Abim ve yengem aile ile küstü konuşmuyorlar . Onlar yüzünden ben rezil oluyorum sizce ne yapmalıyım?

Yengem bir anne evladın ayrılmasına sebep olduğu gibi kardeşleride ayırıyor olgun olup bir adım atsa biliyorum ki annem affeder ben bile yine arar sorarim

Anneniz affeder? :)))
Kendi kabahatlerinizin sonucunda aldığınız tepkilere de ayrı içerleyebilmek için muazzam bir enerji sarf ediyor olmalısınız.

The Haunting of hill house'tan kurtulan son iki kişi.
Gorumce temsili
“Gorseniz leopar giyiyo kaynak saclari var”
CF953A17-D02A-4E15-A249-4A6A1E748B30.jpeg

Anneniz çok terbiyesiz ve hadsiz bir kadın. Yengeniz neden evli ablasının eniştesinin evine gitsin ki zaten o eve gelin gidecek niye ekstra kira ödesin kızcağız ki o eve de katkıda bulunmuş ?

Şunu kafanıza sokun iyice artık abinizin ayrı bir ailesi evi yuvası var. Evlendiğinizde aile cüzdanı veriliyor. Bir kadın ve bir erkeğin resmi var, anneniz ve siz dış kapının dış mandalısınız. Abinizin ailesi eşidir öncelik yengenizdir.

4 yaş küçük nişanlı erkek kardeşim var hiç karışmıyorum, anneme de karıştırtmıyorum. Onlar aramadan aramıyorum bile Araları bozulursa gelinin tarafını tutarım haksız da olsa çünkü kardeşini seven ilişkisini bozmaz yuvasını dağıtmaz yıkıcı değil yapıcı olur. Gelin adayımız benim annemin kaprislerini çekmek zorunda değil.

Gelin mutlu olursa kardeşim de mutlu olur gelinimizi mutlu etmeye çalışıyorum bunaltmıyorum

Çok geçimsiz insanlarsınız ana kız anasına bak kızını al ne olurdu düğünde oynasınız hatır denen birşey var abinizin hiç mi hatrı yok sizde siz geline değil abinize saygısızlık yaptınız

Abinizi tebrik ederim. Eşinin tarafında yer almış. Anasının ağzına bakıp karısını boşayan adamın iki yakası bir araya gelmiyor.

Karı koca arasına girilmez herkes yerini bilecek
Olan oldu zaten ben şuan düzelsin istiyorum 6 7 ay büyük bir zaman nasıl çözerim onun derdindeyim

Çok korkuyosun değil mi abin elini eteğini çekince sorunlu ailen başına kalacak diye?

Ya kardeşinin yeni kumar borçlarını mesafeli kocişine ödetmeyi teklif ederlerse? Yuvası mı bozulsun kızın? Varsın abisinin huzuru olmasın aa sen de ama biraz anlayış, biraz empati!!

Olan oldu zaten ben şuan düzelsin istiyorum 6 7 ay büyük bir zaman nasıl çözerim onun derdindeyim
Nasıl çözülür bunun derdinde olduğunuza inanmıyorum.ben kardeşimle 1 hafta küs kalamam napıyor merak ederim.Annem benimle 6 7 ay konusmayacak bu nasıl bir şey insan merak eder.Ben size inanmıyorum sizin derdiniz şuan eşinin ailesine ve akrabalara rezil oluyorsunuz derdiniz bu.Ama bunca ay gorusmedilerse bundan sonra da düzelmez üstelik bu insanlar salak mı gönüllüleri alınmadan niye adım atsınlar.Üstelik düğün de oynamaman üzgünüm bariz kıskançlık.Emin ol akrabalar bile diyordur yengesini kıskanıyor ne fenalar diye.

Sen niye abinin 40 yaşına kadar çalışıp ailene baktığını, ikizinin kumar borçlarını ödemediği, düğüne masraf yaptığı için ailenin geline düşman kesildiğini yazmıyorsun. Daha önce de yazmıştım, gelin en iyisini yapmış kurtarmış kendini ve eşini sizden.

Yengem bu kadar buyutmeseydi annemi engellemeseydi yumuşak konussaydi en azından arada bir görüşülür dü şuan yıkılmış bir aile olduk
Daha ne yapsın ki gelininiz? Neden yumuşak konuşmak zorundaymış ki? İlk andan itibaren kızın gururuyla oynamışlar. İstememişler ama istememe nedenleri çok saçma.

Sizin düğünde karşılıklı oynamama nedeniniz de saçma geldi kusura bakmayın. Bilseniz de bilmeseniz de ortaya çıktıysanız göstermelik bir iki oynasaydınız bir şey olmazdı. Gelinden uzakta oynamışsınız ama gelinin karşısına çıkmaya gelince ben bilmiyorum olmuş. Böyle olunca tavırlı bir görüntü çizmişsiniz. Muhtemelen de annenizden taraf görünmek için ya da annenizin tepki göstermesinden korktuğunuz için yapmışsınızdır bunu diye düşünüyorum.

Gelininizin annenize tepkisini çok yerinde ve haklı buldum. Zaten annenizin onlara adamakıllı bir faydası dokunmamış. Üç kuruşluk desteğin de lafını etmesi terbiyesizlik. Abinizi de tebrik ediyorum. İyi ki eşinin arkasında durmuş. Böyle adamlar baş üstünde taşınmalı. Sizin eşiniz sorunlu bir aileniz olduğunu düşünüyorsa sonuna kadar haklı. Ama sorunlu olan abiniz-yengeniz değil, anneniz ve sizsiniz.

Yengem bu kadar buyutmeseydi annemi engellemeseydi yumuşak konussaydi en azından arada bir görüşülür dü şuan yıkılmış bir aile olduk

Yengeniz o gün sussaydı sizce anneniz duracakmıydı? Asla. Kayınvalideniz size bunları yapsaydı siz ne kadar duracaktınız? En fazla kayınvalideye birşey demezdiniz ama gitmezdiniz. İyi ki de cevap vermiş, cevap vermeseydi anneniz o yuvayı bozardı. Ki zaten amacı da o. Bir ay sonra olacak olay daha erken olmuş sadece. Annrniz sorunlu bunu kabul edin. Siz bile diyorsunuz eşimi çok görüştürmüyorum diye.

Sizin bir suçunuz olmayabilir, arada kaynamış olabilirsiniz ama taraf tutmayın. Sizin eski konularınızı da hatırlıyorum, o zamanda size karışmayın dendi. İyiler deyin geçin. Eşinize de sanane benim ailemden deyin geçin.

Yengem bir anne evladın ayrılmasına sebep olduğu gibi kardeşleride ayırıyor olgun olup bir adım atsa biliyorum ki annem affeder ben bile yine arar sorarim
La havle. Annenizi kim affetsin acaba? Yaşı büyükmüş de, gelin küçükmüş, o alttan alsaymış da. Anneniz de yaşının ağırlığında davransaymış, saygıyı hak etseymiş o zaman. Gelin ömür boyu yüzüne bakmasa haklı. Yorumlardan anladığım kadarıyla anneniz abinizi daha fazla sömüremeyeceği için karşı çıkmış bu evliliğe. İğrenç bir tavır. Ben de olsam silerdim böyle birini.

Ayrıca kızın kılığı kıyafeti, saçı başı sizi ne ilgilendirir? Kocası beğenmiş almış, size ne? Siz de haddini bilmez birisiniz.

Bir de demişsiniz ki kayınvalidesinin onu istemediğini bilerek evlendi, niye tavır yapıyor? Çünkü kayınvalideyle değil kocasıyla evlendi. Kocası istemeseydi ve bunu bilerek evlenseydi bunu söyleyebilirdiniz. Ama kayınvalidenin tavrı onu bağlamaz. Kocasıyla mutluysa geri kalana ne düşer siz daha iyi bilirsiniz.

Sizce benim suçum var mı? Ben bilerek dahil olmadım
gelinle ilgili olayda bence sizin bir suçunuz yok ama anneniz o lafları etmekle hata etmiş, ama en büyük hata bence eşinizin sizin ailenize sorunlu demesi ve her fırsatta laf çarpası, buna izin vermemeliydiniz. Herkesin ailesinde sorunlar olabilir, eşinizin ailesi çok mu mükemmel? Asla eşler birbirlerine aileleri üzerinden laf çarpmamalı.

X