• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim haksız mı?

kızlar evet kaza değil arıza.. ama abimler arabının içindeyken olan bir arıza... ve birden arabının harareti yükselmiş ve içi duman dolmuş..ciddi bir arıza yani.. teknik konulardan anlamam ama araba kapılarını açamamış cam kırıp çıkmışlar filan.. yani arıza bile olsa bence geçmiş olsun denmeli...

o zaman kesin aralarında bir soğukluk kırgınlık var kaza gibi arıza..sen arıza deyince normal bişi anlaşıldı
erkekler çoğu zaman eşlerini kızdırıp kırdığının farkında olmaz sonra da "neden böyle davranır "diye düşünür durur..anladığım kadarıyla olan bu...tamam şehiriçinde kalıyor annesiyle belki uzun kalması olmayabilir ama anlattığına göre gelin de sık gitmiyormuş senede 1 yada 2 kez diyorsun o zaman 15 gün kalması çok normal...abin de sorun yapmmalı bunu çünkü sizinle kalıyor...yemek çamaşır vs görülüyor...bu konuda abartmamalı ama araba konusunda elbet aramalıydı..sorun yine aralarında kalmalı..bence aralarında önceden bi kırgınlık vardır..

Son düzenleme:
canım bence kesinlikle abin haklı. hele hele aynı şehirde (ayrı yakalarda bile olsa) 3 hafta evinden ayrı kalmak, bi de abinin de dediği gibi ramazan üstü çok abes. evine karşı soğukluk mu var yengende bilemedim yani. bi de çocuklar için de tuhaf bi durum olsa gerek. tamam anneanneleri ama kimsenin evi kendininki gibi olmaz. yani olaya bi sürü açıdan bakmak mümkün.
ama sizi tebrik ederim çok duyarlıymışsınız canım. abini doldurmuş gibi olmamak için hiç konuşmamışsınız ve annen olumlu telkinlerde bulunmuş. helal olsun.
inşallah durum çözüme kavuşur. bi sıkıntı kalmaz.
bu arada araba için de geçmiş olsun canım. mal canın yongası tabi ama yine de cana gelmesin. aileniz de mutlu olsun :1:

hım o zman şaka yapıyor olabilir ama yine hoş bir şaka değil..benim kayınpederim babamı arıyor en son annemlere gittiğimde..babama "ne zaman dönüyor "demiş kayınvalidem yüz bulamadı ya sormaya bu sefer o başlamış"babam da "benim kızımdan rahatsızlığım mı var ki nezaman gideceksin diye sorayım kendisi ve kocası bilir ne zaman isterse o zaman "demiş ..ay babam sen çook yaşa..gelinin babası şaka da olsa ayıp etmiş..ha belki araları soğumasın diye söylemiştir ama şahsen benim babam söylese darılırım..

ne ben ne annem hayatta arayıp sormayız daha ne kadar kalcan diye.. sadece kızları yani yiğenlerimi çok özlediğimiz için annem hergün arar.. gelini sorar kızları sorar okadar.. ne zaman dönüyosun demez..

gelinimiz sık sık gider ama bukadar uzun kalmaz .. gider 3 4 gün kalır ve gelir.. açıkçası abim maddi durumları pek iyi değil diye ailesine yük etmek istemez.. ben eşime para versemde kayınpederim misafir olarak görüyor kızına harcatmıyor bakkala yazdırıyor der..

1619 tşk ederim iyi dileklerin için.. valla hiç yoktan gerginlik.. konuyu açmadan önce kahve yaptım veridm abime öyle dertli dertli düşünüyo..konuşmak istesem belki bilmeden onu yönlendircem..o yüzden buraya yazayım fikrinizi alayım dedim..

Abin hakli. Yengen sanki kopup gitmis. Ayni sehide olduklari halde haftalarca ailede kalmak neden? Araba konusunda da hic orali olmamak cok sinir bozucu yani. Evli olmanin agirligi oturmamis desem, e yeni evli de degillermis. Aklima tek birsey geliyor. Yengen, esinin ailesiyle oturmaktan mutlu degil ve uzaklasmis. Belki abinle tartisiyorlardi, kendi evine cikmak istiyordu da abin kabul etmiyordu, tartisiyorlardi, vs vs, bilemezsiniz bunlari iste. Aralari size cok guzel gorunur, halbuki esas durumu abin bilir. Burda bu konudan cok sikayet eden kadinlar ne konular actilar, oradan biliyorum. Siz ayni evde ne kadar iyi anlassaniz da ne kadar iyi davransaniz da, insan kendi evi olsun ister yani.

Abin Haklı..
Ama Karısıdır, Gitsin Alsın..

Kendi Ailemden Örnek Vereyim..
Annem Gittiğimiz Zaman Kocanız Gelecekse Kalın..
Yoksa Kocanızın Başını Boş Bırakmayın..
Erkektir Ne Yer Ne İçer Merak Etmiyor musunuz?? Der..
Kopukluk Olsun İstemez..
Gidersekte Beraber Gideriz..

Abin hakli. Yengen sanki kopup gitmis. Ayni sehide olduklari halde haftalarca ailede kalmak neden? Araba konusunda da hic orali olmamak cok sinir bozucu yani. Evli olmanin agirligi oturmamis desem, e yeni evli de degillermis. Aklima tek birsey geliyor. Yengen, esinin ailesiyle oturmaktan mutlu degil ve uzaklasmis. Belki abinle tartisiyorlardi, kendi evine cikmak istiyordu da abin kabul etmiyordu, tartisiyorlardi, vs vs, bilemezsiniz bunlari iste. Aralari size cok guzel gorunur, halbuki esas durumu abin bilir. Burda bu konudan cok sikayet eden kadinlar ne konular actilar, oradan biliyorum. Siz ayni evde ne kadar iyi anlassaniz da ne kadar iyi davransaniz da, insan kendi evi olsun ister yani.

sevde şöyleki evimiz dubleks ve annem onlara isterseniz kapıları ayıralım siz size biz bize dedi..bu şekilde yapmamızda mümkündü.. ama yengem kesinlikle istemedi.. annem arsa aldı abime istersen mütahite ver orda oturun dedi.. yengem yine istemedi..
babam vefat ettiği için ablam sözlü bende evlendiğimde bir tek annem kalıcak onlarla.. yengem seni bırakıp nereye gidelim der hep.. yani şikayetçi değil gibi görünürde.. ama içinde yaşadıklarını bilemeyiz tabi..

onlar bir çift. kendi aralarında başka problemler de olabilir. abiniz size yansıtmıyor, bunlardan bahsetmiyor olabilir. özel durumlar bunlar. problem olmasa, hiçbir kadının o kadar uzun süre, uzakta kalmak isteyeceğini sanmam. üstelik aynı şehirde.

sevde şöyleki evimiz dubleks ve annem onlara isterseniz kapıları ayıralım siz size biz bize dedi..bu şekilde yapmamızda mümkündü.. ama yengem kesinlikle istemedi.. annem arsa aldı abime istersen mütahite ver orda oturun dedi.. yengem yine istemedi..
babam vefat ettiği için ablam sözlü bende evlendiğimde bir tek annem kalıcak onlarla.. yengem seni bırakıp nereye gidelim der hep.. yani şikayetçi değil gibi görünürde.. ama içinde yaşadıklarını bilemeyiz tabi..

Anladim. O zaman ben anlam veremiyorum yengene. Siz elinizden geleni yapmissiniz memnun etmek icin gibi gorunuyor. O zaman kendi iclerinde baska dertleri vardir. Ya da yengenin birseyden morali bozuk olabilir, bilemiyorum. Insallah yakinda duzelir bu durum.

ama şöyle bir durumda var giderken zaten abim bıraktı hatta dediğim gibi 1 hafta derken eşi istedi diye 2 hafta olmasına müsade etmiş.. hatta plan yapıyordu aramadan önce abim.. cumartesi sabah erken çıkar çocuklarla ramazandan önce son kez denize gider akşam pansiyonda kalır pazar dönerim diye..araları bozuk olsa niye böyle düşünsünkii..

bencede agbin hakli farkli sehirlerde olsalar neyse dersin uzak kalsin 2 3 hafta ama ayni sehirde 3 hafta nasil rahat etmis insan evini merak eder esini merak eder bi kac zaman sonra yine gidip gorebilirdi babasida kendi agziyla aramis gel al die ama anlasilan o ki sizin gelinin baba evinden gelmeye niyeti yok galiba:26::26::26::26:

Eşim anneme gittiğimizde istersen kal diyorda kalmıyorum. Benim biricik canım evim var annemin evide olsa rahat edemem ben. Hele kocamı hiç bırakamam.

bu gelin olayı abatmış, pek rahat. insan kocasını özleyip, arayıp görmek istemezmi hiç ama abindede hata var. gelip size anlatacagına karısına anlatsın yada sorsun. neden böyle diye!!

bence yengen ne kadar istemezsede siz ev içi geçişi iptal edin
belki ayıp olur falan diye diyememiştir, yoksa bi insan aynı şehirde neden 3 hafta evine gelmez yahu
bebek olunca napcak o zaman herhalde 6 ay gelmez

bence siz bu olaylara kafanizi yormayin, karismayin birakin kim ne yaparsa yapsin...iyilik yapmak icin bile olsa sakin mudahale etmeyin...
ayni evde yasadiginiz icin gelininiz ailesinin yaninda bu kadar uzun sure kalmasi cok ilginc gelmedi...
arada sirada esiyle gorusseydi de yine orada kalmaya devam etseydi tamam olurdu ama hic kocasini arayip sormamasi da ilginc...
belki abinizle gelinin arasi biraz acik ve gelin abinize kirgin da olabilir...bu yuzden naz yapiyordur vs...nereden bileceksiniz ki...o yuzden en iyisi siz baskalarinin evliligine kafa yormayin, birakin kim ne isterse onu yapsin...
abiniz de olsa baskasinin evliligi sonucta...

bu gelin olayı abatmış, pek rahat. insan kocasını özleyip, arayıp görmek istemezmi hiç ama abindede hata var. gelip size anlatacagına karısına anlatsın yada sorsun. neden böyle diye!!

bize anlattığında zaten etkilenir yaptığımız yorumlardan diye hiç ağzımızı bile açmadık.. bize anlatmasıda kendi kendine söylenme şeklindeydi.. gelini aradı tlfda konuştu ve yemeğe oturduğumuz için geldiğinde morali bozuktu söyleniyodu.. o şekilde yani

uyuyangüzel onların evliliğine müdahale etmek istemeyiz etmiyoruzda zaten.. bizi üzen abim ona bişey dememiş ama gidip almıycam kalsın yada kendi gelsin diye söylenmesi.. inat yapması yani..

abinize hak vermemek mümkün değil. o kadar ayrı kalmayı kimse istemez normal şartlar altında.
ama siz de sürekli abinizle yaşıyorsunuz, kendi evleri yok, sizinle yaşıyorlar. kat ayrı da olsa kendi sofraları var mı bu insanların? başbaşa bi yemek yapıp yiyebiliyorlar mı, romantik takılabiliyorlar mı? abiniz bunları tedarik edememiştir belki o ortamda, yengeniz de naza çekiyor. biraz uzatmış ve abartmış tabi ki ama evli bi çiftin yatak odasında ne yaşadığını da bilemezsiniz, o yüzden müdahele etmeyin. abinizi sakinleştirin, akıl verin, alsın bi demek çiçek karısına gitsn bakın bakalım nasıl geliyor...

abinize hak vermemek mümkün değil. o kadar ayrı kalmayı kimse istemez normal şartlar altında.
ama siz de sürekli abinizle yaşıyorsunuz, kendi evleri yok, sizinle yaşıyorlar. kat ayrı da olsa kendi sofraları var mı bu insanların? başbaşa bi yemek yapıp yiyebiliyorlar mı, romantik takılabiliyorlar mı? abiniz bunları tedarik edememiştir belki o ortamda, yengeniz de naza çekiyor. biraz uzatmış ve abartmış tabi ki ama evli bi çiftin yatak odasında ne yaşadığını da bilemezsiniz, o yüzden müdahele etmeyin. abinizi sakinleştirin, akıl verin, alsın bi demek çiçek karısına gitsn bakın bakalım nasıl geliyor...

evet belkide sorun bizle yaşamasıdır..ama kendilerininde çokça dışarı çıktıkları çocuklarıyla gezdikleri yemeklere vs gittikleri oluyodur.. onlar çıktığında abim bizi çağırsa dahi gitmiyoruz siz takılın ailece diyoruz..bu arada kendi evleri yok derken bu ev annemin ama tek erkek abim olduğu için ben ve ablamda hak talep etmicemiz için.. annemin vefatı durumunda abime kalcak..

evet belkide sorun bizle yaşamasıdır..ama kendilerininde çokça dışarı çıktıkları çocuklarıyla gezdikleri yemeklere vs gittikleri oluyodur.. onlar çıktığında abim bizi çağırsa dahi gitmiyoruz siz takılın ailece diyoruz..bu arada kendi evleri yok derken bu ev annemin ama tek erkek abim olduğu için ben ve ablamda hak talep etmicemiz için.. annemin vefatı durumunda abime kalcak..

allah annenize uzun ömür versin de niye hak talep etmiyorsunuz? hak talep etmenize gerek yok ki, erkek olunca ne oluyor yani? kanun eşit olarak dağıtacak zaten. anneniz oğluşuna mı düşkün böyle mi karar verdi? kaldı ki onun kararı bile hiç bişeyi değiştirmez, erkek olması bi ayrıcalık sağlamaz.

Back