93/3 asker yolu bekleyenler

kapattırdım konuyu. o kadar fikir yeterli. konu açarken bir daha uzuuun uzun düşünmek lazım valla

çok haklısın tatlım.. mantıklı düşününce bende o karara varıyorum zaten. ayrıca hiçbir zaman evlenme aşkı olmadı bende.
çnkü evlenmek için önümüzde askerlik sorundu onuda 5 yıl erteletme sonucu gitti.
aslında bende büyük hata bugüne kadar neden gitmedim o da bana bu soruyu soracak "gitmek için benim askerliğimi mi bekledin üstelik son aylarımda buna karar veriyorsun daha önce gitseydin olurdu artık olmaz evlencez biz" dicek. biliyorum, tanıyorum onu.
ama şöylede bir şey var geldiği gibi hemen evleneceğimizi söylüyor ama ben canı gönülden ona inanamıyorum bi çaba görmüyorum onda çünkü.yada yansıtmıyor.bilmiyorum. bana davranışları beni çok düşündürüyor zaten.
ve garantimiz yok istersek 20 senelik sevgili olalım parmağımızda yüzük yok, ailelerimizle tanışmıyoruz yarın ayrılmıcağmızın garantisi yok. evli insanların bile boşanmama garantisi yok.
bu yüzden sanırım artık kendimi düşünmeliyim.
ben gittiğimde bu ilişki bitecek biliyorum. ama bunuda biliyorum ufkum çok açılacak duygusal değil tamamen mantıkla hareket edicem.umarım sonunda mutlu olurum hiçbir pişmanlık duymam.her insan gibi bende vereceğim kararda pişman olmak istemiyorum..
dediğin gibi yurtdışında okumak türkiyeye göre 3-5 kat daha zor.hem bulunduğun ülkenin dilini öğreneceksin ana dilin gibi hemde İngilizceyi öğrenmek gerek. azim azim azimmmm...
ve okula gittiğimde dönüşü olmayan bir yola girmiş gibi gidicem ve bitirmeden dönmeyeceğim!
Allah yardımcım olsun..:26:

aynen canım ya oda öyle düşünüyor kıskanıyorr.....
telefon kartı aldım şimdilik iki tane ama bi kaç tane daha alıcam nasip olursa.

bahsettiğin saattende var onda ya oda gelmişti aklıma ama varken almaya gerek yok diye düşündüm.
yakın arkadaşları hepsi askerde ki yaa diğerleriylede tadı çıkmaz başbaşa en güzeli olur ya bence bakalım nolcak çok sağol yardımın içiin

Su geçirmeyen asker cüzdanları var ipli, boyunlarına asıyorlar yawrum duşa girerken bile çıkartmıyorlarmış ama paralarını falan poşet içine koysun, yinede ıslanıyormuş aklında bulunsun...

Su geçirmeyen asker cüzdanları var ipli, boyunlarına asıyorlar yawrum duşa girerken bile çıkartmıyorlarmış ama paralarını falan poşet içine koysun, yinede ıslanıyormuş aklında bulunsun...

hadi yaaa bunu öğrendiğim çok iyi oldu yavrum bide onu araştırıp bulayım ben sağoalsııınnn :))

YEŞİLGÖZNURUM,
tatlım sende sağol..
cevşeni öyle yapman daha güzel olmuş..cüzdana foto koysun derken asker cüzdanından bahsettim canım :)
toka olmazsa o zmn başka ufak ne olabilir hmmmm :44:
başbaşa olcaksınız o zmn doğum gününde..
hediye almana gerek yok bence askere gidiyor kullanamaz zaten. pasta olmazsa olmazıdır doğum gününün onu ya kendi ellerinle yap yada hazır al..bu arada bu doğum gününü konuştunuz mu daha önce sürpriz mi olacak yoksa beraber planlı mı canım?

sağol tatlım benim..
şimdi çıkmam lazım anlatırım tabi sanada

mutlaka bekliyorum canımm..

asker cüzdanınada koyarım bende canım benim kendi cüzdanı giderken bende kalıcak zaten.
aynen öyle başbaşayız ufak bi şey gelmiyor banimde aklımada başka. iç içe üç tane kutu aldım aldıklarımı , fotoğrafları falan içlerine koyucam sırayla olur demi ya.
planlı ama benim planım :) görüşceğimizden haberi var ama süprizlerden yok bi şey yapmıcam diye biliyor ama tahmin ediyordur mutlaka

canım iyi güzel hoşta çok şey koyma bence yanına.içeri sokarken sıkıntı olmasın birde almazlarsa içeri bu sefer oda üzülür kafaya takar :18:
ediyordur tabi cnm ama onun ayakları şu an yere basmıyor vaktin nasıl geçtiğini bilmiyor olanları şaşkınlıkla izliyor..çok farklı bi duygu çünkü..
sen planı yapmışsın ztn tatlım paylaşmak istersen bizimlede paylaş
yada ihtiyacın olursa bişeylere ben buralardayım

oda var demi canım yaa çok telaşlıyım bilmiyorum ne yapcağımı yaa çok haklısın.

aynen öyle acayip derecede şaşkın ve sinirli

yok ya plan yapmadım ki hep gitiiğimiz piknik alanına gideriz diye düşünüyorum sadece başka hiç bi şey yok aklımda canımm.
yanına giderken küçük pastalardan alabilirm ama kendi ellerimle yapmak çook isterim ama evden çıkarmam sorun olabilir maleseff.

şu günler çok çabuk geçiyor yaaaa Allahım yardımcımız olsun gittikten sonra zor geçer demi tatlım yaa

seninkinede sor bence canım şunu bunu vereyim mi yanına diye onun cevabına göre ver bence..

anlıyorum..burada büyük iş sana düşüyor idare etmeye bak cnm üstene gitme biraz kafasını dağıtmaya çalış askerlik muhabbetlerinden bile çok sıkıldı o, sen farklı şeylerden bahset..askerlik muhabbetleri onu dahada geriyor çünkü.

olsun tatlım evlenince yaparsın rahat rahat üzülme daha ne günler bekliyor bizi

amin canımm amiiiinnn..
ben ilk 10 gün ne yaptığımı bilmiyorum ruh gibiydim ne yediğimi ne uyuduğumu ne konuştuğumu bilmiyordum, çok şaşkın ve üzgündüm..deli gibi merak ediyordum onu nasıl bir yerde nasıl insanlarla beraber.. bol bol dua etmekten başka bir şey gelmiyordu elimden. birde gittiği gibi telde de konuşamadık kız iletişim problemimiz oldu 3. günde konuştuk o güne kdr deli oldum.
oda bana ulaşamadığı için çıldırmış çok üzülmüş ikimizde ağlamaklıydık ilk konuşmamızda duygusal sahneler yaşadık
amaaa 1 aya kadar toparlanıyor ve sabretmeye başlıyorsun zamanla alışıyorsun..başka çare yok :26:
benim böyle olmuştu canım...
daha öncede dediğim gibi etrafımda sevgilisi askere gittiğinde benim kadar üzülenini görmemiştim en çok ben mi seviyorum diye düşünüyordum bana alışırsın dediklerinde kızıyordum çok gaddarsınız diye
ama gerçekten insan alışıyor Rabbim hayırlı yazılar yazsın yeterki dönüşü olmayan bir yere gitmiyorlar çok şükür.
sağlıklı şekilde dönmeyi kısmet etsin Allahım, hepsini korusun..
en azından dönecekleri zamanı biliyoruz bi nebze insan rahatlıyor böyle düşündükçe..

akşamda konuştuk.daha dün gibi gitti sanki o günse bitmez gibi geliyordu bugünler.forumlarda görüyordum şafak 200 küsür, 100 küsür, plaka sayanlar...o günlere gelemicekmişiz gibi geliyordu
ama ne mutlu 100 lerede düştük
geleceğe bakınca çok var gibi görünüyor ama geçmişe bakıncada ne çabuk geçti diyoruz..herşey için böyledir bu..
aslında zaman çok hızlı geçiyor beklemez biraz sıkıntılı o kadar.
Allah kimlere ne sabırlar veriyor insanlar annelerini,babalarını,evlatlarını kaybediyor mecbur hayata kaldığı yerden devam ediyorlar..
bu günlerde geçecek hepimiz çok mutlu oluruz inşallah..

1GÜNGELECEK1GÜNKALACAK!
GELECEK1GÜNGELECEK!

haklısın canımm ya ama bizimki normalde zaten sinirli şuan patlamaya hazır bomba mübarek önceden müdahele ediyordum ama şimdi ses çıkartamıyorum idare etmeye çalışıyorum o iyi olsun yeter diye

aynen bende o günleri sabırla bekliyoruummm.tez zamanda tüm isteyenlere nasip etsin Allahım inşallah ya.

ayyy çok güzel anlatmışsın yaaa. o merak insanın içini kurt gibi yiyor zaten yaa nolcak sanki bu kadar sıkı bi yer olmasa demi ya
ben burda dışarı çıkmış bile olsa aman dikkat et diye tembihleye tembihleye yollarım orda ondan bi haber nasıl durucam hiç bilmiyorumm inan yaaa.
yazdıklarını okuyunca kendim o anları yaşadım resmen o 1 ay nasıl geçer artık düzene girene kadar.

Allahım daha büyük yokluklarını göstermesin inşallah yaa daha büyük dert vermesin. Allahım bizi sevdiğimizle sınamasın inşallah ya en korktuğum şey bu aslında

her derde deva şifa gibisin kız sen canım benim her eve lazım türden

O GÜN GELECEK BİZEDE HAYIRLISIYLA

tam alışacaksın dağıtıma gelecek yine alışacaksın varlığına gidecek..bu sefer o kdr uzun sürmicek yokluğuna alışman.
yavrum kişiden kişiye değişir herhalde alışmak bilemiyorum ben yaşadıklarımı anlattım.bir an önce alışırsın inşallah

benimki hep diyordu yakın yere çıkar inşallah diye.bende biraz kızıyordum ona "öyle deme.yakında olsan uzakta olsan yine brbrmzi göremiyoruz önemli olan senin rahatın. Hayırlı yere hayırlı insanların yanına düşürsün Rabbim hep öyle dua et.doğu batı diye dua etme hayırlısını dua et." diyordum.oda sonra haklısın diyordu.
sonra bi çıktı TUNCELİ! çok kötü geliyordu telde sesi bana söylerken şoktaydı anlıyordum bende ayaktaydım hemen oturdum yıkıldım.
ama ona moralimin bozulduğunu hissetmeden (bende ağlayıp feryat edersem tutanacak dalı kalmıcak ve yıkılacak umudunu yitircek)

"sakın moralini bozma ve kimseyi dinleme araştırmada yapma hep hayırlısını dua ettik demekki senin için hayırlısı orasıymış kaderinde orası varmış ne kadar üzülsekte sevinsekte gideceksin başka çaresi yok.dimdik durmalısın, biz herşeyin üstesinden geldik bunun mu gelemicez ben sana ve gücüne güveniyorum. kendin için olmasa bile benim için dayanacaksın güçlü olmak zorundasın ben her zaman yanındayım. Tunceli diye korkuda sarmasın belkide terör olmayan bi yer (ki olduğunu ikimizde biliyoruz boşta olsa avuntu vermeye çalışıyorum işte) belki içeride olacaksın rahat olacaksın bilemiyoruz. hayırlısı olsun sevgilim, seninle gurur duyuyorum. askerliğin bittikten sonrada havamız,gururumuz olacak gerçek bir türk askeri olarak!" dedim.

o konuşmamdan sonra çok rahatladı.ben hiçbir zaman ona ağlamadım, isyan etmedim yansıtmadım üzücü şeyleri. annesi hep arayıp ağlıyormuş onada ayrı bi sinir oluyorum ya ne diye üzüyor çocuğu!
o konuşmayı yaptm teli kapattım ama nasıl dolmuştum nasıl aktı gözlerimden yaşlar anlatamam.yeniden bi şoka girmiştim.
şükrettim Allaha yinede..
ona hep iyi geldiğimi rahatlattığımı söylüyordu buda beni mutlu ediyordu..ztn günde 1 kez konuşurduk oda kısa.o arada önce sorduğum şeyler "nasılsın?keyfin nasıl herşey yolunda mı?" diye konuşmaya başlıyorum sonra askerlikle ilgili bişi anlatmıyorum germiyorum kafasını dağıtmaya çalışıyorum şebeklik yapıyorum saçmada olsa konu açıyorum gülerek konuşuyorum oda mutlu oluyor.
sende öyle yap canıım gittiğinde iyi gelecek askerine..

tatlım benimmm bende seni sevdim ki bu kadar uzun uzun yazıyorum. bu kadar uzun yazmam pek aslında ben
hepimiz mutlu olalım artık sevdiklerimize kavuşalım yahuuuu

Merhabalar.Benim nişanlım yarın birliğine teslim olacaK Acemi birlik Kastomonu,usta birlik Iğdır İL MERKZ JANDARMA OLARAK kısa dönem yapacak..nASIL Bİ YERLER PEK BİLGİM YOK? :/BİLGİSİ OLAN PAYLAŞABİLİR Mİ?:////

kızlarrrrr merhabalrrrrrr benimde sözlüm 93/3 yani ağustosta gidicekkkk allah hepimizi bütün bekleyenleri bi an kavuştursun inşallah su gibi geçsin zaman

bebekkk askerın gıttımı naptııı agustos bellı oldumu yerı falaaan:26:

Allah kavuştursun canlar..
Bugun terminallerde epey bi asker vardı..

Ağlayanlardan tut oflaya oflaya otobüse binenler , ana babasından sevdiğinden ayrı kalmanın üzüntüsünü şimdiden yaşayanlarla doluydu..

Sağ sağlim yapıp gelirler inşallah..

allah kavustursun canım benım ızmırdeyım bende foca yer olarak cok cok cok guzel bır yer askerlık olarak dısıplınlı ve sıkı dıye bılıyorum. umarım ustalıgı cok rahat guzel bır yere cıkar allah hepımızın yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…