Abim ve nişanlısı...

keşke gel ,sende çekinelim demeseydin gerçekten daha ii olurdu,şu saatten sonra zaten konuşmamda ,karışmamda,bu benim birazda merakımdan ,orada şeyleri yazayım mı?
beğendim veya beenmedim değilde şu şekilde soru soruyorsun karşı tarafa ,adam sonuöta sana malı satmak için dil döküyor..bende bu leke tutar mı veya ne bilim mobilyalarda iz kalır mı vb.tarz şeklinde canım..

gelinliğe gelince ,kendini söyledi bana bende çıktılarını aldım ,göstermedim bile daha ona,öle şeffaff dosyanın içinde duruyor..ben insanı sevdim mi canımı veririm,ama eğer o insandan soğrsam suratına dahi bakmam.

Hâlâ aynı derttesiniz :) yahu kendi zevki değil mi ? kimi ne ilgilendirir.. Bağlarınızı koparsanız umurunda mı olacak sanıyorsunuz ? ister koparın, ister koparmayın..

Arkadaşım,kusura bakma ama içim şişti..O gelinin yerinde ben olsaydım çoktan basmıştım çığlığı...

Ben sana bazı arkadaşların dediği gibi,kıskanç fesat diyemem..Belkide gerçekten iyi niyetlisin..Fakat fazla ilgi de insanı sıkar,boğar bunu bilmen lazım.Herşeyin fazlası zarar..Evet fikrini söylemiyor olabilirsin,beğendim beğenmedim yorum yapmamış olabilirsin;fakat dolap kapaklarını niye açıp kapatırsın ki.Netten niye gelinlik modellerine bakıyorsun,sizin üstünüze vazife değil...Kızın nişan kıyafetinin renginden annenize ne?Benimde nişanlığımın rengi kırmızıydı,kayınvalidem nişan olacağı gün gördü ve iltifat ede ede bir kaldı,çok da beğendi;çünkü gerçekten iyi niyetli..Ben kendimi içinde mutlu hissediyorsam oda mutlu olur,ne renge bakar ne de fiyata,ben mutlu muyum mutluyum,o asla laf etmez,görümcemde aynı şekildedir...

Şahsen benim görümcem de seninki gibi olsaydı,kalkıp benle beraber alışverişlere gelseydi,benim gelinlik modellerimi netten çıkartmaya kalksaydı aşırı sinir olurdum ve bundan hoşlanmadığımı belirtirdim..Hiçbirşeyi beğenmiyor diyorsun,sizin sunduklarınızı beğenmek zorunda mı?Ne hakla ya,bu kadar herşeye karışma hakkını da nerden buluyorsun?Kız anlaşılan hep birlikte alışverişten hoşlanmıyor kim tercih eder ki zaten?Sizle beraber olunca,ister istemez strese girecek,kendini almakla zorunda bile hisseder insan..Abiniz çağırırsa bile gitmeyin ya,bırakın onları kendi zevklerine göre alsınlar kursunlar yuvalarını...İsterse düğüne bir gün kalsın,eşyalar alınmamış olsun,size dert mi?Kurulacak yuva onların yuvası,abiniz ve karısı oturacak o evin içinde..Çok rahat diyorsun,rahatsa rahat yani size ne,sizde ona göre çok takıntılısınızdır eminim..Ne kadar rahat olursa olsun,unutma ki evlenecek kişi o,senden çok daha fazla düşünüyordur herşeyi,onunda vardır hayalleri planları emin ol...

Bundan sonra karışmayın lütfen..Annenizle de gelininiz hakkında konuşmayın.Bu kadar insan boşa mı yorum yapıyor,boğmuyorum sıkmıyorum diyorsunuz,inanki oldukça boğuyorsun kızı..Acıdım gerçekten kıza,keşke senini çıkartabilse biraz...Bak sana söyliyim,kıza bu kadar karışmaya devam edersen,senin dediklerin isteklerin olmayacağı gibi,abinide kaybedersin... Evlendiğin zaman ayrı bir yuvan ayrı sorumlulukların oluyor,önceliklerin de bu doğrultuda değişiyor..

Sadece o kızın yerine koy kendini..Bunu yap anlamak için,ya böyle bir görümcem olsaydı diye..Yine diyorum kötü niyetli olmayabilirsin evet ama karışmayın üstünüze vazife olmayan şeylere,soğutmayın kendinizden...

canım benim 1 tane abim var ,insan ister istemez güzel olsun diye heves ediyor.ama ben kalkıp kızın beğendiklerini beğenmedim veya bu olmaz diye bişey demiş değilim..
yalnız gitmek istiyorsa abime söylesin yalnız gidelim desin,zaten yalnız gittiler araştırma yaptılar,son olarak bizi çağırdılar.biz alıcı gözüyle bakmadık diyor,bu nasıl bir cümle,her mağazaya girerken koltuk şekline,fiyatına ,kullanışına bakar kart alırsın dimi,aklına yatan ne ise onu alırsın evine.ama o daha almak istemedi sanırım,ama şöylede birşey varki onların beğendiği mobilyaya bakmak için gitmiştik.yok abime asla senin nişanlın şöyle böyle demedim,sadece bu resim için konuştum o kadar.haklısın aslında ama insan işte böyle şeylerde dayanamıyor..

Benim de 2 yengem var ikisinin de hiçbirşeyine karışmadım karışmam. Hatta özellikle fikrimi sorarlar illa gel beraber bakalım eve şunu alacaz sende gel derler ben bir bahane bulurum gitmem hatta açık açık derim sizin eviniz benim değil sizin içinize sinmesi önemli... Şu güzel mi diye sorarlarsa da nabzı ölçüp ne cevap istiyorsa onu söylerim. Hatta zorla fikrimi sorarsa aklımdakini söyleerim şöyle olabilirdiye ama sonuna mutlaka eklerim senin içine sinsin iyice düşün ben dedim ama sen daha iyi bilirsin derim. Senin bu kadar önemseyip üstüne düşmen yanlış olmuş. Görümce olarak abimlerin mutluluğu önemli benim için.. Karışmam, karıştırmam. Sevmek zorunda değiliz yengelerimizi ama saygı duymak zorundayız. Bence bundan sonra sende üstüne düşme düşünme bile. Kendi kıyafetine saçına odaklan. Annenle paylaşıp paylaşıp birbirinizi yengenden soğutmayın

bul bak bana gönder bende bakayım diyorrr,ben buna nazaran kalkıp nişan elbisesi baktım ,gönderdmmm..
ben kalkıpda bende gelmek istiyorum demiyorum çağıran onlar,istemiyorsa hadi sende gel demesin bana...hayalleri,planları vardır her insanın olduğu gibide ,ben o hayakleriplanlarını gerçekleştirmesin demiyorumki..

sen heves etmiceksin işte canım evlencek olan onlar evde oturcak olan onlar gelinliği giycek olan gelininiz.karışma.sen kendi heveslerini kendi düğünün için sakla.batıyor insana tamam mı karşı tarfın yorum yapması.insanlar hassas oluyor bu dönemde.ben nişanlımla bana set bakmaya gidicez bigün ikimiz.kardeşi kalkmış diyorki (ki kız daha üniversite öğrencisi) abartılı bişi almazsın zaten falan diyor yani ben zaten abartılı bişi almıcam ama ona ne belki abartılı bişi alcam takıcak olan benim parasını vercek olan da o değil o yüzden kusura bakma da laf söylemek düşmez ona belki iyi niyetle söylüyor ama herkes birbirini tanıma alışma sürecinde olduğu için kötü algılanıp suratlar 5 karış oluyor.sonar inada biniyor abartılı almıycaam varsada alasım geldi tabiki gidip almadım ama etki tepki yapıyor insan hep tam tersini yapası geliyor.ben de mobilya bakmaya ailesiyle gitmek istemiyorum hatta kendi ailemle de gitmek istemiyorum o evde ben oturucam çünkü..

koltuk konusunda abim bile sonunda dedi ,bişey söyle ne yapalım,beğendin mi veya tüylü şeyleri tutamaz abimde dedi bi tutsana diye neyini tutacam diye tersledi,halbuki koltuğun şeyine bak işte yani..sessiz sessiz izledimm bişey demedimm..konuşmucam zaten ağzımı dahi açmıcammm

içim şişti sabahtan beri bu konuyu sürekli oft görünce
baştan olayı anlatmışsınız sonra yok para mevzuları falan çıkmış ortaya
demek ki siz baya bi dolusunuz bu abinizin nişanlısı hakkında...
ne diyim allah her iki tarafa da kolaylık versin ....

Alışverişe maaile gidilmesinden rahatsızdır belki, bırakın potansiyel karı koca olarak gitsinler. Kendi göbeklerini kendileri kessin. Mobilyanın kenarını köşesini kendi başlarına bakıp beğensinler. Görümce olarak herşeyin içinde olmayın bence.

bak ilk koltuk bakmaya gidecekleri zaman abim çağırdı annem işim var dedii gitmedi,abimde bozuldu .ben demişimdir hep siz gidin beğenin madem annemin görmesini istiyorsun alıcı gözüyle baktığınız mobilyaya gidilir bakılır alınır dedim.yanlış mıyım burada canım..
işte bilemiyorsun iyi niyetli mi,ama bak ben bu tarz konulara girmiyorumm...yorumumuda söylemiyrumki...gelinlik desen o bana bak diyor..ben ne yapğayım ,bakmsan görümcemde hiç umursamıyor dicyecek diye dşünür hadi bakim diyorumm..

Adam bırak dil döksün bırak bunu onlar düsünsün, sen degil!
Sonucta bu yenge' nin sorunu ne bileyim leke tutar mı, iz kalır mı? O dururken orada bu lafı senin söylemen gereksiz bir kere.
Tamam kendi söyledi aldın gelinlik cıktılarını istediginde ver begenirse begenir, begenmezse kalkar baska seylere bakar..
Yani bunlar halledilemeyecek ya da cok büyük sorun edilecek, altında birsey aranıcak seyler degil ki?
Yengen kac yasında bu arada?

Canım ben iyi niyetli oldugunu anladım ama bu işler denge işi. Aradaki denge bozulmasın yeter. Konuşmayacağım ağzımı dahi açmayacağım derken kırgınsın fark ediyorum ama bunu belli etme onlara. Stresli onlar şimdi aynı şeyleri bende yaşıyorum nişanlımla ikimiz gittiğimiz halde bazı mağazalarda tersleştik sebepsiz. Sonra mağazadan çıkınca konuşup hallettik. Sen bunlara şahit olup aklında çok düşünme. Arkadaşlardan bazıları doğru demiş sen evleneceğin zamana sakla sevdiğin hoşuna giden şeyleri.

Rahatsa kendi düğünü ve evi için rahat, yetişmezse de yetişmez, sonra bunun sıkıntısını yaşayacak olan da o. Siz müdahil olmayın daha fazla.

Canım bence de sen karışma, sen ne kadar iyi niyetli olsan da maalesef anlattıklarınla tipik herşeye karışan bir görümce imajı çiziyorsun. Düğün onun düğünü sıkışacaksa o sıkışacak, sen ne geriyorsun kendini. Ayrıca resim mevzuunda resmen abine kızı kötülemişsin, çok yanlış buldum bu hareketini Anlattıklarınla iyiniyetli olduğunu söylüyorsun, ama bu hareketin iyiniyete yakışmış mı sence? Madem kırıldın, abine söylemeyip yengene uygun br dille söyleyebilirdin kırmadan. Ama abine bu şekilde şikayet etmen hiç olacak şey değil Üstelik kıza ne kızıyorsun ki resim mevzusunda, sen onun kardeşi değilsin ki kız almayabilir, abin alsaydı madem senin resmini parayı veren o değil mi? Kardeşimin resmini de alacağım deseydi. Kusura bakma ama burda kıskançlık yapmışssın, yani onun kuzeni olsaydı abim onu dinleyip resmini alırdı, ama benim resmim alınmadı diye, tabi burda unutma ki abin almadı senin resmini ve sende bu durumu abartmışsın canım.

açıkçası arkadaşın ben iyi niyetliyim hiç bir şey demiyorum demesi kıskançlığını maalesef örtmüyor.arkadaşım sen açık açık desene bi kabul etsene ben bu kızı çekemiyorum diye.bu kadar ınsan sana tepki gösterince geri adım atıyorsun yok ben ıyı nıyetımden konusmuyorum dıyorsun sonra gelip buraya gelinden için yok 32 dişide görünüyordu yok abimle elele tutuşmuşlar yapışmışlar,yok hanfendi ,yok sinir oluyorum diyorsun..şimdi bu kıskançlık değilde nedir biri bana açıklasın yaaa..ama pardon sen iyi niyetlisin kimse zaten ben kıskandım demez

buda dogru yani fotograf cektirmeden once bu resim fiyatlarından bi haberlermiydi kıyafetini al gel resim cektircez dedikten sonra o resimleri cıkarmama mantıgını bende anlamadım madem niye cagırdınız bosu bosuna diye tepki gosterirdim acıkcası..

burda ne eltiler ne gorumceler ne kaynanalar goruyoruz senin yaptıgında bence birsey yok yardım etmeye calısıyorsun belliki onun umursamazlıgına kızıyorsun sadece ama bosver yardımda etme karısma uzak dur iste yanlıs anlasılırsın yaın oburgun hic yardımları dokunmadıgı dediginde de yapıstırırsın lafı en guzeli elini ayagını cek bu islerden

Son düzenleme:
Burcum belk gerçekten iyi niyetle düşündün tüm bunları.
Nişanlık konusundada görümcelik yapma demiştim kızmıştın bana :)
Boşver.
Karışma
Şahsen sen benim görümcem olsan bende kızardım sana.
Bu senin nişanın değil eksik gedik olucaksa da birşeyler onlar düşünsün.
Niye sen kendini yoruyorsun ki.

senden daha az ilgiliyse alınacak şeylerle, boşver,kendini paralama bu kadar..
yakın arkadaşım var o da tıpkı senin gibi,herşeye koşuşturmaya çalışır,yengeye, abiye ,yeğenlere..
aman yıpratma kendini..
beğendiğin fotoyuda kendin gidip alabilirsin sonradan..
madem çekildik beri ben alayım dersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…