- Konu Sahibi mutluluk_06
-
TRAUBLEE
canım diğer konudan cwp yazmadım yazmıyorum pek ordan cwp burdan teşekkür edeyim fikrin için
aslında yazan herkese hak veriyorum. kızdıklarımda oluyor tabi ama tepkisiz kalıyorum. milletin canı sıkılıyor herhalde sarmaya yer arıyor..
neyse kesin giderken artık haber veririm inşallah hakkımda hayırlısı neyse o olur :26:
ordaki bütün yorumları okudum, emin ol öfkeleri sana değil, sadece herkez eşit şartlarda yaşamıyor herkeze aynı fırsatlar tanınmıyor malesef onlar aslında buna isyan ediyorlar. sebebi sen değilsin yani takılma bence o yüzden...
ama gerçekten yurtdışında okumak zordur eminmki,sonuçta dil bilmeden orda yaşamak ve okulu bitirmek zor, azim isteyen birşey. kararlı olman ve eğer gidiceksen öncelikle kendin için sonrada ailen için yüzünü kara çıkarmaman gerekli. sevgilinle nasıl bir ilişkin var nasıl biri, yada sen nasıl birisin bilmiyorum sonuçta siz birbirinizi çok daha iyi tanıyorsunuzdur onca yıl geçmiş. ama gerçekten iyi düşün . burda kalıp evlenirsen ileride okul okuma şansın olucakmı? ama okulu bitirip geldiğinde elinde işin, mesleğin ve daha sonrasında mutlu bir yuvan olma olasılığı hepsinden yüksek... hakkında hayırlısı olur umarım
YEŞİLGÖZNURUM..
canım günlük yazarsa öyle bi ajanda gibi bişi al. her gün yazmasada haftada bir falan yazsın onada anı olur hayatı boyunca çocuklarınızda okur. aynı zamanda sende yaz o askerdeyken. döndüğünüzde birbrnze hediye edersiniz sonra evinize koyarsınız :)
güzel romantik bir yemek yiyin, fotolar çekilin doğal samimi komik espirili hatta çıkartın fotoları sonra arkasına tarih ve o güne ait güzel notlar yazın.. söz uçar yazı kalır
bence giyim türü şey alma çünkü çarşısı olmayacak 1 ay acemiliği kısa olursada 1 ayın sonunda gelecek zaten.hem boşa yük taşımasın çocuk.
telefon kartı al.tokani ver bence hem küçük sorunda olmaz götürdüğünde.daha kolay muhafaza eder.
vesikalık fotolarınızı çıkar cüzdanına koysun sende koy..
gitmeden 1-2 gün önce kutlayın doğum gününü moral depolasın..son gün zor olur anca yakınlarını,akrabalarını gezecek..
nerede kutlıcaksınız doğum gününü onuda söylersen daha ayrıntılı fikir verebilirim tatlım..
günlük tutmayı yazı yazmayı hiç sevmez ama benim için iki kelime bile olsa yazıcak inşallah canım az önce ufak bi asker not defteri diye bi şey buldum onu aldım onun için kendime özel ajanda tutucam tabiki ne yaptım o gün neler düşündüm herşeyi yazıcam nasip olursa gelince okusun hepsini aklında kalmasın bi şey çok güzel anı olur bencede.
giyim türü çok şey aldım zaten sürekli ve telefon kartıda aldım :)) kapalıyım ben öyle hatıra olabilecek bi tokam hiç yok ki:) fotoğraflarımızda var cüzdanlarımızda ama bide ipli asker cüzdanı alsam oda kullanılır demi.bide cevşen aldım deri kılıflı Allahım korusun diyeeşuan benim üstümde ama giderken çıkarıp ona vericem olur demi.
bende doğum günü için öyle düşündüm ama bizim bi piknik yerimiz var hep gittiğimiz bi yer orada olur büyük ihtimalle canım yaa.
çok yardımcı oluyosun canım çoook sağolll....
Aslında birazda haklı yawrum, çeşit çeşit insan olucak orda haliyle askerlerimizde kıskanıyorlar yani sevdiğinin resmini başklarının görmesini pek istemezler orda. zaten acemiliği bitsin ustada daha rahat olur o konuda. telefon kartına çok ihtiyacı olucak çünkü kantinde çok sıra oluyormuş ve bazen kalmıyormuş kart. o yüzden bol bol al. bende pek yazmaya fırsat bulabilceğini sanmıyorum çünkü hep eğitim falan oluyor acemi birliğinde, benimki yatağa nasıl yattığımı bile hatırlamıyorum diyor yorgunluktan
Sonuçta herşeyi oraya götürmek zorunda değil, sen içinden ne geliyorsa onları yap, eninde sonunda evine dönücek zaten evinde durur aldıkların,resimler falan. evlendiğinizde kendi yuvanda hepsini çerçeveletip koyarsın. fotoğrafların arkasına not ve tarih yazabilirsin hoş bir hatıra olur. Asker saatleri var casionun ondan alabilirsin pek güzel değil ama orda lazım olucak... şimdilik bunlar var aklıma gelen. eğer aynı gün gitmiceksede başbaşa hoş bir yere yemeğe gidebilirsiniz. yada bütün arkadaşlarını ayarlayıp kalablık bir grupla yemek sonra çay muhabbet yapabilirsiniz.hem herkezide görmüş olur bir arada
aynen canım ya oda öyle düşünüyor kıskanıyorr.....
telefon kartı aldım şimdilik iki tane ama bi kaç tane daha alıcam nasip olursa.
bahsettiğin saattende var onda ya oda gelmişti aklıma ama varken almaya gerek yok diye düşündüm.
yakın arkadaşları hepsi askerde ki yaa diğerleriylede tadı çıkmaz başbaşa en güzeli olur ya bence bakalım nolcak çok sağol yardımın içiin
kapattırdım konuyu. o kadar fikir yeterli. konu açarken bir daha uzuuun uzun düşünmek lazım valla
Su geçirmeyen asker cüzdanları var ipli, boyunlarına asıyorlar yawrum duşa girerken bile çıkartmıyorlarmış ama paralarını falan poşet içine koysun, yinede ıslanıyormuş aklında bulunsun...
canım ben daha göremeden kapattırmışsın konuyu yaaa yardım edebileceğim bi şey var mı anlamadım konuyu burdan ama hertürlü yardımcı olmaya çalışırım.
sağol tatlım benim..
şimdi çıkmam lazım anlatırım tabi sanada
mutlaka bekliyorum canımm..
asker cüzdanınada koyarım bende canım benim kendi cüzdanı giderken bende kalıcak zaten.
aynen öyle başbaşayız ufak bi şey gelmiyor banimde aklımada başka. iç içe üç tane kutu aldım aldıklarımı , fotoğrafları falan içlerine koyucam sırayla olur demi ya.
planlı ama benim planım :) görüşceğimizden haberi var ama süprizlerden yok bi şey yapmıcam diye biliyor ama tahmin ediyordur mutlaka
canım iyi güzel hoşta çok şey koyma bence yanına.içeri sokarken sıkıntı olmasın birde almazlarsa içeri bu sefer oda üzülür kafaya takar :18:
ediyordur tabi cnm ama onun ayakları şu an yere basmıyor vaktin nasıl geçtiğini bilmiyor olanları şaşkınlıkla izliyor..çok farklı bi duygu çünkü..
sen planı yapmışsın ztn tatlım paylaşmak istersen bizimlede paylaş
yada ihtiyacın olursa bişeylere ben buralardayım
oda var demi canım yaa çok telaşlıyım bilmiyorum ne yapcağımı yaa çok haklısın.
aynen öyle acayip derecede şaşkın ve sinirli
yok ya plan yapmadım ki hep gitiiğimiz piknik alanına gideriz diye düşünüyorum sadece başka hiç bi şey yok aklımda canımm.
yanına giderken küçük pastalardan alabilirm ama kendi ellerimle yapmak çook isterim ama evden çıkarmam sorun olabilir maleseff.
şu günler çok çabuk geçiyor yaaaa Allahım yardımcımız olsun gittikten sonra zor geçer demi tatlım yaa
seninkinede sor bence canım şunu bunu vereyim mi yanına diye onun cevabına göre ver bence..
anlıyorum..burada büyük iş sana düşüyor idare etmeye bak cnm üstene gitme biraz kafasını dağıtmaya çalış askerlik muhabbetlerinden bile çok sıkıldı o, sen farklı şeylerden bahset..askerlik muhabbetleri onu dahada geriyor çünkü.
olsun tatlım evlenince yaparsın rahat rahat üzülme daha ne günler bekliyor bizi
amin canımm amiiiinnn..
ben ilk 10 gün ne yaptığımı bilmiyorum ruh gibiydim ne yediğimi ne uyuduğumu ne konuştuğumu bilmiyordum, çok şaşkın ve üzgündüm..deli gibi merak ediyordum onu nasıl bir yerde nasıl insanlarla beraber.. bol bol dua etmekten başka bir şey gelmiyordu elimden. birde gittiği gibi telde de konuşamadık kız iletişim problemimiz oldu 3. günde konuştuk o güne kdr deli oldum.
oda bana ulaşamadığı için çıldırmış çok üzülmüş ikimizde ağlamaklıydık ilk konuşmamızda duygusal sahneler yaşadık
amaaa 1 aya kadar toparlanıyor ve sabretmeye başlıyorsun zamanla alışıyorsun..başka çare yok :26:
benim böyle olmuştu canım...
daha öncede dediğim gibi etrafımda sevgilisi askere gittiğinde benim kadar üzülenini görmemiştim en çok ben mi seviyorum diye düşünüyordumbana alışırsın dediklerinde kızıyordum çok gaddarsınız diye
ama gerçekten insan alışıyor Rabbim hayırlı yazılar yazsın yeterki dönüşü olmayan bir yere gitmiyorlar çok şükür.
sağlıklı şekilde dönmeyi kısmet etsin Allahım, hepsini korusun..
en azından dönecekleri zamanı biliyoruz bi nebze insan rahatlıyor böyle düşündükçe..
akşamda konuştuk.daha dün gibi gitti sanki o günse bitmez gibi geliyordu bugünler.forumlarda görüyordum şafak 200 küsür, 100 küsür, plaka sayanlar...o günlere gelemicekmişiz gibi geliyordu
ama ne mutlu 100 lerede düştük
geleceğe bakınca çok var gibi görünüyor ama geçmişe bakıncada ne çabuk geçti diyoruz..herşey için böyledir bu..
aslında zaman çok hızlı geçiyor beklemez biraz sıkıntılı o kadar.
Allah kimlere ne sabırlar veriyor insanlar annelerini,babalarını,evlatlarını kaybediyor mecbur hayata kaldığı yerden devam ediyorlar..
bu günlerde geçecek hepimiz çok mutlu oluruz inşallah..
1GÜNGELECEK1GÜNKALACAK!
GELECEK1GÜNGELECEK!
haklısın canımm ya ama bizimki normalde zaten sinirli şuan patlamaya hazır bomba mübarek önceden müdahele ediyordum ama şimdi ses çıkartamıyorum idare etmeye çalışıyorum o iyi olsun yeter diye
aynen bende o günleri sabırla bekliyoruummm.tez zamanda tüm isteyenlere nasip etsin Allahım inşallah ya.
ayyy çok güzel anlatmışsın yaaa. o merak insanın içini kurt gibi yiyor zaten yaa nolcak sanki bu kadar sıkı bi yer olmasa demi ya
ben burda dışarı çıkmış bile olsa aman dikkat et diye tembihleye tembihleye yollarım orda ondan bi haber nasıl durucam hiç bilmiyorumm inan yaaa.
yazdıklarını okuyunca kendim o anları yaşadım resmeno 1 ay nasıl geçer artık düzene girene kadar.
Allahım daha büyük yokluklarını göstermesin inşallah yaa daha büyük dert vermesin. Allahım bizi sevdiğimizle sınamasın inşallah ya en korktuğum şey bu aslında
her derde deva şifa gibisin kız sen canım benimher eve lazım türden
O GÜN GELECEK BİZEDE HAYIRLISIYLA
kızlarrrrr merhabalrrrrrr benimde sözlüm 93/3 yani ağustosta gidicekkkk allah hepimizi bütün bekleyenleri bi an kavuştursun inşallah su gibi geçsin zaman
Teşekkürler ezgi, bakalım bizim kısmetimiz neresi olacak..
Canlarım benim yarim de 93/3 gidicek( son günlerimiz yaniii.. izmir foça komando çıktı ben zor bi yer diye duydum ama fikri olan varmı bende sizdenim artık. Allahım yar ve yardımcımız olsun
hayırlı teskereler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?