• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim haksız mı?

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.350
398
kızlar belki beni ilgilendirmez ama bu akşam abimi bukadar üzgün görünce dayanamayıp açtım konuyu.. biz ist avrupa yakasındayız, gelinimizin ailesi ise anadolu yakasında.. abim sık sık götürür ama orda kalma fikrine pek sıcak bakmaz kalsada uzun tatillerinde filan 1 akşam.. gelinimizde tüm tatilleri ailesinde geçirmek ister bayram vs..hatta bazen oturmaya diye giderler ama annesi ısrar eder kalırlar..buraya kadar bi problem yok.. gelinimiz 15 gündür annesinde abimle ilk konuşmalarında abim 1 hafta kal ve gel demiş. ama o ısrar edince 2 hafta olarak kararlaştırmışlar..abim geçen hafta cmtesi yazlığa gitti ve arabası arıza yaptı..cana gelceğine mala gelsin tabi ama durduk yere masraf çıkması vs çok üzdü.. 4000 tl gibi bi rakam tuttu masrafı ee bide erkekler arabalarına düşkündür oda baya bir taktı kafaya durumu..bir kaç gün doğru düzgün yemek bile yemedi biz moral vermemize rağmen..annem sık sık arar gelini hal hatır sorar ama 15 gün boyunca o hiç aramadı.. hatta abimi bile hiç arayıp geçmiş olsun dememiş.. abim bunada çok içerlemiş.. normalde ne kavga ne gürültüleri vardır.. ama kendi ailesinin yanına gittiğinde bir evi olduğunu unutuyor.. biz aynı evdeyiz evimiz dubleks bizimlede bi sorunu yok 6 yıldır gelinimiz hiç tartışmadık.. yemeğimizi yer herkes kendi katına geçer kimse kimseye rahatsızlık vermez.. hatta bazen ondan bişey isticeksem alt kattan seslenir öyle çıkarız.. oturma odasına bile kapıyı vurmadan girmeyiz. bunları anlatıyorumki bizle ilgilide problemi yok diye..bu akşam abim aradı cumartesi gelcem hazırlanın demek için.. ama ondan öncede daha kalmak istiyormusun demiş biraz sitemli oda 1 hafta daha kalayım demiş.. abim baya bozulmuş tamam o zaman kal deyip kapamış telefonu.. normalde gelip hiç söylenmez ama sanırım bu yaptığı zoruna gitti.. artık bizde bi aileyiz, ben zaten 2 hafta müsade etmişim, ramazanda geliyor gel bak hazırlığını yap falan, beni özlemediysen evinidemi özlemedin saydıda saydı..abimin yanında bişey demedikonu doldurmuş olmamak için.. ama annemle bizimde çok zorumuza gitti.. tamam belki onlarda ailen ama abimde bir erkek sonuçta.. biz her nekadar yemeğini kursak ütüsünü yapsakta akşam olduğunda kapıyı eşinin açmasını ister.

abim şimdi gidip almıycam nekadar kalırsa kalsın dyor.. gelmek istersede kendi gelsin diyor.. bizde şaşırdık müdahale etmek istemiyoruz ama annem git olurmu öyle şey elalemden ayıp.. çoluğu çocuğu atmış gelip sahip çıkmıyor derler diyor.. birde geçen gün abim aradığında kayınpederi gel artık al demiş gelinmizde hayır daha kalcam demiş.. maddi durumları kötü 2 yiğenim bide gelin.. sanırım biraz külfet oldular.. yada çocuklar adamı rahatsız ediyor bilemiyorum.. sizce abim haklımı? yani aynı şehirde olup 3 haftayı aşkın kalmak istemesi normalmi... yoksa abimmi abatrmış durumda..

Son düzenleme:
Tabii ki abiniz haklı.Aynı şehirde çok fazla kalmanın bir manası yok.Arada bir-iki akşam olabilir fakat bence bir hafta bile çok.Dahası iki hafta da karar kılmışlar yine de.Acaba abiniz sizle aynı evde yaşamasa ve sizlerde bir-iki hafta kalsa tepkisi ne olurdu eşinin.Tamam kadın ve erkek bir değil belki bazı konularda ama yine de herkes kendi açısından bakmayı bırakmalı.

Yalnız annenizi ve sizi takdir ettim.Başkası olsa boş durmaz hazır abim/oğlum konuştu diye atar tutardı. Gelin hanım şanslı ama bazı insanlara rahat rahatsızlık veriyor demek.​

[COLOR="#000080"]canım sende bak bayansın evlenip gideceksin...bazen canımız istiyor gelin de olsak, evli de olsak,çocuklu da olsak ailemizin yanında kalabilmeyi:)
demek ki gelininiz ailesinin yanında kalmaya doyamamış..
ama evet kaza olayına umursamaz davranması hoş bir tutum değil..
zaten siz bir arada yaşıyormuşsunuz..abiniizn işlerini de yapıyormuşsunuz...senede 3 4 hafta ailesinde kalması bana abes gelmedi...
yalnız kayınpederinizin öyle demesi bence düşüncelice gel al demiş..hani biz tutmuyoruz kızımızı kendi kalmak istiyor bunu anlamanız için de demiş olabilir
bu benim düşüncem:)
[/COLOR]

Son düzenleme:
kesinlikle abin haklı yengen ne kadar rahat öyle eşin sonuçta bi ara bi sor bak bi geçmiş olsun bile dememiş tuhaf bi durum ama belkide abinle bi sorunları vardır size söyleyemedikleri böyle özel bişeydir :49:

belkide bizle aynı evde diyedir bu rahatlık.nede olsa aynı düzen devam ediyor diye.. ama sonuçta bu yaptığıyla hissettimki abimden soğuttu kendini..

benim ilgimi önce gelinin babasının damadını arayıp" gel kızımı al "şeklinde olması çekti...kalan kendi kızı ve torunları..ilginç!
ben farklı şehirde olduğum için anneölerde 1 ay bazen 40 gün kalırım...bazen kırgınlığım varsa ondn uzatırım bazen eşimin iş durumundan dolayı uzatırım...hiç belli olmaz karı kocanın arası ..siz ailecek bi kavgaları yok diyorsunuz ama belki aralarında bir kırgınlık olabilir..
bir de kaza yapmamış ki araba arıza yapmış neden geçmiş olsun demesi gerekiyor anlayamadım doğrusu..ha normalde arayıp üzüldüm demesi gerekir amadurum normal gelmedi illa ki yengen birşeye kırılmıştır....bence siz de ailece fazla sorun yapmayın tabi ki insan eşini yanında ister ama abin zaten sizinle birlikte kalıyormuş aç değil bulaşık çamaşır işi de görülüyor..ramazan için hazırlık yap diyor pardon da ne hazırlığı yapacak ki anlamadım zaten iftara yemek gün içinde yapılır sahura ise önceden bişiler hazırlanır..temizlik miçin hazırlığı kastediyorsa bilemem...ramazanda gelir merak etmeyin ama ailesiyle kalan bvir erkeğin bu kadar sorun etmesi de abartı geldi biraz..

aynı şehirde olupta annesinde kalması saçma ben ailemden çok uzaktayım ben oraya gidince 15 -en fazla 20 gün kalıyorum aklım eşimde annesi var ama yemek yedimi
çamaşır makinesini çalıştırabildimi ve herşeyden önemlisi çok özlüyorum eşimi ve evimi...
abin sonuna kadar haklı bence fazla yüz vermkten kaynaklanıyor...abinin ağırlığını koyması lazım...

kadın ya da erkek
evli bir insanın eşinden ayrı 15 gün ne işi var?
hem de aynı şehirdeymiş :53:

evet kaza olayına umursamaz davranması hoş bir tutum değil..
COLOR][/B][/COLOR][/QUOTE]

kaza değil canım arıza olmuş..

benimminkkalem illaki gitmek isticektir..eşiyle arasındaki sorun abim 1 yıl der bir yıl kalır..zaten sık sık gider kalırda ..yani senede 1 2 kezden fazladır.. bizi ilgilendirmez.. sonuçta biz abimle ilgileniriz.. ama diyorum ya eşi olmak başka.. araba olayında geçmiş olsun dememsi filan.. hatta annem gelinimizi aradığında söylicekti eşin darılmış ara bi sor diye .. ama sonrada kaynanam beni yönlendiriyor diye düşünür dedi vazgeçti..

melis92 rahatlıkmı umursamamazlıkmı biz anlayamadık doğrusu.. abim sessiz sakindir ama inattır.. inş dediğini yapmaz gider alır..

Benim bir teyzem var, anaannemle evi yakındır öyle saatler yok dolmusla 10 dakikadır. Nerdeyse bütün cocuklarını anaannemde büyüttü. Hatta bazen, eve giderdik, sen gelmiyor musun? yok ben kalıyorum derdi hemde 3 cocukla! Anaannem, dedem onlar haricinde 2 teyzem, dayım, yengem ve onların iki cocukları! Benim annemde aynı mesafede oturur anaanneme ama ben orda kaldıgımızı hic görmedim yakınız diye kalmadık hic. Ha, biz kaldık torunlar ama annemle falan öyle kalmadık hic.

Dedigim gibi bazı insanlar farklı oluyor sizin ki gene yılda birmis benim teyzem aklına her estiginde kalırdı=)
Simdi kalmıyor tabii kazık kadar oldu cocukları.
Tabii bu konuda esle anlasmak cok önemli son olarak eklemek istedigim sey, araba konusunda yengenizin düsüncesizlik etmis gecmis olsun deyip, moral vermesi gerekirdi.

belkide bizle aynı evde diyedir bu rahatlık.nede olsa aynı düzen devam ediyor diye.. ama sonuçta bu yaptığıyla hissettimki abimden soğuttu kendini..

şehir dışına çıkınca ben eşimi en az 2 defa araarım günde ..oda beni arar...illa uzun uzun sohbete gerek yok..sesini duymak isterim..
yani olay yemek çamaşır bulaşık değilki...
aracının bozulduğunda arayıp olsun canın sağolsun fln demesi lazımdı..kaza değil ama gider büyük

kızlar evet kaza değil arıza.. ama abimler arabının içindeyken olan bir arıza... ve birden arabının harareti yükselmiş ve içi duman dolmuş..ciddi bir arıza yani.. teknik konulardan anlamam ama araba kapılarını açamamış cam kırıp çıkmışlar filan.. yani arıza bile olsa bence geçmiş olsun denmeli...

valla helal olsun ne diyim, aynı şehirde 15 gün kalmalar, daha da kaliyim demeler
alemin gerizekalısı benim herhalde :37:
5 aydır ailemi görmüyorum yaa yazık bana :59:

bu arada kayınpeder abimi aramıyor.. abim eşini aradığında arkadan bağırıyor gel artık al diye vs.. abimde annesi babası istemiyor işte daha niye kalıyorki diye düşünmüş..

bu arada kayınpeder abimi aramıyor.. abim eşini aradığında arkadan bağırıyor gel artık al diye vs.. abimde annesi babası istemiyor işte daha niye kalıyorki diye düşünmüş..

şaka yollu söylemiştir kayınpeder,
ama her ne olursa olsun düşüncesizlik yani, görende farklı ülkelerdesinizde ailesine doyamadı sanır
:27::27:

Son düzenleme:
ama kusura bakma ben birşeye kızdım şimdi şahsen benim görümcem ya ada kayınvalidem annemde kalmama hatta senede 1/2 kez kalmama söylense kızarım!!senede 1/2 kez fazla mı ?! ben bile uzakta olduğum halde senede 1 /2 kez azdır özlerim...eğer benim görümcem senede 1/2 kez kalıyor diye annemde kaldığım güne söylense diyecceğim tek şey "eşimle benim aramda bir olaydır" derim..sağolsun kayınvalidem bu seneye kadar anneme gittiğimin 3. günü başlardı ta uzaklardan tel açıp "ne zaman dönceksin demeye"!!! saygımdan söyleyemezdim ama sinir olur kendimi yerdim..bu sene artık sinirlerim gerildi kibarca "eşim istediğin kadar kal gez eğlen arkadaşlarınla ben rahatım burda diyor "demeye başladım anladı sanırım 8 kere soruyorsa 3 kere soruyor..yani yine soruyor naparsın can çıkar huy çıkmazmış...alışkanlık olmuş kadında ben de her seferinde eşim ne zaman isterse o zaman gel diyor diyorum anlamaıyorrr yine soruyor bir daha ki tel de..kendi tarafına gidip kalsam " o alışkın yapar yemeğini çamaşırını ütüsünü "der hemen...gel de sinirlenme!

Son düzenleme:

hım o zman şaka yapıyor olabilir ama yine hoş bir şaka değil..benim kayınpederim babamı arıyor en son annemlere gittiğimde..babama "ne zaman dönüyor "demiş kayınvalidem yüz bulamadı ya sormaya bu sefer o başlamış"babam da "benim kızımdan rahatsızlığım mı var ki nezaman gideceksin diye sorayım kendisi ve kocası bilir ne zaman isterse o zaman "demiş ..ay babam sen çook yaşa..gelinin babası şaka da olsa ayıp etmiş..ha belki araları soğumasın diye söylemiştir ama şahsen benim babam söylese darılırım..

elele ne ben ne annem kızmıyoruz zaten..bizim alındığımız tek nokta abimi hiç aramamış olması.. bu işin normali nedir ben onu merak ettim yani abim haklımı haksızmı??

Back