- 3 Mayıs 2015
- 13.204
- 48.378
-
- Konu Sahibi gulbeyazroman
OoohAma annem kocaman kadın karşıdaki gelin küçük en azından altıdan alabilirdi annemin yüzüne yüzüne beni istemedin oğlunla konuşursan konuş ben artık aile evlilik huzurumun kaçmaması adına sizleri arayıp sormuyorum dedi bastı gitti kadın şok oldu
Adam kırkında bir hatun bulmuş salmıyorlar yaAileler dugunu yapsin kafasinda degilim ama daha bastan ben para vermem diyen aileler genelde o yasa kadar ogullarini iliklerini emcuklemis oluyor simdi biz degil gelin emcukleyecek diye bu kavgalar cikiyor size iyi olmus konusmasinlar tabi
Şunu anlatmaya çalışıyorum gelin zaten gösteriş meraklısı taşlı bir gelinlik giymiş kız zaten doğulu halay vb herşey biliyor ben karşısına geçip oynasam tezat olacak ti.hani neden kendimi sönük göstereyim.ustelik alkış
Su mesajdan da anlasiliyor ki gelin hanimi baya kiskaniyorsunuz ne oldu esiniz size abinizin karisina verdigi degeri vermiyor mu yoksa
Gelinimiz Abimi bizden uzaklaştırdı Aile dağıldı ne yapmalıyım?
merhabalar öncelikle yazdıklarım çok uzun olacak özür diliyorum.🙏🏻Ben bu sitede çok fazla gelin, kayınvalide, görümce konularını görüyorum hatta emin olmamakla beraber sanırım bizim gelinimizinde burada bir paylaşım yaptığını düşünüyorum ve bu yazdıklarımı umarım görür diye düşünüyorum.Ve bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki uyemiymis 8 sayfayi okuyamadim???
Gelin görümcenin ağzından yazıyor diyen olmuştu ama şimdi düşünüyorum da, kesin görümce tarafı bu. Kızın ağzından konu açıp sonra ailesine abisine bak bizim gelinin marifetlerine demediyse ne olayım. Attığım konuda da onu demiş rezil etti bizi her şeyimizi buraya dökmüş demiş.Bir de bunun gelini de konu açmıştı daha doğrusu gelinin ağzından yazmıştı. Kafayı yemiş kesin anası da normal değil.
Yok yok o iki konuyu da biliyorum ben ikisine de yazmisligim var, bugun ki uyede mi ayni kisi onu anlayamadim diye sordum.Bir de bunun gelini de konu açmıştı daha doğrusu gelinin ağzından yazmıştı. Kafayı yemiş kesin anası da normal değil.
isabet olmus. yıkılan onun ailesi degil ki ona ne? ananizla görüşüp görüşüp evde kocasıyla kavga edesiye mis gibi kaynanasiz yasiyor iste. akıllı kadınYengem bu kadar buyutmeseydi annemi engellemeseydi yumuşak konussaydi en azından arada bir görüşülür dü şuan yıkılmış bir aile olduk
ailecek bu kadar gelenekselseniz o kadina en azindan birkac bilezik takmaniz, dugun salonunu odemeniz gerekirdi. ama isine gelince cok batili ailen hic karismaz böyle seylere evlenen yapsin der. isine gelince de cok geleneksel kiz bos eve kira odenirken gitsin sıginti gibi evli ablasında kalsın istiyorlar.Kiz kendi bekar evini kapatıp boşa ekstra kira odemeyelim diye evlenince yaşayacaklari eve geçti.Bu bizim aileye göre doğru bir şey değil.Kızın evli ablası var onun evinde de kalabilir di.
Yahu butun dertleri 40 yasindaki bireyin eve giren maaşının eksilmesi hepsi bu.isabet olmus. yıkılan onun ailesi degil ki ona ne? ananizla görüşüp görüşüp evde kocasıyla kavga edesiye mis gibi kaynanasiz yasiyor iste. akıllı kadın
ayrıca anan sag baban sag. kirk sene eve onca katkısı olan oğlu icin kenara bir bilezik altin atmamis. epi topu verdigi gelinliğin yarisi , depozitonun yarisi, ucuzundan çul caput kimsenin giymeyecegi bohça. kadın bunun bile lafını yapmis utanana kadar
ailecek bu kadar gelenekselseniz o kadina en azindan birkac bilezik takmaniz, dugun salonunu odemeniz gerekirdi. ama isine gelince cok batili ailen hic karismaz böyle seylere evlenen yapsin der. isine gelince de cok geleneksel kiz bos eve kira odenirken gitsin sıginti gibi evli ablasında kalsın istiyorlar.
saka gibi cidden ailen. insan okurken o kadar doluyor ki "ah benim kaynanam olaydi da ben de hayatimdan biptirip atsaydim" diye hevesleniyor
Kim yetistirecek kocasidirBen senin kendi ailende olan biten nasıl kaynanana ulaştı onu anlamadım. Senin kaynanana olanı biteni kim yetiştiriyor?
İste hergun konular aciliyor esimin ailesi şoyle eşimin ailesi boyle diye diye sikayet ediliyor ya. Sikayet edilen aileler sizin aileniz gibiler. Size lafim yok ama 40 yasina gelmis adam kenara para atmamis. Annesi iki bohca kenara koymamis. Erkek tarafi olarak en azindan bayramda seyranda kandilde aramali bir defa. Kaldi ki ilk erkek ailesi arar bu durumlarda. Bende oynamayi bilmem ama kapida geleni geceni karsiladim gelinin yaninda durdum. Kardesimle abimle dunya sorunum olsun ama bizde asla el bilmez disarisi goremez. Esinize gelince laf carpiyorsa sanane sen zaten ailemle muhatap olmuyorsun ee senlik bir durum varmi ? Sen niye rahatsiz oldun diyip imali imali sustiracaksin.Abim ve eşiyle yaklaşık 6 -7 aydır konuşmuyoruz.Bu ister istemez benim eşimle olan ilişkimi ve onun ailesinide etkiliyor.Konu biraz uzun en başından özet geçeyim.Abim evlenmek istedi.Ama annem çok yanaşmadı sebebi maddi durumlar.Abim yaşı 40 a yakın. Abim dedi maddi bir şey istemiyorum rica minnet annemleri ikna etti.Ama ailem gönülsüz dü.Biz gelinle tanıştık.Hani kendi halinde bir kızdı.Başta gayet normaldi.Nişan olduktan sonra her şey değişti .Nişandan sonra abim hemen evlenecekleri evi tuttu 2 ay sonra ya nikâh tarihi aldılar.Kiz kendi bekar evini kapatıp boşa ekstra kira odemeyelim diye evlenince yaşayacaklari eve geçti.Bu bizim aileye göre doğru bir şey değil.Kızın evli ablası var onun evinde de kalabilir di.Annem de bundan rahatsızlık duydu.Kız çalışıyor tamam o 2 ay kirayı kız ödedi ama depozito şu bu abim ödedi ve annem de destek oldu.Evde sürekli abim ve annemler kavga ediyorlardı.Abim nikah tarihi alınca annem abimle bir süre konuşmadı.Bu sırada gelinlik vb çarşı pazar işleri oldu.Ben özellikle dahil olmak istemedim çünkü zaten annem ile abimin arası gergindi ben maddi olarak yapacağımı yaptım.ama gelinin herhangi bir şeyine karışmadım.Annemde ilk başta gelinlik vb hiçbir şey dahil olmadı sonra babamın zoruyla dahil oldu. Neyse öyle böyle düğün oldu.ondada yanlış anlaşıldım abim bana kaldırıp yengenle niye düğünde oynamadin uzak durdun dedi.Ben normal de zaten güzel oynayamiyorum.Gelin güzel oynuyor zaten ablaları ilede oynadı etti.simdi ben kalkıp gelinle oynasam bir geline bir görümceye bak diyeceklerdi çünkü oyunda iyi değilim.o yüzden diğer kişiler le uzakta oynadım sonuçta öyle oturmadim.Ben kendi ailemin huyunu bildiğim için genel de uzak kalmayı tercih ediyorum.Annemler benim kaynanamı bile çok arayıp sormazlar hatta abimin düğününde kayınvalidem anneme valla biraz daha arayıp sormasaydınız valla dünürlükten atacaktık sizi falan diye şaka yaptı.Ben kendi ailemi bildiğim den 2 haftada 1 gidip bir çay içip kalkarız.Eşim çok ailemle muhatap olsun istemem.Neyse abim evlendi annem abimi gelini arayıp sormuyor cagirmiyor baya bı soğukluk oldu.ben yine ayda 1 abimi aradım gelinlede konuştum bir şey olmamış gibi nasılsın vb.Ama gelinde beni hiç arayıp sormadı ki neden ben adım atayım.Sonra annemlerde gelin abim annem kavga çıktı annem de size erken dedim yinede evlendiniz senin oturduğun evin depozito yarı parasını ben verdim gelinliğin yarı parasını ben verdim bohça yaptım gibi ağır sözler söyledi.Gelinde sinirlendi zaten bu evliliği istemediniz biliyorum.Sizin yüzünüzden evlilik aile huzurum kalmadı ailemde buna tanık oldu bundan sonra oglunuzla ister konuşun ister konuşmayın ben sizi aramam deyip kapıyı çarptı çıktı şok olduk.Annem ağladı abim çekti gitti.Annemi telefon dan engellemiş ler.olay durulsun diye 1 ay aramadım ama sonra benim telefonum da açılmadı ne abim ne gelin telefonuma bakmadı.Sorun şu ki 6 -7 aydır konuşmuyoruz ve bayram oldu geçti akrabalar da herşeyin farkında ve kocam da bana kaldırıp diyor ki annenler daha 1 yıllık gelini bıktırdılar şuna bak senin annenler fena şu bu laf ediyor.kaynanama ziyaret gidiyorum soruyor annenler napiyo abinler napıyor öyle kalıyorum.akrabalar abime hak veriyor.ben zorda kalıyorum bir yandan hala annemi dinliyorum bir yandan abimler konuşmuyor aylar oldu.bir yandan kocam ve ailesi ne rezil oldum.Sizce ne yapmalıyım eşimin gözünde sorunlu bir ailem var.bunu herseferinde söylüyor.
Senin derdin ailenin düzelmesi değil millete artık sorunlu göründüğünüz için üstünü kapatmaya çalışıyorsun. Eyvah deli anana laf gelecek. Eşin de uyandı ailesi sorunlu demeye başladı senin tutuşma nedenin o sen de annen gibisin. O gelin okuyorsa bunları da helal olsun kız kağıt gibi yırt bunları. Limon gibi sık bacım!