- 25 Ekim 2024
- 33
- -104
- 33
-
- Konu Sahibi gulbeyazroman
Ama gerçekten öyle saçlari zift gibi yapay siyah, oje ruj hep dikkat çeken renkleri giyer. Ben anneme giderken bir t-shirt bir topuz bunu görseniz bana hak verirsiniz ilgi seven biriÇünkü göremiyorsunuz diyorsunuz ki bile bile geldi çekecek halen haklı görüyorsunuz annenizi kendinizi o yüzden hani adamlar tavır almış akıllanmamışsınız hele giyim konusundaki yoruma girmiyorm bile
Abim ve eşiyle yaklaşık 6 -7 aydır konuşmuyoruz.Bu ister istemez benim eşimle olan ilişkimi ve onun ailesinide etkiliyor.Konu biraz uzun en başından özet geçeyim.Abim evlenmek istedi.Ama annem çok yanaşmadı sebebi maddi durumlar.Abim yaşı 40 a yakın. Abim dedi maddi bir şey istemiyorum rica minnet annemleri ikna etti.Ama ailem gönülsüz dü.Biz gelinle tanıştık.Hani kendi halinde bir kızdı.Başta gayet normaldi.Nişan olduktan sonra her şey değişti .Nişandan sonra abim hemen evlenecekleri evi tuttu 2 ay sonra ya nikâh tarihi aldılar.Kiz kendi bekar evini kapatıp boşa ekstra kira odemeyelim diye evlenince yaşayacaklari eve geçti.Bu bizim aileye göre doğru bir şey değil.Kızın evli ablası var onun evinde de kalabilir di.Annem de bundan rahatsızlık duydu.Kız çalışıyor tamam o 2 ay kirayı kız ödedi ama depozito şu bu abim ödedi ve annem de destek oldu.Evde sürekli abim ve annemler kavga ediyorlardı.Abim nikah tarihi alınca annem abimle bir süre konuşmadı.Bu sırada gelinlik vb çarşı pazar işleri oldu.Ben özellikle dahil olmak istemedim çünkü zaten annem ile abimin arası gergindi ben maddi olarak yapacağımı yaptım.ama gelinin herhangi bir şeyine karışmadım.Annemde ilk başta gelinlik vb hiçbir şey dahil olmadı sonra babamın zoruyla dahil oldu. Neyse öyle böyle düğün oldu.ondada yanlış anlaşıldım abim bana kaldırıp yengenle niye düğünde oynamadin uzak durdun dedi.Ben normal de zaten güzel oynayamiyorum.Gelin güzel oynuyor zaten ablaları ilede oynadı etti.simdi ben kalkıp gelinle oynasam bir geline bir görümceye bak diyeceklerdi çünkü oyunda iyi değilim.o yüzden diğer kişiler le uzakta oynadım sonuçta öyle oturmadim.Ben kendi ailemin huyunu bildiğim için genel de uzak kalmayı tercih ediyorum.Annemler benim kaynanamı bile çok arayıp sormazlar hatta abimin düğününde kayınvalidem anneme valla biraz daha arayıp sormasaydınız valla dünürlükten atacaktık sizi falan diye şaka yaptı.Ben kendi ailemi bildiğim den 2 haftada 1 gidip bir çay içip kalkarız.Eşim çok ailemle muhatap olsun istemem.Neyse abim evlendi annem abimi gelini arayıp sormuyor cagirmiyor baya bı soğukluk oldu.ben yine ayda 1 abimi aradım gelinlede konuştum bir şey olmamış gibi nasılsın vb.Ama gelinde beni hiç arayıp sormadı ki neden ben adım atayım.Sonra annemlerde gelin abim annem kavga çıktı annem de size erken dedim yinede evlendiniz senin oturduğun evin depozito yarı parasını ben verdim gelinliğin yarı parasını ben verdim bohça yaptım gibi ağır sözler söyledi.Gelinde sinirlendi zaten bu evliliği istemediniz biliyorum.Sizin yüzünüzden evlilik aile huzurum kalmadı ailemde buna tanık oldu bundan sonra oglunuzla ister konuşun ister konuşmayın ben sizi aramam deyip kapıyı çarptı çıktı şok olduk.Annem ağladı abim çekti gitti.Annemi telefon dan engellemiş ler.olay durulsun diye 1 ay aramadım ama sonra benim telefonum da açılmadı ne abim ne gelin telefonuma bakmadı.Sorun şu ki 6 -7 aydır konuşmuyoruz ve bayram oldu geçti akrabalar da herşeyin farkında ve kocam da bana kaldırıp diyor ki annenler daha 1 yıllık gelini bıktırdılar şuna bak senin annenler fena şu bu laf ediyor.kaynanama ziyaret gidiyorum soruyor annenler napiyo abinler napıyor öyle kalıyorum.akrabalar abime hak veriyor.ben zorda kalıyorum bir yandan hala annemi dinliyorum bir yandan abimler konuşmuyor aylar oldu.bir yandan kocam ve ailesi ne rezil oldum.Sizce ne yapmalıyım eşimin gözünde sorunlu bir ailem var.bunu herseferinde söylüyor.
Ailemizden biri saçma sapan davranıyorsa, ona “dur demek” bizim de sorumluluğumuzda. Anneniz sizi de mi sindirmiş durumda, ona hiçbir şey diyemiyorsunuz?Sizce benim suçum var mı? Ben bilerek dahil olmadım
Annenizin ilgisini siyah saç siyah oje ile mi çekecek? Valla sizin beğenmemeniz bişey ifade etmiyor abiniz beğenmiş almiş size düşen kısım sıkıntılı burda. İyice üstünüzün çizilmesini istemiyorsanız haddinizi bilin de çekiliverin.Ama gerçekten öyle saçlari zift gibi yapay siyah, oje ruj hep dikkat çeken renkleri giyer. Ben anneme giderken bir t-shirt bir topuz bunu görseniz bana hak verirsiniz ilgi seven biri
Adam evlenince ailenin ardını toplayacak kimse kalmadı, gelin fettan para yedirtmez, bunlar da çoğoş.Ya bu konu bazı ayrıntıları ortadan kaldırılarak tekrar açılmış gibi... Mesela kardeşinin kumar borcunu ödemek için abinin arabayı satması gibi çok ama çok önemsiz ayrıntılar. :))
Vamp bi ablaymış maşallah taş taşşşAma gerçekten öyle saçlari zift gibi yapay siyah, oje ruj hep dikkat çeken renkleri giyer. Ben anneme giderken bir t-shirt bir topuz bunu görseniz bana hak verirsiniz ilgi seven biri
Et tırnak tan kopar mi illa abim özlüyor dur gelin üzülüyor dur ben bile üzülüyorum annem ne kadar öfkeli olsada hala laflarıni ediyor bitti demekle bitmez ama nasıl çözülür bilmiyorum araya akrabalar dan birini soksak bilmiyorum
Annem kesinlikle dilemez özlüyor biliyorum ama hala her telefon konuşmasında abimlere kızıyor napicam şaşırdımAnneniz gitsin özür dilesin.
Ama anlattığınız anne hiç hatasını anlayacak bir insan değil (çünkü siz bile anlamıyorsunuz). Etin tırnaktan koptuğu bir çok örnek var. Anneniz oğlunun hayatında olmak istiyorsa aklını başına alsın.
Adam evlenince ailenin ardını toplayacak kimse kalmadı, gelin fettan para yedirtmez, bunlar da çoğoş.
Yengem bir anne evladın ayrılmasına sebep olduğu gibi kardeşleride ayırıyor olgun olup bir adım atsa biliyorum ki annem affeder ben bile yine arar sorarimHaunting house'tan kurtulan son iki kişi.
Kumarcı kardeş mi?Yengem bir anne evladın ayrılmasına sebep olduğu gibi kardeşleride ayırıyor olgun olup bir adım atsa biliyorum ki annem affeder ben bile yine arar sorarim
Engellemek zaten başlı başına bir baş kaldiri.resmen sizi sildim diyorBüyütmemişki engellemiş. Esas engellemeyip set çekmeseydi büyürdü.
Annenizin hatalarını niye görmüyorsunuz?
Silmiş olabilir mi ya gerçekten? Sahici sahici? Hıı ablacım?Engellemek zaten başlı başına bir baş kaldiri.resmen sizi sildim diyor
Soğuk mu? Evlenince arıyorum gelin beni aramiyo bile bu kavga oldu arıyorum abim meşgul attı yengem açmadı kim soğuk?Kalksanız 5 dakika dönüp geri otursanız ne olurdu?
Anneniz hele tümden haksız. 40 yaşında adama daha ne diye bekle diyor? Sanki kilolarca altın takacak gibi havalar niye?
Abiyle gelin zaten masraf az olsun diye hemen ev açmışlar, onu da laf etmişsiniz. Pardon da size ne?
Gelinlik parasının ve depozitonun yarısını da vermeyi de başına kakacaksa bir anne niye var pardon da? Niye bu kadar para esirgedi ki anneniz?
Siz de evlendikten sonra hiç çaba göstermemişsiniz. Bir akşam arayıp yenge çaya geliyoruz demek zor muydu?
Canınız istememiş yapmamışsınız, şimdi de kocanız ve kayın ailenize rezil olma durumu yüzünden rahatsızsınız.
Halbuki bir abi kaybetmişsiniz, ama üzüldüğünüz şey çok bambaşka. Çok soğuk bir kardeş ilişkiniz var.
Hiç mi şimdi abimin aklına gelmiyoruz böyle bir şey olabilir mi?Silmiş olabilir mi ya gerçekten? Sahici sahici? Hıı ablacım?
Hayır çok oynamaktan anlamıyorum o yüzdenAnne oğulu ayıran yenge değil ki bizzat anne, bunu anlayınca zaten sorunu anlamış olursunuz. Konuşmanızdan belli ki düğünde de tepki için oynamamışsınız, gelin haklı olduğu halde eleştiriyorsunuz.
Valla olmuş aşko. O son damlayı da taşırmışsınız. Keşbiş olsun.Hiç mi şimdi abimin aklına gelmiyoruz böyle bir şey olabilir mi?
Yengem bu kadar buyutmeseydi annemi engellemeseydi yumuşak konussaydi en azından arada bir görüşülür dü şuan yıkılmış bir aile olduk