iyi gitmisse bu aile sirketi olmaz abinin sirketidir. Babandan aldigi parayi geri verir vermez o abinle baban arasinda. Baban hala hayatta masallah isyeri var diyorsun sen ancak ondan hak isteyebilirsin. Abinin geliri iyiymis gonlunden kopmus ama her ay yollamasi sanki seni maasa baglamis gibi olmus yengende buna takilmis. Abin yengenle konusmus olsaydi onu ikna ederek yolluyor olsa bu kadar problem olmaz burda senlik hic bir durum yok yengen seni arayip direk sana soyleseydi kendini savunurdun ama annen aktarmis bence hic karisma senin ustune kalir ihale

Kesinlikle oyle, bunların lafini etmek cok cirkin belki ama yengemin bir cantasi 6-7 bin lira ve her gune ayri canta ayakkabi giyer, 500 lira bir aksam yemegine odedikleri para bu insanlarin...

Zaten abim sana hakkini vereyim diye degil yegenime biseyler alirsin diye gonderiyordu onu da. Babamla alakali bir durum ya da benim maddi durumuma katki amacli degildi

Senin yengen kendini yesin.
Ayıp ya ayıp. Ben nasil ki anneme kardesime yegenlerime harcama yapiyorsam eşim de yapsin ve helali hoş olsun.
Bazi gelinler gercekten pis. Ama babanizdan hak talep edebilirsiniz.
Madem öyle size de bir sermaye verebilir. Sadece oğlu yok ki adamin, kizi da var sonuçta. ..
Babaniza belli edin. Onu da bilmeyerek günaha sokmayin bence. ..

Ister paristen alir ister romadan. Sende de kiskanclik sezdim.
ben hiç kıskançlık sezmedim
siz aynı durumda olsanız babanıızn kurdugu aile şirketinden kendinize bi pay illa ki düşünürdünüz
abisi ve babası hem fikirler kız çocuğunun da hakkı olduğundn ayda 500 tl nedir ki
gelin kıskanç ve çekemez biri
ama sizi bu kadar niye haz etmiyor orası meçhul

yani sevse eminim umurunda olmaz zaten kocası ona daha fazlasını veriyordur...
bi kere karısının niye haberi oluyor o 500 tl den
çok ala elden gizlice verebilir babanızın kurdugu şirket sonuç itibariyle

Ister paristen alir ister romadan. Sende de kiskanclik sezdim.

Evet cok kiskaniyorum gercekten, 8 yildir evli, bir gun bile mutlu olamamis, simdi de esinden bosanan bir kadini kiskaniyorum...

Benim derdim para olsaydi arar babamdan hakkimi isterdim, ya da girer bir işte calisirdim. Hayatta paradan cok daha kiymetli seyler var benim icin, evimdeki ic huzur, cocuguma ayırdığım zaman gibi...
ama siz bunu anlayamazsiniz, bu bakis acisiyla mumkun degil....

Ne hakla karışıyor ya
Bu gelinler hep böyle sanırım
bende babamın yanında çalışıyorum ve maaş alıyorum diye hasetinden çatlıyor..
ben de çok rahatsız olmuştum , ilk işe başladım abim hayırlı olsun bile demedi..
Sonra ben çok üzülünce babam bir gün konuyu açtı bu şirkette oğullarım kadar kızımında hakkı var falan diyince o gün fenalaşıp hastanelik oldu..
yok artık :KK70:

siz aynı durumda olsanız babanıızn kurdugu aile şirketinden kendinize bi pay illa ki düşünürdünüz
abisi ve babası hem fikirler kız çocuğunun da hakkı olduğundn ayda 500 tl nedir ki

Ama babaya bir sey demiyor ki. Hakkini aramiyor.

Kendisi su dunyada abimin sevdigi hicbir seyi sevmiyor. Abimin isyerinde baktigi bir kedisi var ondan bile gicik kapiyor.
Bugune kadar birebir hic sorunumuz olmadi hatta ailem de ben de hep yengemin tarafini tuttuk abimin ilgisizligi yuzunden. Abim isten cikar annemlere gelirdi annem kovardi git karinin yanina evli adamin ne isi var tek basina baba evinde diye. Ben hep kizardim cok oyun oynuyorsun karinla ialgilenmiyorsun diye. Yengem bastan kiskancti, hasetti ama onu bu noktaya ilgisizlik ve sevgisizlik getirdi.

Konuyu yengen açsaydı herkes ona hak verirdi sana hakkını verecek olan babandır abin değil.
Ben buna katılmıyorum. Hiç çalışmayacağım, etmeyeceğim, ama eşim evimizin de bir eksiğini bırakmadığı halde, kendi alın teriyle kazanmış olduğu 10 bin tl'nin 500 tl sini öz kardeşine veriyor diye çirkeflik yapacağım.
Hem yüzsüz hem aç göz bu kadın; üzülmeyin konu sahibi, eşinin onun boşaması için bu bardaktan taşan son damla olmuş bence.

Ama babaya bir sey demiyor ki. Hakkini aramiyor.
konu sahibi zaten hak talep etmiyor ki
ne abiden ne babadan

dayı sı yeğenine geliri yettiğince kardeşinin de hakkı var diye ayda 500 tl para gönderiyor
bence yenge sorunlu

Back