- 30 Haziran 2013
- 21.645
- 1
- 17.489
- 498
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendini cok acindirdin.
Kendini cok acindirdin.
ay kız milyon kere yazmış parayı neden aldığını hala anlamamakta ısrar eden hanımlar var..
konu kesinlikle para değil sizde çekemediği bişeyler var... belkide onun bu kadar parası varken mutlu olamaması koyuyordur.. o kadar parası varken insanın nasıl yüzü tutar 500 liranın lafını etmeye.. bilemiyorum siz üzerinize alınmayın sizlik bişey yok.. zaten bişey bahene olacakmış..
Konu sahibi
Duruşunuzu takdir ediyorum yalnız ısrarla yazdığınız şeyin karşısındayım
Bir baba bir çocuğuna 750 000 lira hibe edip diğerine yardım etmemezlik yapamaz, böyle bir hakkı yok, ahlaki değil, çirkin.
Talep etmiyorsunuz vs anlıyorum ama doğrusu bu değil.
En anlayamadığım şey böyle durumlar. 2 çocuk insanın 2 yarısıdır birine diğerinden fazla yardım bu kadar açık ve net şekilde yapılamaz.
Ben babam sayesinde böyle bir iş kursam (bu arada bazıları ağabeyinizin başarısına bağlamış da, oto galeriden bahsediyoruz, ağabeyiniz gerizekalı bile olsa şu an kazandığı paraya yakın kazanacaktı) suçluluktan yarısını ablama yollarım herhalde.
Hatta biri işsiz diğeri doktorsa bile eşit yardım yapılmalı. Resmen iş kuramayana, maddi durumu olmayana pozitif ayrımcılık yapılıyor genelde.
Sizin işiniz varmış ağabeyinizin yokmuş ona oto galeri kurmuşlar, tebrik ediyorum inanılmaz mantıklı gerçekten.
Bazi arkadaslar da beni anlamasa valla kendimi anlatma ozurluyum heralde diyecegim. Konunun basinda benim de aylik gelirim yerinde maasallahim var ama abim yegenine harclik gondermek istedi yazsam yorumlar farkli mi olurdu acaba, cunku gercekten karsi taraftan bakildiginda gorunen manzara boyle...
Olaylar sadece para göndermeden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kimse (kendine göre) bir çerez parası için yuvasını yıkmaz. Sana yardım etmeyen babanın yengene laf söylemesi çalışmamasını başına kakması haksızlık hatta hadsizlik belki de yengeni en çok bunlar bunalttı bilemiyorum. Baban hem seni hem abini güç durumda bırakmış.
Ayda 500 TL para hediye falan değildir, hediye her ay alınmaz, abin sana maddi destek de bulunuyor. Bu para abinin kazancına göre çerez parası ise yengenin bu kadar olay çıkarması yanlış tabi ki...
Velhasıl senin yerinde olsam olaylar bu raddeye gelmişse ben abimden tek pul almazdım, abime gönül de koymazdım. Yengemi sustursun, yengem istediği kadar haset etsin ben parayı alırım diye diretmezdim... (Sen böyle yapmıyorsundur da kendimi senin konumuna koyarak düşünmeye çalıştım)
Bir yerde ona da doyarsınız ve alırsınız:)Almam! Salak mıyım Paris'ten çanta alacak kadar? Ya da bir çantaya 6bin lira verecek kadar?
Aylık 20 bin gelirim olsa, ev alırım, birikim yaparım, yazlık alırım, yurt dışı seyahatlerine katılırım, dünyada görmediğim yerlere giderim.
Biz 3 kardesiz kızkardeşim var bi de o bekar zaten ailemle yasiyor. Ben istanbulda okudum mezun oldugum sene de evlendim, ailem evliligime mezhep farki ve ailelerin sosyal-ekonomik farki yuzunden karsi cikti. O yuzden özelikle ekonomik sorunlarimi asla yansitmadim, 3 kazaniyorsak 5 dedim. Bastan da babama senden hicbir sey istemiyorum demistim, istemiyorum da gercekten, esim ezilir cunku, ben de ezilirim belki, hic gerek yok o yuzden..
kafam rahat boyle.
bu arada babam su konuda haksizlik etmemeye calisti en azindan, abime galeri acti ama isyeri babamin ustune, abim sadece isletmeci ve mudur gorunuyor, babam gelirine giderine karismiyor. Ne kazanirsan senin diyor.
Biz 3 kardesiz kızkardeşim var bi de o bekar zaten ailemle yasiyor. Ben istanbulda okudum mezun oldugum sene de evlendim, ailem evliligime mezhep farki ve ailelerin sosyal-ekonomik farki yuzunden karsi cikti. O yuzden özelikle ekonomik sorunlarimi asla yansitmadim, 3 kazaniyorsak 5 dedim. Bastan da babama senden hicbir sey istemiyorum demistim, istemiyorum da gercekten, esim ezilir cunku, ben de ezilirim belki, hic gerek yok o yuzden..
kafam rahat boyle.
bu arada babam su konuda haksizlik etmemeye calisti en azindan, abime galeri acti ama isyeri babamin ustune, abim sadece isletmeci ve mudur gorunuyor, babam gelirine giderine karismiyor. Ne kazanirsan senin diyor.
Bir yerde ona da doyarsınız ve alırsınız:)
Almam canım. Ben kolumda 6binlik çantayla gezerken, insanlar asgari ücretle ev geçindirecek, bende insanım diye dolaşacağım öyle mi? 6 bin liraya neler yapılır. Kalsın yani.
Ben duruşunuzu beğendiğimi söylemiştim zaten, muhtemelen ben de sizin gibi davranırdım.
Ama babanızın ve ağabeyinizin tavrı yanlış bana göre. Gerçi şirket babanızın üstüne olduğuna göre eninde sonunda hak iddia edebilirsiniz.
Bir şeyler talep etmek bazı insanlar için o kadar zor ki, karşı taraf bunu düşünüp insanlara hakkını vermeli bence. Yani ağabeyinizin eşi cidden utanmadan nasıl böyle şeyler söyleyebilmiş anlayamıyorum. Çalışmaması önemli mi diyenler olmuş, önemli tabi, ya ne olacaktı?
Ağabeyiniz bile babanız sayesinde çalışıyor.
Ama önemli olan sanırım siz mutlusunuz, onlar değil. Yani ne olursa olsun boşverin, sizin onları kötü etkileme ihtimaliniz yok bu karakterle.
Ben esimin benden cocugumdan kismadigi hayat standardimizi dusurmedigi surece annesine kardesine babasina hatta yoldan gecen fakir birisine bile diledigi kadar vermesine karismam hakkimda yok karismaya onun icin gonlunuz rahat olsunOnemli not: her mesajda ayni seyi yazmak zorunda kaliyorum arkadaslar ailem maddi sorunlarim oldugunu bilmiyor, farkli sehirlerdeyiz ve ben onlara yansitmiyorum. Abim de bu 500 lirayi kardesimin de hakki var diye ya da ihtiyacim olduğunu dusundugunden degil, kizima oyuncak giysi vs hediyeler almak istediginden gonderiyor, hatta bazen arayip bu ayki gonderdigimle bisiklet al, top atan fillerden al v.s. diyor. Ayni şehirde olsak daha fazlasini alirdi eminim cunku eli cok aciktir. Ve onlarin yasam standarlarinda 500 lira cok dusuk bir meblag onlar icin. Bir ayakkabi parasi gibi... yani her ay benden bir hediyesi olsun mantigiyla gonderilen bir sey.
Herkes babamin yardim etmemesine takilmis, gemiste yasanan bazi durumlar var cok uzun hikaye, olmasaydi da yardima ihtiyacim oldugunu düşünmüyor, olunce onlara kalacak nasilsa diye düşünüyor muhtemelen. Zaten ben de kimseden yardım beklemiyorum, muhtac degilm, ac acikta degilim. Cok kotu durumda olsam girer calisirim, meslegim var, elim ayagim saglam, kaldi ki ac bile kalsam kendi ailem de olsa kimseden yardim istemem, benim huzurum olsun yeter bana.
Merhaba,
Benim benden 2 yas buyuk bir abim var. Isletme okudu, okul bitti askere gitti, askerdeyken 4 yıllik sevgilisi tarafindan terkedildi. Askerden doner donmez annemlere sizin buldugunuz bir kizla evlenecegim dedi velhasil oyle de oldu. Kiz da işletme mezunu ama hic calismadi.
Babam ticaretle ugrasiyor, hali vakti yerinde cok sukur, abime yuklu bir sermaye verdi o da kendine oto galeri acti, isleri de iyi gitti, maddi olarak hic sorun yasamadilar ama ilk gunden beri esiyle surekli sorunlular. Yengem inanilmaz haset, kiskanc bir kadin, boynuna koluna altinlarini takip gun gun gezer, baskasinda kendinde olmayan bisey gorunce hirsindan catlar ve onu aldirmadan asla rahat edemez. Aslinda o da varlikli bir ailenin kizi ama bi acgozluluk var ki kaninda, kendini yiyip bitiriyor.
Neyse gelelim asil meseleye, benim 3 yasinda bir kizim var ve dogumdan sonra is kosullarimin agirligi ve bakacak yakinimin olmamasi nedeniyle isten ayrildim. Abim de cocugun ihtiyaclarini karsilarsin diye bana ayda 500 lira para gondermeye basladi. Ben basta karsi ciktim ama sonra abim sus kiz karisma yegenim yanimda degil bisey alamiyorum sen her ay al benden biseyler diyince uzatmadim kabul ettim. Ama yengem buna cok sinirlenmis ve surekli bu yuzden olay cikarmaya baslamis (bu arada 500 lira dedigim abimin aylik kazancinin 20 de biri bile degil) en son annemlerde otururlarken kavga etmisler ve abime sen benim cocuklarimin rizkini kardesine yediriyorsun diye bagirmis, babam da nerden senin cocuklarinin rizki oluyor, bu bir aile sirketi ve benim kizlarimin da hakki var demis. Yengem bunun ustune kapiyi cekip gitmis. Simdi abim dava acmaya haziraniyor bosaniyorlar, aslinda yuzlerce sebebi var ayriliklarinin ama son olayin konusu ben oldugum icin sanki bana gonderilen harclik icin bosaniyorlarmis gibi bir algi olustu ve ben buna cok uzuluyorum.
Bilmiyorum yapilabilecek bisey var mi sadece icimi dokmek istedim. Sizce yengem hakli mi?
Bu arada yengem dedigime bakmayin benimle yasit kendisi...
Tesekkur ederim beni anladiginiz icin...
ben mutlu ve huzurluyum evet, hayatimin ilk 23 yili ailemle hicbir ekonomik sorun yasamadan gecti, 9.5 yillik evliyim yaklasik 3 yildir calismiyorum, 2.5 yildir da gelirim yok (dogum izninin bitisinden beri yani) son donemde bazi ekstra masraflarimiz oldu, hic hesapta olmayan seyler, onlarin odemeleri zorluyor ama normalde cok sıkıntı ceken bir cift degiliz. En önemlisi huzurumuz var ve hicbir sey icin bu huzurun bozulmasini istemiyorum.
simdi kalkip herkes konusacak peline para gonderiyorlarmis, bak bastan demistik yapamazsin diye v.s. basim agriyacak.
abimin yuvası yikilsin istemezdim asla ama gercekten 8 yildir ikisini de bir gun mutlu gormedim, ustune 2 de cocuk var... cocuklar kavgalardan cok etkileniyordu, surekli bagiris cagiris evde, onlar için daha iyi olacak sanki...